- Poruka
- 89.439
A da pogleaš u ogledalo?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Сваком је материјализација Бога различита. Неко доживи саобраћајну несрећу, у клиничкој смрти види пакао.Nisi mi objasnio šta značli materijalizacija Boga,
Ne slažem se sa ovim boldovanim, jer niko ne može da odbija očigledno postojanje Boga pri njegovoj materijalizaciji (ako dobro razumem "materijalizaciju Boga"). Odmah da ti kažem da sam i ateista, a to znalči i materijalista, ali ako bi mi se Bog pokazao u tom materijalnom obliku, kakvog bi smisla imalo nepriznavanje Njegovog objektivnog postojanja. Zato se ova tvoja tvrdnja veoma lepo uklapa u naučnu činjenicu da postoje religijski centri u mozgu, pa ako su oni aktivni, a to je slučaj sa vernicima, onda je njima "materijalizacija" Boga "očigledna". Inače za nas obične smrtnike Bog ne postoji izvan čovaka, sve dok se i nama ne materijalizuje.
ja sam te razumeo,- mi samo koristimo drugaciju terminologiju, evo kako ja, jos jednom:... Carstvo nebesko (raj) je blizina Božja, a pakao je suprotno, daleko daleko od Boga.
zato onaj koji je otisao u raj ne kaze da je pravedno sto je neko drugi otisao u pakao... vidi, analogno ovom pravda-nepravda, da uzmemo za analizu istina-laz? ja tvrdim da postojanje istine ne uslovljava postojanje lazi, tj. da bi istina postojala jednako, cak i da laz ne postoji - takodje, i pravda... mi vidimo djavolsku nepravdu i laz svuda, ali ne postoji istina i pravda da bi se njima suprotstavili djavolu, vec one postoje nevezano da djavola, jer su vrednosti, jer su starije od anti-vrednosti.Onaj što je otišao u raj, nema ništa od toga što je neko izostao iz raja, pa se muči. I ne treba da ima od toga bilo šta. Ako bi imao nešto onda bi imao satisfakciju, a to je naslađivanje mukama svojih neistomišljenika.
vidis, ovde se ja pozivam na mnostvo HRISTOVIH poredjenja, parabola, gde On namerno koristi termin plata.. Bogu mi ne trebamo kao najamnici koji rade za platu. Plata je naš, ovozemaljski termin za razmenu dobara i usluga. U Carstvu nebeskom plata je deplasirana. Dam daš, štap i šargarepa, radimo po učinku – učiniš ti meni učinim ja tebi... to su sve naše relacije. Tamo nema razmene dobara.
NARAVNO, ja shvatam da se radi o duhovnoj plati, a da su dobra duhovna, a moja terminolofgija se razlikuje od tvoje samo u tome da ti platu i dobra vezujes po automatizmu za materijalno, jel tako mnogi podrazumevaju, i on da ne mogu ni da dodju do nasledstva koje se takodje shvata materijlnoBlago vama kad na vas ljudi omrznu i kad vas rastave i osramote, i razglase ime vaše kao zlo Sina radi čovečijeg. Radujte se u onaj dan i igrajte, jer gle, vaša je velika plata na nebu. Jer su tako činili prorocima očevi njihovi.
ali zemlja jeste materijalna?Blago krotkima, jer će naslediti zemlju;
za mene pravda ima sveti karakter, i mislim da ipak ne trebamo da izbegavamo termin plata, a pravda je ipak nesto sveto i uzvisenoTo je pravda, nije plata.
Nisi mi objasnio šta značli materijalizacija Boga,
da, carSTVO BOZIJE UNUTRASNJEda postoje religijski centri u mozgu
DA, sekte se kriju iza biblije, ali nije problem kada to cine ljudi bez ikakvog uticaja, pa i na vas ateiste, vec je problem kada to cine osobe na rukovodecim pozicijama, kadre da upropaste svet pravdajuci se biblijom, kao npr.Zato danas imamo da mnogi vernici prihvataju sve biblijeks tekstove kao istine
naravno, moze se reci da je izvucno iz konteksta, ali i da posle svi peru ruke, samo ja nisam zaboravio satanizaciju srba! i sya uopste znaci, da aermagedon nije - ne treba da bude americka spoljna olotika? pa kako ce onda da opstane vojno inudstrijski kompleks ako nema armegedona, slabo ce se oruzje prodavati, ako je u bibliju usla laz i prevara? - vidi moj potpisAlbright Seeks Greater Nuance in Foreign Policy - The Hoya
www.thehoya.com › albright-seeks-greater-nuance-in-f...
Sep 19, 2006 - The United States must not reduce its foreign policy to a struggle between good and evil, former Secretary of State Madeleine Albright said last night during a lecture on religion and ... “Armageddon is not a foreign policy.
drag si diskutant, pa da ti jos jednom najpreciznije objasnim u cemu se ja razlikujem kada raspravljamo o ovim teerminima, pravda ili plataNije hteo pravdu, Božju pravdu, i dobiće ono što je hteo. To je pravda, nije plata.
mi smo danas pojedinacno zedni pravde, a ne kazemo da ce ona doci naposletku u nekom globalnom eshalotoloskom kontekstu strasnog suda, ko zna kadKo veruje u njega - tome se ne sudi; a ko ne veruje - već je osuđen,
A MENE JE BOG OVO NAUCIONije hteo pravdu, Božju pravdu, i dobiće ono što je hteo. To je pravda, nije plata.
upravo su tako ljudi izopacili pravdu, kroz relaciju stapa i sargarepe, pa kazu pravda je jednima stap, a drugima sargarepa, ali to je izopacenje svete pravde kao nagrade i kazne. SVETA PRAVDA TO NIJE.Plata je naš, ovozemaljski termin za razmenu dobara i usluga. U Carstvu nebeskom plata je deplasirana. Dam daš, štap i šargarepa, radimo po učinku – učiniš ti meni učinim ja tebi... to su sve naše relacije
ZBOG VERE UBIJENO 100 MILIONA LJUDI: Ovo su ratovi koji su se vodili zbog religijeВећина ратова се води због других ствари, а не због религије, ево за примјер наведи неки рат које се води због религије, већина религија је против рата.
Ponudio bih ali moje pisanje nije smesno, jako sam ozbiljan
De_Sisti bi od mene da nesto smesno napisem na svoj racun ali nemam sta ?
I nemam svoju religiju, sve vere i religije su zlo.
E da je srece da vera u boga ne postoji pa da svi na svetu zivimo srecno i veselo![]()

