Quantcast

Reci vizionara Zorana Djindjica !

Вуја

Veoma poznat
Poruka
10.649
Kada je tog 12. marta ubijen premijer, odlucio sam – zavrsavam faks i bezim iz Srbije u kojoj neljudi kolo vode. A ovde gde sada zivim, na dan izbora, otici cu do ambasade Srbije i glasati za one koji se budu obavezali da ce do kraja goniti one koje akteri ovog filma opisuju, koji su kovali zaveru da ubiju i na kraju ubili Djindjica.


Ja saosecam sa tobom, za ostatak komentatora na temi ne znam. :sad2:
 

sunchaya

Buduća legenda
Poruka
37.456
Svi mogu da doktoriraju filozofiju na Hajdelbergu? :aha:

Ne znam šta je tu posebno, osim što je skupo?
dunno-1.gif

To što je neko nešto doktorirao, ne ide mu u prilog po pitanju morala, politike koju vodi...Imao bi dobru prođu ako konkuriše za pos'o na nekom faxu ili u nekoj školi :think:
 

tripo 41

Zainteresovan član
Poruka
144
Е јаког ми визионара. Као да је од њега свијет почео тако га уздижу појединци. Култ и идолопоклонство вођама су "болест "Српског народа. Култ Тита, култ Милошевића, култ Ђинђића, култ овога, култ онога. Па докле више људи.
 

AZTEC

Buduća legenda
Poruka
27.335
Ajd sto je toliki izdajnik bio.
Nego,nikad ne pokazujem zelju da se spustam na taj nivo da prezirem djindjicevce i slican sljam.

Ajd one koji su ga gotivili dok je bio ziv,ti su bili dobri za brisanje patosa,ali ovi sto pacenici sto ga uzdizu samo zato sto je roknut pa sad izbacuju iz sebe svu patetiku koju su skupljali godinama,e ti nisu dostoji ni da ih prezirem,mrzim,pogledam.

Oni jednostavno ne postoje.
 

john doe

Veoma poznat
Poruka
14.012
Да је Ђинђић био оно за шта покушавате да га представите, не би сад толико енергије трошили н његово пљување, већ би отишао у заборав, као и многе штеточине. Али није, зато се толико кидате да докажете да је нормално резоновање лоше. Џаба, он је постојао и постоји и даље, па коме то смета, нек и даље убија убијеног у недостатку паметнијег посла.
 

goxy

Zaslužan član
Poruka
105.740
Да је Ђинђић био оно за шта покушавате да га представите, не би сад толико енергије трошили н његово пљување, већ би отишао у заборав, као и многе штеточине. Али није, зато се толико кидате да докажете да је нормално резоновање лоше. Џаба, он је постојао и постоји и даље, па коме то смета, нек и даље убија убијеног у недостатку паметнијег посла.
Normalno on je u suštini krajnje pozitivan lik jer je krenuo da stane na rep mafiji...Sad ne ulazim u to da li je imao neku saradnju sa njima ali je rešio da ih uništi i zato je ubijen.Njegova greška je što to nije uradio ranije a mafija čak i ta ista koja je navodno uništena sabljom i dalje žari i pali diljem Srbije.
 

AZTEC

Buduća legenda
Poruka
27.335
Да је Ђинђић био оно за шта покушавате да га представите, не би сад толико енергије трошили н његово пљување, већ би отишао у заборав, као и многе штеточине. Али није, зато се толико кидате да докажете да је нормално резоновање лоше. Џаба, он је постојао и постоји и даље, па коме то смета, нек и даље убија убијеног у недостатку паметнијег посла.

Djindjic i jeste otisao u zaborav,niko ne pljuje njega nego shabane koji smaraju da bi taj zaborav ublazili.

O ovakvoj patetici sam pricao.

Ova prica se moze primeniti jednino na Milosevica,u ovom slucaju je bleda kopija sa pateticnom sadrzinom.
 

