Разлог зашто је Путин прогнао Јеховине сведоке

Cojstvo. Nejac se ne dira.
...izvini,ali ako sam te dobro razumeo ( moguce je da te nisam) onda mi se stvara neki osecaj da si nesto uvelikom propustila...pa jel ti znas uopste ko je jedan od favorita za najbolji vredjac verskih neistomisljenika na ovom pdf-u ?
...i ti bi takvog stitila samo zato sto ti deluje nejako a vredjanje ces progledati kroz prste...!? :kafa:

...izvini,ali ako sam te dobro razumeo ( moguce je da te nisam) onda mi se stvara neki osecaj da si nesto uvelikom propustila...pa jel ti znas uopste ko je jedan od favorita za najbolji vredjac verskih neistomisljenika na ovom pdf-u ?
...i ti bi takvog stitila samo zato sto ti deluje nejako a vredjanje ces progledati kroz prste...!? :kafa:
Uvek ce se naci neko da vredja a to.moze biti i robot i ti puknes .Poenta je da ne padas na vredjanje na internetu mislim ono stvarno iznervirao te pa mu vracas.Da ga zaebavas to mozes ili da ga zaobidjes .

Zanimljovo. Pa jesi mi ti neka nejač pa mi natrlja uši što sam lajkovo Gogili a ne tebe? I nađe zbog toga još i da me prezireš? A đe je tebe čojstvo, uništi će te đehouva zbog toga?
Ma pusti je ona je takva.
Juče je na jednoj drugoj temi meni spočitavala da lajkujem stalno njene neprijatelje.
Ona ko i mona svuda vidi neke neprijatelje i zagleda ko šta kome lajkuje.

Istina je da ne priznajete Isusa Hrista kao boga, i svaki daljni razgovor je apsolutno besmislen...
Nikada ni jedan Apostol ni za vreme života Hrasta ni posle njegovog raspeća, dakle pričam o ljudima koji su u celoj istoriji ljudskog roda najbolje poznavali Isusa Hrasta, nikada, nikada i nikada nisu Hrista oslovili Bog Sin, uvek, uvek i uvek su Hrasta oslovljavali Božiji Sin. Što je razlika ko nebo i zemlja! I sada ćeš ti da me osudiš što Hrista oslovljavam na potpuno isti način kao apostoli!
Neću koristiti niti verovati u ono što ne piše u Bibliji, tipa Bog Sin, trojstvo, Bog sveti duh i slično. A vi slobodno nemam ništa protiv čitajte izmedju redova i dokazujte nedokazivo!

Deca ne mogu normalno da se socijalizuju. Kada neko dete slavi rođendan
u školi, dete jehovinih svedoka ne sme da uzme slatkiš.. :confused: niti da drugaru
čestita rođendan.. Kako se to dete oseća? Sasvim mu je dovoljno to što
ono samo ne može da slavi svoj rođendan, pa mu još neprestana blamaža
u školi treba.
Ne može da bira prijatelje među decom čiji roditelji nisu jehovini svedoci, jer
se deca uče da svi ostali nisu u istini. Ne preporučuje se da idu na izlete,
ekskurzije. Savetuje im se da u školu nose brošurice za drugu decu, što
je opet blamaža svoje vrste.
Roditelji ih vode na nedeljne sastanke jehovinih svedoka gde se raspravlja
o temama za odrasle. Nedavno sam čula jedan snimak sa sastanka gde
se pričalo o seksu. I deca su bila uključena u razgovor. Neko detence je
izbrbljalo nešto nerazumljivo potpuno, što znači da tu ima i sasvim male
dece. Ok bi bilo da jednom mesešno ili u par meseci organizuju neki
sastanak na kome bi se obrađivala tema prikladna za celu porodicu, ali
da deca slušaju baš sve o čemu oni pričaju, to ne valja.
Neprestano su zastrašena, naučena da je sav svet zao i da su svuda oko
njih neprijatelji. To nije normalno okruženje u kome dete može da se
razvija.
Zaista iz tvog ateisičkog ili poluateističkog ugla deluje sve ovo po malo čudno. Izvini ako grešim.

