Razvod zbog sexa

cvrccca

Početnik
Poruka
9
Možda sam glupo formulisala temu. Elem, u braku sam 15 godina. Meni 40, njemu 50, imamo ćerku od 13 godina. Poslednjih godina jedva imamo sex, uvek na moje insistiranje. I kad se desi, radimo na njegovom užitku. Više se ni to ne dešava. Rekao je " Ja nemam ništa protiv da ti to radiš sa nekim drugim, samo da ja to ne znam." Mislila sam da je rekao u besu ili u šali. Ponovio je. Luda sam i površna prema njegovim rečima jer želim bliskost, zagrljaje, toplinu, sex. Predlagala sam odlayak kod stručnjaka kaže da ne želi zbog gluposti kod lekara. Ne funkcionišemo inače, tj slabno fukcionišemno, samo vezano za tekuće stvari i dete. Ne svadjamo se, više. Ne želi razvod, tj kaže da ja odlučim, na meni je.
A ja se raspadam. Ta rečnica da mogu tamo negde sa bilo kim me tera na mučninu. Nije me oslobodila, pre zarobila u jedno stanje koje je takvo i nema nade za bolje. A ja ne mogu tek tako sa nekim, bilo kako.

Ne bih da budem shvaćena pogrešno, ali mi je prvo palo na pamet, da možda već negde ima sex sa nekim drugim. Sam predlog da potražiš partnera za sex mi je potpuno odsustvo interesovanja za tebe , kao blisku osobu. Razumem ja da postoje parovi koji tako funkcionišu, ali ako ste pre imali sexa, pa ga sada on ne želi, mene to navodi da pomislim da je izgubio interesovanje za tebe kao partnerku. Možda je razvod najbolje rešenje, nije lako ali ovakvo mučenje svakodenevno je još gore.

Tu rečenicu, istu, nemam ništa protiv da to radiš sa nekom drugom samo da ne znam" izgovorilo je par mojih prijateljica.

Msm, što bi idealizovali stvari? Ljudi imaju neki život zajedno, stan, dete, i sad neki nalaze da sex ne bi trebalo da bude razlog za razvod. Koliko ima samo brakova ljudi koji su postali praktično cimeri i roditelji deci. Mogu da se tome čude samo ljudi koji nemaju iskustva dugog življenja zajedno

Možda sam glupo formulisala temu. Elem, u braku sam 15 godina. Meni 40, njemu 50, imamo ćerku od 13 godina. Poslednjih godina jedva imamo sex, uvek na moje insistiranje. I kad se desi, radimo na njegovom užitku. Više se ni to ne dešava. Rekao je " Ja nemam ništa protiv da ti to radiš sa nekim drugim, samo da ja to ne znam." Mislila sam da je rekao u besu ili u šali. Ponovio je. Luda sam i površna prema njegovim rečima jer želim bliskost, zagrljaje, toplinu, sex. Predlagala sam odlayak kod stručnjaka kaže da ne želi zbog gluposti kod lekara. Ne funkcionišemo inače, tj slabno fukcionišemno, samo vezano za tekuće stvari i dete. Ne svadjamo se, više. Ne želi razvod, tj kaže da ja odlučim, na meni je.
A ja se raspadam. Ta rečnica da mogu tamo negde sa bilo kim me tera na mučninu. Nije me oslobodila, pre zarobila u jedno stanje koje je takvo i nema nade za bolje. A ja ne mogu tek tako sa nekim, bilo kako.
Da li si sigurna da on nema neku drugu ženu tj švalerku? Postoje slučajevi kada ljudi obole i trajno izgube nagon za sex.. ovaako, malo čudno, neobjašnjivo, skoro pa nemoguće da čovjek može toliko apstinirati?
Seks je kao glad, žedj, kao potreba a ne.. mislim da to nije normalno sa njegove strane. Ako može a neće ili mu se ne traži , kako ne vidi kako je tebi, tvoja osjećanja, potrebe..?

Ne bih da budem shvaćena pogrešno, ali mi je prvo palo na pamet, da možda već negde ima sex sa nekim drugim. Sam predlog da potražiš partnera za sex mi je potpuno odsustvo interesovanja za tebe , kao blisku osobu. Razumem ja da postoje parovi koji tako funkcionišu, ali ako ste pre imali sexa, pa ga sada on ne želi, mene to navodi da pomislim da je izgubio interesovanje za tebe kao partnerku. Možda je razvod najbolje rešenje, nije lako ali ovakvo mučenje svakodenevno je još gore.
Pa ne mora da se muči, samo da stvari postavi na svoje mesto. Kako kome leži. Neka će isti naći ljubavnika, neka će se razvesti, samo da razmisli. Možda pomoć terapeuta. Tako bih ja

Msm šta se čudimo. Ima muškaraca koji ne mogu dugo sa jednom ženom. Ne diže im se i tačka. Pričala sa jednim. A želi porodica da ostane. Ima takvih i žena.
Kao da je malo brakova bez sexa.

Da li si sigurna da on nema neku drugu ženu tj švalerku? Postoje slučajevi kada ljudi obole i trajno izgube nagon za sex.. ovaako, malo čudno, neobjašnjivo, skoro pa nemoguće da čovjek može toliko apstinirati?
Seks je kao glad, žedj, kao potreba a ne.. mislim da to nije normalno sa njegove strane. Ako može a neće ili mu se ne traži , kako ne vidi kako je tebi, tvoja osjećanja, potrebe..?
To me najviše i navelo da razmišljam o razlazu.

