RECITE MI STA DA RADIM??

strah me da u tom braku, od samog pocetka punom lazi i tajni neces biti srecna.

jako je lose uci u zajednicki zivot sa namerom da nekog menjas - zato sto je to nemoguce.

jedno je period prilagodjavanja, a drugo su ``tajne`` vezane za neciji zivot koje izlaze na povrsinu stalno.

ono sto je sigurno - to je da ti sa njim nece biti doadno, a iz ovde napisanog, bojim se da je malo osnova da mozes da formiras svoju novu srecnu porodicu..

mozda je bolje na vreme da preseces.

prosto ne mogu da se otrgnem utisku koji je na mene ostavila cinjenica da kriju da su imali cerku i sestru.
i malo mi je nenormalno da za sve te godine njegova majka nije imala ni jednog muskarca (to mozda i manje od cinjenice da sa njima zivi ujak koji se takodje nikad nije zenio..i da ga je on svo vreme nazivao ocem?)

bojim se da tu ima mnogo patologije..

afrika, kakva je to porodica??? on laže da mu je ujak otac, kriju da su imali još jedno dijete tj. sestru...dokle više...šta će biti sledeće??? meni tu ništa nije jasno...zar nemaju neke njene slike, zar ne odu na grob tom djetetu, kako to niko nije nikad pomenuo...normalne porodice to ne kriju
i zbog čega ti je on to baš sad rekao, je li osjetio da ćeš ga ostaviti, pa to koristi da te uhvati na sažaljenje...znam da zvučim grubo i neotesano, ali stvarno...a ti si takva dobrica...želim ti samo dovoljno snage i hrabrosti da se izboriš sa svim tim...

Ма, вата је на патетику!

uvek kada dodjem na krstu (u poslednje vreme sve redje i redje) volim da bacim oko u ZK da vidim sta se trenutno "kuva" u zenskim vijugama.. 8) Otvorio sam temu, zaintrigiralo me i zacudo, procitao sve od pocetka do kraja.

ok, stvar je ozbiljna i delikatna ali pokusacu da ne gnjavim mnogo..

BA savetujem ti da zatrazis pomoc strucne osobe, raspitaj se, zakazi termin i otidji kod potvrdjenog psihologa/psihijatra, smatram da bi najbolje bilo kod nekog istog (zenskog) pola, u neko savetovaliste za zene. Tamo ces sigurno imati priliku da sretnes osobe kojima se desilo slicno, ako ne i isto, kao i tebi i verujem, pronaci najtacniju dijagnozu onog sto ti se desilo i sta ti se desava. Kada te vide i cuju najbolje ce proceniti situaciju. Losija strana medalje je da je ugled takvih institucija i licnosti koje ih personifikuju u drustvu pao na najnize grane u dosadasnjoj istoriji postojanja u Srbiji, ali to je vec tema za drugu pricu:

-Sta su nam donele sve ove godine sto su ih skakavci pojeli?
-Koliko je stvarno bolesno (blagim recima: u krizi) drustvo u Srbiji? (strah me je i najmanji trenutak da pomislim na to!)
-Koliko su zene zrtve svega toga?

Mozda ce nekima izgledati smesno sto ovaj tvoj slucaj stavljam u istu ravan sa situacijom u Srbiji, ali ubedjen sam da je suma brakova (porodica!) sa nekim slicnim problemima kao sto je i tvoj u poslednjih par godina enormno porasla i problem je celog drustva! Ovo poslednje, takodje, ne znaci da vas dvoje dvoje, tebe i muza stavljam na isti "operacioni sto", naprotiv, samo zelim da ukazem na cinjenicu da ni jedan slucaj nije usamljen i da ces od takve zenske osobe/osoba (psihijatra) cuti vise indikativnih detalja, povezati sa svojim slucajem, dobiti koliko-toliko tacnu "muzevu" anamnezu i odluciti dalje sta ti je najpre ciniti. Ne bih zeleo da pomislis nesto suprotno, ali ako do sad nisi imala potrebu da ides kod psihica, mozda cujes nesto i o svojoj licnosti sto ti se ne bi u prvi momenat svidelo. Ili, mozda i ti imas nekih tajni (kao i tvoj "izabranik") sto ne zelis da nam ih saopstis, i sto je na kraju i ocekivano i najnormalnije.

