"Razvod" vanbracne zajednice - potreban pravni savet

m.a.l.e.n.a.

Zainteresovan član
Poruka
388
Drage i dragi moji, pisem u ime mog rodjaka koji ima problem i potreban nam je pravni savet, koji cemo nadam se dobiti na ovom forumu. Naime, on zivi 20 god. u vanbracnoj zajednici, imaju dvoje dece, od 20 i 11 god. Medjutim vec duze vreme taj "brak" ne funkcionise. On bi hteo "mirnim" putem da se to resi da bi se deca sacuvala od trauma ali ne ide.... Zive u kuci njegovih roditelja ali sami (roditelji nisu tu), on radi, ona ne radi, radila je ali je na svoj zahtev proglasena teh.viskom i primala neki novac sa zavoda posle toga. ali mislim da vise ne prima. Starije dete studira vanredno, on to finansira, nemaju nista zajednicko steceno u toj zajednici. Problem je u tome sto ona nece da podje iz te kuce, jer logicno ne moze on da podje iz kuce svojih roditelja. Svakodnevo se svadja sa njim, pred decom, ne sprema hranu za njega, ne pere njegov ves.... ponizava ga pred decom i prijateljima, niko im vise ne dolazi u kucu, ona ide gde hoce, radi sta hoce, nema je po par dana ali deci, pogotovo mladjemm detetu sve najgore prica o ocu.
Kako da je natera da se iseli iz kuce.... z:poz:

Oni zive u maloj sredini gde nema ni suda ni advokata pa sam mislila da ce neki pravnik ovde da se javi i da neki savet....
Ovako, ona kad bi posla, ima gde da ode, ima rodbinu, majku.... ali cini mi se da iz inata nece da podje, psihicki ga maltretira i ocekuje u toj fazi fizicko nasilje sa njegove strane kao bi ga tuzila i "odrala" kako ona to kaze..... sto se dece tice, starije dete se izjasnilo da ce tu da ostane, a mladje ce ona da povede, kako je rekla iz inata... Moj rodjak ne bezi od obaveza prema detetu, alimentacija i sve sto uz to ide ali samo da se razidju jer je postalo nepodnosljivo.....
A kako ga sve vredja i sta mu sve govori....to je strasno....

koliko sam shvatila, ovo sto si nam napisala je vidjenje iz ugla tvog rodjaka..
kako izgleda `vidjenje` iz njenog ugla?
radila je neko vreme, a onda kao tehnoloski visak uzela sumu koja joj je ponudjena..
pa sigurna sam da tu sumu nije samo na svoje potrebe potroslia..nego na potrebe citave porodice..
20 godina bavljenja porodicom ne bih rekla da je nikakav posao..
a neko bi sad kao stari kofer da je izbaci na ulicu..
ako je nezaposlena, mislim da i njoj sledi neka alimentacija..(nisam sigurna)..
kao porodica vljda su nesto stekli za tih 20 godina..tesko da je sve od njegovih roditelja..
i nesto ne bih rekla bas da je tvoj rodjak toliko `nevin` u citavoj ovoj prici..
pre bih rekla da ona odbija da kuva, pere pegla zbog onoga sto je on uradio..
istina uvek ima dve strane..

А псоле ћу опет чути приче ''нећу да се венчам, шта ће нам тај папир - без папира се разиђеш кад хоћеш и како хоћеш, папир само доноси обавезе а без папира смо слободни ко тице на грани...'' :zroll:
Са папиром или без они су у БРАКУ, и он се не може завршити тако: ''Ајд, бриши напоље, раскидамо!''
Раскид је једнако болан и једнако компликован био брак са папиром или без - увек постоји нека заједничка имовина (ако не некретнине, а оно заједничко стечено покућство), заједничка деца, алиментације, заједнички пријатељи, рођаци....а цепање заједничког живота је увек болно...

