Razveden od žene - razveden od dece

UltraVioletna

Iskusan
Poruka
5.816
Znamo svi da jedan veći procenat muškaraca,kada se razvede, distancira se od svoje dece. U početku možda i održava neki kontakt,sa vremenom to jenjava,da bi se svelo na nekoliko susreta godišnje ili bi potpuno prestalo.
Neretko se isto dešava da takav "otac", kada ostari ili oboli, iznenada se seti da ima decu. Obično očekuje da ga deca tada neguju ili materijalno pomognu i vrlo često naiđe na zid,kao reakciju dece.

Da li smatrate da je okretanje leđa takvom ocu u starosti/bolesti opravdano ?
Da li je opraštanje takvom ocu u redu ?
Da li smatrate da,ako je otac plaćao alimentaciju ali nije viđao decu, možemo reći da je dobar otac ?

Ista pitanja važe i kada je takav slučaj sa majkom dece.

Crni Slez

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
428
Opravdano je okretanje ledja, jer on je stranac, zar ne?Oprastanje je po meni prihvatanje tog ocinskog(ne)odnosa.No, mnogi oproste u nekim situacijama.I svakako da ga placanje alimentacije ne cini dobrim ocem.Kada se dve osobe razvedu a imaju decu, ta deca treba da osete da i dalje imaju oba roditelja.

UltraVioletna

Iskusan
Poruka
5.816
Sistem odvaja oca time sto dete pripada majci i sto ga osude na alimentaciju,nije u njoj problem,sav novac bi ionako isao u kucu da je ostala skladna porodica ,ovako ne moze da ne mrzi zenu koja koristi nakaradni sistem da mu se sveti pod izgovorom za dobrobit deteta
Okej,ne voli više ženu.
Zar je to opravdanje da ne viđa SVOJU decu ?

A ima i samohranih očeva,nije baš da sva deca idu majkama.

UltraVioletna

Iskusan
Poruka
5.816
Ne trazi on opravdanje ni od koga,lakse moze da mu bude da se distancira i ne podgreva,naprave druge porodice i opstanu,ne zapostavlja drugu decu sto je dokaz da ni prvo ne bi da nije bas od te zene
Kako može da bude lakše da se distancira od svoje dece i da ih ne viđa ?
A ima i muškaraca i žena koji nakon razvoda zasnuju novu porodicu,imaju u njoj decu,a na ovu stariju "zaborave". Često i ta druga zajednica propadne.

Crni Slez

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
428
Sistem odvaja oca time sto dete pripada majci i sto ga osude na alimentaciju,nije u njoj problem,sav novac bi ionako isao u kucu da je ostala skladna porodica ,ovako ne moze da ne mrzi zenu koja koristi nakaradni sistem da mu se sveti pod izgovorom za dobrobit deteta
Ali ne koristi zena nakaradni sistem.To je njegova obaveza.Pa deca su i njegova.

Crni Slez

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
428
Znam da je tema razvod.Ali, u slucaju da zbog nekih drugih okolnosti jedan roditelj ostane detetu i otac i majka-sta sa tim?Majka treba da odgoji decu jer se to podrazumeva, mama je.A otac ne treba, po nekima, jer "musko " je.Pa deca zavrse kod babe i dede.A tatica uziva.

PerfectOne

Vitača Milut
Poruka
29.478
Znamo svi da jedan veći procenat muškaraca,kada se razvede, distancira se od svoje dece. U početku možda i održava neki kontakt,sa vremenom to jenjava,da bi se svelo na nekoliko susreta godišnje ili bi potpuno prestalo.
Neretko se isto dešava da takav "otac", kada ostari ili oboli, iznenada se seti da ima decu. Obično očekuje da ga deca tada neguju ili materijalno pomognu i vrlo često naiđe na zid,kao reakciju dece.

Da li smatrate da,ako je otac plaćao alimentaciju ali nije viđao decu, možemo reći da je dobar otac ?

