Razgovor sa ateistima

Nisi mi objasnio šta značli materijalizacija Boga,
Ne slažem se sa ovim boldovanim, jer niko ne može da odbija očigledno postojanje Boga pri njegovoj materijalizaciji (ako dobro razumem "materijalizaciju Boga"). Odmah da ti kažem da sam i ateista, a to znalči i materijalista, ali ako bi mi se Bog pokazao u tom materijalnom obliku, kakvog bi smisla imalo nepriznavanje Njegovog objektivnog postojanja. Zato se ova tvoja tvrdnja veoma lepo uklapa u naučnu činjenicu da postoje religijski centri u mozgu, pa ako su oni aktivni, a to je slučaj sa vernicima, onda je njima "materijalizacija" Boga "očigledna". Inače za nas obične smrtnike Bog ne postoji izvan čovaka, sve dok se i nama ne materijalizuje.
Сваком је материјализација Бога различита. Неко доживи саобраћајну несрећу, у клиничкој смрти види пакао.
Један случај је када је човек радио у фирми, обичној фирми. Имао је један чудесан сан, одлучио да пресече и да због тога постане свештеник, и сада је свештеник.
Материјализације Бога има колико хоћеш, питање је како људи одговарају на ту материјализацију.
На пример, како сила Господња делује кроз свештенике приликом истеривања демона.
Или како слеп од рођења прогледа. Или глувонем почне да чује.
Или болесни од рака како оздраве.
Или људима којима је речено да никада не могу да имају децу, и да су здрави, да такви људи ипак добију децу.
Неко једноставно има слободу да сва та чуда одбаци, јер је Бог свакоме дао слободу, не да мора да поверује у то, већ слободу да буде близак Богу из љубави, а не из морања.
Рецимо било је људи који нису веровали у демоне, којима је то смешна прича. И баш су такви људи били присутни приликом жестоких истеривања демона. Не, нису сва истеривања демона као на филму, некада је тако, а некада не. Поента је да баш када је било веома жестоко, "случајно" је био присутан онај који није веровао да тако нешто постоји. Бог све зна да уреди и има своје путеве.

... Carstvo nebesko (raj) je blizina Božja, a pakao je suprotno, daleko daleko od Boga.
ja sam te razumeo,- mi samo koristimo drugaciju terminologiju, evo kako ja, jos jednom:
carstvo BOZIJE JE PRAVDA, a pakao je nepravda
Onaj što je otišao u raj, nema ništa od toga što je neko izostao iz raja, pa se muči. I ne treba da ima od toga bilo šta. Ako bi imao nešto onda bi imao satisfakciju, a to je naslađivanje mukama svojih neistomišljenika.
zato onaj koji je otisao u raj ne kaze da je pravedno sto je neko drugi otisao u pakao... vidi, analogno ovom pravda-nepravda, da uzmemo za analizu istina-laz? ja tvrdim da postojanje istine ne uslovljava postojanje lazi, tj. da bi istina postojala jednako, cak i da laz ne postoji - takodje, i pravda... mi vidimo djavolsku nepravdu i laz svuda, ali ne postoji istina i pravda da bi se njima suprotstavili djavolu, vec one postoje nevezano da djavola, jer su vrednosti, jer su starije od anti-vrednosti.
.. Bogu mi ne trebamo kao najamnici koji rade za platu. Plata je naš, ovozemaljski termin za razmenu dobara i usluga. U Carstvu nebeskom plata je deplasirana. Dam daš, štap i šargarepa, radimo po učinku – učiniš ti meni učinim ja tebi... to su sve naše relacije. Tamo nema razmene dobara.
vidis, ovde se ja pozivam na mnostvo HRISTOVIH poredjenja, parabola, gde On namerno koristi termin plata
Blago vama kad na vas ljudi omrznu i kad vas rastave i osramote, i razglase ime vaše kao zlo Sina radi čovečijeg. Radujte se u onaj dan i igrajte, jer gle, vaša je velika plata na nebu. Jer su tako činili prorocima očevi njihovi.
NARAVNO, ja shvatam da se radi o duhovnoj plati, a da su dobra duhovna, a moja terminolofgija se razlikuje od tvoje samo u tome da ti platu i dobra vezujes po automatizmu za materijalno, jel tako mnogi podrazumevaju, i on da ne mogu ni da dodju do nasledstva koje se takodje shvata materijlno
Blago krotkima, jer će naslediti zemlju;
ali zemlja jeste materijalna?
To je pravda, nije plata.
za mene pravda ima sveti karakter, i mislim da ipak ne trebamo da izbegavamo termin plata, a pravda je ipak nesto sveto i uzviseno

dakle, ja mislim da nije pravedno da ljudi idu u pakao, ali takva im je plata, jer nisu bili zedni pravde, da svako primi sta je zasluzio, tj. kome ili cemu je sluzio. TO JE NEKO PRAVILO, NISAM GA JA IZMISLIO, SAMO KAZEM DA JE PRAVDA NESTO MNOGO MNOGO UZVISENIJE - SVETO.

