U cemu je osnovna razlika izmedju ova dva windowsa posto mi je prvo izdanje ne stabilno, a komp mi je suvise slab za vece windowse. Ukratko jel se isplati da ga nadogradjujem.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
vlastimi:Ukratko jel se isplati da ga nadogradjujem.
vlastimi:Dedice hvala na pomoci. A za ovog Axez (valjda sam mu ubo ime) imao sam ja i XP profesionalnu verziju, nego mi jadan komp hteo da rikne, i muziku sam jedva slusao tako da moram da ostanem na 98.
AxeZ:vlastimi:Dedice hvala na pomoci. A za ovog Axez (valjda sam mu ubo ime) imao sam ja i XP profesionalnu verziju, nego mi jadan komp hteo da rikne, i muziku sam jedva slusao tako da moram da ostanem na 98.
Pa nije mi to ime, to mi je nickname.....
Sto se tice windoza, stvarno ne znas koji je gori od kojeg, tako da mozes da pretpostavis na cega sam mislio.
Dedica:...A sto se AxeZ-a tice, sa njim su pregovori u toku :wink:
vlastimi:Pa trulo je da se samo vas dvojca dopisujete na mojoj temi. Kazi mi bar tri opcije koje ima 98se a nema 98.
vlastimi:Pa trulo je da se samo vas dvojca dopisujete na mojoj temi. Kazi mi bar tri opcije koje ima 98se a nema 98.
Lord of Chaos:AxeZ, da li ti shvatas cinjenicu da ne poseduje svako tvoj nivo znanja i da si izuzetno dosadan sa svojom anti-Microsoft kampanjom? Ovo je vec drugi forum na kome od tebe citam jedno te isto, o'ladi malo, niko ne osporava to sto ti kazes, ali ti bukvalno ne znas da stanes.
AxeZ:[irony]Moja antimicrosoft kampanja ima za cilj jednu stvar, potpuno unistenje microsofta i svih njegovih proizvoda[/irony]
Da li si ti svestan Lorde koliko je ljudi upoznato sa tim sto ja govorim???
Sam kazes da niko ne osporava to sto kazem, pa zasto onda ne bih upoznavao ljude kojima to nije poznatio sa losim stranama softvera kojeg koriste.
Zasto mislis da ne treba ljude upoznati sa nekim drugim softverom koji je mnogo bolji od onoga kojeg su dobili na svom kompjuteru bez da su imali pravo izbora.
Jel ti stvarno mislis da treba precutati ljudima koji nisu upoznayti da uopste nije potrebno da imaju viruse jer je virus bukvalno microsoftova izmisljotina, jer postoji softver koji je imun na sve vrste virusa te da im ne treba antivirusni softver uopste?
Jel ti mislis da ljudima treba precutati da uopste nije potrebno da im se rusi ceo sistem jer je rusenje sistema microsoftova izmisljotina posto postoje operativni sistemi koji su tako projektovani da ih je ako ne nemoguce onda veoooma, veoma tesko srusiti te da takvi operativni sistemi mogu da rade godinama bez gasenja.
Jel ti smatras da treba ljudima precutati da ne moraju da placaju stotine i hiljade eura, dolara i cega god za softver koji ne valja ni pisljiva boba a postoje potpuno besplatne, slobodne alternative koje su mnogo mnogo bolje.
Ja tebi , niti bilo kome drugom ne govorim sta da koristi, to je stvar savesti i slobodnog izbora, ja samo hocu da ljudi imaju pravo da se prvo upoznaju sa svim opcijama pre nego sto odluce a ne da tamo neki ljigavi prodavac odlucuje sta ce meni da instalira na MOJ kompjuter...
Lord of Chaos:Ne zelim da se trudim da osporim ono sto govoris, stavise, za veliki deo si sasvim u pravu. Medjutim, jedina greska ti je sto se ne stavljas u poziciju jednog prosecnog korisnika. Za posao kojim se ti verovatno bavis, Winblows je verovatno totalno neprimeren, medjutim za jednog slabijeg poznavaoca racunara druga alternativa u vecini slucajeva ne postoji.
Iskreno, i ja bih u ovom trenutku najradije ucio Linux, medjutim za to nemam vremena. Ovde dolaze i postuju ljudi koji imaju problema uglavnom sa Windowsom i umesto da malo svoje energije potrosis na to da im pomognes, tebi se svaki odgovor svodi na pljuvanje Windowsa
Kontam ja da je za neke tvoje standarde taj OS totalni s*hit, ali nazalost jako mali deo populacije deli taj standard. Pisem ovo bez namere da te uvredim, jednostavno zelim da shvatis glediste jednog prosecnog korisnika racunara.
