Razgovor sa ateistima

Да је све било алегорија, брзо би се то угасило, нико неће да умре за алегоријске приче, нити га то нешто посебно погађа. Док се три века ширило хришћанство, хришћани су по цену смрти пристајали да верују у Христа. А то је једна велика ствар
Pokušavam realan biti, ljudi su davali život za ideale. U ono vreme represije neko ti obećava
Blago ovima, blago onima, a video si bogatuni ga razapeše. I sad gledaj siromašni i bogalji ga prihvataju i šire reč da će biti blagostanja.
Isus je definitivno ostavio jak uticaj a da li je on bog ili ne je ponavljam stvar vere. Mislim da i ostale religije ga poštuju na neki način sem judaizma.

Реално, ко није дао живот, стављао је живот на коцку.
Противници хришћанства су сматрали да ће убиствима да затру хришћане, али се хришћанство све више и више ширило.
Значи да нико није био застрашен убиствима, нити га је то плашило.
То је много више од идеала, зато постоји и до данас.
Нема идеала који траје толико дуго, ово је рођење Месије које су очекивали Израиљци, зато су га многи и препознали као богочовека.
У Христово време, комуникације су биле кудикамо спорије, и проток информација је био спорији, а опет се ширило хришћанство.
Зар није чудесно да Христа демони препознају као Бога ?
Зар јевреји не кажу "Не би он био од Бога да не чини ова чуда ?" "Није се никада десило да се од рођења слепом врати вид" ?
Таква чуда се дешавају и данас, слепи од рођења гледају, глувонеми проговоре.
Да ли има неког чуда које се није догодило ?
И данас има демонизованих, које болнице одбацују, и који се лече у црквама и манастирима. Није то само ствар прошлости.

Realno da toliki narod pre Hrista nije znao za boga a i danas 6/7 svetske populacije takođe ne znaju za boga. Tebi se čini da je mnogo ali nije, imaš utisak jer živiš na teritoriji gde dominira hrišćanstvo
i posle samo cekam da meni adamu neko kaze da sam lenj
pogresno se radi, to je razlog, pogresni ucitelji i pogresni autoriteti su na povrsini, ali gde opet potop na covecanstvo?

bolje da se razracunamo sa laznjacima, a sta kazes? mozes prvo sa mnom, ako i dalje mislis..

A fino bi bilo kad bi učitelj bio ti :D
Bog nije pristrasan.
ONDA POSLUSAJ STA KAZE UCITELJ
ovan 17,24Oče! hoću da i oni koje si mi dao budu sa mnom gdje sam ja; da vide slavu moju koju si mi dao, jer si imao ljubav k meni prije postanja svijeta.
Jovan 17,25Oče pravedni! svijet tebe ne pozna, a ja te poznah, i ovi poznaše da si me ti poslao.
Jovan 17,26I pokazah im ime tvoje, i pokazaću: da ljubav kojom si mene ljubio u njima bude, i ja u njima.
KOJE IME IM PoKAZA, DA NIJE JHVH?
Bog nije pristrasan.
REFERISE SAMO NA ONE KOJI SU GA PRIHVATILI, I KOJI PODJU NJIHOVIM STOPAMA, kako je to pristrasnost ako kaze?
kako je to sveprisutnost bozija, ako kaze da hoce da budemo na tacno odredjenom mestu gde je i on?
Jovan 17,9Ja se za njih molim: ne molim se za (sav) svijet, nego za one koje si mi dao, jer su tvoji.

Poslednja izmena:
ONDA POSLUSAJ STA KAZE UCITELJ
ovan 17,24Oče! hoću da i oni koje si mi dao budu sa mnom gdje sam ja; da vide slavu moju koju si mi dao, jer si imao ljubav k meni prije postanja svijeta.
Jovan 17,25Oče pravedni! svijet tebe ne pozna, a ja te poznah, i ovi poznaše da si me ti poslao.
Jovan 17,26I pokazah im ime tvoje, i pokazaću: da ljubav kojom si mene ljubio u njima bude, i ja u njima.
KOJE IME IM PoKAZA, DA NIJE JHVH?
REFERISE SAMO NA ONE KOJI SU GA PRIHVATILI, I KOJI PODJU NJIHOVIM STOPAMA, kako je to pristrasnost ako kaze?
kako je to sveprisutnost bozija, ako kaze da hoce da budemo na tacno odredjenom mestu gde je i on?
Jovan 17,9Ja se za njih molim: ne molim se za (sav) svijet, nego za one koje si mi dao, jer su tvoji.
Onda je takav bog pristrasan, znači nepravedan.

