Размишљања малог ретрогардног квазипатриоте....

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Речи ономад изговорене од друга судца Раше, ''западне цивилизацијске вредности којима ова држава тежи'' понукаше ме на размишљање.Шта су то доиста те вредности који грађанство тежи по сваку цену?
Мислим се нако лаички, долар, долар и опет долар.У влаништву, наравно.
Опет мноштво тих долара за собом повлачи, јелте и жељу за моћи и управљањем туђим судбинама.
Сасвим реално и у људској природи је да стиче те да управља другима разним процесима у стицању личне материјалне користи.
По сиситему вредности којем тежимо, наравно.
Елем, пошто ми ту нешто није никако јасно, усудим се као припадник друге Србије да поразмислим својом главом.
Како то да желимо систем у коме царује богатсво и моћ а све нудимо и поклањамо другима?
Земљу, привреду, ресурсе, људе?
Зар не би требало дејствовати баш супротно?
Јер како да сарађујемо и будемо пријатељи са моћнима и богатима ако све дајемо њима на управљање?
Неће ли они то искористити у личном интересу, или нас воле више од нас самих, па ће то учинити за нас?
Једноставно као мали ретрогардни припадник нисам у стању да схватим, молио бих грађанство без алтернативе да појасни, ако је могуће?
Хвала.

Значи, судац пева оде неким небулозним вредностима за које се њему чини да им "држава", ма шта то било, "тежи". Па, лепо.

Смемо ли ускоро да очекујемо да нас слични судци коре јер се не понашамо у складу са дотичним вредностима?

Мене јако брине да ме српско судство не прекорева па би било лепо да нам судац објасни поближе ткоје су вредности у питању... има Запад тако много вредности - рецимо, право на неотуђивост имовине - које се код нас не спроводе, тако да би ми било јако непријатно да погрешим, забога

Um Gottes willen, судче, немојте нас оставити у мраку

Значи, судац пева оде неким небулозним вредностима за које се њему чини да им "држава", ма шта то било, "тежи". Па, лепо.

Смемо ли ускоро да очекујемо да нас слични судци коре јер се не понашамо у складу са дотичним вредностима?

Мене јако брине да ме српско судство не прекорева па би било лепо да нам судац објасни поближе ткоје су вредности у питању... има Запад тако много вредности - рецимо, право на неотуђивост имовине - које се код нас не спроводе, тако да би ми било јако непријатно да погрешим, забога

Колега оћито нисте упућени, ево цитираћу у потпуности друга ''видовитог'' судца,

Istražni sudija Raša Jankovic je doneo Rešenje:
Ki 2260/10 kojim je Luki Loncaru iz Beograda (star 22 godine) odredio pritvor, sudija Raša Jankovic,
kao razlog za odredivanjem pritvora za privedenog, navodi: "Razmatrajuci navedeni predlog tužilaštva
za odredivanje pritvora istražni sudija je našao da je isti osnovan smatrajuci da postoje osobite okolnosti
koje ukazuju na to da bi okrivljeni Loncar Luka na slobodi ponovio izvršenje krivicnog dela koje mu se stavlja na teret,
a koje proizilazi iz cinjenice da se ocigledno isti protivi zapadnim civilizacijskim vrednostima kojima ova država teži,
te bi puštanjem na slobodu ponovio izvršenje krivicnog dela imajuci u vidu da se koliko vec danas, a nakon ovoga,
ocekuje dolazak još predstavnika zapadnih zemalja, ciji dolazak ce izazvati neka protestna okupljanja koja ce okrivljeni
iskoristiti za istovrsno ponašanje
kao i prilikom dogadaja od 10.10.2010. godine, zbog cega svega je odluceno kao u izreci
rešenja a na osnovu clana 142. st.1 tac. 3. ZKP-a..."