MMnavigare

Zainteresovan član
Poruka
235
Пише: Нил Кларк
Текст о Зорану Ђинђићу је изашао у Гардијану 14. марту 2003.
Са свих страна стижу почасти убијеном српском председнику, председник Буш предводи у похвалама за његов „снажан руководећи пример“, док га канадска влада уздиже као „гласника демократије“, а Тони Блер се диви његовој енергији коју је посветио „реформисању Србије“.
Посмртнице у западним новинама га готово једногласно називају бившим студентским лидером који је храбро водио побуну против тиранина-диктатора, да би коначно успео да преусмери своју земљу ка новој демократској ери.
Али иза ове „СNN“ верзије светске историје, стварна каријера Зорана Ђинђића изгледа доста другачије. За све оне који се данас уједињују против Западне „доктрине смене режима“ важно је да запамте да Ирак није прва земља где су Америка и остале Западне земље спровеле промену режима који се није уклапао у њихове стратешке циљеве. Пре три године је „дошао ред“ на југословенског председника Слободана Милошевића.
У својој недавно објављеној биографији Милошевића, Адам ЛеБор открива како је Америка напунила цегере српске опозиције са 70 милиона долара, приликом организовања пуча против Милошевића 2000-те. По личном наређењу Мадлен Олбрајт, посебно је формирано, у оквиру америчке владе „Субверзивно одељење за Југославију“, да би се бавило организовањем „спонтаног дешавања народа“, које ће евентуално резултирати у рушење Милошевићевог режима.
У исто време, постоје докази да су организоване криминалне групе, под контролом Зорана Ђинђића и надзором америчких обавештајних служби, извршиле серију атентата против кључних сарадника председника Милошевића, попут министра одбране Павла Булатовића и Жике Петровића, директора ЈАТ-а.
Када су коначно „Слобо“ и његови социјалисти свргнути са власти, Америка је почела са „реформом“ владе у Београду онако како је то најбоље служило америчким интересима. Новог председника Коштуницу, „сви“ су дочекали са букетима цвећа, али Зоран Ђинђић- „човек америчке владе“, је био тај који је контролисао полуге власти- и у томе сигурно није разочарао своје Вашингтонске спонзоре.
Први приоритет му је био да почне програм „економске реформе“- у ствари спровођења „новог економског светског поретка“ распродајом „будзашто“ државних ресурса Југославије западним корпорацијама. Тада је још увек, преко 70,000 Југословенских предузећа било у друштвеном власништву, и већина је била под управом радника и руководећих комитета, са свега 5% приватног капитала. По закону нико није могао да прода више од 40% имовине предузећа, 60% је остајало увек под контролом радника.
Ђинђић је кренуо убрзаном акцијом да измени те законе, тако да је велика распродаја државних ресурса ускоро могла да почне. Након две године, у току којих су хиљаде друштвених предузећа распродате у бесцење, углавном корпорацијама из Западних земаља које су учествовале у бомбардовању Југославије 1999, (у форми извештаја Светске Банке) почели су да стижу хвалоспеви Ђиђићу и његовом „укључивању међународних банки у српски приватизациони процес“.
Али овде нису били у питању само национални ресурси за које је Ђинђић добио наређења да их распрода. Дошло је време да се и Милошевић лично уклони, и то за награду од 100 милиона долара; без обзира што је уклањање Милошевића представљало легално киднаповање и директно кршење важећих југословенских закона- чак су у ту сврху послали у Београд авион Британског ратног ваздухопловства да пребаци Милошевића у амерички финансиран суд у Хагу, где му је суђено у монтираном процесу.
Када такав „човек“ (Ђинђић) распрода националне ресурсе своје државе, свог бившег председника и своје најјаче политичке противнике, шта му је друго преостало да прода? Своју земљу? У јануару ове године, Ђинђић је управо то и урадио. Упркос противљењу већине грађана своје земље, западни „весник демократије“ је поступио по налогу „међународне заједнице“, и након 74 година постојања, је избрисао државу Југославију са политичке мапе света. Стратешки гол такве акције је било успостављање шаке слабих и завађених западних протектората, што је под Зораном Ђинђићем успешно остварено.
Понекад, и најбоље извршени планови могу да подбаце. Упркос Западним изливима жалости- за Ђинђићем ће у Србији туговати само мањина. За велику већину Срба он ће остати упамћен као велеиздајник који се „обогатио“ распродајом властите земље, и то онима који су против те земље водили тако дивљачки рат, пре свега неколико година. Ђинђићеве „хваљене“ реформе су једино успеле да доведу до повећања цена свих комуналија, незапослености преко 30%, паду зарада преко 20% и резултирале су у то да данас две трећине Срба живе испод границе сиромаштва.
Још увек је нејасно ко је испалио хитац који је усмртио Ђинђића. Највероватније да је и то била подземна мафијашка операција; његове везе са подземљем су му коначно дошле главе. Али, ма колико то звучи сурово, данас је пуно оних у Србији који би драге воље повукли „тај обарач“. Приликом моје задње посете Београду, био сам запрепашћен, не само са поражавајућом економском кризом, него и са нивоом мржње према Ђинђићу, коју је скоро свако отворено показивао у контакту са мном. Ђинђићева је популарност у то време, према статистичким истраживањима, пала испод 10%.
Лекција коју можемо да научимо на примеру Србије, а која важи за Западне „организаторе“ промена режима широм света, је веома проста. Ви можете да ломите народну вољу нехуманим санкцијама, да их засипате бомбама. Можете чак, ако желите, да силом рушите њихове владе које вам не одговарају, и да им након тога наметнете вашу вољу доводећи на власт једног Хамида Карзаиа, генерала Томи Франкса, или да поставите Зорана Ђинђића да имитира „царског конзула“. Али немојте да се заносите, да можете да натерате те понижене народе, да свим тим „царским конзулима“, на крају за „све то“ још и одају пошту.
Превод: Миодраг Новаковић
 