Sa druge strane nije baš sve ovako. Bivši sam JS ali gotovo sam siguran da nema ništa loše da dete uzme slatkiš i da drugaru čestita rođendan! To je lična stvar roditelja kako će svoje dete vaspitati. Ali lično mislim da to nije religiozni greh. Dok samo slavljenje rodjendana nije Hrišćanski.
Drugo. Kod biranja društva postoji Biblijski kodeks i svako ko hoće da bude na Hristovom putu mora taj kodeks poštovati, koliko god to tebi izgledalo čudno. Hrastov put je težak, nije dovoljno samo jezikom reći i jezikom priznavati Hrista, dela su ta i plodovi su to što onog ko se Hrišćaninom naziva krasi. Moraš svoje haljine (telo) u krvi Hristovoj oprati. Teško je to, veoma teško. I sad kada uspeš treba sebi da dozvoliš da se vratiš na put koji nije Hristov. Pa još i dete da pustim da tumara u ovom mraku. Vera sa neverom nema ništa, upali sebi Hristovo svetlo uzmi njegov recept za život i imaš obećanje i ovog i onog života koji će doći. Daleko od toga da ja učim i govorim šta Hristov sledbenik treba da radi i kako da živi, Hrist je to jasno rekao. A mi se možemo do večnosti čuditi njegovim rečima ili ih možemo u svoj život pretočiti. Biram ovo drugo!
Treće. Treba li a mogu do sutra da pričam o destruktivnom vaspitanju vaše dece! Mama puši u trudnoći i ubija svoje dete, bezbroj primera znam. Pušenje, opijanje nasilje u prisustvu dece. Odnos bračnih drugova, je..... jedno drugom sve po spisku. Pokušaj molim te izadji u kafić na trg ili park, tamo gde ima dosta ljudi, garantujem ti da ćeš u roku od tri minuta čuti psovke Boga, Sunca, Hleba, ili Krvi. Može li to jedan Hrišćanin izgovoriti.
Mogu do sutra o tom takozvanom licemernom Hrišćanstvu.
Plodovi su ti koji govore, po ljubavi se Hršćani poznaju.
Izvini ja tu ljubav kod vas, čast izuzecima, ne vidim. Vidim samo podmetačine, spletke, ogovaranja, mržnju, nasilje u porodici, vrnjačko nasilje itd.
Prema zvaničnim podacima svaki sedmi srednjoškolac u Beogradu diluje drugu! Tu nema ni jednog deteta od JS. To su plodovi, a ovde je vrag već odavno odneo šalu! A vi vidite zašto je to tako i gde ste zatajili u vaspitanju.
Tako ako biram model po kom ću svoje dete vaspitatati biće Biblijski model. Pa nek se ceo svet čudi do prekosutra!

Izvini ako sam opširan.

Poslednja izmena:
naravno da je do tebe oni svoje slebdenike ne puštaju tako lako kad zgrabe
pitanje je što si otišao
možda previše pitam ali sam si dao materijala za to
Nije tačno to što kažeš.
Otišao sam bez problema i niko me nije pritiskao da ostanem i slično. Samo su me zamolili da još jednom razmislim. Svako može da ode kada hoće. E sad da li bi tebi bilo žao da neko tvoj blizak ode recimo u islam. Naravno da bi postupila na isti način kao JS. I iskreno bilo bi ti žao.
Nema apsolutno ni jedne stvari sa kojom se po pitanju njihovog učenja ne slažem. Tačnije to nije njihovo učenje, to je učenje Isusa Hrista. 30 godina se družim sa Biblijom i svaka Hristova reč i zapovest mi je dobro poznata, zato ovo I govorim.
A zašto sam izašao, nek ostane između mene i Boga. Ni JS to nisam rekao.