CEKAJ MALO
je li nepravedno jevandjelje koje citiram ili moje tumacenje jevandjelja? sta je nepravedno, sto ima onih koji jesu i onih koji nisu posli za HRISTOM? I to zato sto im je bilo dato od BOGA OCA, A DRUGIMA NIJE? jer im je bog - otac lazi?
Ti kažeš da je pristrasan citirajući one stihove. Čovek teško odbaci dete a kamoli bog.
Zamisli paradoks, daš mi slobodnu volju a kad je iskoristim ti me svežeš i posečeš. Što si mi davao volju ako ne da mislim.

Ti kažeš da je pristrasan citirajući one stihove. Čovek teško odbaci dete a kamoli bog.
Zamisli paradoks, daš mi slobodnu volju a kad je iskoristim ti me svežeš i posečeš. Što si mi davao volju ako ne da mislim.
ja se tebi izvinjavam sto sam zaboravan, jel davno je bilo kada sam se pitao tvoje pitanje, sada se tek malo prisecam...
ovako
verovao ti meni ili ne, ali i ja sam nekada mislio pogresno, pa sam onda ispravljen, a mogao sam i da ne budem

e, sad, nema tu moje zasluge da niko ne pohvali, vec je iskljucivo BOZIJA VOLJA.
Onda ti kazes - pa gde je onda nasa, ljudska volja? ONDA JA KAZEM, U REDU, MI SMO NASOM VOLJOM ODLUCILI
  • jedni da sledimo za istinim
  • drugi da sledimo za lazju
TEBI OPET NE ODGOVARA. Onda idemo opet u krug, pa kazem opet, BOG JE NEKIMA OTVORIO OCI, a drugima nije. TI KAZES OPET NEPRAVDA.

I SAMO SE VRTIMO U KRUG, ODLUCI SE BRE VISE BRATE, NE MERE I JARE I PARE..

Uvek će u dijalogu biti da su sagovorniku zatvorene oči, to je naša ljudska sujeta, ali bog nije sujetan ili jeste? Po bibliji jeste, a zašto, pa zato što su ljudi pisali, pa iz svog dvogleda opisivali boga.
I onda se sretnu dvojica sa različitim pogledima i svako od njih misli da je bog baš onakav kakvim ga on opisuje.

Uvek će u dijalogu biti da su sagovorniku zatvorene oči, to je naša ljudska sujeta, ali bog nije sujetan ili jeste? Po bibliji jeste, a zašto, pa zato što su ljudi pisali, pa iz svog dvogleda opisivali boga.
I onda se sretnu dvojica sa različitim pogledima i svako od njih misli da je bog baš onakav kakvim ga on opisuje.
Pa ja te lepo pitam da analiziramo sta jevandjelje kaze, a pare i jare ne moze oba

jer

ako su nekom zatvorene oci, onda su zato sto mu ih BOG NIJE OTVORIO, ETO, IMA IZGOVOR, LAZU DA NEMA IZGOVOR JHVH, hehe

a ako su mu oci otvorene, recimo ja kazem da su meni otvorene, onda isto vazi ona - ko gubi ima pravo da se ljuti i vice ''nepravda'', tako da razumem i to.

a ako ne vice nepravda, sapuce sujeta, i to mi je jasno, samo to sa BOGOM NEMA VEZE, nema tu BOGA, NEMA SVEPRISUTNOSTI CARSTVA, VEC JE ONO UNUTRASNJE, ILI JESTE ILI NIJE, NEMA TRECEG

Čovek teško odbaci dete a kamoli bog.
IDEJA SVEPRISUTNOSTI, OMNIPREZENTNOG BOGA, jos od mog adamovog vremena kada se poplasih jer sam bio go, pa preko straha GOSPODNJEG - POCETKA MUDRISTI, sve do HRISTA KOJI NAM KAZE DA SE MOLIMO, OCE NAS, I NIKO NIJE BLAG OSIM OCA NASEG NEBESKOG...

JEL RAZUMES TI TAJ RAZVOJ RELIGIJE? jel razumes carstvo koje neki cekaju da se pojavi, i CARSTVO KOJE JE UNUTRASNJE, a opet nije telesno?

NIJE BOG SILEDZIJA DA STRAHOM UTERUJE U LJUDE SVOJE CARSTVO, VEC JE OTAC, I NEMOJ DA KRIVIS MENE STO NIJE SVIMA OTAC.

