RAZLOG ZASTO SRBIMA NE IDE ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
igracina:
Zelio bih da cujem razna misljenja, pa cak i ona koja mozda postoje, da Srbima dobro ide!
Svoje misljenje na ovu temu dacu kasnije.

Ne ide nam jer smo u stanju sve prodati
za malo novca.
Izdaja je još jedan razlog u nizu.
Na primer ubistvo Arkana od strane Skoleta,
tipično naše " Srpsko " ponašanje.
To su glavni razlozi,a ima ih još mnogo.

не зато што смо глупи, већ зато што смо препаметни и то сви до једног, свако води своју политику (мислим, 300 политичких партија, где то има?) и ни око чега не можемо да се потпуно сложимо, е онда треба правити компромисе, а кад правиш компромисе, одлука коју си донео, која је можда чак и добра, више није онаква каква је била...

Ela_2:
igracina:
Zelio bih da cujem razna misljenja, pa cak i ona koja mozda postoje, da Srbima dobro ide!
Svoje misljenje na ovu temu dacu kasnije.

Zasto nam ne ide:
1.izdaja
2.nesloga

Šta je izdaja?
Svako neslaganje sa "našim stavovima " je izdaja.
Šta je nesloga?
Suprotno od sloga,kad svi imaju isto mišljenje bez obzira na intelektualna,psihološka i obrazovna ograničenja svakog pojedinca.Pa baš su srbi najsložniji i najzapaljiviji kod pravljenja idealnih lidera.A čemu služe lideri , da izbegnemo odgovornost.

Znači pre će biti problem u tumačenju ovih pojmova.
-----------------------------------------------------------------------
Po meni je rešenje u :
1.Kultura govora, razmene mišljenja i kontrola egoizma
2.Stalni oprez da se spreči ugradjeni srpski običaj da se beži od odgovornosti (ne inicijative već odgovornosti)
3.Lečenje lakomosti

krvolok:
Ne ide nam jer vučemo parazita na leđima : Crnu goru !!!

Kada bi se definisala drzava Srbija i ko su Srbijanci, a ko Srbi, i ko je ginuo i stvarao SRBIJU, a ko JUGOSLAVIJU, i zbog cega se dolazi u Beograd, onda bi svaki novorodjeni Srbijanac iz mog voljenog grada dobio generalski ili direktorski stan! :twisted:
Za pocetak
8)

krvolok:

Ko bre vuce parazita i ko je u stvari parazit bas se da vidjet, zbog vase nesloge mi propadosmo jado jadni.
Sad Ako Bog da cemo se odvojit pa da vidimo kome ce bolje krenut vama ili nama da smo se odvojili zajedno sa Slovenijom i drugim bivsim Jugoslovenskim republikama sigurno bi do sad bili u EU a ovako sa vama necemo nikad dok god se ne odvojimo, no i to ce bit ubrzo.

Liberal:
krvolok:

Ko bre vuce parazita i ko je u stvari parazit bas se da vidjet, zbog vase nesloge mi propadosmo jado jadni.
Sad Ako Bog da cemo se odvojit pa da vidimo kome ce bolje krenut vama ili nama da smo se odvojili zajedno sa Slovenijom i drugim bivsim Jugoslovenskim republikama sigurno bi do sad bili u EU a ovako sa vama necemo nikad dok god se ne odvojimo, no i to ce bit ubrzo.
....da bili bi u EU,ako pre toga nebi crkli gladni....a vala i ne trebate nam,gori ste od shiftara... :D

Crnogorcima bih porucio da se sto pre "otcjepe" i nek ulaze slobodno u EU, ne cvetaju bas svima ruze u EU, ali oni su sposobni da se nameste u direktorsku fotelju i da zaposle pola familije, koja posle kafenise od drzavnom trosku(sad ce valjda o trosku Brisela :twisted: ).

A nas problem, pa nismo navikli da radimo, komunizam nas je ususkao i ulenjio, a ovim majmunina sto se zovu poluticari necu ni da raspravljam.

vicente:
не зато што смо глупи, већ зато што смо препаметни и то сви до једног, свако води своју политику (мислим, 300 политичких партија, где то има?) и ни око чега не можемо да се потпуно сложимо, е онда треба правити компромисе, а кад правиш компромисе, одлука коју си донео, која је можда чак и добра, више није онаква каква је била...
BRAVO , NEMAM STA DA DODAM

Na svim srpskim forumima, kada sam se upustio u raspravu o ovom pitanju, bio sam veoma brzo baniran,
tako da nisam siguran hoce li se to i ovdje dogoditi.

Svatko zeli sto nema pa tako i Srbi.
Izreka "samo sloga Srbina spasava" nije nastala bez veze, vec je posljedica povijesnog iskustva srpskog naroda od postanka Srba do danas. Ili, drugim rijecima,
Srbi upravo zele ono sto nemaju, a to je sloga, koja nikada nije bila prisutna u srpskom narodu.
I jedan vic takodjer jako puno govori o Srbima. Upitani Srbin "sto bi najvise volio", odgovara:"Da komsiji crkne krava".
"Kakve ti koristi od toga imas"?
"Nikakve", odgovori Srbin, "ali komsija ima stetu".
Kasnije, ako treba cu dalje nastaviti.

evo zashto. danas na informatichkom predavanju (Kaspersky je dolazio u bgd, on je Rus inache) on govori engleski, niko ne prevodi, a ljudi (programeri uglavnom) pitaju na engleskom. posto je se sve to ipak zvanicno, ne moze a da nema prevodioca, ma koliko 98% razbijalo engleski (sto i ne mora da bude, evo meni je zasmetalo, ponesto nisam shvatila, a i nisam duzna da razbijam engleski). mislim da je to stvar 'vaspitanja' i odnosa prema ljudima odavde. posle ti s njim caskaj kineski ako hoces. e pa kad se to malo bude cenilo bice bolje. ovako su ljudi stalno iskomplexirani. evo i ja, nisam smela da kazem nista a sigurno je jos neko mislio isto. ok dosla sam na kraj..ali svejedno nije u redu

sanja:
i zato srbima ne ide (sta god to znacilo), sto nemaju profi prevodioca? i bar jos jednog koji objasnjava sta su IT, za slusaoce koji ne znaju?

mislim da je ovde trebalo da bude prevodjenja, posto je predavanje ipak zvanicno. kao kada dva drzavnika imaju svoje prevodioce, bez obzira da li znaju jezik onog drugog. ne verujem da medju par stotina ljudi svi razbijaju engleski, a nekako mi to protokolarno ide. meni je poneka rec falila, ok, mozda se krijem iza toga, ali mi je zasmetalo i kao situacija. moguce je da su se oni na pocetku dogovorili da ga nema sto opet nije OK. i onda ljudi pitaju svaki na svom engleskom. kao sto se sve vise stvari pise na engleskom itd.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back