Без адвоката ово неће проћи...z:(

koliko sam shvatila, ovo sto si nam napisala je vidjenje iz ugla tvog rodjaka..
kako izgleda `vidjenje` iz njenog ugla?
radila je neko vreme, a onda kao tehnoloski visak uzela sumu koja joj je ponudjena..
pa sigurna sam da tu sumu nije samo na svoje potrebe potroslia..nego na potrebe citave porodice..
20 godina bavljenja porodicom ne bih rekla da je nikakav posao..
a neko bi sad kao stari kofer da je izbaci na ulicu..
ako je nezaposlena, mislim da i njoj sledi neka alimentacija..(nisam sigurna)..
kao porodica vljda su nesto stekli za tih 20 godina..tesko da je sve od njegovih roditelja..
i nesto ne bih rekla bas da je tvoj rodjak toliko `nevin` u citavoj ovoj prici..
pre bih rekla da ona odbija da kuva, pere pegla zbog onoga sto je on uradio..
istina uvek ima dve strane..

E pa ovako....verovala ili ne otkaz je dala svojevoljno, radila je u firmi svog brata, nesto se posvadjala sa njegovom zenom i dala je otkaz....novac je eto potrosila samo na sebe....cudno ali istinito...
Nista nisu stekli za 20 godina, nista nisu kupili za to vreme, sve potrebno za kucu kupovali su njegovi roditelji.... ona jenovac trosila na sebe...moglo joj se...
Ne kazem da je on nevin, jer da je nevin ne bi trebao ni da je ozeni, ostala je trudna i eto.... i nazalost nista joj nije uradio da bi se ona tako ponasala prema njemu, mislim na kuvanje, pranje, peglanje....valjda sto je tako "prost i glup" zato mu sve to i radi.....
Eto, verovali ili ne ima i takvih zena.... a da je on "takav" prema njoj odavno bi ona otisla, ali posto zivi kao u hotelu, zasto bi se zena mucila....

E pa ovako....verovala ili ne otkaz je dala svojevoljno, radila je u firmi svog brata, nesto se posvadjala sa njegovom zenom i dala je otkaz....novac je eto potrosila samo na sebe....cudno ali istinito...
Nista nisu stekli za 20 godina, nista nisu kupili za to vreme, sve potrebno za kucu kupovali su njegovi roditelji.... ona jenovac trosila na sebe...moglo joj se...
Ne kazem da je on nevin, jer da je nevin ne bi trebao ni da je ozeni, ostala je trudna i eto.... i nazalost nista joj nije uradio da bi se ona tako ponasala prema njemu, mislim na kuvanje, pranje, peglanje....valjda sto je tako "prost i glup" zato mu sve to i radi.....
Eto, verovali ili ne ima i takvih zena.... a da je on "takav" prema njoj odavno bi ona otisla, ali posto zivi kao u hotelu, zasto bi se zena mucila....

onda je kamenujte - odmah!

Е, ***, после 20 година брака и двоје деце он има покриће да се ''оженио јер је она била трудна''...шио ми га Ђура...:zroll:..Сетио се...
У браку (и ванбрачној заједници) нема ''мој новац'' - ''твој новац''. Имали су заједничко домаћинство и заједнички су доприносили. То на шта су трошили тај новац - то је њихов заједнички проблем. Не пише на динару име, па да она може да каже да је на себе трошила само свој новац, а да су живели само од његовог новца... Уосталом, и да јесте било буквално тако - то је био њихов избор 20 година!
Све што је купљено у браку (а немогуће да нису купили нови миксер, ћебе или комплет чаша...) то је заједничка имовина и дели се! Била она запослена или не! У крајњем случају и у породицама где је жена само домаћица - она такође својим радом доприноси материјалном благостању и припада јој део стечене имовине.