Ko god misli da sam ja nepravedan, neka bude on pravedan bar, a mene neka se mane, ili neka pokaze svoju pravednost, da i ja budem pravedan..

STO MISLIS DA CE POSECI BILO KOGA, KADA LEPO PISE, IDITE BRE OD MENE, NIKADA VAS NISAM ZNAO?

Čovek teško odbaci dete a kamoli bog.
ALI KADA KAZE, ''VAS JE OTAC DJAVO'', ONDA TO ZNACI DA IM NIJE BOG OTAC;
NE MOZES DA NEGIRAS DA BOG NIJE SVIMA OTAC, VEC JE NEKIMA DJAVO,
jer ako to negiras, negiras HRISTOVE RECI.

Poslednja izmena:
Zato što kroz priču kaže jasno onima koji ga ne priznaju

27 A one moje neprijatelje koji nisu hteli da ja budem car nad njima, dovedite amo, i isecite preda mnom.

https://wwwyu.com/biblija/42luk019.htm
VIDIS, to si u pravu, ali ovde se radi o OTVORENIM NEPRIJATELJIMA KOJI NISU HTELI DA PRIHVATE HRISTA, DOK MI OVDE, NA FORUMU RELIGIJA IMAMO PSEUDOHRISCANSKE SEKTE i ostalu otpadiju KOJE NAVODNO PRIHVATAJU HRISTA, da ih ne imenujemo sad..

TI SI U PRAVU, SAMO ZAPAZI OVU RAZLIKU.

ali razumem ja sta me pitas, ne pravim se blesav -
sta da radim sa onima koji nece da se pokore? dokle vise da cekam? da ih postedim? dokle ce se suprotstavljati? i dokle mislis da cu ja to da trpim?

Poslednja izmena:
VIDIS, to si u pravu, ali ovde se radi o OTVORENIM NEPRIJATELJIMA KOJI NISU HTELI DA PRIHVATE HRISTA, DOK MI OVDE, NA FORUMU RELIGIJA IMAMO PSEUDOHRISCANSKE SEKTE i ostalu otpadiju KOJE NAVODNO PRIHVATAJU HRISTA, da ih ne imenujemo sad..

TI SI U PRAVU, SAMO ZAPAZI OVU RAZLIKU.

ali razumem ja sta me pitas, ne pravim se blesav -
sta da radim sa onima koji nece da se pokore? dokle vise da cekam? da ih postedim? dokle ce se suprotstavljati? i dokle mislis da cu ja to da trpim?
Pitao si me gde to piše i dao sam ti stih. I u tom stihu kaže ko ne priznaje Isusa biće posečen.
Hrišćani priznaju Hrista i to je dalja osnova za spasenje, a svi oni koji ne priznaju ode glava :D

Pitao si me gde to piše i dao sam ti stih. I u tom stihu kaže ko ne priznaje Isusa biće posečen.
Hrišćani priznaju Hrista i to je dalja osnova za spasenje, a svi oni koji ne priznaju ode glava :D
TAKO JE, SAMO diskusija ovde ne prestaje, nego tek zapocinje. EVO TI, ZARADIO SI TRUDOM
https://wwwyu.com/biblija/26jzk003.htm
18 Kad kažem bezbožniku: Poginućeš, a ti ga ne opomeneš i ne govoriš mu da bi odvratio bezbožnika od bezbožnog puta njegovog, da bi ga sačuvao u životu, onaj će bezbožnik poginuti sa svog bezakonja; ali ću krv njegovu iskati iz tvojih ruku.

'AJD SAD STA DA RADIMO, AKO ZNAMO DA SE SVETI PROROCI BOZIJI NE MOGU UKINUTI? ko ce da pusta krv bezboznicima, ko je taj sin coveciji kome prorok preti da ce da trazi da pusta krv bezboznicima, jer ih nije opomenuo?

jel vidis ti sale da nema vrdanja? BOLJE DA SE OPOMINJU, NEGO DA PADA KRV. To je poenta mog posta tebi. OPOMINJI IH BOLJE, SVE REDOM KOJE GOD DENOMINACIJE DA SU, JA TO ISTO RADIM BEZ PARDONA.