Istražni sudija Raša Jankovic je doneo Rešenje:
Ki 2260/10 kojim je Luki Loncaru iz Beograda (star 22 godine) odredio pritvor, sudija Raša Jankovic,
kao razlog za odredivanjem pritvora za privedenog, navodi: "Razmatrajuci navedeni predlog tužilaštva
za odredivanje pritvora istražni sudija je našao da je isti osnovan smatrajuci da postoje osobite okolnosti
koje ukazuju na to da bi okrivljeni Loncar Luka na slobodi ponovio izvršenje krivicnog dela koje mu se stavlja na teret,
a koje proizilazi iz cinjenice da se ocigledno isti protivi zapadnim civilizacijskim vrednostima kojima ova država teži,
te bi puštanjem na slobodu ponovio izvršenje krivicnog dela imajuci u vidu da se koliko vec danas, a nakon ovoga,
ocekuje dolazak još predstavnika zapadnih zemalja, ciji dolazak ce izazvati neka protestna okupljanja koja ce okrivljeni
iskoristiti za istovrsno ponašanje
kao i prilikom dogadaja od 10.10.2010. godine, zbog cega svega je odluceno kao u izreci
rešenja a na osnovu clana 142. st.1 tac. 3. ZKP-a..."

Колега оћито нисте упућени, ево цитираћу у потпуности друга ''видовитог'' судца,

И овакав ретард је у Србији СУДИЈА - па то је црни хумор, ја му не бих оставио 2 овце да чува а камо ли да одлучује о нечијој слободи или затвору ... ето како изгледа "реформисано судство" које прави она Маловићка ... ужас...

И овакав ретард је у Србији СУДИЈА - па то је црни хумор, ја му не бих оставио 2 овце да чува а камо ли да одлучује о нечијој слободи или затвору ... ето како изгледа "реформисано судство" које прави она Маловићка ... ужас...

Pa i ja se zato nasmejah iznad, ovu presudu bih bolje napisala i ja.

(Koje evropske vrednosti, kako ce to da"pokaze" ako izadje na miting, i ostale gluposti?)

Србија има јако дугу традицију судија-имбецила, а друг судац Рашо се чак и у том истакнутом друштву посебице истиче.

"очигледно се противи мојим вредностима", хаха

Ja sam mislila da su samo za ostavinske postupke odredjeni najnepismeniji, kad ono...

Друг Рашо само прати традицију судија оданих идеологијама уместо закону, а о правди и да не говоримо.

Његов врховни закон је његова партијска идеологија и политичко опредељење.

Чему служи такав судија осим као утеривач дугова режима?

Србија има јако дугу традицију судија-имбецила, а друг судац Рашо се чак и у том истакнутом друштву посебице истиче.

Ма друг судац је миноран лик, урадијо је што је моро.Дал са задовољством оли не, небитно.
Више ме занима јел просрбија спријемна за више таквих, зарад циља, по сваку цијену?
И наравно, ставови гласаћа, без алернативе, како мисле у капитализам који цијени само оне што имају новац и моћ?
То му ваљда дођу те западне вриједности, не?

"Западне вредности" нису фиксна листа датих вредности, нешто попут десет Божијих заповести - нећемо се ваљда држати закона као пијан плота, што рече највећи мислилац универзума једном приликом - него су флуидне, ствар духа а не грубог материјализма.

На срећу ми имамо овакве жреце који стоје пред божанским алтаром и тумаче нам шта је Запад хтео да каже

У питању је, као што рече Лењин, "више право од оног у законику".

:hahaha: Dosta, (to si vec napisao)!

Nisam bre, napisao sam ovo:

...ovo:

...ovo:

Друг Рашо само прати традицију судија оданих идеологијама уместо закону, а о правди и да не говоримо.

Његов врховни закон је његова партијска идеологија и политичко опредељење.

Чему служи такав судија осим као утеривач дугова режима?

...i ovo:

:lol:

Ne treba ni da shvatis, ko tebe pita.

Nemoj da me zezaš, iovako se zbunjujem sa ovoliko naloga.

Одговор је никако , моћне државе траже моћне партнере или бар у полету , све остало укључујући и нас Србе је бело робље , мање или више.....!

:eek:
А будућност обећана, куће од чоколаде, прозори од мармеладе, слобода, људска права, интеграције?:sad2:

А будућност обећана, куће од чоколаде, прозори од мармеладе, слобода, људска права, интеграције?:sad2:

Glavu gore Srbine, EU u svojoj nesebicnosti i Bozanskoj milosti ima srca cak i za nas nedostizne i prljave Srbe... Veruj u milosrdje EU da ce nas primiti.

31180.jpg

Back