Razgovori u kući scenarija: film i književnost

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
112.054
Gost prve epizode serijala Razgovori u kući scenarija bio je Milan Nikodijević, novinar, pisac, scenarista, reditelj, redovni profesor Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Istorijat, značaj i doprinos Festivala filmskog scenarija jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, život i delo Živojina Pavlovića, važni filmovi koji su obeležili svetsku i domaću kinematografiju teme su razgovora sa gospodinom Nikodijevićem.


U okviru programske celine „Razgovori u Kući scenarija“ pokrenut je serijal emisija pod nazivom „Film i književnost“ gde se u vidu razgovora sa našim najznačajnijim piscima, književnim kritičarima, rediteljima, scenaristima, istoričarima i teoretičarima filma, profesorima Univerziteta, razmatraju brojna aktuelna pitanja vezana za scenaristiku, preispituju međusobne veze filma i književnosti i daje sveobuhvatni uvid u ove dve važne oblasti umetničkog ispoljavanja.

Autor i voditelj: Srđan Čeperković
Montaža i režija: Miroslav Stašić

fenomeni.me
 

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
112.054
FILM I KNJIŽEVNOST – ZORAN HAMOVIĆ

Gost druge epizode “Razgovora u kući scenarija” bio je Zoran Hamović, urednik i direktor Izdavačkog preduzeća “Klio”, jedne od najuglednijih izdavačkih kuća na teritoriji Republike Srbije i na području Zapadnog Balkana.
Problemi “amerikanizacije naše kulture”, filmsko izdavaštvo u Srbiji, kako treba da izgleda kvalitetan scenario za igrani film, filmska i literarna dela koja su trajno oplemenila umetnost, teme su razgovora sa gospodinom Zoranom Hamovićem.

 

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
112.054
FILM I KNJIŽEVNOST – MIROLJUB STOJANOVIĆ

Gost treće epizode bio je Miroljub Stojanović, književni i filmski kritičar, urednik izdavačke delatnosti Filmskog centra Srbije.

Kapitalna izdanja Filmskog centra Srbije, našeg najvećeg i najboljeg izdavača literature iz oblasti teorije, istorije i kritike filma, podsećanje na znamenitu književnicu Dašu Drndić, aktuelni problemi na polju scenaristike, filmska ostvarenja i beletristička dela koja od filma i književnosti tvore prvorazrednu umetnost, neke su od tema razgovora sa gospodinom Miroljubom Stojanovićem.

 

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
112.054
FILM I KNJIŽEVNOST – SRĐAN SAVIĆ

Gost četvrte epizode bio je Srđan Savić, urednik časopisa „Filaž“, direktor Niškog kulturnog Centra, jedan od naših najznačajnih savremenih filmskih kritičara.

Vredne edicije o filmu Niškog kulturnog centra, književno-filmska studija „Onjegin“, značaj i doprinos niškog festivala „Filmski susreti“ jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, opsežna eruditivna analiza scenaristike, filma i književnosti Srđana Savića.


 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.