Poslednja izmena:
TAKO JE, SAMO diskusija ovde ne prestaje, nego tek zapocinje. EVO TI, ZARADIO SI TRUDOM

'AJD SAD STA DA RADIMO, AKO ZNAMO DA SE SVETI PROROCI BOZIJI NE MOGU UKINUTI? ko ce da pusta krv bezboznicima, ko je taj sin coveciji kome prorok preti da ce da trazi da pusta krv bezboznicima, jer ih nije opomenuo?

jel vidis ti sale da nema vrdanja? BOLJE DA SE OPOMINJU, NEGO DA PADA KRV. To je poenta mog posta tebi. OPOMINJI IH BOLJE, SVE REDOM KOJE GOD DENOMINACIJE DA SU, JA TO ISTO RADIM BEZ PARDONA.
Nikom neću da solim pamet imaju bibliju pa u šake, prošlo je vreme kada ljudi nisu bili pismeni. Nek je dobro pročitaju ako se već predstavljaju hrišćanima. Ko je slab u veri svaka šuša može da ga vara, sekte koje danas postoje su ti živi dokaz. A ja, ja i nisam suštinski hrišćanin samo što znam da čitam i gledam šta se piše i govori o hrišćanstvu

Чекај, зар ти ниси атеиста ? Ако очекујеш да се Бог баш теби материјализује и да ти каже да је све истина, то не иде баш тако.
И наука као таква је веровала у разне ствари, па су дошла нова истраживања и експериментално потврдила ранија уверења.
Што се вере тиче, можеш пронаћи истраживање искустава после смрти, у књизи је истражено 1000 искустава људи широм света, што представља једно обимно истраживање.
Да заиста нема ничег, после смрти људи не би имали никаква осећања када их више нема.
Данас имаш многобројне исповести људи који су неколико дана или сати били мртви, неки од њих су и видели пакао, који постоји, сада и овде.
Ми мислимо да ако нешто не видимо својим очима, да та димензија не постоји, но међутим...
Šta znači materijalizacija Boga?
Pa zar to ne bi bila prava stvar. Zašto se Bog materijalizuje (ja ovo tumačim kao "pokazuje", a nadam se da sledi odgovor na gornje pitanje, pa će i meni biti jasnije) isključivo vernicima, kada je jasno da vernici i bez materijalizacije "znaju" da objektivno postoji.. Ako su ateisti materijalisti, onda bi Bog baš njima trebao da se materijalizuje/prikaže, i time stavi tačku na ateističku negaciju Njegovog postojanja.
I može li neki konkretan primer za ovo: "И наука као таква је веровала у разне ствари, па су дошла нова истраживања и експериментално потврдила ранија уверења.", jer ovako paušalan zaključak nema neku dokaznu jačinu.

Наравно да не би била права ствар. Свако има слободу да увек све одбије. Стога, Бог не жели да му се неко покорава на силу, због његове величине и моћи, јер ту нема љубави. Бог жели да га људи заволе, а не да му се покоравају из морања.
Бог се јавља некада и неверницима, јавио се Савлу, јавио се и господину који се зове Клаус Кенет, а сигурно их има још.
Што се тиче цитираног примера, то ће ти боље објаснити неки физичар или слично, како су се теорије као такве развијале, да би нове потврдиле стара уверења. Не могу да наведем конкретан пример јер нисам довољно поткован у материји, али принцип је да се постави теорија, која се не може експериментално доказати, па онда да дође нешто што то доказује.
Рецимо када је библистика у питању, постојала су два документа односно два превода Старог Завета, LXX и превод масорета.
После 1945. дошло је до великог открића и проналаска кумранских пећина. Кумрански списи су учинили велики напредак у библистици, с обзиром да су у питању многи текстови из Старог Завета који су били старији од масоретског превода, односно из периода када је је постојао превод LXX.

Ако је Бог Љубав, чему онда вечне муке у паклу?

Carstvo nebesko, Božje carstvo, je troje u četvrtom:

Pravda i mir i radost... to je troje.
U četvrtom, u Duhu Svetom.
(Jer može biti pravda i mir i radost i u duhu lažljivom,
i u duhu razbojničkom, i licemernom i tome slično.
Stoga je rečeno u kom duhu su pravda i mir i radost
atributi Carstva nebeskog.)