ZEDNI PRAVDE, ZEDNI SVETOG, to ne znaci zedni osvete i naplate ko zna kad, vec zedni pravde/svetog sad.

Poslednja izmena:
Nisi mi objasnio šta značli materijalizacija Boga,

plata, vidi moj prethodni post bogomoljcu
da postoje religijski centri u mozgu
da, carSTVO BOZIJE UNUTRASNJE
Zato danas imamo da mnogi vernici prihvataju sve biblijeks tekstove kao istine
DA, sekte se kriju iza biblije, ali nije problem kada to cine ljudi bez ikakvog uticaja, pa i na vas ateiste, vec je problem kada to cine osobe na rukovodecim pozicijama, kadre da upropaste svet pravdajuci se biblijom, kao npr.
Albright Seeks Greater Nuance in Foreign Policy - The Hoya
www.thehoya.com › albright-seeks-greater-nuance-in-f...

Sep 19, 2006 - The United States must not reduce its foreign policy to a struggle between good and evil, former Secretary of State Madeleine Albright said last night during a lecture on religion and ... “Armageddon is not a foreign policy.
naravno, moze se reci da je izvucno iz konteksta, ali i da posle svi peru ruke, samo ja nisam zaboravio satanizaciju srba! i sya uopste znaci, da aermagedon nije - ne treba da bude americka spoljna olotika? pa kako ce onda da opstane vojno inudstrijski kompleks ako nema armegedona, slabo ce se oruzje prodavati, ako je u bibliju usla laz i prevara? - vidi moj potpis

od krstasa, preko protestantsko-rimokatolickih, pa sve do svetskih ratova, armagedin je najbolja reklama za taj posao, rat je najunosniji posao, knj, otkr, gog magog je najbolji promoter rata, jel secamo se tvrdnje da su zli rusi gog.magog

Poslednja izmena:
Nije hteo pravdu, Božju pravdu, i dobiće ono što je hteo. To je pravda, nije plata.
drag si diskutant, pa da ti jos jednom najpreciznije objasnim u cemu se ja razlikujem kada raspravljamo o ovim teerminima, pravda ili plata

ja tvrdim da se razlikujemo jer ih razlicito aplikujemo - U VREMENU
ja verujem da se ubogi LAZAR vec sada, ma jos juce tesi u raju,
a takodje i osudjeni da su vec osudjeni, jer HRISTOS rece
Ko veruje u njega - tome se ne sudi; a ko ne veruje - već je osuđen,
mi smo danas pojedinacno zedni pravde, a ne kazemo da ce ona doci naposletku u nekom globalnom eshalotoloskom kontekstu strasnog suda, ko zna kad
jel mogu ja tebi da kazem, pices vode, utolices zedj svoju na kraju sveta? ili, sine moj, jesces na kraju sveta? to je bezumlje! DANAS je moja vera, a ne malo sutra, MALO ZAGROBNO, MALO OVO, MALO ONO..

sad je sud ovome svetu, sad ce knez biti izbacen napolje, ... i - vec je osudjen - nema ovde nikakvog buduceg konteksta da se covecanstvo ubedjuje kako pravda pobedjuje na kraju sveta! - to je teologija jehovaca, arijane, teologija o malo sutra, a nasa telogija je da je to vec bilo juce, koliko juce je satrao HRISTOS DRZAVU SMRTI, I DJAVOLA, NE DA MI CEKAMO NEKAKVO USPOSTAVLJANJE PRAVDE KO ZNA KADA. SAMO ZA PLATU KO JE NIJE DOBIO DA SE JAVI - TO SUTRA, DA MU BOG PLATI U REBRA, JER NIJE BIO ZEDAN PRAVDE KOLIKO JUCE..

PRAVDA JE SVETA, A PLATA, PLATA IMA RAZZNIH I ZLIH I DOBRIH.
PRAVDA JE APSOLUTNO SVETA I SAD I UVEK, NJU UZDIZEMO DO NEBA, A PLATE SU NEKE ZA IZGAZITI IH KOLIKO SU BEDNE I LOSE, IMA I PAKLENIH.

SVETA PRAVDA NIKAKO NE IDE U KONTEKST PAKLA, ETO, JA TAKO RASUDJUJEM.

