RECENICA

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koja je to recenica, koju vam je voljeno bice ili neko drugi veoma bitan u zivotu izgovorio u tenutku kad ste bili na sopstvenom dnu i koja je delovala tako da vam je vratila svu veru u sebe? Imate li takvu recenicu, na koju mozete da se vratite da vam obnovi snagu kad god vam je to potrebno?

Nisam bila nikad na sopstvenom dnu, nadam se da necu, a kada bi se nasla ne bih svoje muke stvaljala na teret nekom ko je kraj mene do te mere da opterecujem...satkana sam od tog materijala koji najdublje ljudske mracne tunele resava sam...uvek je potrebna podrska ljudi oko nas, ali snaga je u nama...
Mislim da recenica smestena u okviru ove teme moze biti samo povod da se neko zapita, ali reci ne dizu...vec nasa volja i snaga da se borimo...
Isto tako, recenica nece obnavljati snagu, vec sama ljudska pomisao na onog ko je izgovorio, na iskrenu rec izgovorenu, na stanje u tom momentu...na relaciju izmedju onog na dnu i govornika...

Koja je to recenica, koju vam je voljeno bice ili neko drugi veoma bitan u zivotu izgovorio u tenutku kad ste bili na sopstvenom dnu i koja je delovala tako da vam je vratila svu veru u sebe? Imate li takvu recenicu, na koju mozete da se vratite da vam obnovi snagu kad god vam je to potrebno?

"Verujem u tebe.
Uvek jesam.
Verovao sam da možeš biti bolja.
Ti zaslužuješ bolje,
cak i boljeg od mene.
A sada želim da postaneš
ono što i trebaš biti. Ustani."
:-P 8-)

a samo osmeh?:lol:

A kada govorimo o prijateljima za takve trenutke imam Danu,,i koja zna da mi tako surovo saspe istinu u lice, ali i da me bukvalno podigne nekom svojom recenicom tipa "Slusaj me sada,bice dobro,ti si kao tanka savitljiva grana koja moze mnoogo da se savije,ali se uvek ispravi,nikada ne pukne"Ja obozavam ovu njenu recenicu:)
Vas dve ste drugarice?8)
Nikad vas ne bih povezala.

Mislim da mi niko nije rekao one prave reci,
da me ohrabre kad mi ne ide.
Uvek sam sama uzimala snagu koja mi treba iz ljubavi koja mi je pruzena,
Vise je bilo podstreka u svemu sto je precutano, nego receno.

Mislim da sam ja ta koja vise ume da osokoli, ali samo kad sam i sama i pozitivnoj fazi.

Da vam kazem nesto iskreno.
Moze neko da kaze najlepse i najmudrije reci, ali ako vi nemate u sebi snagu da prevazidjete problem, nece te reci dopreti do vas.
Covek je uvek, naposletku, sam sa sobom i svojim bolom, mora sam da resi u svojoj dusi.
Iako je podrska korisna.

Moze neko da kaze najlepse i najmudrije reci, ali ako vi nemate u sebi snagu da prevazidjete problem, nece te reci dopreti do vas.
Covek je uvek, naposletku, sam sa sobom i svojim bolom, mora sam da resi u svojoj dusi.
Iako je podrska korisna.[/COLOR][/I]

I to je istina. Ali recimo da nas je neko "odblokirao" svojom ljubavlju. :-)
Bas sam se bila izolovala u samu sebe i tek mi je skoro postalo jasno da me je to odvelo u depresiju. A tada bih to sigurno negirala.

ima jedna rečenica na tu temu, koju često izgovara jedno meni drago afričko pleme i glasi..
"Usimuamshe alie lala, polepole ni mwendo wa sawa M'puando memegeke izarawa knguakwe e telebe bebeangwe."

Desavalo mi se da me neko bodri, trudi se da pomogne, ali ako ja nisam spremna za to, ne vredi nista.
Naravno da mi ljubav ljudi oko mene daje snagu, ali ne mogu oni prebroditi ono sto mene muci. :)
Nekad je dovoljno da on samo bude tu i nista ne mora da kaze :)

ima jedna rečenica na tu temu, koju često izgovara jedno meni drago afričko pleme i glasi..
"Usimuamshe alie lala, polepole ni mwendo wa sawa M'puando memegeke izarawa knguakwe e telebe bebeangwe."

Prevedi, nesreco. :lol:
Sad se setih kako me je ohrabrila moja divna kuma
u vezi sa nekim mojim strahovima koje se ticu roditeljstva. Gledajuci mnogo malisana oko sebe i kako su divni i cakani, stalno me hvata frka kakvo ce moje da ispadne i kakva cu keva da budem. :lol: Mislim, znam ja da ce biti sve ok, al' kad mi je rekla :"Ti ces biti divna majka, toliko energije i ljubavi imas u sebi.", ja sam se skroz raznezila i definitivno shvatila da je u pravu. :lol:
Skroz sam danas raznezena. Nja!:razz:

baš si srdce
uloviću ti jednu zvečarku :)

pBushman.jpg

Ne znam, stvarno nisam nikada toliko bila u bedaku, ali bilo je dana kad sam imala probleme, nedoumice itd... I tada pitam ljude za misljenje, mnogo ih pitam, ali svi oni znaju da cu uraditi onako kako sam sama vec smislila... Mislim, imam tu potrebu da ih slusam, ali ne cujem njihove reci...
Verovatno bi tako bilo i da jesam u bedaku... Ne znam...

Eh, bas mi je zao sto nikad ne mogu da odgovorim lepo na temu, nego sve stabibilokadbibilo...
Pa, da li je moguce da nista ne pamtim, da zivim kao zombi, nemam nijedno "jako, ludo, emotivno" iskustvo, bilo kakvo, dobro, lose??? :(

Izvini, Divlja.

Vas dve ste drugarice?8)
Nikad vas ne bih povezala.
Zasto nas ne bi povezala?

Back