Pravda!?
Da li je pravda ako se smerni, i milostivi i požrtvovani izjednačavaju sa osionim, nemilostivim i samodovoljnim?
Nije pravda.
Eto odgovora iz naslova. Čemu onda večene muke u paklu? Tome, k pravdi.
Čoveku se daje ovaj život da radi čestito, pošteno, časno, pravedno, istinito, milosrdno, samilosno i sl. i da tako Boga raduje svojim ponašanjem.
Ako hoće tako........... divno. Mnoge će svoje grehe uspeti da umije i da mu ih Bog oprosti.
Ako neće tako, već suprotno hoće, zar nije pravedno da takvo svoje ponašanje okajava večno?
Zato je ovaj, relativno kratkoveki život, vrlo značajan za večnost. Jer se u njemu postiže što se želi postići. Što čovek u njemu učini, to mu je. Posle njega, posle ovog života, u narednom svom življenju, Crkva uči da čovek ništa više ne može ni dodati ni oduzeti za svoje večno spasenje. Koliko god se kajao, ništa mu ne vredi. (Vidi jevanđeljsku priču o bogatašu i Lazaru.)
To je po mom mišljenju pravedno, pošteno, ispravno.
*
I sada, kako odgovoriti na pitanje teme:
Ako je Bog ljubav, čemu večne muke, a ne prihvatiti odgovornost za svoje ponašanje?
Ako je Bog ljubav,
hteo je reći onaj ko je koncipirao pitanje, kako mi On onda ne dozvoljava da se ponašam kako hoću i da me i takvog voli isto kao onog koji se ne ponaša kako hoće već se ponaša kako Bog zapoveda?
Pitanje u sebi sadrži i odgovor.
Odgovor je da su večne muke u paklu zbog pravde.
Pravde koja je jedna od tri atributa Carstva nebeskog.

Poslednja izmena:
Pravde koja je jedna od tri atributa Carstva nebeskog.
A KOJA BEHU DRUGA 2?
sta ima onaj u carstvu nebeskom sto se neko drugi muci? kako je to pravda? to bi moglo da se nazove poravnanje, svakom prema zasluzi, nagrada ili kazna.

i ako je atribut u carstvu nebeskom, onda mi nema smisla da se neki drugi muce negde drugde jer pravda negde drugde iz njihovog paklenog stanovista? - razumes?

ja ne kazem da se neki nece muciti, samo kazem da je to plata, a ne pravda ili nepravda.

od vas ljudi hocu samo da mi priznate da ako je to za vas pravda - vecne muke ili vecni zivot, da vi onda ne znate sta je pravda sve dok ta vecna vremena ne nastupe, sve do konca.

to vi samo mislite da ce pravda onda nastupiti, jer vi danas ne znate sta je pravda, verujete da ce je biti tek onda. Eto, samo toliko, da posteno razjasnimo.

Poslednja izmena:
Šta znači materijalizacija Boga?
Pa zar to ne bi bila prava stvar. Zašto se Bog materijalizuje (ja ovo tumačim kao "pokazuje", a nadam se da sledi odgovor na gornje pitanje, pa će i meni biti jasnije) isključivo vernicima, kada je jasno da vernici i bez materijalizacije "znaju" da objektivno postoji.. Ako su ateisti materijalisti, onda bi Bog baš njima trebao da se materijalizuje/prikaže, i time stavi tačku na ateističku negaciju Njegovog postojanja.
I može li neki konkretan primer za ovo: "И наука као таква је веровала у разне ствари, па су дошла нова истраживања и експериментално потврдила ранија уверења.", jer ovako paušalan zaključak nema neku dokaznu jačinu.
А да ли би ти волио да ти на врата покуца неко кога си се давно одрекао због неког неспоразума и укаже ти на твоју заблуду и грешку? Да ли би био спреман да превазиђеш "понос" и увидиш своју заблуду, да ли би уопште хтио да саслушаш?

A KOJA BEHU DRUGA 2?
sta ima onaj u carstvu nebeskom sto se neko drugi muci? kako je to pravda? to bi moglo da se nazove poravnanje, svakom prema zasluzi, nagrada ili kazna.

i ako je atribut u carstvu nebeskom, onda mi nema smisla da se neki drugi muce negde drugde jer pravda negde drugde iz njihovog paklenog stanovista? - razumes?

ja ne kazem da se neki nece muciti, samo kazem da je to plata, a ne pravda ili nepravda.

od vas ljudi hocu samo da mi priznate da ako je to za vas pravda - vecne muke ili vecni zivot, da vi onda ne znate sta je pravda sve dok ta vecna vremena ne nastupe, sve do konca.

to vi samo mislite da ce pravda onda nastupiti, jer vi danas ne znate sta je pravda, verujete da ce je biti tek onda. Eto, samo toliko, da posteno razjasnimo.