Poslednja izmena:
Nije hteo pravdu, Božju pravdu, i dobiće ono što je hteo. To je pravda, nije plata.
A MENE JE BOG OVO NAUCIO
Jel ima pravde danas za uboge i sve potlacene? NEMA! e pa zasto onda da bude pravde u sudnji dan za nepravednike? neka dobiju svoju platu, i neka se ne pozivaju ni na kakvu pravdu!

ko do sudnjega dana nije hteo da nauci i nije bio zedan pravde, neka je ne trazi onda ni tada, NECE IZVRDATI. PLATU CE DA DOBIJE, I KVIT, ANE DA CE NEKO DA MU DOKAZUJE KAKO JE TA PLATA PRAVEDNA, MOZDA JESTE MOZDA NIJE, MENE CAK NIJE NI BRIGA, DA SE NEPRAVEDNICIMA PLATI DUPLO VISE NEGO STO SU ZASLUZILI.

Jer ja znam da ce oni reci da je nepravedno sto su oni jedno vreme bili nepravdni, a onda zauvek trebaju da budu osudjeni. ZATO IM ODMAH TREBA POSTENO RECI - NEMA ZA VAS PRAVDE, PRIMITE PLATU SVOJU.. PRAVDE IMA SAMO ZA ONE KOJI SU BILI ZEDNI PRAVDE. ONI CE NAUCITI STA ZNACI PRAVDA, A SIGURNO PRAVDA NE ZNACI SUDJENJE, ljudi ne znaju, samo znaju za zedj, zato mora tako da se objasnjava dok ne dodje vreme.

Plata je naš, ovozemaljski termin za razmenu dobara i usluga. U Carstvu nebeskom plata je deplasirana. Dam daš, štap i šargarepa, radimo po učinku – učiniš ti meni učinim ja tebi... to su sve naše relacije
upravo su tako ljudi izopacili pravdu, kroz relaciju stapa i sargarepe, pa kazu pravda je jednima stap, a drugima sargarepa, ali to je izopacenje svete pravde kao nagrade i kazne. SVETA PRAVDA TO NIJE.
Ali ne mozeme vi ljudi to jos da naucite, niste zreli.

Poslednja izmena:
Већина ратова се води због других ствари, а не због религије, ево за примјер наведи неки рат које се води због религије, већина религија је против рата.
ZBOG VERE UBIJENO 100 MILIONA LJUDI: Ovo su ratovi koji su se vodili zbog religije
Kroz istoriju je u raznim ratovima, u ime vere, ubijeno oko 96 miliona nedužnih ljudi

Zločini počinjeni u ime vere uzrok su smrti skoro 100 miliona ljudi. Kroz istoriju je u sukobima hrišćana protiv nehrišćanskog sveta, ali i u sukobima i zločinima pripadnika drugih religija, a koji su počinjeni iz verskih razloga, ubijeno 96 miliona ljudi.

U ime hrišćanstva ubijeno je 6 miliona ljudi. U pitanju su francuski religiozni ratovi između katolika i protestanata,
a odneli su 4 miliona života . Zatim Prvi krstaški rat, sa 2 miliona žrtvi, čija je svrha bila da pomogne Vizantijskom carstvu u borbi protiv Turaka.

I na kraju, različiti hiršćanski pohodi koji su sa prethodna dva rata zaslužni za 6 miliona ubijenih ljudi. Upravo zbog ovolikog broja žrtava mnogi smatraju da je hrišćanstvo religija koja je odgovorna za najviše ubistava u svetu.

Mnogi smatraju da je licemerno da hrišćani govore o ljubavi prema Hristu, kada su oni izazvali toliko smrti u svetu.

Međutim, na drugoj strani su se našla ubistva koja su počinjena od strane ljudi koji nisu hrišćani.
To je tek činjenica koja će vas sve šokirati.

U pitanju su nacistički genocidi sprovedeni od strane Nemačke koji su odneli oko 11 miliona života. Pored genocida, najveći broj ljudi je nastradao u Kambodži prilikom terora Crvenih Kmera. Takođe, Evropu, preciznije Ukrajinu je u 20 veku pogodila veštački stvorena glad, Holodomor, koja je odnela oko 10 miliona ljudi.

Foto: Wikipedia/Bogomolov.PL

Pobuna "Pantaj" je dobila ime po Burmima koji su tako nazivali Kineske muslimane, pridošlice iz Kineske provincije Junan. U toj pobuni u 19 veku je izgubljeno više od 12 miliona ljudi, čime je prema istoriji ona odnela najviše ljudskih života.

Bilo da li ste hrićani, muslimani ili jevreji kroz mnogobrojne istorijske ratove ubijeno je oko 96 miliona nedužnih ljudi.

