Razlika izmedju cenzure i moderacije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo što na tviteru nema ko da te nalupa.. :lol: Zato su ljudi mnogo hrabriji
kada na internetu iznose svoja mišljenja..

Ima, kako nema. Ja sam jednom imala primedbu što se Džej sahranjuje u nekoj aleji, da li velikana ili tako nešto, pa su me njih 20 ispičkarali. Jedan mi pretio smrću. Sve zavisi koliko imaš pratilaca, ko te sve može čitati i o čemu pišeš. Ako imaš fotografije svoje, da se zna ko si, nije naivno.

Tako i na forumu. Ovde se korisnici veoma razlikuju u jendoj stvari: da li su anonimni ili nisu. Nisi anoniman ako si postavio svoje lične fotografije. Ako se skrivaš iza nika i niko ne zna ko si osim manjeg broja osoba možda preko PPa, onda je to sasvim drugo. Dakle, na internetu su ljudi takođe, neki sa imenom i prezimenom, kao recimo političari.

Može da bude stvar ličnih želja, pa na osnovu toga i biramo društvo.
Biramo i mesta na koja izlazimo.

Личне жеље нису закон. Оне су само слика тј. перцепција потреба ( које јесу закон ) што значи да врло лако могу да буду погрешне.

Шта ако неко сматра да је океј да се људи на смрт побију током расправе? Шта ако такви оформирају клуб који евентуално доведе до тога да се међусобно изубијају? Добро, сами су изабрали своју судбину, све је то јасно, али то не значи да су им поступци били исправни.

"Жеља је закон" је сатанистичка филозофија Левеја и његових другара и претеча.

Личне жеље нису закон. Оне су само слика тј. перцепција потребе ( које јесу закон ) што значи да врло лако могу да буду погрешне.

Шта ако неко сматра да је океј да се људи на смрт побију током расправе? Шта ако такви оформирају клуб који евентуално доведе до тога да се међусобно изубијају? Добро, сами су изабрали своју судбину, све је то јасно, али то не значи да су им поступци били исправни.

"Жеља је закон" је сатанистичка филозофија Левеја и његових другара и претеча.
Sve što nije ispravno ili društveno prihvatljivo postoji u tajnosti
ilegalno. Još nisam čula da je nešto iskorenjeno zato što nije
u skladu sa zakonom.

Sve što nije ispravno ili društveno prihvatljivo postoji u tajnosti
ilegalno. Još nisam čula da je nešto iskorenjeno zato što nije
u skladu sa zakonom.
То је друга тема и ту се поставља питање да ли је то зато што они на власти нису пронашли начин или зато што не желе. Овде је само битно да пристојност није произвољна ствар, шта се коме свиђа. Може бити релативна у односу на циљ али постоје и понашања која су непристојна у свим ситуацијама.

Овде је више реч о томе када је забрана говора добра ствар а када је лоша иако се тема заправо врти око речи "цензура" коју свако од присутних саговорника дефинише на свој начин ( што отежава расправу. )

Da li je moguće da se položaj moderatora zloupotrebi? Da.
Da li je mo guće da se cenzura sprovodi iz loših namera? Da.

O čemu zapravo hoćete da se raspravlja na ovoj temi?
Ako je namera da se raspravlja o forumu, za to su predviđene
privatne poruke administraciji, pa onda tema može biti i
zaključana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back