RAZVOD-DA ILI NE?

evo ja sam pred razvodom muzh svaki dan izlzi sa drugom devojkom i ne prichamo vishe sta da radim
kaze mi da treba da idem kod psihijatra
hocu d amu napakostim imash li predlog? da mu recimo dam prljave gace da obuche kad ide na randes s tom curom

DRAGI MOJI!!!
Kao sto vidite gospodja ? se obratila na pravi nacin i prva je na ovoj temi koja nije promasila istu!I volela bih sad da cujem ove filozofe i nacitane akademike koji znaju cak da je ovde prisutna i neka sekta...Draga ? moj odgovor je da treba pre razvoda da ozbiljno popricas i ako nema efekta razvedes se.Ako on izlazi sa ribama verovatno mu nije stalo do tebe i ponizava te sto uopste nije u redu.TO JE MOJE MISLJENJE.Slusaj sebe i poslusaj ostala misljenja na ovoj temi.
SRETNO

Dacci zajebava te malo ?..cisto da znas ...onako drugarski....
Evo i ja da se pohvalim...i moji su se razveli ...pre x godina ...vishe se i ne secam...da li sam imala traume ?pa mozda...ali moji su divni ljudi koji takodje imaju svoje zivote...oduvek sam mrzela ljude kojima je ceo zivot briga o deci...samo seru...moja sanja ovo...moj perica nikad ne bi i sl....u svakom slucaju sramota je vaditi se na traume iz detinjstva kad sa dvadeset i kusur godina dozivis neuspeh..I svi forsiraju neku prichu sa normalnim brakom iskljucivo sa dva roditelja suprotnog pola...jes jebaga..a sve ostalo je nenormalno...

Da , da .Bolje dobar razvod nego los brak.Jezim se od pomisli da mnoga deca , a na veliku zalost mnogo je takvih porodica gde deca prolaze kroz roditeljske krize , svadje pa i tuce.
I ma koliko im bilo mucno i tesko sto sve to moraju sa njima da prolaze uvek ce izjaviti da zele i mamu i tatu uz sebe.
Ne znam kako bih se postavila u toj situaciji ali ne zelim ni da razmisljam

dacci:
Alo ljudi promasili ste temu.
Niko vas nije pitao za misljenje pogotovo ove soviniste.Tema je za ljude koji su pred razvodom a treba im pomoc da odluce sta da rade.A sve vas sto kazete da je razvod ok cu pitati kad budete imali decu pa vam zena ode kod nekog alkosa sa vasim sinom pa vam dodje sin placuci...RECIMO
Nemojte glumiti nesto sto niste ili neznate
na zalost greske roditelja deca ispastaju. samo, nije svaki bioloski roditelj i pravi roditelj.majke su u vecini slucajeva privrzenije deci, jer ne kaze se za dz nosimo ih devet meseci ispod srca.muskarci cesto onog momenta kada prestanu da vole zenu (ako su je ikada i voleli!) prestanu da vode racuna i o deci. strasno je to sto ljudi na decu gledaju kao na teret ili obavezu, i tako ih i tretiraju. losa procena i izbor partnera tj. bracnog druga ne znaci da ceo zivot onaj drugi mora da ispasta, bar ja tako mislim, samim tim ni deca. a preko dece sve ide.tuzno je to.
sad, rasplinula sam se, tema je bas za pravi razgovor, opsirna i teska, ali da skratim. razvod je neophodan kada uslovi za zivot postanu nepodnosljivi. mnoge zene ostaju u braku iz straha od promene ili iz straha da napuste muza koji ih maltretira, jer mucitelj tesko pristaje da pusti svoju zrtvu. znam sta pricam i znam da delujem nepovezano, ali moja poruka zenama koje su ugrozene je da skupe hrabrost i odu zajedno sa svojom decom. odluka je teska, zene i deca u ovoj lepoj zemlji nezasticeni i bez ikakvih prava, ali neka ne odustaju. prolazice kroz pakao, ali trebalo bi da ih vodi ideja da su donele pravu odluku i da treba da ostanu zdrave i normalne za svoju decu. a malise kako rastu shvatice da je mama uradila najbolje.
ovo je ekstremna situacija, ali cesta. kada brak dodje, zbog nekog kako umemo da kazemo zasicenja i kada su ljudi svesni mogu da prebrode krizu, i tu treba pomoci. ali nezgodno je i u tom slucaju davati savete. nikada ne znamo kako bismo reagovali kada bi bili u nekoj situaciji. lako je pricati, tesko uraditi.
u svakom slucaju gest inicijatora teme je pohvalan, ali ne znam koliko bi bilo kakav savet bio delotvoran. samo neizmerna ljubav prema onima koje volimo i podrska.