... Carstvo nebesko (raj) je blizina Božja, a pakao je suprotno, daleko daleko od Boga. Svako prema opredeljenju, ovdašnjem, zemaljskom. Ko Boga štuje, i sluša, i lepo se ponaša, ide u raj, u blizinu Božju. Ko Boga mrzi, ne sluša Ga i ružno se ponaša ide daleko daleko od raja, u tužne i puste duhovne predele, u pakao. Muke u paklu nisu kazna, već ono što je čovek hteo. (Opet: priča o bogatašu i Lazaru.)

... Onaj što je otišao u raj, nema ništa od toga što je neko izostao iz raja, pa se muči. I ne treba da ima od toga bilo šta. Ako bi imao nešto onda bi imao satisfakciju, a to je naslađivanje mukama svojih neistomišljenika.

... Bogu mi ne trebamo kao najamnici koji rade za platu. Plata je naš, ovozemaljski termin za razmenu dobara i usluga. U Carstvu nebeskom plata je deplasirana. Dam daš, štap i šargarepa, radimo po učinku – učiniš ti meni učinim ja tebi... to su sve naše relacije. Tamo nema razmene dobara. Čovek tamo, u carstvu nebeskom, živi kao duhovno stvorenje, pa mu ne trebaju nikakva dobra ili usluge, tj. plata. I po vaskrsenju, telo će biti preobraženo, nezavisno od materije.

... i sada, ako je Bog ljubav, čemu onda muke u paklu?
Zbog pravde. Pravedno je da svako prebiva tamo gde hoće. Pravednik u pravdi, u blizini Božjoj, u Carstvu nebeskom, u raju, jer je tome težio u svom zemaljskom životu, a nepravednik, razbojnik, nemilostivi i samoživi čovek, pravedno je da bude tamo gde ima da se nađe ono što je u svom ovozemaljskom životu sledio i tražio. Pravda je da dobije to što je hteo. Čemu onda muke u paklu? Tome što ih je sam ovde proizvodio, i tako se deklarisao šta hoće. Nije hteo pravdu, Božju pravdu, i dobiće ono što je hteo. To je pravda, nije plata.

... I mir i radost. Lepota Božja. U Njemu samom, u Duhu Svetom.... RAJ.......!!!

Наравно да не би била права ствар. Свако има слободу да увек све одбије. Стога, Бог не жели да му се неко покорава на силу, због његове величине и моћи, јер ту нема љубави. Бог жели да га људи заволе, а не да му се покоравају из морања.
Бог се јавља некада и неверницима, јавио се Савлу, јавио се и господину који се зове Клаус Кенет, а сигурно их има још.
Што се тиче цитираног примера, то ће ти боље објаснити неки физичар или слично, како су се теорије као такве развијале, да би нове потврдиле стара уверења. Не могу да наведем конкретан пример јер нисам довољно поткован у материји, али принцип је да се постави теорија, која се не може експериментално доказати, па онда да дође нешто што то доказује.
Рецимо када је библистика у питању, постојала су два документа односно два превода Старог Завета, LXX и превод масорета.
После 1945. дошло је до великог открића и проналаска кумранских пећина. Кумрански списи су учинили велики напредак у библистици, с обзиром да су у питању многи текстови из Старог Завета који су били старији од масоретског превода, односно из периода када је је постојао превод LXX.
Nisi mi objasnio šta značli materijalizacija Boga,
Ne slažem se sa ovim boldovanim, jer niko ne može da odbija očigledno postojanje Boga pri njegovoj materijalizaciji (ako dobro razumem "materijalizaciju Boga"). Odmah da ti kažem da sam i ateista, a to znalči i materijalista, ali ako bi mi se Bog pokazao u tom materijalnom obliku, kakvog bi smisla imalo nepriznavanje Njegovog objektivnog postojanja. Zato se ova tvoja tvrdnja veoma lepo uklapa u naučnu činjenicu da postoje religijski centri u mozgu, pa ako su oni aktivni, a to je slučaj sa vernicima, onda je njima "materijalizacija" Boga "očigledna". Inače za nas obične smrtnike Bog ne postoji izvan čovaka, sve dok se i nama ne materijalizuje.
Da, bilo je grešaka u nauci, pa i u fizici, ali nauka teži istini i ima snage da te greške prizna i ispravi.
Što se tiče Biblije, u njoj bi trebalo mnogo toga promeniti, ili vernike naučiti da razlikuju šta je moguće a šta ne. Zato danas imamo da mnogi vernici prihvataju sve biblijeks tekstove kao istine, a među tim tekstovima ima dosta naučnih gluposti.

Back