Razlicite vere i kumstvo

Nikoll:
A ti kao arhitekta mozes sjajno da radis i zaradjues ali polako, verovatno si mlad i skoro si zavrsio. Sudim po plati, mozda gresim, jer kada su moji prijatelji zavrsavali arhitekturu pre 4-5-6 godina pocinjali su sa tom zaradom...i neki su otvorili svoje biroe, neki kompanije, a neki su i dalje projektanti sa malo vecom platom od tvoje *(oko 500e) ali srecni su tako..pitanje izbora..a to mi nemoj reci da ga nemas...svi ga imaju samo neki putevi su laksi i brzi a neki duzi i tezi...na pravom placas dusom a ponekad i telom a drugi te kosta vremena i znoja...pa ti vidi !!!!.
Opet si se zakachila za moj posao a on je tu samo paradigma. Ja cu se sa svojim poslom snaci kako cu se snaci... Ostace ono shto sam rekao: da popovi lako zaradjuju velike pare za srazmerno malo rada, a na ljudskoj praznoverici.
Duso, ja ne znam ko tebi drma kavez...ali tumacis stvari pogresno..opet. "Rab Bozji" ne znaci da ti hodas gledajuci u zemlju kroz zivot pa da neko moze da te zajasi, vec da gledas svoja posla i neguras taj nos u tudja...tj da ne sudis ti o nekome vec ako mozes daj savet, kao ja tebi, ako ne reaguje idi dalje, jer neko to od gore vidi sve....
A kao kulturolog i reditelj znam u kakvoj zemlji zivim...to mi je posao da vidim i ilustrujem iznova ali umetnickim sredstvima...onda kada mi ne bude odgovarala realnost zemlje u kojoj zivim a bude nestala i nada da mogu ista da promenim i svoj mali svet cinim velikim i lepim...oticicu.
Ne moram nigde da "guram nos" da bih video neke stvari. I ne moraju te stvari da me (bukvalno) udare po nosu da bi mi zasmetale i da bih o njima (pri)govorio. "Gledati svoja posla", "neko to odgore vidi sve"... najgore fatalistichke frazice. A ti si zadovoljna realnoshcu. To me podseca na onu ideju za bilbord: "AKO VAM JE DOBRO, ONDA NISHTA". Sa takvim tripom tvoj mali svet ce i ostati mali a svet oko tebe ni za gram bolji.

Bilo kako bilo, moj savet je i dalje (a tu se konachno i ponovo vracamo na temu o kumstvu): "porazgovaraj" sa popom i tutni mu stotku u shaku i nece biti problema sa kumstvom jer znamo kakvi su popovi uglavnom.
Pametnome dosta.

LePiaf:
.. Ostace ono shto sam rekao: da popovi lako zaradjuju velike pare za srazmerno malo rada, a na ljudskoj praznoverici..

...ne mas ti pojima klinac i pricas kao da imas 12 godina i neko ti je ukrao cokoladu pa vices nepravda... nepravda....

Pa kada mislis da je popovski posao lak sto onda ne batalis svoje lenjire...auto cad..proracune i projektovanje i bacis se na molitve...pa zaradi te lake pare i nosi odru a zaboravi na parfereme, izlazke, picenca i klope u vreme postova, sto je oko 7 meseci..i mnogo sosta nego necu nabrajati posto tvoj pileci mozak nemoze vise ni da primi podataka...
Ne ti neces...neces a zasto, ne nemoj mi reci - Volis tezim putem!!? Ili ne, volis arhitekturu...Ili si ti mnogo posten da bi bio svestenik....jao stvarno si luzer totalni...

Nikoll:
...ne mas ti pojima klinac i pricas kao da imas 12 godina i neko ti je ukrao cokoladu pa vices nepravda... nepravda....

Pa kada mislis da je popovski posao lak sto onda ne batalis svoje lenjire...auto cad..proracune i projektovanje i bacis se na molitve...pa zaradi te lake pare i nosi odru a zaboravi na parfereme, izlazke, picenca i klope u vreme postova, sto je oko 7 meseci..i mnogo sosta nego necu nabrajati posto tvoj pileci mozak nemoze vise ni da primi podataka...
Ne ti neces...neces a zasto, ne nemoj mi reci - Volis tezim putem!!? Ili ne, volis arhitekturu...Ili si ti mnogo posten da bi bio svestenik....jao stvarno si luzer totalni...
Sta ti radish kad ti uzmu chokoladu? Ne, nemoj mi reci... uteshish se saznanjem da cesh u carstvu nebeskom imati chokolada koliko hocesh, pa onda nastavish "da gledash svoja posla".

