Razlika u godinama po Bibliji

Meliot

Elita
Poruka
20.662
Piše li negde u Bibliji kolika je maksimalna razlika u godinama između muškarca i žene u braku? Šta Biblija kaže o tome? Samo sam našao na jednom sajtu da je Jakov bio stariji od Sare 10 godina i da je to jedini put kada se u Bibliji spominje razlika u godinama između muškarca i žene. Inače Pravoslavna crkva dozvoljava maksimalno 15 godina razlike.

Piše li negde u Bibliji kolika je maksimalna razlika u godinama između muškarca i žene u braku? Šta Biblija kaže o tome? Samo sam našao na jednom sajtu da je Jakov bio stariji od Sare 10 godina i da je to jedini put kada se u Bibliji spominje razlika u godinama između muškarca i žene. Inače Pravoslavna crkva dozvoljava maksimalno 15 godina razlike.
Nema tu ko sta da odredjuje to je licna stvar...

Piše li negde u Bibliji kolika je maksimalna razlika u godinama između muškarca i žene u braku? Šta Biblija kaže o tome?
Не пише.
Samo sam našao na jednom sajtu da je Jakov bio stariji od Sare 10 godina i da je to jedini put kada se u Bibliji spominje razlika u godinama između muškarca i žene. Inače Pravoslavna crkva dozvoljava maksimalno 15 godina razlike.
Јаков није био Сарин муж.
Дозвољено је и више од 15 година разлике у православној Цркви. Преко 15 година је потребно одобрење надлежног епископа. До 15 година разлике не треба.

Sara mu je bila kćer od oca ,krsio je Jehovin zakon.To ignoriraj.

Back