JEDAN VELIKI POZDRAV ZA STRUJU I VELIKA HVALA I POHVALA.
Drago mi je da si iskreno i ozbiljno i zrelo odgovorila i rekla nam neka tvoja poznata iskustva.Necu ulaziti kako su ti poznata, hvala na pohvali!
ALI!
Mislim da nisi bas skroz u pravu kad kazes da savet na ovom forumu ne moze nesto da uradi.Ja bas mislim da moze jer mislim da je ovo retko mesto gde covek moze skroz da se otvori bez straha od posledica blama i ostalog i mislim da ova tema moze da doprinese boljitku u bilo kom smislu.Pozivam opet sve ljude dobre volje da pomognu svojim misljenjima iskustvima savetima i ,uopste, pamecu u bilo kom obliku!

Uzasno tesko pitanje.
Ne znas da li je gore donositi odluku vredi li se truditi da se brak ocuva/raspadne, ili raditi na samom tom ocuvanju/prolaziti kroz razvod i ziveti posle toga.
Ali ljudima apsolutno treba pomoc.
Malcice pri donosenju te odluke jer oni ne mogu uvek da vide objektivno probleme, no ipak je samo u njihovoj dusi odgovor koji mozda ne zele da vide.
Mnogo vise pomoci treba posle toga, posebno ako se neko razvodi on je cesto posle mnogo vremena ostavljen samom sebi i veoma je usamljen... Ako se nastavlja, onda se treba zaboraviti toliko toga...
dacci, svaka cast, ovo je jako bitna tema. Steta sto nije shvacena toliko ozbiljno koliko zasluzuje.
Stvarno se nadam da ce uspeti nekome da se pomogne.

Hellen:
Како су жене и деца незаштићени и без икаквих права? Не разумем на шта мислиш.
draga, osim sos telefona, pored kojih dezuraju volonterke, zene uglavnom prosle kroz licni pakao, koje su skupile snagu i hrabrost da odu od siledzija, i koje pokusavaju da pomognu savetima ugrozenim zenama koje se jave, a veruj mi retko koja se osmeli da se i tako poveri, ne postoji prava pomoc. milicija dolazi da opomene, ali sve sto se desava posle znaju samo one koje ostaju u cetiri zida. i naravno, dodju da iscrtaju mesta na kojima leze tela. toliki je udeo javne bezbednosti. zakon postoji na listu papira, realnost je nesto drugo.

Права помоћ постоји и у центрима за социјални рад, и при разним женским невладиним организацијама, и у полицији, и закони су сада добро регулисани....проблем је У САМИМ ЖЕНАМА! То што оне не смеју да се усуде да се обрате за помоћ, што годинама ћуте и трпе... Нису препуштене саме себи, само треба да скупе храброст.

Odlicno! Super je, sto je tema krenula u pravom smeru. Nadam se, da je i dacci zadovoljna... Mislim, nije bila zadovoljna, sve dok jagodica, a potom i Struja, nisu pocele da pricaju o patnjama zena u braku. Je l' to bio cilj? OK, valjda jeste... Brak se raspada, jer zene ne mogu vise da trpe! Zakljucih pametno... Dacci, pohvali me...

Zasto svi mislite da sam zensko i da imam problema u braku?NAPROTIV momak sam i nikad nisam bio ozenjen i jos uvek ne mislim jer imam vremena.26 mi je leta i samo sam covek dobre volje.Gledao sam dosta razvedenih ljudi kako se pate i kako upropastavaju zivot zbog banalnih sitnica i gluposti pa sam stavio ovu temu da vidim mora li to tako i moraju li ljudi sami sebi upropastiti zivot i zasto?
Mislim da vecina sukoba i svadja nastaje zbog netolerancije i mislim da mnogi ljudi glume neke nivoe i izigravaju nesto sto nisu i imaju pogresne ljude za idole.Pogotovo muskarci.
Sad je in da si ozenjen i da imas par riba sa strane i izlazis a ako to ne radis onda si u drustvu papucar.Znam milion takvih primera.Ali sve je to vestacko.Bezveze.Zalosno.

Ja sam pomislio da si musko... pa sam pomislio da si zensko... jer si pisao u zenskom rodu. Sad ne znam sta da mislim. Mrzi me da kopam. A odakle, tebi takvom, tolika empatija? Vrsis istrazivanje?
'Ajd, operi mi ove gace, da ti ne bi' drkn'o samarcinu!
... Necu vise da pricam sa tobom. Ti si prvi/a neiskren/a...

Back