Разбила лаж западних НВО и доказала колико кошта израда мурала "Кад се војска на Косово врати"

БелиВук

Ističe se
Poruka
2.979
Уредница портала Васељенска Весна Веизовић, коју су пре неколико дана на конференцији за медије групе невладиних организација које траже уклањање и забрану мурала "Кад се војска на Косово врати" вербално напали јер им се нису допала њена питања, доказала је да су говорници на тој конференцији обманули јавност.

Представници удружења Крокодил, Јуком и Инцијативе младих за људска права су тада извели тезу да држава финансира израду мурала јер су они превише скупи да би људи који их цртају то сами радили. Отишли су толико далеко да су рекли да су обишли фабрбаре и утврдили да је цена материјала и израде по мурало од 700-1000 евра.

Веизовић је сама организовала израду једног мурала и утврдила да је цена коштања свега пар хиљада динара. Материјал који је купила коштао је 5000 динара, а након завршетка мурала остало га је довољно за још један исте величине. У изради су јој помогли пријатељи, наравно бесплатно, што вероватно људи из НВО сектора које финансирају стране амбасаде не могу да разумеју.

- Цена једног мурала не прелази више од 5000 динара, и то остављам доста простора јер је цена бетон фарбе негде 410 динара, негде 450. Неко можда жели да пређе четири пута па узме више материјала, али цифре од 700 до 1000 евра су невероватне. За хиљаду евра може да се уради 30 мурала, а можда и више. Али они који износе те цифре не могу да појме да нико не плаћа дневнице, јер нема никога ко унајмљује некога да нешто ради. То раде патриоте који желе то да раде, не јер им је неко платио, а то је проблем да схвати страни плаћеник који би у израду мурала урачунао три оброка, посебну гардеробу, пиће, сто посто неколико грама кокаина да се то лепше ради и на крају 5000 динара платио материјал – каже Весна Веизовић у изради за Правду и додаје:

- Они озбиљно верују да се све плаћа. На сајту рокфелер фондације стоји да је у 2020 и 2021 НВО Крокодил донио 120 хиљада евра или долара. А Рокфелер је само једна од десетине донатора ове НВО. Па ти види колико на годишњем нивоу они добијају донација. Није ни чудо што се служе оваквим лажима, као да су фарбаре раритет радње и нико не може да провери колико то кошта. И на прошли графит који смо радили утрошено је исто материјала – објашњава уредница Васељенске.
https://www.pravda.rs/2023/8/20/raz...da-murala-kad-se-vojska-na-kosovo-vrati-foto/
Ухваћен антисрпски нво у лаж, кукају како Србија није демократска. Шта на ово има да каже опозиција која је исте лажи пропагирала као антисрпска нво?
 
Vojska ce se na Kosovo vratiti kad prosecan srpski patrijota krene da uci ruski, kineski, persijski te ode na sljaku u Rusiju, Kinu, Iran i ostale slobodarske zemlje. Moze da bude, al pre da nece.
Kad god se vrati, a vratiće se kad tad, dobrodošla je na svojoj teritoriji.
 
Jel moze jedan mural sa parizerom … Ne pitam sta kosta
Ти ниси мухамеданац? Једеш и свињетину?
Ја сам од Арнаута у војсци за један овчији месни нарезак добијао три свињска. Добра размена.
 

Back
Top