I da, zamisli, volim arhitekturu i ne verujem u Boga. Izgleda da je za tvoj mozak i to vec previshe.

LePiaf:
... A ti si zadovoljna realnoshcu. To me podseca na onu ideju za bilbord: "AKO VAM JE DOBRO, ONDA NISHTA". Sa takvim tripom tvoj mali svet ce i ostati mali a svet oko tebe ni za gram bolji..

... da "pile" zadovoljna sam realnoscu koju ja kreiram za sebe u svom "malom" svetu..kakav ti nikada sa tim tvojim izvitoperenim stavovima i pilecim mozgom necem moci ni da vidis a kamoli okusis.....a mozda ne bih bila ni ja kada bi kao i ti morala da je kreiram u okruzenju u kome je te kreiras i to jos sa tih 300 evra....Nekom majka nekom maceha...ali verovatno, po rezonovanju za bolje i nisi... Jel da jesi imao bi :lol:
....savrseno ti pristaje avatar, slika nadrndanog pileta koji mrzi ceo svet ocigledno samo zato sto je ono toliko malo i nemocno....nesposobno za zivot medju lovcima...a nazalost htelo bi mnogo...a ne ume ni da leti...

odrasti dete...da vids kao moj mali svet je za tebe nedostizan svet...lepote, esteike, prijateljstva, ljubavi...i nad sve umetnosti koju bi imao i ti da nisi slep iako ocima samo vidis...i nemoj bolje da spominjes da si arhitekta brukas svoju bransu a medju vama ima divnih, sposobnih, genijalnih vizionara...jos ce ljudi da pomisli da su i sve arhitekte potkupljiva govna...i ostavi svestenstvo na miru imaih razni ko i svih...ali su bar manje pogani, gordi, nego ti...

eto vidis kada generalizujemo dodjemo na to da svako danas moze postati i arhitekta i svestenik..itd...i da ih ima svakakvih....
i da ja umem biti realna i videti da svet nije cvet...
...naravno ima govana svuda...i previse...
...ali hvala bogu plivaju dalje od mene.....
...a to sto sam ja zadovoljna svojim zivotom , poslom, okruzenjem znaci da ja svakodnevno pravim korake za to...i svakog trena radim za to a svakog drugog uzivam u tome tako da deviza "ako vam je dobro. onda nista" je takodje luzerska i pasivna kolko i tvoja prica...

i da da mogu doneti zakljucak na kraju: zapravo ti i taj popa, sto za 100 evra radi sve kako ti kazes, STE ISTE SORTE...a hvala bogu jos te manjina.
Iako vas smrad dopire okrenucu glavu idem svojim putem ionako ce te se medjusobno potamaniti zbog sukoba ciljeva sa manje ili vise nula...
...samo mi je zao naivaca koji ce naseti na tu vasu pricu i mladih koje ce te zatrovati i upoznati sa mrznjom..ali dobro THAT`S LIFE..naucice i najpametniji isplivace

LePiaf:
I da, zamisli, volim arhitekturu i ne verujem u Boga. Izgleda da je za tvoj mozak i to vec previshe.

Tvoja stvar dete sta volis a sta ne volis...i niko te ne pita sta ti zelis i u sta verujes u zivotu...radi i posteno zaradjuj....jel tako...Ili ti mozda postenje nije ni bitno? To je deviza pa to si hteo pa si i posto ROB ali STVARI....u zdravo razumskom prevodu - rob novca
Ali ti zato strasno smeta recenica ROB BOZJI...u zdravo razumskom prevodu - rob dobra

Mislim da ne shvatas sta ti zelim reci kao sustinu...shvatices valjda do kraja...

Ne znam gde si navukao te traume oko vere i robovanja i podmicivanja...veruj malo u dobro.