Nikada ni jedan Apostol ni za vreme života Hrasta ni posle njegovog raspeća, dakle pričam o ljudima koji su u celoj istoriji ljudskog roda najbolje poznavali Isusa Hrasta, nikada, nikada i nikada nisu Hrista oslovili Bog Sin, uvek, uvek i uvek su Hrasta oslovljavali Božiji Sin. Što je razlika ko nebo i zemlja! I sada ćeš ti da me osudiš što Hrista oslovljavam na potpuno isti način kao apostoli!
Neću koristiti niti verovati u ono što ne piše u Bibliji, tipa Bog Sin, trojstvo, Bog sveti duh i slično. A vi slobodno nemam ništa protiv čitajte izmedju redova i dokazujte nedokazivo!
Ajde ne budi bezobrazan, ni danas niko ne koristi izraz - "bog sin" i "bog sveti duh"...ali nije to ni bitno, vas bezobrazluk je sastavni dio vase navodne vjere...zasto navodne - pa zato sto vec imamo judaizam, vase vidjenje vjere se sustinski ne razlikuje od judaizma, osim u nekim trivijalnostima...stoga, nazivati JS religijom, pa jos uz to HRISCANSKOM, jeste vrhunac bezobrazluka i lazi...pa cak ni to nije neki poseban problem, svako ima pravo na svoje zablude i svoj bezobrazluk....ali biti toliko napadan u svom vjerovanju, i potencirati sebe kao JEDINU ispravnu heiscansku religiju, svima soliti pamet, a sve to zasnovano na licemjerstvu i lazi, je jednostavno previse...i to u stvari pokazuje psiholoski profil pripadnika JS, koji je sve, samo ne profil normalnog covjeka...

Nije tačno to što kažeš.
Otišao sam bez problema i niko me nije pritiskao da ostanem i slično. Samo su me zamolili da još jednom razmislim. Svako može da ode kada hoće. E sad da li bi tebi bilo žao da neko tvoj blizak ode recimo u islam. Naravno da bi postupila na isti način kao JS. I iskreno bilo bi ti žao.
Nema apsolutno ni jedne stvari sa kojom se po pitanju njihovog učenja ne slažem. Tačnije to nije njihovo učenje, to je učenje Isusa Hrista. 30 godina se družim sa Biblijom i svaka Hristova reč i zapovest mi je dobro poznata, zato ovo I govorim.
A zašto sam izašao, nek ostane između mene i Boga. Ni JS to nisam rekao.
aha varujem ti :mrgreen:

Ajde ne budi bezobrazan, ni danas niko ne koristi izraz - "bog sin" i "bog sveti duh"...ali nije to ni bitno, vas bezobrazluk je sastavni dio vase navodne vjere...zasto navodne - pa zato sto vec imamo judaizam, vase vidjenje vjere se sustinski ne razlikuje od judaizma, osim u nekim trivijalnostima...stoga, nazivati JS religijom, pa jos uz to HRISCANSKOM, jeste vrhunac bezobrazluka i lazi...pa cak ni to nije neki poseban problem, svako ima pravo na svoje zablude i svoj bezobrazluk....ali biti toliko napadan u svom vjerovanju, i potencirati sebe kao JEDINU ispravnu heiscansku religiju, svima soliti pamet, a sve to zasnovano na licemjerstvu i lazi, je jednostavno previse...i to u stvari pokazuje psiholoski profil pripadnika JS, koji je sve, samo ne profil normalnog covjeka...
Jel se ti malo praviš blesav. Prvo nauči šta je trojstvo pa onda dođi ovde da razgovaramo!

Tvoja stvar. Bog mi je svedok da govorim istinu.
kako to da te kao otpadnika od JS od tolikih tema na forumu vezanih za razne oblasti života interesuje jedino da braniš JS? Ja kontam da su otpadnici to zato što su iz nekog razloga bili ogorčeni, jer su se negde osećali sputano, jer se nisu slagali sa nečim...a tebi su JS po svemu super a ipak si ih napustio, pa me kopka zašto? ne moraš lične detalje, nego s čime se nisi slagao u njihovom učenju ili načinu života...

