Ali pazi, znam da ne voliš primere sa zapadne strane našeg geografskog područja, ali sedeći slučajno (jer sam bila gost u nekom institutu u Austriji) sa facama koji su direktori instituta tamo, pričali su nešto o Angeli Merkel dok je još bila kancelar, jer znaju nju i njenog muža (budući da se ona bavila kvantnom hemijom a on kvantnom fizikom), oni su sa žaljenjem pričali o svim politiarima uključujući nju, jer kao šta sve radi za tako male pare, u mislu šta joj je to trebalo. Pa na pitanje jednog a što je on ne podržava većina odmahnula rukom i rekla ma šta da ide sa njom da se pati po tim turama, bolje mu je na naučnim konferencijama. E sad, zaista ne znam koliku je platu imala, i da li je moguće da zaista nema korupcije tamo, ali mi deluje kao ideal da neko sažaljeva nekog kod nas od političara u vlasti.
Na stranu ta priča, ali zvanične plate koje imaju naši političari na vlasti su zaista smešne, i poslanici. Više ima ta Zagorka od njih. Što znači šta? to je svima jasno. Bio bi lep dan kada bi tu bili ljudi koji neka i imaju duploveću platu, ali da je to jedino primanje koje imaju.