Verujem ja da ima takvih žena, ali ne verujem da ima takvih muškaraca :mrgreen:
To kao prost i glup, a dobaaaaaar :lol: pa nije ustvari ni hteo ništa sa njom, al' eto, navukli ga, pa dok dlanom o dlan prođe 20 godina :)
A i super mi je ova fora, ona mu kuva, pere, pegla, a živi kao u hotelu...gde on onda živi, sunactiebem? :lol:

Posavetuj ti njih da oni nađu pravnu pomoć. Nek' se on lepo raspita kako da se razvede na pravom mestu, a ne da ti u njegovo ime zapitkuješ po forumima i da mu prenosiš savete koje onako iz malog mozga izbace nestručni ljudi. Koliko god da je to mesto malo, postoji sud kojem pripada. Nek' ne bude lenj da prošeta, ako mu je to uopšte bitno.

Verujem ja da ima takvih žena, ali ne verujem da ima takvih muškaraca :mrgreen:
To kao prost i glup, a dobaaaaaar :lol: pa nije ustvari ni hteo ništa sa njom, al' eto, navukli ga, pa dok dlanom o dlan prođe 20 godina :)
A i super mi je ova fora, ona mu kuva, pere, pegla, a živi kao u hotelu...gde on onda živi, sunactiebem? :lol:

Posavetuj ti njih da oni nađu pravnu pomoć. Nek' se on lepo raspita kako da se razvede na pravom mestu, a ne da ti u njegovo ime zapitkuješ po forumima i da mu prenosiš savete koje onako iz malog mozga izbace nestručni ljudi. Koliko god da je to mesto malo, postoji sud kojem pripada. Nek' ne bude lenj da prošeta, ako mu je to uopšte bitno.

pa bice da rodjaku jeste bitno, jer da nije ne bi se raspitivao..
e sad, ako bi to neko dugi mogao za njega da uradi bilo bi super..kao sto je bilo i kad se zenio..
on nije hteo, al` zatrudne ona..`bem ti neposlusne spermitje koji odu `de ne treba.. :roll:

Sto si ljubomorna:lol:

kako da ne budem na biser ovog foruma. z:lol:

@tema malena da li si ti
a)ljubavnica
b)zena koja treba da bude izbacena, pa se raspituje (ovo je vrlo mala verovatnoca, ali ljudima svasta pada na pamet i zato sve treba uzeti u obzir)
c)anderavk, nikom i avatarom klonovskim (podstaknuta slicnom temom, od pre par meseci)

kako da ne budem na biser ovog foruma. z:lol:

@tema malena da li si ti
a)ljubavnica
b)zena koja treba da bude izbacena, pa se raspituje (ovo je vrlo mala verovatnoca, ali ljudima svasta pada na pamet i zato sve treba uzeti u obzir)
c)anderavk, nikom i avatarom klonovskim (podstaknuta slicnom temom, od pre par meseci)

Veruj mi da nisam bas razumela.....

Ja inace volim forume, i ovde sam puno pametnih stvari naucila, zato sam ovu temu i zapocela.... u svakom slucaju najbolje da advokati rese njihov problem....

...vidi se da si mnogo pametnih stvari ovde naucila kad trazis savet kako da muz izbaci zenu i majku svoje dece iz kuce

Ja mozda nisam nista naucila ali nisi ni ti daleko od mene.... Bilo je pitanje kako se razvesti...kakva je procedura.... ali dobro, ogorcenih zena svuda ima pa se verovatno pronalaze....

A ako je zlocin razvesti se, ne znam zasto je to zakonom dozvoljeno, i zasto se ljudi razvode i posle mesec dana braka, a neko i posle 20-30 godina..... bas cudno...:zroll::zroll:

Ja mozda nisam nista naucila ali nisi ni ti daleko od mene.... Bilo je pitanje kako se razvesti...kakva je procedura.... ali dobro, ogorcenih zena svuda ima pa se verovatno pronalaze....

A ako je zlocin razvesti se, ne znam zasto je to zakonom dozvoljeno, i zasto se ljudi razvode i posle mesec dana braka, a neko i posle 20-30 godina..... bas cudno...:zroll::zroll:

Kako da je natera da se iseli iz kuce.... z:poz:

...nije problem u razvodu nego u tome kako nekoga posle 20 godina braka i dvoje dece izbaciti na ulicu

Back