Incognito:Jao... kad ljudi krenu sa time 'ciji je veci'... I ja sam isto tako zestoko pljuvao Micros~1 godinama, dok nisam shvatio da je to bespredmetno...
a) Microsoftu neces naskoditi ni 0.000000000000001% time sto ces ga non-stop pljuvati, jer, cak i da neko odavde poslusa tvoje reci i predje na *nix, 99% ljudi ovde koriste nelegalni windows
b) SVAKI OS je dobar ako obavlja ono sto je potrebno korisniku, a ljudi ne bi koristili windows da im on to ne omogucava
c) Ma koliko windows bio nestabilan i nesiguran, najlaksi je za koriscenje, i to ne zato sto je vise 'user-friendly' ili sta vec, nego zato sto 99.99% ljudi koji koriste kompjuter znaju makar nesto o njemu, pa je lakse naci pomoc
Zato, ako neko zeli da koristi Windows, nemoj da ga teras da prelazi na *nix... Kad mu dosade sva njesra u istom, sam ce pozeleti da predje na nesto 'bolje'...
d1:ala je ovde neko naporan...![]()
![]()
![]()
bundeva:Nisam mislio da se ovde 'mesam',ali naprosto-moram.Lepo rece meni Incognito "ne mesaj se u stvari koje ne razumes",pa se on hrabro umesa na forumu za knjizevnost.Sala Inco,nemoj da bi se slucajno nervirao.
Potpuno se slazem sa Lordom,a bogami i sa Incom.Covek,koji je obican user(odmah se vidi),lepo ovde postavio pitanje da mu vi napredniji i eksperti pomognete,a ti ga AxeZ davis sa linuksom.Coveku treba konkretan odgovor,a ne baljezganja o Linuksu.Ako ti je tema ispod nivoa,a ti postavi topik na ekspertskom nivou,il' ne gnjavi ljude.
I ko kaze da su Linuks Mandrake,Suse i jos neki 'user friendly'?Oni samo teze i dosta su uradili da to bude,ali on nazalost to jos uvek nije.Znas li ti uopste sta obican user hoce?Znas li da vecina ljudi danas koristi racunar onako porodicno,mama,tata,dete,sestra?
Obicnom korisnik u bar 90% slucajeva trazi da na racunaru moze da slusa muziku,da pogleda neki film,da otkuca i odstampa nesto u Wordu,da se poigra i da ode na Internet.I tu je uglavnom kraj price
.Da li mu to 'user friendli' Linux sistemi nude?Nude,nude ali kako?Ako ima srece da pokupi sve drajvere i ako ima nekog ko se razume da mu to sve instalira(rec je o hardveru)
.Sa softverom,nimalo bolja situacija.
Evo,npr.Suse:muzika podrzana u potpunosti(mada se nesto i ne secam da sam nasao alat kojim mozes da snimis govor pomocu mikrofona)
Film delimicno.Mozes da ga gledas sa ugradjenim aviplay-om-ali bez prevoda.Ako hoces prevod onda idi na neki sajt da skines libavcodec i ostale gluposti,pod uslovom da si uspeo da instaliras modem
,pa tu cackaj nesto po tekstovima pa fontove zabi na to i to mesto,pa te iste ispravljaj da dobijes ć,č,đ,š i ostale.Ono razvi tamo,ovo vamo da bi na kraju proradio Mplayer ili Gplayer kako treba.
Word ok.Imaju vise alata za obradu teksta,mada i tu ima malo ebade da ti to propise cirilicom i latinicom.
Internet.Ako nisi imao srece da imas podrzani modem,opet se sve pretvara u mucnu avanturu ciji kraj cesto zna da bude neizvestan.
Igrice.Ono malo ugradjenih u Linuks radi,pod uslovom da nije 3D-jer ako ti graficka nije podrzana sve opet prelazi u sex.
Ako radis apgrejd,opet muke.Promena samo monitora npr.baca korisnika u tekst mod(u najboljem slucaju) iz koga se on nece znati izvuci.
Da ne pricamo za koliko softvera (koji se lako nalazi na crno) ostajemo uskraceni.Pa one jednostavne instalacije svega-install,klik,zdravo,dovidjenja.
Udavih i ja...