Разлог зашто је Путин прогнао Јеховине сведоке

jeste paradoks da vecina crkava odobrava rat
Pravi hriscani ne.
Jehovini Svedoci su to shvatili odavno i ne uzimaju oruzje u ruke niti idu u rat
nisu ucestvovali ni u jednom ratu
Kada bi svi tako postupali ne bi mogli mocnici da ljude nateraju da ratuju
Kada bi se svako drzao tog Bozjeg zakona

To sto se crkva udaljila od Bozje reci je drugi problem
Zato mnogima i smetaju JS jer se zna da ne zele da ratuju
Ratovanje - ubijanje u ratu je greh kao sto je ubijanje bilo kako i gde greh
Ratovanje je cesto i samoodbrana, samo kolektivna.

Nisi ti za ovakve razgovore, ovo su razgovori za odrasle. Idi pisi nesto drugo.

Ne zivis jednostavno u realnom svetu.

Vizantija je uvek bila nacelno i diplomatski protiv ratovanja i vojnicki zanat je bio na niskoj ceni, medjutim - tokom 1000 godina istorije nijedna nije protekla u miru.
Tesko je to nacelo bilo primeniti u praksi. Medjutim u modernom dobu do nedavno smo imali odbijanje vojnog roka zbog prigovora savesti sto je vrlo pozitivno. Ako nema redovne vojne obuke mogucnosti za ratove se drasticno smanjuju.

Kako kad je sotona knez sveta? :D

Kada Biblija kaze da Sotona ima moc nad ovim svetom to.mu znaci da mu je Bog dao vlast samo nad neveernicima. Vernici nisu vise pod Sotoninom vlascu..mrzi me da trazim citat

Ratovanje je cesto i samoodbrana, samo kolektivna.

Nisi ti za ovakve razgovore, ovo su razgovori za odrasle. Idi pisi nesto drugo.

Ne zivis jednostavno u realnom svetu.
Zivim u realnom svetu
samo ne slusam ljude nego Boga JHVH.
Pravi vernici ne idu u rat da ubijaju
dakle ne ucestvuju u ratovima
Ubijanje je tezak greh pored Bogom

Naravno da se udaljila, dakle zapadnu je suvisno komentarisati ali recimo i nasa je podstrekivala ratove devedesetih, opste je poznato da sistemske religije razdvajaju ljude i cesto sluze mracnim politickim ciljevima...
da umesto da sluze Bogu i ljudima
priklanjaju se vladarima sveta globalistima
jasno u Bibliji stoji da je ceo svet u vlasti Zloga 1 Jovanova 5:19
Pravi vernici nisu deo tog sveta nego pripadaju Bogu
Kao sto je Isus rekao " ne budite deo sveta"

Poslednja izmena:
Јеховини сведоци су познати по томе што бојкотују позив у војску. У прошлости многи сведоци су бојкотовали одлазак у војску и у рат па су били затварани у затворе.
Познати су по томе што вернике уче да не иду у војску.
Сигуран сам да су Владимир Путин и руске власти знале за то па да би спречили подривање државе морали да прогоне.
Drzava se ne podriva odbijanjem poziva u vojsku nego obrnuto. Tek sad vidim uvodni post. Svuda gde postoji obavezan vojni rok pre ili kasnije dodje do rata i to gradjanskog upravo zato sto je narod obucen da ratuje.

Zivim u realnom svetu
samo ne slusam ljude nego Boga JHVH.
Pravi vernici ne idu u rat da ubijaju
dakle ne ucestvuju u ratovima
Ubijanje je tezak greh pored Bogom
Naravno da ne treba ubijati tek tako, ali moras se mozda nekad samoodbraniti, i da ti neko upadne u kucu sa nepoznatim ciljem, da li bi se branila?

Ovo je zaista za pohvalu i kad bi se stvari ovde zavrsile onda bi definitivno bio protiv ikakvog ogranicavanja njihovih verskih aktivnosti...

Ovo je problem danasnjice,nije to samo kod Putina....

Kad si ih vec pomenula,mislio sam na pravu vrednost ljudskog zivota i primarnog agazmana svih drustva danasnjice da bi se ljudski zivot sacuvao po svaku cenu ,kad god moze i koliko god moze !!!
E sad kad vam neko oficijalno pravi promotivne sistematske kampanje s kojim poziva ljude da prestanu ceniti ljudski zivot preferirajuci smrt umesto hirurske intervencije - eeeeeeee onda su stvari ipak MALO drugacije...
Naravno da verske slobode su jedno od osnovnih prava coveka
I zasto bi iko ogranicavao slobode koje nam daje Bog.
Ionako je ljudskim zakonima regulisano da se odgovara za zlocin tako da ne vidim problem...
Hriscani se ionako drze Bozjeg zakona i Zakona sveta dok je u skladu sa Bozjim
nisu oni problem nego oni kojima smeta visok moral
narocito to da se ne ubija
to ne odgovara mocnicima
koji ljudima manipilisu i salju ih u rat da ubijaju da prljaju ruke krvlju i tako
na sebe da navuku Bozji gnev

pred Bogom je ljudski zivot svet i niko ga nema pravo oduzeti.

da umesto da sluze Bogu i ljudima
priklanjaju se vladarima sveta globalistima satanistima
sada ću te prijaviti da za crkvu kažeš da se priklanja satanistima
ti se bavi svojom verom a ne mojom
samo ideš i klevećeš
ja sam na putu istine i ljubavi a ti si zla zato stalno lažeš i izvrćeš
mi se držimo izvornog hrišćanstva jer smo od boga i bog će uništiti zlo
zar te nije strah?

Drzava se ne podriva odbijanjem poziva u vojsku nego obrnuto. Tek sad vidim uvodni post. Svuda gde postoji obavezan vojni rok pre ili kasnije dodje do rata i to gradjanskog upravo zato sto je narod obucen da ratuje.
izvorno hriscanstvo ima jasno ucenje - ljubav miroljubivost
sve cime se krsi mir odstupa se od hriscanstva tj od Boga
Zato ovi sto krse Bozji zakon napadaju JS sto ne zele da krse -da ubijaju

dokle smo stigli da se napadaju oni koji su za mir i ljubav a ne za ubijanje iu ratovanje
poslednji dani

Mozda se i ne bi branila jbg svakakvih ima
Ma branila bi se, to je u prirodi coveka.
verujem u Bozju rec i nju zastupam
hajde napadajte me zbog toga
Dobro.

Ja necu da te napadam zbog toga, ali mislim da zivis u bajci i ne gledas realno na stvari. Razmisli malo i ne moras ni da napises nista.

Naravno da ne treba ubijati tek tako, ali moras se mozda nekad samoodbraniti, i da ti neko upadne u kucu sa nepoznatim ciljem, da li bi se branila?
Pa svako normalan to zna da i po savesti je greh ubijati
samoodbrana je drugo to Bog ne brani, normalno je sebe i svoj do0m odbraniti
a ratovi su satanina tvorevina i ko ode u reat ne moze a da ne prlja ruke krvlju i da ne gresi protiv Boga

Back