Razlika u godinama

Realno, da nadjes osobu koja ti ful odgovara, bolelo bi te uvo koliko ima godina.
FB_IMG_1603052654502.jpg

Znamo da postoji splet okolnosti kada se parovi svide jedno drugom uprkos razlici u godinama koja nije društveno "prihvatljiva", premda je okej. Koja bi to razlika u godinama po vama bila "normalna" ? I pogledajmo to sa oba aspekta. Kada je žena starija od muškarca i kada je muškarac stariji od žene. Aj, pucajte. 🔫
Mlađa može i poželjno je samo da nije neka balavica ili nemač pojma, a starija isto može al ne mngo recimo da je parametar da joj pićka nije do te mere suha pa dok spavate da se čuje ko kad šetaš Tpčiderskim parkom u jesen. Ovo ako misliš na sex, a ako misliš na vezu tu nema granica.

ma slicnosti ti ti se odbijaju vec sam dovoljan samome sebi
Čula sam to već od nekog.
U nečemu treba slično, u nečemu različito ahaha
Evo mi se piše sad, pa da se raspišem :)

Moj jedan kolega imao dve veze sa nekim umetnicama, jedna pesnikinja, druga slikarka. Ova prva zvala ga svaki čas, emocije gore pa dole, on kod zubara zvoni tel, na poslu, zvoni, stalno puno emocija. Ova druga neprekidno kasnila i očekivala da se on divi njenim slikama što on nije mogao. Posle je našao neku sa svog faksa i milina, imaju sličan temperament. A i ti si, vidi, napisao negde voliš one sa književnosti da ti budu slične ne?

Ili, ukoliko je neko takav da voli da funkcioniše prema nekom planu, npr da napravi plan za nedelju i tako planira svoje vreme. može tu da se dese i promene, ali neka shema da postoji, a pored sebe ima nekoga ko ide kako mu dune. pa se dogovore za sutra a taj neko odjednom oće ili danas ili prekosutra. pa taman da se vide a taj neko nije raspoložen ili se u poslednji momenat dogovorila sa drugaricom i sad ne može. Stalne promene plana i programa. Pa, čovek bi poludeo od toga. To pitanje bi kod partnera trebalo da bude što sličnije.

Šta još da bude slično? Pa, npr on mrzi narodnjake, ona voli. To ne ide nikako zajedno (govorim o vezama, pa čak ni za seks ne ide). Ili, npr ona voli Vučića našeg prCednika, a on ide na proteste. Ona jako voli da putuje, on sedi kod kuće preko leta po vasceli dan. On ili ona voli sportove, on kao vreća koja se ne pomera. Ili, ona jako voli poeziju, a on operisan od bilo koje umetnosti. U svim tim situacijama ta različitost nije baš povoljna.

Mislim, nemoguće je naći baš u svemu sličnog niti TREBA, ali neka kombinacija slično/neslično da se nađe koja bi onako bila ok. :D

• Podržavam
Reactions: DUH
Ako ti npr imas 40, a ona 25, za deset godina morace da je udara mladji komsija klempa jer tebi ni africka sljiva ni hidraulicna dizalica ne pomaze.
pitajte Leonarda Di Kaprija kako se snalazi...
čim mala napuni 23 on nađe novu od 21
ko zna koji krug već vozi tako, tek sada shvatam koliko mu je naporan život.

Znamo da postoji splet okolnosti kada se parovi svide jedno drugom uprkos razlici u godinama koja nije društveno "prihvatljiva", premda je okej. Koja bi to razlika u godinama po vama bila "normalna" ? I pogledajmo to sa oba aspekta. Kada je žena starija od muškarca i kada je muškarac stariji od žene. Aj, pucajte. 🔫
društveno prihvatljiva razlika koju je odredilo društvo ili razlika koju neko sam smisli? ko kaže da će meni odgovarati razlika u godinama koju je smislio neko?
možda ja volim ekstremno starije ili ekstremno mlađe osobe od sebe a moram da se ravnam prema društvenoj prihvatljivosti!

društveno prihvatljiva razlika koju je odredilo društvo ili razlika koju neko sam smisli? ko kaže da će meni odgovarati razlika u godinama koju je smislio neko?
možda ja volim ekstremno starije ili ekstremno mlađe osobe od sebe a moram da se ravnam prema društvenoj prihvatljivosti!
Kako drustveno prihvatljiva kategorija nije nesto sto je definisano, ostaje samo licna. Normalno, i jedino ispravna kao takva.

Većini ljudi smeta ukoliko njihova veza nije društveno prihvatljiva, što je i razumljivo.
Kada sam ja bila u vezi sa stariji a imala sam 30 (doduše izgledala sam kao da imam 20), nekoliko njih je njemu reklo " a šta želi vaša ćerka?" pa nije baš prijatno. Sa druge strane, ja sam decu dobila sa tipom koji je 7 god mlađi ali mi izgledamo kao vršnjaci. Kada me je on upoznao sa svojom mamom, mada sam ja tada već imala 35, ona ga je pitala sine da li ide da se zabavljaš sa studentkinjama (pošto je on bio asistent). Dakle, njoj se učinilo da sam još mlađa od njega. U takvoj situaciji meni nikada nije padalo na pamet da sam starija. To se videlo po nekim drugim pitanjima.

Međutim, ja u poslednje vreme volim da budem u nekom kontaktu sa vršnjacima. Ima tu nečega. Slična sećanja, detinjstvo. Posebno što smo u ovoj našoj zemlji prošli kroz slične stvari 80tih i 90tih.

Mislim, ko kako hoće, nema tu pravila.

Većini ljudi smeta ukoliko njihova veza nije društveno prihvatljiva, što je i razumljivo.
Kada sam ja bila u vezi sa stariji a imala sam 30 (doduše izgledala sam kao da imam 20), nekoliko njih je njemu reklo " a šta želi vaša ćerka?" pa nije baš prijatno. Sa druge strane, ja sam decu dobila sa tipom koji je 7 god mlađi ali mi izgledamo kao vršnjaci. Kada me je on upoznao sa svojom mamom, mada sam ja tada već imala 35, ona ga je pitala sine da li ide da se zabavljaš sa studentkinjama (pošto je on bio asistent). Dakle, njoj se učinilo da sam još mlađa od njega. U takvoj situaciji meni nikada nije padalo na pamet da sam starija. To se videlo po nekim drugim pitanjima.

Međutim, ja u poslednje vreme volim da budem u nekom kontaktu sa vršnjacima. Ima tu nečega. Slična sećanja, detinjstvo. Posebno što smo u ovoj našoj zemlji prošli kroz slične stvari 80tih i 90tih.

Mislim, ko kako hoće, nema tu pravila.
Neka im smeta, ne zive oni tvoj zivot.

Za seks smatram da razlika u godinama nije bitna, za brak ipak bi trebale postojati neke granice.

Back