- Poruka
- 119.769
Koja je sustionska razlika izmedju religija?
U sustini sve propovedaju isto.
Da budemo bolji ljudi.
Da budemo bolji ljudi.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa, ne..Koja je sustionska razlika izmedju religija?
Da budemo bolji ljudi.
Ako se bog nije javio ako hrista nema ne trudi se da budes dobrica.Koja je sustionska razlika izmedju religija?
Da budemo bolji ljudi.
Mislim da je Branko jednom pisao članak na tu temu(ili grešimb). Kako ljudi iz dobrih namera tvrde da sve religije propovedaju isto ili slično. Ali to prosto suštinski nije tačno. Velike su razlike u religijamapa, ne..
Da treba da budemo bolji ljudi, to i sami znamo bez religija. Religije
su tu da nam objasne zašto ne možemo da budemo bolji ljudi, koliko
god se trudili. Ukazuju nam na uzrok. Recimo u hrišćanstvu je to
praroditeljski greh, u budizmu san, u hinduizmu razvojni put duše.
A onda su tu duhovne prakse koje nam pomažu da se obožimo,
probudimo, prosvetlimo ili šta god..
Da, Branko je religiozan čovek i iz te perspektive sve je različito.Mislim da je Branko jednom pisao članak na tu temu(ili grešimb). Kako ljudi iz dobrih namera tvrde da sve religije propovedaju isto ili slično. Ali to prosto suštinski nije tačno. Velike su razlike u religijama
I to da je cilj isti je diskutabilno. Šta je bio cilj u starogrčkoj religiji? Ili Aboridzinima? Budistima?Da, Branko je religiozan čovek i iz te perspektive sve je različito.
Sam cilj je isti, a putevi su različiti, za većinu religija. Izuzev onih
koje nemaju cilj..
Rekoh u prvoj poruci na ovoj temi.I to da je cilj isti je diskutabilno. Šta je bio cilj u starogrčkoj religiji? Ili Aboridzinima? Budistima?
Zavisi s kim se druzis i u kojoj vodi plivas..ako ti je drustvo koje sama sebi biras vecinom ateisticko naravno da ces tu primjetiti odredjeni kvalitet. Evo ja npr. imam za prijatelje Hrvate, a Srbi i Bosnjaci buduci da ih nema mnogo ovdje gdje zivim mi i nisu prijatelji, s njima vecinom poslujem. Buduci da s prijateljima prijateljujem, a u poslovnom smislu bude svega i svacega onda bih mogao reci da su karakterno najbolji ljudi koje poznajem Hrvati, a oni u globalu nista bolji ili gori od Srba i Bosnjaka. Moras znati da nismo mi i nase iskustvo mjera svih stvari.Najbolji ljudi, karakterno, koje poznajem su ateisti
Toliko o "bolji ljudi".
Dobro zapažanje. Ja mislim da je jedan od značajnijih razloga zbog kojeg je hrišćanstvo postalo popularno među Grcima upravo taj što je hrišćansko prezentovalo jednog blagonaklonog i čovjekoljubivog Boga koji Se žrtvuje za ljude dok su grčki bogovi uglavnom ljude posmatrali kao igračke.I to da je cilj isti je diskutabilno. Šta je bio cilj u starogrčkoj religiji? Ili Aboridzinima? Budistima?
Što naravno ništa ne govori o istinitosti ni jedne ni druge. Zanemaricemo ovu tvoju glupost o blagonaklonom i čovekoljubljivom avramskom bogu. Mislim, zašto li Indijci ili Kinezi nisu progutali tu laž?Dobro zapažanje. Ja mislim da je jedan od značajnijih razloga zbog kojeg je hrišćanstvo postalo popularno među Grcima upravo taj što je hrišćansko prezentovalo jednog blagonaklonog i čovjekoljubivog Boga koji Se žrtvuje za ljude dok su grčki bogovi uglavnom ljude posmatrali kao igračke.
I tamo postoje hrišćani samo nisu većina.Što naravno ništa ne govori o istinitosti ni jedne ni druge. Zanemaricemo ovu tvoju glupost o blagonaklonom i čovekoljubljivom avramskom bogu. Mislim, zašto li Indijci ili Kinezi nisu progutali tu laž?
Ima i ovde budista.I tamo postoje hrišćani samo nisu većina.
muslimani i jevreji seku deci kituKoja je sustionska razlika izmedju religija?
Da budemo bolji ljudi.
o zagrobnom životuKoja je sustionska razlika izmedju religija?
Gre greeeešiš čoveče.Koja je sustionska razlika izmedju religija?
Da budemo bolji ljudi.
Mislis od mravojeda prave lepotana? A i zenama se kazu mnogo dopadamuslimani i jevreji seku deci kitu
ostalo sve isto
Bolest mozgaMislis od mravojeda prave lepotana? A i zenama se kazu mnogo dopada
У катакомбама, поготово православни.I tamo postoje hrišćani samo nisu većina.
Uredniji, zdraviji, ljepši a i sex kvalitetniji i duže trajemuslimani i jevreji seku deci kitu
ostalo sve isto
Neistina, neistina, neistina, jes vala nikako da...Uredniji, zdraviji, ljepši a i sex kvalitetniji i duže traje