Razmatranje Biblije iz ugla Jehovinih Svedoka

Ne naplaćuje ni dinar. Sve što dobije su prilozi vernika. Ko ima, daće, ko nema, ne mora. Sveća se kupuje kao i na svakom drugom mestu, niko te ne tera da je kupiš u Crkvi.
Laži je lako razotkriti.

A gde to JS teraju nekoga da daje kao sto Foxy prica ??

Da ljudi daju jer misle da je to Bozija volja...a u stvari nije ...nego Svestenici uzimaju taj prilog i goste se i dele plen :malav:

Hvala za bekap :super:
Jos je na ovom svetu ostalo razumnih osoba :worth:

Prosto je smešno kako neko ko nije bio u Crkvi tvrdi da ta ista Crkva krade?
Ako postoje sveštenici (još jednom da napomenem da je reč "pop" kod nas pogrdna) koji kradu, to nije Crkva. Oni su ljudi sa svim vrlinama i manama kao i mi ostali.
Ja za sve svoje godine, a nisu male, nisam sreo sveštenika koji mi je traži i jedan dinar, ali kako vidim ima puno onih koji su to čuli od nekoga, kome je strinina ujna pričala da ima komšiju kojme je nećak rekao kako mu je kolega sa posla pričao o svom stricu koji je jednom platio u Crkvi.

Prosto je smešno kako neko ko nije bio u Crkvi tvrdi da ta ista Crkva krade?
Ako postoje sveštenici (još jednom da napomenem da je reč "pop" kod nas pogrdna) koji kradu, to nije Crkva. Oni su ljudi sa svim vrlinama i manama kao i mi ostali.
Ja za sve svoje godine, a nisu male, nisam sreo sveštenika koji mi je traži i jedan dinar, ali kako vidim ima puno onih koji su to čuli od nekoga, kome je strinina ujna pričala da ima komšiju kojme je nećak rekao kako mu je kolega sa posla pričao o svom stricu koji je jednom platio u Crkvi.
alo...nisi obisao sve pravoslavne crkve u srbiji da bi tvrdio da to nije istina :aha:

alo...nisi obisao sve pravoslavne crkve u srbiji da bi tvrdio da to nije istina :aha:

Hajde uključi i razmišljanje u ovu priču. Niko iz Crkve ne sme bilo šta da ti naplati (osim administrativnih taksi, koje su izuzetno male). Sve što ti neko, ako takvih ima, naplati, greh je. Ali ne samo njegov, već i tvoj, jer si pristala u tome da učestvuješ. Ako ima pojedinaca koji to rade, oni nisu Crkva, oni su grešni ljudi samo. A to ne čini Crkvu. Dakle, Crkva ništa na naplaćuje, ali je moguće da pojedinci to rade. Ja takve nisam sreo, a to ne znači da ih nema, naravno.

razumem ja sta hoces da kazes ali ti mene ocigledno ne razumes.
da pokusam da ti onbjasnim...institucija crkve je postala korumpirana onog trena kada je hriscanstvo kao religija uzelo prevlast nad paganskim religijama koje su tada vladale. uod tog trenutka crkva je politicka institucija i nema ili veoma malo ima veze sa duhovnim zivotom coveka (mozda si bar ti primer tog izuzetka ne poznajem te dovoljno). razumem ja da ti pokusavas da odvojis sistem od same srzi crkve, ali ja nazlost ne delim tvoje misljenje i mislim da covek moze da se produhovi i bez crkve.

da pokusam da ti onbjasnim...institucija crkve je postala korumpirana onog trena kada je hriscanstvo kao religija uzelo prevlast nad paganskim religijama koje su tada vladale. uod tog trenutka crkva je politicka institucija i nema ili veoma malo ima veze sa duhovnim zivotom coveka (mozda si bar ti primer tog izuzetka ne poznajem te dovoljno). razumem ja da ti pokusavas da odvojis sistem od same srzi crkve, ali ja nazlost ne delim tvoje misljenje i mislim da covek moze da se produhovi i bez crkve.

Moze :ok:

IZVINI ALI LAZES

Jehovini svedoci su hriscani i registrovani su kao hriscani

jer se drze izvornog hriscanstva sto tvoja crkva ne radi

Takodje

BIBLIJA JE JEDNA JEDINA NA CELOM SVETU

A RAZNI SU PREVODI...

a ti da poznajes imalo Bibliju ne bi pisao takve laazi

da su hriscani imali bi veru hsiscansku a to je da je Isus Bog kao i njegov Otac al posto se vas citav smisao svodi na negaciju Hristove boznanske prirode jasno ciji ste al Hristovi niste...

Može... ali ne u pravoslavlju, ortodoksnom hrišanstvu. Ništa se ne može bez Crkve.
Loši ljudi su samo loši ljudi, bilo kojim poslom se bavili.

Back