Diskutabilno je ko je neuracunljivKako da napises nesto na svoj racun, kad nisi. Ko takvima /neuracunljivim/ daje racune.![]()

Sta ti ovo znaci "nula na racunu" ?kao sto sam i mislila
nula na racunu![]()
Ма нигдје везе, "крсташки ратови" су били обични пљачкашки походи, а "вјерски ратови" у француској су имали политичку позадину и представљају класичну борбу за власт под кринком вјерских несугласица покренутих од стране незадовољне буржоазије.ZBOG VERE UBIJENO 100 MILIONA LJUDI: Ovo su ratovi koji su se vodili zbog religije
Kroz istoriju je u raznim ratovima, u ime vere, ubijeno oko 96 miliona nedužnih ljudi
Zločini počinjeni u ime vere uzrok su smrti skoro 100 miliona ljudi. Kroz istoriju je u sukobima hrišćana protiv nehrišćanskog sveta, ali i u sukobima i zločinima pripadnika drugih religija, a koji su počinjeni iz verskih razloga, ubijeno 96 miliona ljudi.
U ime hrišćanstva ubijeno je 6 miliona ljudi. U pitanju su francuski religiozni ratovi između katolika i protestanata, a odneli su 4 miliona života . Zatim Prvi krstaški rat, sa 2 miliona žrtvi, čija je svrha bila da pomogne Vizantijskom carstvu u borbi protiv Turaka.
I na kraju, različiti hiršćanski pohodi koji su sa prethodna dva rata zaslužni za 6 miliona ubijenih ljudi. Upravo zbog ovolikog broja žrtava mnogi smatraju da je hrišćanstvo religija koja je odgovorna za najviše ubistava u svetu.
Mnogi smatraju da je licemerno da hrišćani govore o ljubavi prema Hristu, kada su oni izazvali toliko smrti u svetu.
Međutim, na drugoj strani su se našla ubistva koja su počinjena od strane ljudi koji nisu hrišćani. To je tek činjenica koja će vas sve šokirati.
U pitanju su nacistički genocidi sprovedeni od strane Nemačke koji su odneli oko 11 miliona života. Pored genocida, najveći broj ljudi je nastradao u Kambodži prilikom terora Crvenih Kmera. Takođe, Evropu, preciznije Ukrajinu je u 20 veku pogodila veštački stvorena glad, Holodomor, koja je odnela oko 10 miliona ljudi.
![]()
Foto: Wikipedia/Bogomolov.PL
Pobuna "Pantaj" je dobila ime po Burmima koji su tako nazivali Kineske muslimane, pridošlice iz Kineske provincije Junan. U toj pobuni u 19 veku je izgubljeno više od 12 miliona ljudi, čime je prema istoriji ona odnela najviše ljudskih života.
Bilo da li ste hrićani, muslimani ili jevreji kroz mnogobrojne istorijske ratove ubijeno je oko 96 miliona nedužnih ljudi.
IZVOR : https://www.telegraf.rs/vesti/13823...ovo-su-ratovi-koji-su-se-vodili-zbog-religije
A poslusaj malo i g.dina Stevu >