Vera u Boga je za mene zapravo vera u dobrotu: u ljude, u nesto ne matrijalno, u institituciju dobra a ne instituciju crkve. Crkva i svestenici se trude da da to vrhovno dobro prenesu na sve ljude, kada bi im uspelo ne bi bilo ratova...itd...i mnogima ne uspeva da pronadju ni mir sami sa sobom, kao i tom tvom svesteniku koji ce primiti 100 evra, ali oni sigurno mirno ne spavaju i muceni se verovatno mole za svoj spas jer da su hteli pare nebi isli na teologiju vec bi pronasli laksi nacin od studiranja 5 godina ispita svakog po 10.000 strana...nego su medju raznim ljudskim posastima i sami zalautali...Pa ko u svremenom svetu nije? Mozda samo neki monah ili monahinja koji su u manastiru od rodjenja pa nisu imali kontakt sa ovim svetom...
Prica o tome da i svestenici kradu je deo globalnog svetskog trenda - svi su isti sa manjim ili vecim mogucnostima lopovi i prevaranti...pa kada to rade i svestenici gde je svet otisao...pa dobro jutro to nije vezano sa strukama vec licnoscu, vaspitanjem , inteligenciojom....

Sta je sutina danas dete - da balansiras izmedju saveta stare krilatice tj dva robstva
~budu dobar, posten i vredan i pomozi i podeli sa drugima~
koja je u medjuvremenu prevedena je i prenosi se sa kolena na koleno
~ budi pametan, svoj i lukav i zgrabi sve sto mozes~

Ako bilo koja prevagne neki mrak te proguta...
A utopija o slobodi, bez robstva ijednog, je dakle samo utopija....dakle balansirajmo izmedju dva ropstva, dobra i novca...jer takvo je savremeno uredjenje...i svet ce biti bolji

...U svakom slucaju i ako ti nista ne bude znacile sve ove recenice, pocetna namera je bila dobronamerna, hvala sto si me svojim rezonom isprovocirao da pisem i tako mi popunio vreme dok se filmovi skidaju sa satelitske...ali sada cu ipak da legnem ovaj novi ce se skidati bar tri sata...

rob dobra...
da li se ti osecas kao da robujes dobru? inace si zla i losa?
kako barem malo ne razmislite o tome sto pisete?

kako objasnjavas krstaske ratove? ratovi u ime vere....gde je tad bilo dobro kao insitiucija u vidu crkve?

robovanje dobru ili robovanje novcu...o cemu ti zeno pricas?
sta uopste znaci "robovanje" kao termin?

Nikoll:
... i to jos sa tih 300 evra....ali verovatno, po rezonovanju za bolje i nisi... Jel da jesi imao bi :lol:

odrasti dete...da vids kao moj mali svet je za tebe nedostizan svet...lepote, esteike, prijateljstva, ljubavi

eto vidis kada generalizujemo dodjemo na to da svako danas moze postati i arhitekta i svestenik..
i da da mogu doneti zakljucak na kraju: zapravo ti i taj popa, sto za 100 evra radi sve kako ti kazes, STE ISTE SORTE...a hvala bogu jos te manjina.
Iako vas smrad dopire oknula...
...samo mi je zao naivaca koji ce naseti na tu vasu pricu i mladih koje ce te zatrovati i upoznati sa mrznjom..ali dobro THAT`S LIFE..naucice i najpametniji isplivace

4 Nikoll - najdobronamernije ( s obzirom da se jedva znamo, i to sa turizma) - Nikoll ,zar ti STVARNO misliš da ljudi imaju onoliko novca koliko Bog odredi da ZASLUŽUJU?
To je čist fašizam, vrlo vrlo klimava teza (!), pogotovo ako pokušaš TIME da dokažeš kako si ok, razumna, pametna, uspešna itd.

Ta lepota, estetika (objasni razliku) ljubav i prijateljstvo u tom kontekstu mene asociraju na impotentna umetnička orgijanja i samodovoljnost u mutavim halucinacijama . Sori, ali naša (quasi)umetnička scena je vašar taštine i poroka od koga meni (dadadada, blagočestivoj, uprkos oštrom jeziku :D ) pripada FIZIČKI muka. Reagujem na nivou telesnog na te... bakrače.
Da pojasnim: govorim iz pozicije nekoga ko ima najtešnje moguće veze sa književnošću (po obrazovanju, ne poslu i pozivu, pa i čak to na sreću, a ne na žalost! ).

Udalji se od života, i progutaće te beogradski quasi umetnički Moloh. Vidiš li ga? Ne? Prodala si dušu Đavolu tako mlada?

S druge strane, zašto ikome smeta fakat da u i popovi ljudi koji lažu, kradu, itd? Nemoj sad tezu "huliš na crkvu", to se ne važi. Kao i što ima ok ljudi, baš kao i svuda, u svakoj drugoj profesiji. Čemu paljba?
Grešnost vođa (crkvenih i svetovnik) ovde je slepa mrlja u očima vernika. I sad je moje da kažem: niste bolje ni zaslužili.