IZVOR : https://www.telegraf.rs/vesti/13823...ovo-su-ratovi-koji-su-se-vodili-zbog-religije

A poslusaj malo i g.dina Stevu >

ZBOG VERE UBIJENO 100 MILIONA LJUDI: Ovo su ratovi koji su se vodili zbog religije
Kroz istoriju je u raznim ratovima, u ime vere, ubijeno oko 96 miliona nedužnih ljudi

Zločini počinjeni u ime vere uzrok su smrti skoro 100 miliona ljudi. Kroz istoriju je u sukobima hrišćana protiv nehrišćanskog sveta, ali i u sukobima i zločinima pripadnika drugih religija, a koji su počinjeni iz verskih razloga, ubijeno 96 miliona ljudi.

U ime hrišćanstva ubijeno je 6 miliona ljudi. U pitanju su francuski religiozni ratovi između katolika i protestanata,
a odneli su 4 miliona života . Zatim Prvi krstaški rat, sa 2 miliona žrtvi, čija je svrha bila da pomogne Vizantijskom carstvu u borbi protiv Turaka.

I na kraju, različiti hiršćanski pohodi koji su sa prethodna dva rata zaslužni za 6 miliona ubijenih ljudi. Upravo zbog ovolikog broja žrtava mnogi smatraju da je hrišćanstvo religija koja je odgovorna za najviše ubistava u svetu.

Mnogi smatraju da je licemerno da hrišćani govore o ljubavi prema Hristu, kada su oni izazvali toliko smrti u svetu.

Međutim, na drugoj strani su se našla ubistva koja su počinjena od strane ljudi koji nisu hrišćani.
To je tek činjenica koja će vas sve šokirati.

U pitanju su nacistički genocidi sprovedeni od strane Nemačke koji su odneli oko 11 miliona života. Pored genocida, najveći broj ljudi je nastradao u Kambodži prilikom terora Crvenih Kmera. Takođe, Evropu, preciznije Ukrajinu je u 20 veku pogodila veštački stvorena glad, Holodomor, koja je odnela oko 10 miliona ljudi.

Pobuna "Pantaj" je dobila ime po Burmima koji su tako nazivali Kineske muslimane, pridošlice iz Kineske provincije Junan. U toj pobuni u 19 veku je izgubljeno više od 12 miliona ljudi, čime je prema istoriji ona odnela najviše ljudskih života.

Bilo da li ste hrićani, muslimani ili jevreji kroz mnogobrojne istorijske ratove ubijeno je oko 96 miliona nedužnih ljudi.

IZVOR : https://www.telegraf.rs/vesti/13823...ovo-su-ratovi-koji-su-se-vodili-zbog-religije

A poslusaj malo i g.dina Stevu >

Ма нигдје везе, "крсташки ратови" су били обични пљачкашки походи, а "вјерски ратови" у француској су имали политичку позадину и представљају класичну борбу за власт под кринком вјерских несугласица покренутих од стране незадовољне буржоазије.

apostol PAVLE

4 Jer nije moguće one koji su jednom prosvetljeni, okusili dar nebeski, postali zajedničari Duha Svetog, 4 Jer nije moguće one koji su jednom prosvetljeni, okusili dar nebeski, postali zajedničari Duha Svetog,

I SAD KOJE OPCIJE IMAS TI DA VERUJES, ako sam ja jedini i ovde izaso sa tvrdnjom da sam prosvetljen [plus i pokajan]

1. ili sam vec i kao prosvetljieni otpao
  2. ili su mnogi ljubomorni sto samo mastaju o prosvetljenju, a nemaju pojma, cak i nasi pravoslavni kazu da im izmice pokajanje
ej. nit' pokajani nit' prosvetljeni, a hteli bi da sole pamet drugima? pa gde to ide?
Otpao si :D ne ponašaš se po šablonu.

A ja, ja i nisam suštinski hrišćanin samo što znam da čitam i gledam šta se piše i govori o hrišćanstvu
a reci mi zasto nisi? - pitam te jer ni ja nisam bio odjednom, lomio sam se, premisljao, nisam mogao odjednom da prelomim, ako se dobro secam - nekako mi nije bilo sve prihvatljivo na prvu loptu, vec sam se upustio u utakmicu, misleci se - neka bude sta biti treba, ja cu da prihvatim sta mi pase, a ostalo cu da vidim posle... i to posle se pretvorilo u istrazivanje i sve vise sam prihvatao, sto sam vise shvatao da je HRISTOS ISTINA... U POCETKU TO NISAM ZNAO.

U sta je pametnijje investirati novac i zasto ?

• Crkve, dzamije, katedrale, manastire......
  • Skole, bolnice, domove za stare.....
-У школе,велики број сеоских школа је затворен, јер нема дјеце.
-у Болнице, јер сад је у државне болнице теже доћи на преглед него у бијелу кућу, хвала Богу па имамо приватне, мада нам се одбија од плате за здравствено,
-прије само коју деценију није било потребе за домовима за старе, јер су породице биле многобројне и они су се бринули о својим старима.

Back