Poslednja izmena:

gospodjica14

Poznat
Poruka
7.414
Zoran Djindjic nista nije prodao, jer su ga vasi nacional-fasisticki pajtosi, ratni profiteri i ubice sto su bogatstva stekli pljackajuci i ubijajuci po ratistima diljem ex-Yu, ubili pre nego sto je uopste bilo sta stigao da uradi da ova zemlja postane bolje mesto za zivot.. Jedina njegova greska je sto nije nakaze ozbiljno shvatio, ili jeste, ali je odbio da se na adekvatan nacin zastiti da ga ne bi pljuvali isti oni koji ga i mrtvog pljuju. On sad pociva u miru, a VI i MI cemo se razracunati...budite sigurni u to.
 

Bengazi

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.701
Zoran Djindjic nista nije prodao, jer su ga vasi nacional-fasisticki pajtosi, ratni profiteri i ubice sto su bogatstva stekli pljackajuci i ubijajuci po ratistima diljem ex-Yu, ubili pre nego sto je uopste bilo sta stigao da uradi da ova zemlja postane bolje mesto za zivot.. Jedina njegova greska je sto nije nakaze ozbiljno shvatio, ili jeste, ali je odbio da se na adekvatan nacin zastiti da ga ne bi pljuvali isti oni koji ga i mrtvog pljuju. On sad pociva u miru, a VI i MI cemo se razracunati...budite sigurni u to.


Nemoj se srditi zbog nacionalističkog šljama.:cmok: Njima je najveća kazna, što su
takvi kakvi su. Nemoralni, podmukli, besramni. Nemaju ništa ljudsko u sebi.
 
Poruka
60.356
Zoran Djindjic nista nije prodao, jer su ga vasi nacional-fasisticki pajtosi, ratni profiteri i ubice sto su bogatstva stekli pljackajuci i ubijajuci po ratistima diljem ex-Yu, ubili pre nego sto je uopste bilo sta stigao da uradi da ova zemlja postane bolje mesto za zivot.. Jedina njegova greska je sto nije nakaze ozbiljno shvatio, ili jeste, ali je odbio da se na adekvatan nacin zastiti da ga ne bi pljuvali isti oni koji ga i mrtvog pljuju. On sad pociva u miru, a VI i MI cemo se razracunati...budite sigurni u to.
Mora da je Čeda igla sinoć bio darežljiv...
 

gospodjica14

Poznat
Poruka
7.414
Nemoj se srditi zbog nacionalističkog šljama.:cmok: Njima je najveća kazna, što su
takvi kakvi su. Nemoralni, podmukli, besramni. Nemaju ništa ljudsko u sebi.

*******, tesko mi je da se kontrolisem...Koji moral, koje bre ljudske vrednosti?! Coveka roknu kao psa na ulici, pa ga ovde blate i mrtvog...a nisu vredni ni dugmeta na njegovoj kosulji! Sljam koji samo po formi podseca na ljudskih bica, eto to su!
Pa kad kazu:

ma, svi su oni isti
ili
to su samo dve strane jedne medalje
ili
to su dva ekstrema, i jedni i drugi su isti
moze izjaviti samo glupa osoba.
Ili pokvarena.
Ili i jedno i drugo.

