Никад нисам имао разговор са психологом али све више размишљам о томе па ме занима шта реално може да се очекује од тог разговора ? Који је циљ психолога у том разговору ?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Никад нисам имао разговор са психологом али све више размишљам о томе па ме занима шта реално може да се очекује од тог разговора ? Који је циљ психолога у том разговору ?
Cilj je da ti pomogne.Никад нисам имао разговор са психологом али све више размишљам о томе па ме занима шта реално може да се очекује од тог разговора ? Који је циљ психолога у том разговору ?
Da razgovara sa tobom i na osnovu tvojih odgovora ponudi savet. Ili par saveta. Usmeri te na ono o čemu bi trebao da razmišljaš.Никад нисам имао разговор са психологом али све више размишљам о томе па ме занима шта реално може да се очекује од тог разговора ? Који је циљ психолога у том разговору ?
Ako je mlado žensko moze da očekuješ svašta.Никад нисам имао разговор са психологом али све више размишљам о томе па ме занима шта реално може да се очекује од тог разговора ? Који је циљ психолога у том разговору ?
Akcent "da očekuješ"?Ako je mlado žensko moze da očekuješ svašta.
Znaci zlo
Uuu znaci tableta resava socijalnu fobiju,da se ne zove ko neka pilula za lilula
Druze, ja nisam strucnjak ni psiholog, pa uzmi moje misljenje s dozom zadrske, ali mi se ne svidja niti cinjenica da je drustvenu fobiju htela da resava medikamentima, dokazano je da vecina medikamenata ukljucujuci benzodiajazepine dugorocno odmazu vise nego sto pomazu.Обавио сам разговор и закључак је да имам социјалну фобију. У суштини све ми је рекла што сам знао, а знао сам да имам проблем са социјализацијом и да је то изазвано превише заштитничким ставом родитеља кроз одрастање и то смо кроз разговоре утврдили некако спонтано и једногласно. Проблем је само у томе што сам потрошио двадесете године да схватим шта ми се догађа, а да сам макар са 20-21 годину ишао код психолога можда би све било другачије али то је опет она прича о прошлости којом не желим да се бавим.
Објаснила ми је и да човек може имати дуге периоде потискивања тј. мисли да је превазишао то, а онда га одједном поново стигне што се мени и десило. Такође ово стање може довести до ткзв избегавајућег и зависног поремећаја личности што доводи до тога да човек постане толико пасиван да без утицаја и контроле других не може да функционише и кад премотам филм цео мој живот је управо то у великој мери. Предложила ми је психотерапију али ћу да пробам да се изборим без медикамената па ако не успем онда ми то остаје.
Невероватно је да нешто што је потпуно безазлено другима некоме може да буде такво оптерећење да га паралише. И дан данас имам неку врсту пресије, треме кад се нађем у некој групи људи било да је то теретана или неки догађај, свестан сам те социјалне стидљивости и тог осећаја, свестан сам да је то само у мојој глави, да нема разлога за то чак сам научио да одглумим да не изгледам као тремарош али то је просто нешто што је изван свесне контроле ума и колико год да сам ја себе тренирао да споља не делујем тако кад ме други посматрају, изнутра се осећам скроз другачије. Мозак је чудо
Ok, ovaj idgovor ima smisla vise od prethodnog- programiranje nesigurnosti u detetu, verovatno ima jos toga, vazno je da se resis “gremlina”, a obrati paznju na bivse veze ili pokusaje veza, kad i kako si se samo- sabotiraoi zasto bi to moglo biti, razgovaraj o tome s psihologom- no zapamti da ti psiholog ne sme biti prijatelj, ona mora biti racionalna, a ti moras biti iskren.Па зато сам и скептичан према тим терапијама таблетама, не бих се упуштао у то без преке потребе, трудим се да то избегнем и да санирам себи мисли без тога сад кад знам шта је узрок и позадина свега. Нашли смо корен....детињство, одрастање под превеликом заштитом родитеља, изолација од свега, програмирање несигурности у детету итд.
Previse si kritican i prema sebi i prema drugima- a ovo je povezano.Врло је могуће да имам негативније мишљење о себи него што би то реално требало, превише сам самокритичан