Razlike i slicnosti Nato agresije na Jugoslaviju i ruske agresije na Ukrajine

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
33.268
Autorska tema
Razlike i slicnosti Nato agresije na Jugoslaviju i ruske agresije na Ukrajine

Nato je napao Jugoslaviju 1999, bez saglasnosti saveta bezbednosti, isto je tako i Rusija napala Ukrajinu.
Nato agrasija na Judoslaviju trajala 78 dana, uz minimalne gubitke, dok se rayu u Ukrajinu ne vidi kraj, a Rusija je ima velike gubitke i u ljudstvo i u tehnici.
Razlog napada Nato-a na Jugoslaviju je bio kao Milosevic je spremio operaciju Potkovicu da protera sve Albance sa Kosova, a Nato mora da ih spasi i trazi povlacenje srpske vojske i policike.
Rusija napada Ukrajinu da bi izvrsila denacifikaciju u demilitariziciju ( mada apsolutno nije precizirano sta to ustvari znaci ).
Nato je pravdao ubijanje civila u Jugoslaviji da je to ''kolateralna steta'', a Rusiija govori o ''preciznim napadima'''
Nato je napao suverenu drzavu Jugoslaviju, i posle povlacenja srpske policije i vojske zauzeo Kosovo zajedno sa UN. Rusija je napala suverenu drzavu Ukrajinu i zauzima njene istocne delove.
Jugoslavija je 1999 organizovala sudjenje ratnim zlocincima Bil Klintonu, Solani, Toni Bleru....U Bg je bilo sudjenje kada je sudija rekla zapisnicaru da izadje i da pozove Bil Klintona i sve ostale koji imaju poziv. Oni su bili osudjeni, Posle 2000 Solana je dosao u Jugoslaviju, i ako je pravosnazna presuda bila protiv njega on nije bio uhapsen.
Ukarija je vec imala sudjenja ruskim vojnicima koji su pocinili ratne zlocine.
Nato se za vreme agresije 1999 nije nasao pod nikakvim sankcijama, a Rusija jeste.
Jugoslavija je 1999 bila sama bez saveznika, nikog nije imala osim Rusije koja ju je tapsala po ramenu, a Ukrajinu podrzava ceo Nato.

Tako da mi uopste nije jasno kada drzavni mediji gde gostuje redovno Bokan objasnjava kako postoji ogramna razlika izmedju Nato agresije na Jugoslaviju 1999 i ruskog specijalnog rata u Ukrajini. Kada mu Ostojic kare i Rusija je kao i Nato napala suverenu drzavu bez saglasnosti Un, Bokan mu odgovora ti si nato placenik...

Koje su razlike u slicnosti ove dve agresije, odnosno spcijalnog rata i operacije saveznicke sile ?

Dead Bodies Line Ukrainian Streets After Russia’s Retreat​

Nato agresija na Jugoslaviju 1999
maxresdefault (1).jpg


Ruska agresiija na Ukrajinu

maxresdefault (2).jpg
 
Nelegalne i jedna i druga

Rezultat okupacija teritorije

Žrtva agresije kažnjena jer nije pratila sferu uticaja koja joj je nametnuta

Razlika može jedino biti što će Ukrajina preći u zapadnu sferu.

Cak ni najzaboravniji, ne mogu da poreknu da je posle bregzita pocelo urusavanje EU i zacudo u pravcu engleskih interesa "slucajno' uklopljenih sa NATO i americkim "interesima".....al kad bi se zezali....americka duboka drzava je engleska drzava....
Od urušavanja EU dođosmo do nikad jedinstvenijeg NATO pakta sa uskoro novim članicama. Svaka čast Putinu za ovaj autogol, da se bavim teorijama zavera pomislio bih da je američki čovek...
 

Back
Top