Jos jedna mala digresija: -psihici u Srbiji danas osobe su od kojih se veoma zazire (da ne kazem "spijuni"! :-)) sto je jos jedna posledica lose i iskrivljene svesti drustva, ali taj oblik patologije vuce korene jos iz vremena samoupravljanja i drzava jos uvek nema snage i volje (da ne kazem:- ne prepoznaje akutnost problema) da im pruzi adekvatan tretman i dok to tapak u mestu ovaj prethodno opisan (opstedrustveni) problem svakim danom dobija na tezini, kao i tvoj licno!

Ovo je forum (poprilicno neozbiljan :-))) i sve sto ja i ostali pisemo ovde je samo "suva" rec gde niko sa sigurnoscu ne moze da zna kakvo je nalicje cele vase (podvlacim:-njegove) price..

Dragi moji, hvala vam!!!
Veoma mi je tesko. On kaze da sam se ja promenila. Pa, jesam. Vise se ne smejem, a smeh je noj light motiv. Po tome me svi prepoznaju. I na poslu me pitaju sta mi je. Za dve nedelje sam smrsala 4 kg, a dijetu u zivotu drzala nisam. Nekako... osecam kako zivot curi iz mene.
Veeeeliko razocaranje. Stalno se pitam "kako" i " zasto".
U mom stancicu smo uzivali. Tada je patio jer sam bolje zaradjivala od njega, a sada u stanu njgove majke, izigrava despota.
Vrlo sam iskrena i to mi je mana.Poverujem odmah.
Covek se sasvim promenio. Poceo je cak da izmislja da zelim da ga odvojim od majke onda kada ga sasvim lepo zamolim da joj ugerise da su neke odluke samo nase i da se ona tu ne mesa.
Al', ne vredi...

duso moja, recicu ti onako kako bih ja to uradila.
mislim da nema potrebe za razvodom, vec da lepo oboje pokupite prnjice i iz svekrvinog stana bilo gde! makar i kod tvojih ako je moguce na par meseci. ako imate solidne plate i mozete podneti ratu za kredit izmedju 300 i recimo 500 evra (nisam sigurna kolike su) kupite stan! iz kog ste grada? ako ste iz Bg-a mogu vam preporuciti jeftinije a bolje lokacije posto i nas dvoje stedimo za stan pa smo se dooosta raspitali o lokacijama. ;-)

uvek kada dodjem na krstu (u poslednje vreme sve redje i redje) volim da bacim oko u ZK da vidim sta se trenutno "kuva" u zenskim vijugama.. 8) Otvorio sam temu, zaintrigiralo me i zacudo, procitao sve od pocetka do kraja.

ok, stvar je ozbiljna i delikatna ali pokusacu da ne gnjavim mnogo..

BA savetujem ti da zatrazis pomoc strucne osobe, raspitaj se, zakazi termin i otidji kod potvrdjenog psihologa/psihijatra, smatram da bi najbolje bilo kod nekog istog (zenskog) pola, u neko savetovaliste za zene. Tamo ces sigurno imati priliku da sretnes osobe kojima se desilo slicno, ako ne i isto, kao i tebi i verujem, pronaci najtacniju dijagnozu onog sto ti se desilo i sta ti se desava. Kada te vide i cuju najbolje ce proceniti situaciju. Losija strana medalje je da je ugled takvih institucija i licnosti koje ih personifikuju u drustvu pao na najnize grane u dosadasnjoj istoriji postojanja u Srbiji, ali to je vec tema za drugu pricu:

-Sta su nam donele sve ove godine sto su ih skakavci pojeli?
-Koliko je stvarno bolesno (blagim recima: u krizi) drustvo u Srbiji? (strah me je i najmanji trenutak da pomislim na to!)
-Koliko su zene zrtve svega toga?