Nijedan muškarac neće da pravi decu ako u svojoj glavi ne oseća vizuelnoemotivnoseksualno jaku vezu sa ženom.
On njoj u stvari kada je ugleda tako privlačnu zapravo čini i napravi joj decu da bi ona imala čime da se igra dok on ide da zaradi novac i da radi muške ozbiljne stvari...
Posle može na miru da broji svoj novac kad se zaključa u sef dok ona doji i presvlači, ide na roditeljske, rođendane, jezike, sportove i ostale prekopotrebne dečije aktivnosti koje naravno on plaća teško stečenim radom držeći u zavisnom položaju i ženu i decu doživotno
Tako su otprilike muškarci na ovim prostorima setovani u vezi žena i dece.

Ako bi želeli to da promenimo morali bi vaspitavati svoje sinove i kćeri na sasvim drugačiji način.
Drugačije se stvari nikada neće promeniti.
Počnite od sebe

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
48.028
Ti si već napravio celu konstrukciju, automatski znaš ko je tu good guy a ko je bad guy....

Pa bravo.

Darth Vader

Buduća legenda
Banovan
Poruka
28.402

Da
Ne
Ne

Ja sam tamo napisao šta sam napisao i to stoji.
Ali nisam napisao KAKO dolazi do toga.
Do toga dolazi zato što u mnogim slučajevima majke ucenjuju i ratuju preko dece sa ocem te dece.I time naprežu taj neki njegov odnos prema deci do trenutka kad jednostavno odnos pukne.
Prvo se oseća panika,pa očaj,pa još veći očaj i u jednom trenutku nešto se slomi.I to je onda gotovo.
U tome svemu čitavu nadgradnju izvrši nova žena u životu.Koja to distanciranje samo pojača.Ali tek posle pucanja.Novo dete sa novom ženom tek sve potpuno uništava.
Ako se naravno sve to pusti da ide tim svojim tokom.

Naravno ima i manji broj očeva koji su jednostavno idioti i nemaju nikakav osećaj.
Kao i manji broj koji uprkos svemu i dalje imaju istu povezanost.Ali njihov broj je stvarno mali.Ljudi mnogo lažu.

Ninochka

Početnik
Poruka
44

Dete sam jednog takvog oca. Ja sam mu oprostila, shvatila sam da jednostavno nikada nije imao roditeljskih poriva u sebi, ne mogu to da mu zamerim.
Isto tako nikada mu ne bih okrenula ledja da mu je bila potrebna moja pomoc u bolesti, pa iako je zaboravio čak i koje sam godište 😂

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
73.633

Žene imaju majčinski instinkt. Muškarci to nemaju.
Muškarac se brine o deci da bi zadovoljio ženu i sačuvao je pored sebe. Često će se i o tuđoj deci brinuti ako treba.
I onda vođeni svako svojim instinktima rade kako rade.
Međutim čovek je više od instinktivnog bića i to može da nadiđe.

Meni je bivši doslovno rekao ako se razvedemo da neće više da bude otac. A bio je najbolji tata u kraju.

O, oćeš, oćeš i to za svoje dobro.

Darth Vader

Buduća legenda
Banovan
Poruka
28.402
Žene imaju majčinski instinkt. Muškarci to nemaju.
Muškarac se brine o deci da bi zadovoljio ženu i sačuvao je pored sebe. Često će se i o tuđoj deci brinuti ako treba.
I onda vođeni svako svojim instinktima rade kako rade.
Međutim čovek je više od instinktivnog bića i to može da nadiđe.

Meni je bivši doslovno rekao ako se razvedemo da neće više da bude otac. A bio je najbolji tata u kraju.

O, oćeš, oćeš i to za svoje dobro.
Ti znaš šta je za njega dobro?
Čak i posle razvoda.
Kako li je tek bilo u braku.
Sigurno si bila žrtva porodičnog nasilja.:mrgreen:
Trebam li da napišem da si ti pokrenula brakorazvodnu parnicu ili je to sasvim jasno?