Ja imam utisak da njoj nedostaje bliskosti, da postoje emocije i da će svako rešenje njoj biti teško.
И ја. Да јој фали само секс нашла би га са стране. Она жели да тај брак буде суштински брак а не само форма. А он не. И ето муке.

To me najviše i navelo da razmišljam o razlazu.
Moža te muž voli, stalo mu je do tebe do porodice, ali ima problema.
Voliš li ti njega?
Ako postoji ljubav, razumevanje, podrška, zašto ne biti strpljiv i potruditi se da brak opstane?
Možda čovek ima dijabetes, depresiju ili neko oboljenje koje remeti njegove seksualne funkcije.
Brak je teško sačuvati a lako rasturiti.

on je rekao svoje. kako god shvatili to da mogu sa bilo kim, cinjenica je da mu nije vazno kako se ja osecam. sada, dok kuckam sa vama, postaje mi jasnije zasto sam pisala ovde, jer ne mogu sa drugaricama govoriti o ovome, pitanje je kako ja to da prihvatim i zasto mi je tesko da to prihvatim i nastavim dalje na jedan ili drugi nacin? ako se odlucim za razvod, ja sam ta koja je razorila porodicu, a ova druga solucija, naci nekoga, mi je teska i bolna.

Pa dobro prvo razvod pa posle sta bude ne vredi tu ostajati

Када посматрам околину имам утисак да је мушкарцима лакше да тако... животаре. Ми се живе поједемо, црпи нас тај привид, то глумљење живота.
Углавном смо ми те које предложимо развод, распадамо се у лошем односу и не може нас задовољити издувани вентил са стране.
Лично сам става да свако има право на срећу. Бити и сам је много лепше него се мучити поред некога. Чему то? Да се каже да си у браку? сасвим је у реду радити на односу, покушати освежити га... али ако се само једна страна труди а друга прави мртва нема ту успеха.

on je rekao svoje. kako god shvatili to da mogu sa bilo kim, cinjenica je da mu nije vazno kako se ja osecam. sada, dok kuckam sa vama, postaje mi jasnije zasto sam pisala ovde, jer ne mogu sa drugaricama govoriti o ovome, pitanje je kako ja to da prihvatim i zasto mi je tesko da to prihvatim i nastavim dalje na jedan ili drugi nacin? ako se odlucim za razvod, ja sam ta koja je razorila porodicu, a ova druga solucija, naci nekoga, mi je teska i bolna.
Ne, nisi ti ta koja je razorila porodicu, nemoj tako da razmišljaš. Ako si pokušala sve i on ostaje pri svom zahtevu, onda si ti neko ko treba da ostane u braku, prihvati njegove želje a da svoje negde zakopaš i praviš se da je sve ok, nikako nisam za to. Imaš dete kome treba zadovoljna majka a ne emotivno slomljena osoba. Jedino ako smatraš da si dovoljno jaka da sebi organizuješ život na njegov način, onda ostani u braku, u suprotnom, ne.

Можда би господин требао да погледа резултате крви и да обиђе лекара.

Можда му је много опао тестостерон, па је изгубио либидо, а и вољу да све остало у животу.

Мало боц-боц, и поново ће бити онај стари (тј. млади).

Prošla sam tu fazu, tj prolazim sa jendom meni jako bliskom ženskom osobom.

Prvo par godina neverica šta se dešava. Želi od nega ovo, ono, želi razgovore, on ništa. Išli su na terapiju, uvek se vraća na isto. Ona želi d aon bude ono što on nije i ne može da joj da. Nekada ljudi jednostavno ne mogu da nam daju ono što bi mi želeli, a što bi možda sami negde želeli.

Posle nekog perioda trebala joj je podrška prijatelja, da se skupi sama sa sobom i počne neki svoj život, da sebi organizuje nezavisno od njega, da se druži, izlazi, ponovo da okupi društvo, nađe novo. Došle su i nove simpatije. Sa par je bilo nešto. Sve je to bilo nezamislivo pre par godina. Šta će biti dalje niko ne zna, ali iako su skupa kao porodica svako sad ima neki svoj život. Razvod tada nije bio, a još uvek nije opcija, pre svega zbog dece.

Ima jedan film, francuski, ona je bila oičajna žena, ljubomorna, bez sexa, bez komunikacije, svađe, i on ode. Posle nekog vremena depresije uzela je stvari u svoje ruke, počela da živi, poslu se posvetila, sebi, prijateljima, izlasci, putovanja.. da ne davim. Posle par godina ponovo su bili zajedno. Nekada od drugih očekujemo nešto, a to moramo samo mi da promenimo. Možda nema direktne veze sa temom, ali i ima.

Nadam se da je pitanje postavljenokao pitanje samoj sebi,autorki teme.
Nezahvalno je davati savete a bez dovoljno informacija o problemu zato molim autorku da sve pročita a sama donese odluku pošto jedino ona i njen suprug znaju istinu.
Mišljenja sam da muškarac lako ne izgovara onu rečenicu koju je njen muž izgovorio,može i misliti ali izgovaranje nosi posebnu težinu.
Fer bi bilo pre iznošenja ikakvog mišljenja saslušati i drugu stranu a da je situacija teška jeste i zato autorki želim sve najbolje i da ostane prisebna i mudro odluči.

Back