Razlike u stalezu

Gryphon

Domaćin
Poruka
3.800
Pitam se dali mogu da funkcionisu duze veze i brakovi ako su suparnici pripadnici razlicith drustveni klasa. Konkretno mislim na odnos bogatih, plemstva i siromasnih.
Dobro bi doslo i ako neko ima iskustva.

Gryphon

Domaćin
Poruka
3.800
Kiss_me:
Gryphon, mora da gledas puno latino serije ;)
c017.gif
i bilo kakav odgovor je bolji od nikakvog.

genious

Zainteresovan član
Poruka
164
Gryphon:
c017.gif
i bilo kakav odgovor je bolji od nikakvog.
pa znas kako javljaju se problemi i u braku i u vezi nebitno da li je duza ili kraca varijanta,jer uvek taj ispod ispasta..mada nije problem u njima dvoma koliko je problem u njihovom druztvu i okruzenju..cesto cujete "ma ona s njim zbog love"...ma on je s njom jer puna para" i ne samo to bogata/ siromasan vec i ruzan/lepa ma previse kombinacija ...ali najvise socijalno okruzenje moze uticati na vezu ukoliko su partneri ovisni od nje

Petar_Pan

Iskusan
Poruka
6.907
E da bas je i meni palo nedavno na pamet da otvorim neku slicnu temu... posto je jedan moj drug upoznao jednu spremacicu... od 25 godina....
Ali mi je bilo previse glupo da otvorim temu jer u principu znam odgovor...
Naravno da ce njega zezati ako bude sa njom... pogotovo neke njegove fakultetski obrazovane drugarice... Ali to je po meni vise stvar izmedju njih dvoje i ako se oni slazu i ako oni odgovaraju jedno drugom.... njihova stvar...

Daklem lepo ti je rekla Genius... bice problema... manje izmedju vas a vise sa strane...

A odvratno je to pecanje "bogatasa"... koje se vidi svakodnevno...

donald tramp

Zainteresovan član
Poruka
147
Petar_Pan:
E da bas je i meni palo nedavno na pamet da otvorim neku slicnu temu... posto je jedan moj drug upoznao jednu spremacicu... od 25 godina....
Ali mi je bilo previse glupo da otvorim temu jer u principu znam odgovor...
Naravno da ce njega zezati ako bude sa njom... pogotovo neke njegove fakultetski obrazovane drugarice... Ali to je po meni vise stvar izmedju njih dvoje i ako se oni slazu i ako oni odgovaraju jedno drugom.... njihova stvar...

Daklem lepo ti je rekla Genius... bice problema... manje izmedju vas a vise sa strane...

A odvratno je to pecanje "bogatasa"... koje se vidi svakodnevno...
Ma nema to veze.A sta ako je to slucajno,mislim sretnes nekoga ,sviditi se,proradi hemija a i fizika.Nema to veze.Samo ako imas predrasuda u vezi toga ko je ko i cime se bavi

parka

Buduća legenda
Poruka
26.261
Neko rece da uvek ispasta onaj ispod. Ne mora ni to uvek da bude istina.
Obicno takve veze pucaju bas zbog toga sto je "onaj ispod" iskompleksiran do te mere da postaje neprijatan, cak okrivljuje partnera zbog srecnog sticaja okolnosti koje su ga dovele tu gde jeste, zahteva stalnu potvrdu svojih vrednosti i statijaznam. Zaista je potrebno mnoogo ljubavi i strpljenja da se sa tim zivi. :-?

S_K_V_O

Iskusan
Poruka
6.181
Yebiga ja siroma' jos nemam takva iskustva, ali se nadam da cu uskoro da se uparim sa nekom aristokratijom...na nekog Grofa cu valjda da naletim, pa cu da ti javim kako je sa plemstvom.
Je l' se pitanje odnosi i na svestenstvo? U tom slucaju su klasne razlike jos izrazenije. :lol:

Petar_Pan

Iskusan
Poruka
6.907
parka:
Neko rece da uvek ispasta onaj ispod. Ne mora ni to uvek da bude istina.
Obicno takve veze pucaju bas zbog toga sto je "onaj ispod" iskompleksiran do te mere da postaje neprijatan, cak okrivljuje partnera zbog srecnog sticaja okolnosti koje su ga dovele tu gde jeste, zahteva stalnu potvrdu svojih vrednosti i statijaznam. Zaista je potrebno mnoogo ljubavi i strpljenja da se sa tim zivi. :-?
Ma ima i onih drugih koji natucaju da su bolji... Ma sve je to individualno... Ima i gde niko ne natuca nista... tako su prihvatili jedno drugog i gotovo, bez problema....

Ali ja mislim da smo mi dugo ziveli u tom nekom periodu kad su skoro svi bili ista klasa ... i smatram da to klasno raslojavanje jos uvek nije toliko veliko kod nas... mada jeste u blagom porastu... Ali sve je stvar koliko ti se ko svidja... i svakako da se neko normalan sa takvim stvarima nece previse opterecivati...vec ce uzivati u svom partneru...