Razbojnik isekao ženu mačetom - da li ste za smrtnu kaznu u Srbiji?

Da li ste za smrtnu kaznu?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Poruka
24
BEOGRAD - Dragana Vuksanović (44) teško je povređena sinoć nešto pre 21 sat u Ulici Klare Cetkin 13, pošto je lopov koji je pokušao da provali u njen stan nekoliko puta udario mačetom i naneo joj teške povrede. Nakon napada ona je prevezena u Urgentni centar na reanimaciju, a danas je saopšteno da je van životne opasnosti.

http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=56973

Sta mislite,da li ste za smrtnu kaznu? Da li bi bilo dobro da se tako nesto uvede,jer ja,a mislim i puno ljudi u Srbiji ne zeli da od svojih para kroz porez placa sljamu hranu u zatvoru kada ga,i ako ga uhvate? Pocne TV dnevnik,najvaznije vesti,opis krivicnog dela i direktan prenos izvrsenja egzekucije. Mislim da bi to bilo jako dobro,i da vidim ko bi vise sekao macetom i ubijao i pljackao.

BEOGRAD - Dragana Vuksanović (44) teško je povređena sinoć nešto pre 21 sat u Ulici Klare Cetkin 13, pošto je lopov koji je pokušao da provali u njen stan nekoliko puta udario mačetom i naneo joj teške povrede. Nakon napada ona je prevezena u Urgentni centar na reanimaciju, a danas je saopšteno da je van životne opasnosti.

Sta mislite,da li ste za smrtnu kaznu? Da li bi bilo dobro da se tako nesto uvede,jer ja,a mislim i puno ljudi u Srbiji ne zeli da od svojih para kroz porez placa sljamu hranu u zatvoru kada ga,i ako ga uhvate? Pocne TV dnevnik,najvaznije vesti,opis krivicnog dela i direktan prenos izvrsenja egzekucije. Mislim da bi to bilo jako dobro,i da vidim ko bi vise sekao macetom i ubijao i pljackao.

Pricao mi deda kako se to resavalo pre drugog svetskog rata.
Prvi put u zatvor- desava se, pogresi covek, svima moze da se desi
Drugi put- upregnu te u plug i sibaju ceo dan dok ores kao konj, i tako svaki dan od 6 do 6
Treci put - nema treceg puta, pre ces jesti travu nego nazad u zatvor

Pa sad TV prenos, kao na pr.za Seseljevog dobrog prijatelja Sadama Huseina, nije bas najpametnije.

BEOGRAD

stvarno?

e, koje su ovo budalastine...da se covjek zapita...:)

ma sad da ga ubijemo da mu ne bi placali porezom hranu.....svasta...hrana mora da se placa svakom zatvoreniku i to je kraj........i ako odsluzi kaznu nije nikakav zlocinac.....dok ne odsluzi.....jbga ima svakakvih ludaka,mada njemu bi bilo najbolje da ga ubiju nego da lezi 30,40 godina.......

Muciti ih ceo zivot. Kad sam citao o onom ludaku iz Austrije sto je cerku silovao i drzao u podrumu ne znam valjda 20ak godina napravio joj ne znam koliko dece... Smrt je za njega olaksanje... Muciti ga!

Da da, sjecam se, citao sam i ja o tome, onoga bi vec spalio na gradski trg, uz direktan TV prenos bez potrebnog zakonskog otkupljivanja prava prenosa, kao sto je rekao postavljac teme, ipak je TV prenos za pojedine slucajeve dobra ideja pa sam se predomislio:mrgreen:

Da da, sjecam se, citao sam i ja o tome, onoga bi vec spalio na gradski trg, uz direktan TV prenos bez potrebnog zakonskog otkupljivanja prava prenosa, kao sto je rekao postavljac teme, ipak je TV prenos za pojedine slucajeve dobra ideja pa sam se predomislio:mrgreen:

e pa...nema sad natrag; kad je bal nek je maskembal...

nego, zamislimo hipoteticku situaciju u kojoj npr. tebe, ni kriva ni duzna, optuze za
neki seriJozan zlocin...tj. ubojstvo s predumisljajem/iz nehata/silovanje...
posto, hipoteticki...naravno, imas ocajnog advokata i premalo kesa
fino ti, nakon poduzeg mucenja srednjevjekovnim metodama:
1. sve priznas
2. zavrsis na...televiziji...

medjutim, ne dobijes auto/nov frizider/ljetovanje

vec smrtonosnu injekciju/el. stolicu/odsjecanje (glupe) glave...

eto. tvojih 5 minuta slave.
hvala ti, nakon tog cemo mi...ostali dobro razmisliti sta radimo/pricamo/kako investiramo...
+ mozda se, jedared, i dokaze da nisi kriv, al jbga...sta ti imas od toga? :)

Svakakva mucenja da, ali zivot je svetinja, ma ciji god bio! Ko smo mi da uzimamo zivote bilo kome? Ni zmiju ne treba ubiti, osim u nuznoj samoodbrani...:rtfm:

Zamisli situaciju:

Osoba X ima HIV, reši da namerno širi HIV.
Ti prolaziš ulicom i odjednom iskoči osoba X i zabode ti zaraženu iglu u ruku.
On ti kaže istog trena da je HIV+ i da namerava da što više ljudi zarazi.
Ti imaš HIV, a možeš idiota da udaviš. Ti nećeš da ga udaviš nego zoveš policiju, on pobegne. Policija ga ulovi za dva sata, ali on je u međuvremenu HIV-om zarazio još dvoje ljudi. Osude ga na dve godine zatvora. On u zatvoru zarazi još desetoro ljudi.

Da si ubio stoku, 12 ljudi bi ostalo zdravo.

Nije greh ubiti zlikovca i time spasiti npr 10 ljudi, a tih 10 ljudi bi zlikovac ubio.
Nije greh prekinuti jedan život ako ćeš time spasiti deset života.

Gledajmo sa strane biologije to. Mi moramo da očuvamo vrstu, a nećemo je očuvati tako što ćemo tolerisati uništivače naše vrste.

Back