Mozda ce nekima izgledati smesno sto ovaj tvoj slucaj stavljam u istu ravan sa situacijom u Srbiji, ali ubedjen sam da je suma brakova (porodica!) sa nekim slicnim problemima kao sto je i tvoj u poslednjih par godina enormno porasla i problem je celog drustva! Ovo poslednje, takodje, ne znaci da vas dvoje dvoje, tebe i muza stavljam na isti "operacioni sto", naprotiv, samo zelim da ukazem na cinjenicu da ni jedan slucaj nije usamljen i da ces od takve zenske osobe/osoba (psihijatra) cuti vise indikativnih detalja, povezati sa svojim slucajem, dobiti koliko-toliko tacnu "muzevu" anamnezu i odluciti dalje sta ti je najpre ciniti. Ne bih zeleo da pomislis nesto suprotno, ali ako do sad nisi imala potrebu da ides kod psihica, mozda cujes nesto i o svojoj licnosti sto ti se ne bi u prvi momenat svidelo. Ili, mozda i ti imas nekih tajni (kao i tvoj "izabranik") sto ne zelis da nam ih saopstis, i sto je na kraju i ocekivano i najnormalnije.

Jos jedna mala digresija: -psihici u Srbiji danas osobe su od kojih se veoma zazire (da ne kazem "spijuni"! :-)) sto je jos jedna posledica lose i iskrivljene svesti drustva, ali taj oblik patologije vuce korene jos iz vremena samoupravljanja i drzava jos uvek nema snage i volje (da ne kazem:- ne prepoznaje akutnost problema) da im pruzi adekvatan tretman i dok to tapak u mestu ovaj prethodno opisan (opstedrustveni) problem svakim danom dobija na tezini, kao i tvoj licno!

Ovo je forum (poprilicno neozbiljan :-))) i sve sto ja i ostali pisemo ovde je samo "suva" rec gde niko sa sigurnoscu ne moze da zna kakvo je nalicje cele vase (podvlacim:-njegove) price..[/QUOTE
Najverovatnije da je ovo jedini ispravan put. Sledicu ga, pa videti sta mi je sudjeno.
Nemam reci kojima bih ti se zahvalila, draga cuclice!

U pravu si. Ali, covek ne da da razgovaramo, nego se dere kao lud.
Zna da zelim da se razvedem, sinoc sam mu rekla. Zna i sta mislim o njegovoj majci. A to je da je neiskrena i da se mesa gde joj mesto nije. Tu se nasao uvredjen i rekao da ja mrzim njegovu majku(iskreno, nije tacno, ne mrzim je), a onda krece paljba po meni i svemu sto je asocijacija za mene.
On zna. Ja nisam folirant i to ga najverovatnije muci, jer zna koliko sam postena, karakterna, od reci. Mene izvesti iz takta, to je... bas neverovatno, ali, eto, on uspe covek.
Pricala sam, pricam i pricacu sa njim, ali nadu gubim. Zato i trazim vas da me savetujete, jer vise ideja i saveta za samu sebe nemam.

Ja mislim BA da si pokušala da mu zavrćeš mudašca, a on se buni. Ne vidim kako misliš u drugom pokušaju da izbjegneš iste greške. Zajednički prijatelji su "garantovali" pa ispada da ni oni nisu ok.

Moj najiskreniji i neishitren savet je - Razvedi se.
Ja to nisam učinila nadajući se,iz prevelike ljubavi i želje,da nam može biti lepo kao pre i da će vreme nešto učiniti samo od sebe... Draga moja,to je OGROMNO samozavaravanje. Na koncu shvatiš koliki deo svog života si protraćila na nekog ko te ne zaslužuje i osećaš se odvratno jer si ispala glupa. Ne treba prosipati bisere pred svinje. Onda ti se sve to desi u mnooogo gorem izdanju za nekih 15-20 godina.
Nije ovo patetika već izuzetno česta priča. Jer vidi,nije on malo dete kome treba otvoriti oči i ukazati mu da je potpao pod majčin uticaj. Ostavi nekoj drugoj da mu otvara oči,vreme teče i neki PRAVI čeka na tebe. Ne dangubi. Zvuči ti jednostavno? I jeste tako,samo naša osećanja i sećanja na lepe trenutke to o težavaju.

Back