.....i 'bem vam sunac polupismenima i neukima - RAB ne znači (današnje) ROB!
Rabiti tj. upotrebljavati nešto, koristiti se nečim je osn. glagol (stsl).
Bog dakle UPRAVLJA rabom, ne muči ga, samo mu menadžuje najbolji mogući PRAVAC (u metafiz.smislu)

da...Crkva se baš trudi da do ratova ne dođe....:twisted:
Počev od Milanskog edikta, preko Krstaša do Radovana Karadžića...da...zeeev...

veruj u dobro..kliše, kliše.....zeev...
sleep1.gif

Rat je uvek bio dobar biznis. A vama se, dragi moji, manipuliše.

@Nikoll
Shta se deshava kad neko udari u zid od logike i ostane bez argumenata? "Pileci mozak" (oh, kako originalno), "luzer", "smrad", "klinac", "pogan", "nizak iq", "drmanje kaveza", itd...
Iako ti ne ispaljujesh najgore uvrede koje sam ischitao na forumu, niti si najveci verski fanatik ovde, ovaj razgovor sam trebao zavrshiti josh juche (da sam bio skoncentrisaniji u onaj sitni sat).
Eto, ostavicu te onda da kupujesh i kupujesh svoje chokolade.

anakin:
sta uopste znaci "robovanje" kao termin?

da prvo bi to trebala obajsniti pa onda sve ostalo...ali evo vec je Betty, hvala. Nisam predpostavila da se ni to ne zna....

Povrsno sve citate...jer ja nigde nisam rekla "rob dobra"...izvukla si iz konteksta
I izmedju ostalog pricali smo o konkretnoj stvari, danas, u 21 veku...a ti me vracas na postana sveta i krstaske ratove... :shock:

Betty:
4 Nikoll - najdobronamernije ( s obzirom da se jedva znamo, i to sa turizma) - Nikoll ,zar ti STVARNO misliš da ljudi imaju onoliko novca koliko Bog odredi da ZASLUŽUJU?

najdobronamernije, ne znam otkud ti taj zakljucak?
Prvo nisam verski fanatik i ne bi nikada takve paralele podvlacila.
Ljudi imaju onoliko novca koliko kavalitetno i sa koliko kapaciteta rade uz neminovni faktor "srece" na svom putu.
A moje ucesce u prepisci sa La Pjafom je nastala nakon nejgove kuknjave kako on postenim poslom zaradjuje toliko toliko dok neki "lopovlukom i neradom", milseci na svestenstvo, onoliko i onoliko i onda dolazi zakljucak da su svi isti iz tog becgrauunda deli savete - dok moji saveti nisu bili hipoteoza nikome i nicemu vec samo da bude manje kivan i ne gubi vreme na mrznju vec da se vrati radu ako mu je do tog novca toliko stalo a ovom momku sto je pokrenuo topis da pokusa sa ljudskom pricom jer ima i medju svestenstvom, kao i medju svim profesijama, pobogu postenih ljudi kao i losih te da generalizacija "daj svakom popu 100 evrica i pristace na sve" ne stoji ni za jednog coveka bilo koje profesije. To je bila poenta..

Betty:
To je čist fašizam, vrlo vrlo klimava teza (!), pogotovo ako pokušaš TIME da dokažeš kako si ok, razumna, pametna, uspešna itd.

nadam se da je sada jasno da nije to bila moja teza

Betty:
Sori, ali naša (quasi)umetnička scena je vašar taštine i poroka od koga meni (dadadada, blagočestivoj, uprkos oštrom jeziku :D ) pripada FIZIČKI muka. Reagujem na nivou telesnog na te... bakrače. Da pojasnim: govorim iz pozicije nekoga ko ima najtešnje moguće veze sa književnošću (po obrazovanju, ne poslu i pozivu, pa i čak to na sreću, a ne na žalost! ).