Izgubila sam interesovanje za ovaj razgovor. Ako si ti sebi razjasnila šta hoćeš, super.A sta Biblija kaze? da ga nije mati rodila? Ne da mi se da sada jos sanskritski ucim dovoljno mi je i hebrew objasnjenje. Mozes ti /ako zelis/ da postavis taj dio koji objasnjava 'utelovenje' inkarnaciju kao reinkarnaciju.
Otpao siapostol PAVLE
4 Jer nije moguće one koji su jednom prosvetljeni, okusili dar nebeski, postali zajedničari Duha Svetog, 4 Jer nije moguće one koji su jednom prosvetljeni, okusili dar nebeski, postali zajedničari Duha Svetog,
I SAD KOJE OPCIJE IMAS TI DA VERUJES, ako sam ja jedini i ovde izaso sa tvrdnjom da sam prosvetljen [plus i pokajan]
ej. nit' pokajani nit' prosvetljeni, a hteli bi da sole pamet drugima? pa gde to ide?
- ili sam vec i kao prosvetljieni otpao
- ili su mnogi ljubomorni sto samo mastaju o prosvetljenju, a nemaju pojma, cak i nasi pravoslavni kazu da im izmice pokajanje
a reci mi zasto nisi? - pitam te jer ni ja nisam bio odjednom, lomio sam se, premisljao, nisam mogao odjednom da prelomim, ako se dobro secam - nekako mi nije bilo sve prihvatljivo na prvu loptu, vec sam se upustio u utakmicu, misleci se - neka bude sta biti treba, ja cu da prihvatim sta mi pase, a ostalo cu da vidim posle... i to posle se pretvorilo u istrazivanje i sve vise sam prihvatao, sto sam vise shvatao da je HRISTOS ISTINA... U POCETKU TO NISAM ZNAO.A ja, ja i nisam suštinski hrišćanin samo što znam da čitam i gledam šta se piše i govori o hrišćanstvu
Neeeee......samo kazem blago Vamakoliko nam je blago, toliko snam je odgovornost. nema sale, pa ti rece da si ozbiljan covek, kako sad ironises?

Jel opet moram da ponavljama reci mi zasto nisi? - pitam te jer ni ja nisam bio odjednom, lomio sam se, premisljao, nisam mogao odjednom da prelomim, ako se dobro secam - nekako mi nije bilo sve prihvatljivo na prvu loptu, vec sam se upustio u utakmicu, misleci se - neka bude sta biti treba

Pa nemoj zbog mene zaboravnog, nego zbog ovih koji se lome, koji su izmedju - mi kao pojedinci i nismo bitni. razumes valjda, ili ce ispasti da si ti pismen, a oni nepismeni, u stvari lenji da procitaju i razmisle..Jel opet moram da ponavljam![]()
kazes - pola ironicno, pola podilazeci mi, pola i pola jedna obicna laz - lazes ... uostalom sam si priznao, da te podsetim?Neeeee......samo kazem blago Vama![]()
-У школе,велики број сеоских школа је затворен, јер нема дјеце.U sta je pametnijje investirati novac i zasto ?
- Crkve, dzamije, katedrale, manastire......
- Skole, bolnice, domove za stare.....