Jel se ti malo praviš blesav. Prvo nauči šta je trojstvo pa onda dođi ovde da razgovaramo!
Objasniti Trojstvo je zahtjevan zadatak cak i za teologe, a ti se razmeces svojim "znanjem"...bog je jedan, a to sto ste vi sebi dali za pravo da tumacite Hrista kao bozijeg sina i nista vise od toga, je vase vidjenje, koje nemate pravo nametati kao jedino ispravno...to sto cete vi raditi i pricati na vasim zatvorenim seansama, u ogradjenim halama i prostorima, neka ostane tu...ne trujte normalan svijet oko sebe..

kako to da te kao otpadnika od JS od tolikih tema na forumu vezanih za razne oblasti života interesuje jedino da braniš JS? Ja kontam da su otpadnici to zato što su iz nekog razloga bili ogorčeni, jer su se negde osećali sputano, jer se nisu slagali sa nečim...a tebi su JS po svemu super a ipak si ih napustio, pa me kopka zašto? ne moraš lične detalje, nego s čime se nisi slagao u njihovom učenju ili načinu života...
Ja jesam izašao ali to ne znači da se možda nekada ponovo neću vratiti.
Istina je istina i ne može se sakriti. Samo mi možemo u nekim životnim okolnostima biti slabi pa je ne možemo poneti. Nesavršeni smo ljudi, pa i Biblija je puna ptimera gde su ljudi koji su bili veoma bliski bogu, čak im se i lično obraćao u nekom trenutku pali pa i uradili ozbiljne grehe!
Zašto sam ovde. Pa jednostavno hoću da se borim za istinu.

Objasniti Trojstvo je zahtjevan zadatak cak i za teologe, a ti se razmeces svojim "znanjem"...bog je jedan, a to sto ste vi sebi dali za pravo da tumacite Hrista kao bozijeg sina i nista vise od toga, je vase vidjenje, koje nemate pravo nametati kao jedino ispravno...to sto cete vi raditi i pricati na vasim zatvorenim seansama, u ogradjenim halama i prostorima, neka ostane tu...ne trujte normalan svijet oko sebe..
Samo mi osnove trojstvo iznesi u najkraćem. Za toliko možeš junače.

Ja jesam izašao ali to ne znači da se možda nekada ponovo neću vratiti.
Istina je istina i ne može se sakriti. Samo mi možemo u nekim životnim okolnostima biti slabi pa je ne možemo poneti. Nesavršeni smo ljudi, pa i Biblija je puna ptimera gde su ljudi koji su bili veoma bliski bogu, čak im se i lično obraćao u nekom trenutku pali pa i uradili ozbiljne grehe!
Zašto sam ovde. Pa jednostavno hoću da se borim za istinu.
pa ok..koliko shvatam počinio si neki greh i smatrao si da više ne pripadaš tamo...da si u pravoslavlju to bi se rešilo ispovešću...pravoslavlje ne očekuje od ljudi da budu savršeni nego samo da se iskreno pokaju posle greha...pravoslavlje ne odbacuje ljude zbog greha...kontam da je kod JS možda drugačije...

Vidi, ja sam već napisala šta mi smeta. Ne moraš sada ti da izmišljaš
nešto što mi smeta i što uopšte nisam napisala.
Napisala si ne sta tebi smeta nego tvoje pogresno shvatanje
a vredjanje je sto stalno pises lazi o JS
a traume imaju ovi sto odsrastaju u porodicama gde je nemoral i nasilje
a JS zive u ljubavi moralno tako da tu nema nikakvih trauma po decu
Deca su istraumirana u porodicama gde ima nasilja i zlostavljanja
jel ti to ne smeta
a smeta ti sto JS odgajhaju decu u ljubivi i pravednosti i sto zive moralno

Back