Koliko ljudi je pobila gradjanska opcija?
Koliko ljudi je pobila nacionalisticka opcija?
Koliko ljudi su prebili clanovi gradjanski orjentisanih stranaka?
Koliko ljudi su prebili clanovi nacionalistickih stranaka?
Koliko ljudi koji javno pozivaju na ubijanje pripada gradjanskoj opciji?
Koliko ljudi koji javno pozivaju na ubijanje pripada nacionalističkoj opciji?
Koliko ljudi koji pripadaju gradjanskoj opciji nastupa sa tekstom "Srbija Srbima" ?
Koliko ljudi koji pripadaju nacionalistickoj opciji nastupa sa tekstom "Srbija Srbima" (kao da druge nacionalnosti u Srbiji ne zivi, ili ne treba da zive)?
Koju opciju podržavaju neonacisticke i fasisticke organizacije?
Koliko aktivista nacionalisticki orjentisanih stranaka je dobilo batine zbog opcije koju zastupa?
Koliko aktivista gradjanski orjentisanih stranaka je dobilo batine zbog opcije koju zastupa?
Koliko je osoba koje zastupaju gradjansku opciju u javnosti mahalo oruzjem ili otvoreno pozivalo na nasilje nad drugom grupom?
Koliko je osoba koje zastupaju nacionalisticku opciju u javnosti mahalo oruzjem ili otvoreno pozivalo na nasilje nad drugom grupom?
Koliko osoba koje zastupaju gradjansku opciju dobija pretnje smrcu?
Koliko osoba koje zastupaju nacionalisticku opciju dobija pretnje smrcu?

i na kraju...
Koliko osoba koje zastupaju gradjansku opciju je ubijeno zbog svog stava?
Koliko osoba koje zastupaju nacionalisticku opciju je ubijeno zbog svog stava?

Pametnom i toliko dosta.
Glupom i / ili bezobraznom nikada nije dosta.
 
Poruka
60.356
*******, tesko mi je da se kontrolisem...Koji moral, koje bre ljudske vrednosti?! Coveka roknu kao psa na ulici, pa ga ovde blate i mrtvog...a nisu vredni ni dugmeta na njegovoj kosulji! Sljam koji samo po formi podseca na ljudskih bica, eto to su!
Pa kad kazu:

ma, svi su oni isti
ili
to su samo dve strane jedne medalje
ili
to su dva ekstrema, i jedni i drugi su isti
moze izjaviti samo glupa osoba.
Ili pokvarena.
Ili i jedno i drugo.

Koliko ljudi je pobila gradjanska opcija?
Koliko ljudi je pobila nacionalisticka opcija?
Koliko ljudi su prebili clanovi gradjanski orjentisanih stranaka?
Koliko ljudi su prebili clanovi nacionalistickih stranaka?
Koliko ljudi koji javno pozivaju na ubijanje pripada gradjanskoj opciji?
Koliko ljudi koji javno pozivaju na ubijanje pripada nacionalističkoj opciji?
Koliko ljudi koji pripadaju gradjanskoj opciji nastupa sa tekstom "Srbija Srbima" ?
Koliko ljudi koji pripadaju nacionalistickoj opciji nastupa sa tekstom "Srbija Srbima" (kao da druge nacionalnosti u Srbiji ne zivi, ili ne treba da zive)?
Koju opciju podržavaju neonacisticke i fasisticke organizacije?
Koliko aktivista nacionalisticki orjentisanih stranaka je dobilo batine zbog opcije koju zastupa?
Koliko aktivista gradjanski orjentisanih stranaka je dobilo batine zbog opcije koju zastupa?
Koliko je osoba koje zastupaju gradjansku opciju u javnosti mahalo oruzjem ili otvoreno pozivalo na nasilje nad drugom grupom?
Koliko je osoba koje zastupaju nacionalisticku opciju u javnosti mahalo oruzjem ili otvoreno pozivalo na nasilje nad drugom grupom?
Koliko osoba koje zastupaju gradjansku opciju dobija pretnje smrcu?
Koliko osoba koje zastupaju nacionalisticku opciju dobija pretnje smrcu?

i na kraju...
Koliko osoba koje zastupaju gradjansku opciju je ubijeno zbog svog stava?
Koliko osoba koje zastupaju nacionalisticku opciju je ubijeno zbog svog stava?

Pametnom i toliko dosta.
Glupom i / ili bezobraznom nikada nije dosta.
Šta je ta zamlata zbilja učinio sem što je doveo Vlahovića, Pitića, Đelića... i ostale lopovčine.
Da doslovno je taj ,,Obožavani Veliki Vođa" zacementirao sistem velike pljačke u Srbiji.
I onda ga drugosrbijaši, koji u svoje vreme nisu uspeli da s' uhlebe u Miloševićevu mašinu, veličaju jer su se ušlihtali kod Đinđića kome je najveći uspeh u životu bio da je, zbog mlataranja rukama, u njegovoj blizini, tokom leta, bio nepotreban ventilator.
I sad rone suze krokodilske jer su ih Đikijevi naslednici, a koji su kao i on, jel moralne gromade, odbacili ko upotrebljen prezervativ!
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.