Razgovor sa ateistima

Ukucao "broj koka nosilja u srbiji"
Znači 8 miliona jaja na dan. Jedno jaje dnevno po glavi stanovnika.
Kada komesari to vide reći će mlogo je to za srbina. :think:
Да, занимљиви су и ти "комесари", кад смо их ми имали, то је било лоше, а сад кад их они имају то је пожељно и ми их поново прижељкујемо :lol:.

Tako je , zajebi biologiju, geologiju, arheologiju, genetiku itd. To sve ludaci , ajmo da gledamo crtace :)
Kao sto imamo naucnike prirodnih nauka, ljude koji ispituju stvorenu materiju i pojavu, tako imamo i naucnike na duhovnom polju.
Stvar je u tome da vi ateisti ne priznajete duhovno polje dok vernici prihvataju oba. I kada bi se sva naucna saznanja o prirodi smestila u jednu knjigu, nazovimo je Almanah, zar je cudno to sto su i duhovna saznanja smestena u jednu knjigu, Bibliju?

Zato je, da blago kazem, smesno kada neko ko ne priznaje duhovni svet, govori negativno o Bibliji.

Znaš šta mi je sad palo na pamet. Staviću u potpis
''Sizif tvrdi da je ovo potpuno netačno i besmisleno''
Tako da ne moraš ni da se trudiš da gledaš šta pišem, a kamo li da
objašnjavaš. Silno vreme ću da ti uštedim.
Ja te opet ljubazno molim da objasniš barem u dve-tri prostoproširene rečenice na šta si tačno mislila. To je nešto što bih ja uvek uradio, da me neko pita, naročito ako vidim da taj nije razumeo napisano onako kako sam ja zamislio.

Kao sto imamo naucnike prirodnih nauka, ljude koji ispituju stvorenu materiju i pojavu, tako imamo i naucnike na duhovnom polju.
Stvar je u tome da vi ateisti ne priznajete duhovno polje dok vernici prihvataju oba. I kada bi se sva naucna saznanja o prirodi smestila u jednu knjigu, nazovimo je Almanah, zar je cudno to sto su i duhovna saznanja smestena u jednu knjigu, Bibliju?

Zato je, da blago kazem, smesno kada neko ko ne priznaje duhovni svet, govori negativno o Bibliji.

Pozdrav,

Da li govorite subjektivno ili objektivno?

Duhovna saznanja u Bibliji? E ovo mi je novo.
Daj nekoliko tih saznanja (samo nabroj).
A ovo "govori negativno o Bivliji" ne mogu ni da pojmim na šta misliš.
Pesma Solomonova 8:6

Metni me kao pečat na srce svoje, kao pečat na mišicu svoju. Jer je ljubav jaka kao smrt, i ljubavna sumnja tvrda kao grob; žar je njen kao žar ognjen, plamen Božji.

O cemu li si tolike godine razgovarao sa teolozima da mi je znat?

A ovo "govori negativno o Bivliji" ne mogu ni da pojmim na šta misliš.
Pa evo imas tvoje drugare kad pocnu da se bacaju citatima i sami ih tumace izvlaceci neke zakljucke o tamo nekom zlom bogu i slicno. Pitaj njih.

Pozdrav,
Da li mozete to da pojasnite, jer ukoliko je nesto objektivno ne moze da bude subjektivno i obrnuto, da li mozete da napisete neki primer kako nesto moze da bude i subjektivno i objektivno u isto vreme?
Govorim iskljucivo o bibliji, religiji i Bogu.
Ако би се упоредило субјективно виђење и искуство веће групе људи и установило да се у потпуности поклапа, да ли би ти то назвао субјективним или објективним?

Niko ne može da ti ta saznanja da, dokle god ti ne budeš spreman da ih vidiš.
Od tebe zavisi, ne samo kako ćeš Bibliju videti, već kako ćeš videti sebe i
svet oko sebe. Ti svojim definicijama i uverenjima bojiš svoj život.

