Recepti za oblande

Bela oblanda

2 oblande
200 gr seckanih oraha
4 belanca
40 gr šećera
160 gr meda

Ulupati čvrst sneg od belanca, dodati šećer i med pa zajedno umutiti na pari dok se masa ne zgusne.
Dodati seckane orahe i filovati oblandu. Prekriti je drugom i ostaviti da se ohladi. Seći na kocke.

Bela oblanda

2 oblande
200 gr seckanih oraha
4 belanca
40 gr šećera
160 gr meda

Ulupati čvrst sneg od belanca, dodati šećer i med pa zajedno umutiti na pari dok se masa ne zgusne.
Dodati seckane orahe i filovati oblandu. Prekriti je drugom i ostaviti da se ohladi. Seći na kocke.
ova mi je omiljena, tetka mi to pravila kad sam bila mala, nije cudno sto mi je kvalitet zuba goli k

Kokos oblanda

500 gr šećera
2 dl mleka
1 maslac ili margarin (250 gr)
400 gr keksa
200 gr kokosa
4 štangle čokolade
3 oblande

Istopiti šećer, dodati mleko, maslac/margarin, keks, kokos. Podeliti na 2 dela. U drugi deo dodati istopljenu čokoladu.

Filovati: list oblande, "beli" fil, list oblande, čokoladni fil, list oblande.

2 litre mleka kuvati na laganoj temperaturi sa 1kg šećera.
Pustiti da se dugo kuva, dobije braon boju i gustinu jogurta.
Narendati koricu limuna dodati sok od limuna, vanilun šećer, ja volim suvo grožđe.
Dodti 1 margarin ili puter, premazivati oblande mlakim filom sa neravne strane, sva 4 lista, peti list ne premazivati, dobro pritisnuti nafilovane oblande
Sve to radim na dubljoj tacni jer se malo izliva topao fil.

Ovo su starinske mlečne oblande, preukusne.
Brzo se pojedu, svi se grabe za njih.

oblatna? Isto, u životu nisam čuo
2009-550x550h.jpg

2 litre mleka kuvati na laganoj temperaturi sa 1kg šećera.
Pustiti da se dugo kuva, dobije braon boju i gustinu jogurta.
Narendati koricu limuna dodati sok od limuna, vanilun šećer, ja volim suvo grožđe.
Dodti 1 margarin ili puter, premazivati oblande mlakim filom sa neravne strane, sva 4 lista, peti list ne premazivati, dobro pritisnuti nafilovane oblande
Sve to radim na dubljoj tacni jer se malo izliva topao fil.

Ovo su starinske mlečne oblande, preukusne.
Brzo se pojedu, svi se grabe za njih.
Најбоље икад 🥰

Back