Razgovor za posao.

Ne znam kakav posao je u pitanju i da li je mala ili velika firma.

Velike kompanije uglavnom imaju i veliki broj prijavljenih i jako je bitno dobro se pripremiti. Ne kažem da kod malih nije ali kod velikih uglavnom imaš i testove, nekada i više krugova...Konkurencija je veća.

Zaista zavisi za šta se i gde prijavljuješ.

Može još neka informacija da bi eventualno mogli da ti pomognemo? :)

Pricaj ono sto zele da cuju.
U zavisnosti od pozicije za koju konkurises naglasi kao svoje vrline neke osobine koje su pozeljne za to radno mesto. Svaku osobinu potkrepi primerom u praksi. Npr. ako prodajes nesto navedes da imas dobre pregovaracke sposobnosti.

Recimo mene niko nije pitao nikada za mane (nikada nisam ni ja nikoga)...ali jesu za najizazovniji period, kako sam ga resila, sta mi je stvaralo teskoce...zato zelim da menjam posao, zasto zelim bas ovaj posao, zasto bih bila dobra za taj posao, zasto sam dala otkaz ukoliko sam ga dala u prethodnoj firmi, sta je to sto nikako ne tolerisem...

Ono sto mi je u startu minus je da neko nije informisan dobro o kompaniji i za posao koji se javlja, a desava se, zaista.

Toliko toga zaista zavisi od toga za sta i gde se javljamo. Nekada je sam razgovor za posao sablonski i traje desetak minuta a nekada mozes imati 5 krugova....:aha:

Ne znam kakav posao je u pitanju i da li je mala ili velika firma.

Velike kompanije uglavnom imaju i veliki broj prijavljenih i jako je bitno dobro se pripremiti. Ne kažem da kod malih nije ali kod velikih uglavnom imaš i testove, nekada i više krugova...Konkurencija je veća.

Zaista zavisi za šta se i gde prijavljuješ.

Može još neka informacija da bi eventualno mogli da ti pomognemo? :)
Vibac Balcani

Prvo da ti poželim sreću sutra :cvet:
Drugo, nemoj da se mnogo nerviraš. :)
Ne znam nikoga ko radi tamo niti bilo šta o firmi.

Ovako na blic koliko vidim velika je firma u pitanju. Ranije su tražili ljude bez iskustva ali sa znanjem. Opet zavisi na koju se poziciju javljaš.
Ukoliko je proizvodnja u pitanju nemaš šta da se brineš. Verujem da je razgovor za posao samo formalan.
Ukoliko je neka stručnija, veća pozicija u pitanju, vidi šta se traži u oglasu na čemu im je akcenat.

Ovaj neki stari oglas koji sam našla i samim tim što traže nekoga sa sveže završenom školom, bez iskustva mi govori da im je bitno da neko želi da radi, da je spreman da uči, da će ga sve naučiti ali će plata barem u početku možda biti manja.

Sve velike firme imaju neki svoj sistem i organizaciju. Dobra stvar je u njima što uglavnom plata nikada ne kasni i ukoliko naučiš da plivaš možeš dosta toga naučiti i kasnije iskoristiti.

Bitno je da budeš pribran, smiren i zdravo samouveren. Samo bez panike. Da imaš želju da radiš i učiš i da odaješ utisak odgovorne osobe.

Šablonski razgovor ti je uglavnom ko si, šta si, gde si radio, šta želis, zašto želis, zašto se javljaš na tu poziciju, zašto menjaš posao, šta očekuješ od posla, šta znaš o firmi i tome slično.

Sve ostalo može biti plus...Ima firmi koji ti daju test ličnosti, iq test, proveru znanja za datu poziciju, neki zadatak da rešiš i tako to...

Prvo da ti poželim sreću sutra :cvet:
Drugo, nemoj da se mnogo nerviraš. :)
Ne znam nikoga ko radi tamo niti bilo šta o firmi.

Ovako na blic koliko vidim velika je firma u pitanju. Ranije su tražili ljude bez iskustva ali sa znanjem. Opet zavisi na koju se poziciju javljaš.
Ukoliko je proizvodnja u pitanju nemaš šta da se brineš. Verujem da je razgovor za posao samo formalan.
Ukoliko je neka stručnija, veća pozicija u pitanju, vidi šta se traži u oglasu na čemu im je akcenat.

Ovaj neki stari oglas koji sam našla i samim tim što traže nekoga sa sveže završenom školom, bez iskustva mi govori da im je bitno da neko želi da radi, da je spreman da uči, da će ga sve naučiti ali će plata barem u početku možda biti manja.

Sve velike firme imaju neki svoj sistem i organizaciju. Dobra stvar je u njima što uglavnom plata nikada ne kasni i ukoliko naučiš da plivaš možeš dosta toga naučiti i kasnije iskoristiti.

Bitno je da budeš pribran, smiren i zdravo samouveren. Samo bez panike. Da imaš želju da radiš i učiš i da odaješ utisak odgovorne osobe.

Šablonski razgovor ti je uglavnom ko si, šta si, gde si radio, šta želis, zašto želis, zašto se javljaš na tu poziciju, zašto menjaš posao, šta očekuješ od posla, šta znaš o firmi i tome slično.

Sve ostalo može biti plus...Ima firmi koji ti daju test ličnosti, iq test, proveru znanja za datu poziciju, neki zadatak da rešiš i tako to...
Hvala stvarno na lepoj poruci.
Inače, biro me je poslao za sutra u 8:30. Nisam se javio za neku posebnu poziciju

Hvala stvarno na lepoj poruci.
Inače, biro me je poslao za sutra u 8:30. Nisam se javio za neku posebnu poziciju
Nemas sta da se brines.
Ukoliko ti odgovaraju uslovi potrudi se da izgledas zainteresovano i orno za rad :)
Ukoliko ti ne odgovaraju uslovi, pravi se malo mutav :mrgreen:

Slobodno ih pitaj sta god te interesuje. Tvoje pravo je da znas uslove rada. Radno vreme, praznici, prekovremeno...

Neka sutra bude sve kako ti zelis :)🌸

Nemas sta da se brines.
Ukoliko ti odgovaraju uslovi potrudi se da izgledas zainteresovano i orno za rad :)
Ukoliko ti ne odgovaraju uslovi, pravi se malo mutav :mrgreen:

Slobodno ih pitaj sta god te interesuje. Tvoje pravo je da znas uslove rada. Radno vreme, praznici, prekovremeno...

Neka sutra bude sve kako ti zelis :)🌸
Završio sam, primili su me.
Ali me buni što mi je rekla da je radni sat 230 din a na internetu im piše da je minimalna plata 600e.
Sad mi kaže drugar da se satnica ne računa tako 230×8=1840din
1840x22=40.480din
*radi se po 3 smene kao, dva dana prva, dva druga, dva treca*
Da li je tačno ovo što sam izračunao ili ne?

Poslednja izmena:

Back