Vidis draga i ja sam vrlo direktno povezana sa nasom umetnickom scenom sta vise deo sam nje. Mada se meni cini da po tvom opisu to pre lici na estradu i ako si mislila na "umetnicku" estradu onda se slazem. No umenicka scena je posve druga prica - no to nije tema ovog posta, pa o tome mozemo mrazgovrati na forumu Umetnost, jednom. To je, dakle, moja bransa (ja sam i po obrazoovanju i opredeljenju i prof pozivu, dramski umetnik, tj. reditelj i producent), pre svega pozoriste*(pa tako mozes me i naci na ovim forumima a ne samo na amterdamu pa cemo se bolje upoznati), mada saradjujem na svim polima scenskih i vizulenih umetnosti, u njoj sam svakodnevno vec 10 godina i to uglavnom u srbiji pa ni sebe niti svoju okolinu ne vidimi kao "bakrace". Vrlo je povrsno da ne kazem i laicki nazivati nasu umetnicku scenu u svom svom totalu "vasarom tastine" a pritom nebiti nikada iz te iste scene , iznutra, ni kao umetnbik ni kao umetnicki kriticar. Mogla bi ti nabrojati 50 umetnika koji deluju na nasoj umetnickoj sceni i ne uklapaju se u taj profil i jos toliko njih koji su otisli sa ove scene da bi se mogli razvijati dalje jer domaca estrada koja se takodje naziva umetnickom gusi. Tako da je ovde nastao problem u komunikaciji sta podrazumevas pod umetnickom scenom jer ja tvoj opis vidim uz tkz. danasnju novokomponovanu "umetnicku estradu"...izmedju pojma, i termina, scena i estrada, teoretski postoji kauzalna veza ali i sustinska razlika...no da nepisem u napred predpostavljam da znas i da je u pitanju terminolosla greska..a mislimo na isto

Betty:
Udalji se od života, i progutaće te beogradski quasi umetnički Moloh. Vidiš li ga? Ne? Prodala si dušu Đavolu tako mlada?

Kada bi se udaljila od zivota udaljila bih se i od svoje umetnosti jer ona ne postoji ako ne postoji ni interakcija sa ljudima jer pozriste je ziva umetnost...i tacno progutao bi me Moloh...Ali nemoj prebrzo donosti zakljucke...nego svrati i prelistaj neke postove na forumu Pozoriste...teske reci za nekog ko ima veliku glavu Betty.
S druge strane, zašto ikome smeta fakat da u i popovi ljudi koji lažu, kradu, itd? Nemoj sad tezu "huliš na crkvu", to se ne važi. Kao i što ima ok ljudi, baš kao i svuda, u svakoj drugoj profesiji. Čemu paljba?[/QUOTE]

Upravo sam to sve vreme pokusala i reci...dakako postoje ali ne treba generalizovati i zbog generalizacije je i nastala "paljba"

[/QUOTE]Grešnost vođa (crkvenih i svetovnik) ovde je slepa mrlja u očima vernika.[/QUOTE]

gresnost svih vodja svuda je draga, svuda slepa mrlja vernika...pa onda da nebi bilo kao na Brojgelovoj slici "Slepac vodi slepca" ja sam se uplela u ovaj topic jel generalizacija i banalizam i gledanje samo ocima bez osluskivanja iznutra jeste..figurativno receno slepilo :lol: ...kako god nije mi bila namera nikoga da uvredim, ikao umem da budem ostra :oops: vec samo da kazem: dosta ljudi sa generalizacijama jer nas kao narod odavno mnogo kostaju, neke osecaja vise vrednosti a neke osecaja manje vrednosti a u celini bolesno stanja drustva koji zivi u iluziji
(sta je genralizacija ajde da odmah kazem primerom: "Nikola Tesla je genije - generalizaciom nasi ljudi dodju do toga da, posto je iz Srbin, su svi Srbi genijalci"......isto tako samo sa donje strane piramide lezi prica "U nekim mestima popovi uzimaju velike pare za krstenje, generalizacijom dodjemo do toga da neki na ovom forumu, pa mnogi laici i u narodu, kazu svi popovi su lopovi ")

[/QUOTE]niste bolje ni zaslužili.[/QUOTE]

Floskula koja se moze reci svakom u zivotu...
mada pre, licno, bih rekla - mozete vi i bolje od toga (isto ima znacenje samo je pristup pozotivisticki tj. optimistican)

LePiaf:
@Nikoll
Shta se deshava kad neko udari u zid od logike i ostane bez argumenata? "Pileci mozak" (oh, kako originalno), "luzer", "smrad", "klinac", "pogan", "nizak iq", "drmanje kaveza", itd...
Iako ti ne ispaljujesh najgore uvrede koje sam ischitao na forumu.