Dokaz za to je upravo to što na ovom forumu ima dosta tema na kojima su
data različita tumačenja Biblije, ali ti to do sada nisi video. Vidiš samo ono što
hoćeš i možeš da vidiš.

Ако би се упоредило субјективно виђење и искуство веће групе људи и установило да се у потпуности поклапа, да ли би ти то назвао субјективним или објективним?

Lično opažanje i shvatanje naziva se subjektivnost.

U najširem smislu, pojam objektivno označava da je nečije mišljenje i ponašanje nepristrasno i zasnovano na istinitim činjenicama – nepristrasno.

Izvorno značenje reči – objektivno, označavalo bi nešto što je u vezi sa predmetima, objektima, koje je predmetno, stvarno, realno, nezamnišljeno već istinsko, zaista postojeće
Objektivnost predstavlja karakteristiku neke činjenice, iskaza i teorije, koja podrazumeva da su oni realni, ispravni i istiniti.

субјективно виђење и искуство - to je subjektivno, objektivno je nesto zasnovano na cinjenicama,...

Lično opažanje i shvatanje naziva se subjektivnost.

U najširem smislu, pojam objektivno označava da je nečije mišljenje i ponašanje nepristrasno i zasnovano na istinitim činjenicama – nepristrasno.

Izvorno značenje reči – objektivno, označavalo bi nešto što je u vezi sa predmetima, objektima, koje je predmetno, stvarno, realno, nezamnišljeno već istinsko, zaista postojeće
Objektivnost predstavlja karakteristiku neke činjenice, iskaza i teorije, koja podrazumeva da su oni realni, ispravni i istiniti.

субјективно виђење и искуство - to je subjektivno, objektivno je nesto zasnovano na cinjenicama,...
А ко одређује шта је реално, исправно, истинито, незамишљено, шта википедија каже о томе:D?

U svetu iluzija u kojem živimo - neki bi rekli u svetu maje - nemoguće je ustanoviti objektivnu realnost. Da bi došao do tog uvida, iluzije moraju biti prepoznate.
To je težak poduhvat koji zahteva budnu prisutnost u sadašnjem trenutku.

Да, управо тако, да ли је то баналног питање постављено реда ради, или је ипак ту са неким разлогом и којим по твом мишљењу?
Pa zato što je to pitanje jedan od mnogih ekonomskih indikatora... a za prijem u EU, gleda se zaista sve i svašta. Evo ti jedan primer iz moje prakse - mi razvijamo softver koji se koristi po celom svetu, uglavnom manje ekonomski razvijenom, na osnovu koga se (između ostalog) računa i kreditni rejting osobe koja aplicira za kredit. Postoje vrlo neobična pitanja iz naše perspektive - na primer u Mongoliji postoji pitanje koliko koza poseduje dotični aplikant (naime, čovek ima viši kreditni rejting kada ima više koza, i to važi samo u Mongoliji).

Tako da nijedno pitanje nije nesuvislo ako se stavi u lokalni kontekst. Možda EU želi da zna koji je naš kapacitet proizvodnje jaja, da li zbog konkurencije na tržištu, da li zbog nedostatka ili viška konzumnih jaja, to najbolje zna onaj ko je postavio pitanje.

:D наравно, кад тако гледамо, реално објективно и не постоји.
Postoji. Samo je pogrešno povesti se za tim da je nešto istina samo zato što
takvo gledište zastupa velika grupa ljudi. Zato što veliki broj ljudi može da
učini zabludu još većom.

Međutim, objektivne istine u Bibliji postoje. To je zato što dolaze od ljudi koji
su izašli iz začaranog kruga. Od osvešćenih. Neki će reći da dolaze od Boga.
I to je OK.

Postoji. Samo je pogrešno povesti se za tim da je nešto istina samo zato što
takvo gledište zastupa velika grupa ljudi. Zato što veliki broj ljudi može da
učini zabludu još većom.

Jer, to što si napisala iznad je dobro poznata činjenica u teoriji argumentacije, i naziva se "Argumentum ad populum".

:tease:

Back