Razvedena zena

Ne veličam ..imam rođaku koju je majka ostavila i preudala se. Odrasla je s ocem,dedom i bakom.Žena nije ni narkoman, ni prostitutka, ni nesposobna... rodila je drugom mužu dete,i nakon par godina je dolazila da viđa moju rođaku, koja dalje nije želela nikakav kontakt s majkom. Nije bila tu kada joj je bila najpotrebnija.Ali joj majka fali celog života, u tome je stvar.
Pa dobro sta sad ziva zdrava, ima toliko normalne dece iz raspalih brakova ,kad odrastu ljudi videce na svojoj kozi koliko danas sve vise zrtve treba za opstanak veza jer svi misle da su bogom dani

Ne veličam ..imam rođaku koju je majka ostavila i preudala se. Odrasla je s ocem,dedom i bakom.Žena nije ni narkoman, ni prostitutka, ni nesposobna... rodila je drugom mužu dete,i nakon par godina je dolazila da viđa moju rođaku, koja dalje nije želela nikakav kontakt s majkom. Nije bila tu kada joj je bila najpotrebnija.Ali joj majka fali celog života, u tome je stvar.
Pa to i kazem.
Ako treba vuces za uvo da se bude roditelj.
U mnogo situacija,mozes izuzetno malo da uradis,ali po meni to nije razlog da se ne trudis.

...:(
Kad je vec takva situacija ona mora da je bas mnogo proshvicala. :(

Sta joj se dogodilo? Postnatalna depresija?
Da li je bar svesna da je otisla u k? Radi li na tome da se promeni?

Ne moras odgovarati, ako ti je neugodno.
Samo mi nije jasno sta se dogodilo. Bas ste bili super. :(
kombinacija depresije i maladaptivnih obrazaca ponasanja.
nije svjesna da je sjebana, cak i kad je lezala u bolnici.
nema tu mnogo pomoci, s obzirom na ljude kojima je okruzena i na djetinjstvo koje je prozivjela.
i ja sam mislio da smo ok, malo me sve ovo zateklo. ali zahvalan sam sto nismo vise zajedno.
zelim joj sve najbolje, ja joj necu praviti nikakve probleme, niti cu trovati dijete.

Pa dobro sta sad ziva zdrava, ima toliko normalne dece iz raspalih brakova ,kad odrastu ljudi videce na svojoj kozi koliko danas sve vise zrtve treba za opstanak veza jer svi misle da su bogom dani
Živa, zdrava, radi, ima divnog sina i lep brak. Iako je udata za čoveka koji ima jedan brak iza sebe i dvoje dece sa bivšom ženom. Jedino što nikad nije imala, niti će imati je majka.
Jbt,.. idu mi suze na oči.Odoh da radim.

kombinacija depresije i maladaptivnih obrazaca ponasanja.
nije svjesna da je sjebana, cak i kad je lezala u bolnici.
nema tu mnogo pomoci, s obzirom na ljude kojima je okruzena i na djetinjstvo koje je prozivjela.
i ja sam mislio da smo ok, malo me sve ovo zateklo. ali zahvalan sam sto nismo vise zajedno.
zelim joj sve najbolje, ja joj necu praviti nikakve probleme, niti cu trovati dijete.
Znas od koliko drugarica sam cula da su nakon porodjaja htele da „pobegnu“ od svega toga. Hormoni koji naprave ludilo u organizmu, mentalna nespremnost na toliku kolicinu odgovornosti i obaveza i pored svih procitanih knjiga o mami i bebi, plus jos nedostatak sna...haos u glavi. Toliko su mi kukale da sam i sama pocela da se plasim svog porodjaja.
Kod tvoje zene je to mozda jos vise pojacano. Sama, bez podrske, a mozda i bez antidepresiva, nece lako moci da izadje iz toga. :(
Je l bi se pomirio sa njom kada bi dosla sebi i zelela da se vrati? Ko zna da li je ona svesna sta sada radi. A jednom ce se uzemljiti i bice joj mnogo zao. :(

Znas od koliko drugarica sam cula da su nakon porodjaja htele da „pobegnu“ od svega toga. Hormoni koji naprave ludilo u organizmu, mentalna nespremnost na toliku kolicinu odgovornosti i obaveza i pored svih procitanih knjiga o mami i bebi, plus jos nedostatak sna...haos u glavi. Toliko su mi kukale da sam i sama pocela da se plasim svog porodjaja.
Kod tvoje zene je to mozda jos vise pojacano. Sama, bez podrske, a mozda i bez antidepresiva, nece lako moci da izadje iz toga. :(
Je l bi se pomirio sa njom kada bi dosla sebi i zelela da se vrati? Ko zna da li je ona svesna sta sada radi. A jednom ce se uzemljiti i bice joj mnogo zao. :(
kod socioloskih problema ne rade antidepresivi.
nikad se ne bi pomirio sa njom, na koljenima da padne, na kraju sam i ja zavrsio na antidepresivima zbog svega. ne bih ponovo da prolazim kroz sve ovo, dobila je dvije sanse, treci put bi bio bas bas debil.
nece se nikad uzemljiti. samo neka bude dovoljno daleko, kako ono kaze pjesma :))

kod socioloskih problema ne rade antidepresivi.
nikad se ne bi pomirio sa njom, na koljenima da padne, na kraju sam i ja zavrsio na antidepresivima zbog svega. ne bih ponovo da prolazim kroz sve ovo, dobila je dvije sanse, treci put bi bio bas bas debil.
nece se nikad uzemljiti. samo neka bude dovoljno daleko, kako ono kaze pjesma :))
:zag:

MUDROST - JESENJIN OLUJA .jpg

necu ja nikom nista uskratiti, samo majka nije podobna da bude staratelj djetetu, da odlucuje nesto u ime djeteta. vidjace ga koliko god bude zeljela.
ona se sad kao trudi, ali to radi samo zbog sela. dok smo bili zajedno samo je gledala kako da dijete prebaci kod babe ili da platimo tetu da ga cuva.
roditelj treba da bude sposoban da provede 24 sata sam sa djetetom..
Nemoj da se ljutis,nemam obicaj da komentarisem tudje odnose,ali mene sve ovo podseca na sasvim drugu pricu.
Ako si znao da ima psihicki problem pre braka,jesi probao da joj pomognes,kad si vec planirao zivot sa njom?Da je odvojis od toksicnog okruzenja,ili si isao linijom manjeg otpora?Ako su problemi poceli posle porodjaja,ne mogu da se otmem utisku da si zbrisao cim se pojavio problem za koji treba mnogo snage da se potrudis...
Imao sam slican primer u svom okruzenju,zato me sve ovo podseca na to,nadam se da gresim...

Trebalo bi da pocne od toga da je vreme zajednicko, pa se danas jedan uzemljava, sutra ce drugi ili prekosutra,
ali je poenta da se pocne od toga, zajednickog vremena. Ako se pocne od privremenog onda da je na dogovor da je privremeno, pa ko to ne zeli da ne gubi vreme....
Mozda sam ostala nedorecena, ne govorim uopste o braku.
Dok se neko uzemlji prodje vreme dete poraste.

Back