opet izvodis iz konteksta neke pojmove, tacno su upotrebljeni samo
klinac - zatos to si mlad kao i tvoji stavovi i to nije nista negativno niti je namera bila uvrediti
nizak iq - uspo si da me isprovociras pa mi je jedina konstatacija bila ta jer si ponekad vrlo banalno odgovarao i provocirao. A inspirisana tvojom pticicom u avtaru i pojedinim komentarima si dobio i pileci mozak kao i opisnu simbolicnu recenicu o drmanju kaveza...Uz to rekla sam ti da si na pravom putu da postanes luzer a ne da to jesi i da imas pogan jezik, sto i za sebe mogu reci ponekad, a ne da si to sam.

U svakom slucaju upravo jedem, ne bas cokoladu ali cokoladno je, dobro je za koncentraciju u ove sitne sate a podelila bih je sa tobom ako ti vis nemas

Nikoll:
da prvo bi to trebala obajsniti pa onda sve ostalo...ali evo vec je Betty, hvala. Nisam predpostavila da se ni to ne zna....

Povrsno sve citate...jer ja nigde nisam rekla "rob dobra"...izvukla si iz konteksta
I izmedju ostalog pricali smo o konkretnoj stvari, danas, u 21 veku...a ti me vracas na postana sveta i krstaske ratove... :shock:

mislis tebi je Betty objasnila?
nisam nista izukla iz konteksta...rekla si da je moguce biti jedino rob dobra ili rob novca...

aaa...pa ti si izmenila post...e svasta....super diskusija...neko ti odgovori a ti se vratis pa promenis post...

fuj....

anakin:
mislis tebi je Betty objasnila?
nisam nista izukla iz konteksta...rekla si da je moguce biti jedino rob dobra ili rob novca...

aaa...pa ti si izmenila post...e svasta....super diskusija...neko ti odgovori a ti se vratis pa promenis post...

fuj....

hahahahahhahaha..ma daj...nemo se nerviras..kakvi likovi sve svracaju tu..covece:roll:

ma ne mogu bre Sindi...jel ovaj forum stvarno slika Srbije? gde kliknem neko tupi o tome sta je dobro/lose, moralno/nemoralno....odakle tolika zelja medju mladim svetom ovde da imaj nekakav autoitet kome ce da se klanja? bas tolika agresivnost u sprovodjenju pravila koje ponavljaju ko papagaji, bilo da je to crkva ili drzava ili roditelji?
to je stvarno mnogo tuzno....svaku bitnu stvar u istoriji su mrdnuli mladi ljudi....
ovo sve neke babetine sa toljagama....

anakin:
ma ne mogu bre Sindi...jel ovaj forum stvarno slika Srbije? gde kliknem neko tupi o tome sta je dobro/lose, moralno/nemoralno....odakle tolika zelja medju mladim svetom ovde da imaj nekakav autoitet kome ce da se klanja? bas tolika agresivnost u sprovodjenju pravila koje ponavljaju ko papagaji, bilo da je to crkva ili drzava ili roditelji?
to je stvarno mnogo tuzno....svaku bitnu stvar u istoriji su mrdnuli mladi ljudi....
ovo sve neke babetine sa toljagama....

mislim da je danas u Srbiji moderno biti konzervativan ... čak i pomalo fanatik ...
to je moj utisak... možda grešim.

Ono sto sigurno znam je da se mozes vencati sa katolikom ako je on krsten samo treba da donese svoju krstenicu ako ces se vencati u pravoslavnoj crkvi(moja kuma se vencala tako)
Kumovi nemoraju biti krsteni moja kuma nije bila krstena,
a sve moze ako znas svestenika.
Mene je vencao porodicni prijatelj svestenik,naravno nista nije trazio.
A SVE pare koje se uzmu od vencanja(i dr. stvari krstenje,sahrane itd.) SIGURNO idu svesteniku a koliko ce on dati za svoju crkvu to zavisi od njega videces koliko je koja crkva sredjena toliko i svestenik ulaze pare u nju koje je dobio.

konzervirajte me pre nego li se pretočim u bionic supernovu :mrgreen:
HeBote, dolče vita :P
Ša kumovi, bre - svet je moja volja i moja predstava...radi kako želiš, ako želiš, nači ćeš put...sve je to primitvno objašnjavati, treba delati a ne analizirati...jedan po...drugi pop....ras-pop...negde će upaliti :D

Back