Ravnopravnost

pa negde ste ravnopravni a negde niste, to de ste ravnopravni to vas spaja a ovo valjda razdvaja ili vas josh spaja
? kako ne reci nishta :)

u stvari ima pristajanje i nepristajanje

Poslednja izmena:
Koliko je vrazna ravnopravnost partnera u vezi?

Obicno je ono misljenje da jedan vodi a drugi trpi, mada procitao sam na jednoj drugoj temi da bi onaj "dominantniji" gledao onog slabijeg sa visine, mada ne mogu da skapiram zasto.
Ljubav nije takmicenje u kome se pokazuje ko je jaci i ko je bolji vodja, i slicne patalogije.

Ako nekog volis, postujes ga zbog onoga sto jeste, tu si mu kao emotivna i psihicka podrska kao i on tebi, jedno drugom ste oslonac, vodis, ali i pustas da vodi.
Ne kapiram zasto bi neko morao nekog da gleda sa visine ili da manje postuje samo zato sto je "slabiji".
Da li je to sto su nam "slabiji" partneri "belizcni" i dosadni, manje zanimljivi ili sta je u pitanju?

superiornost postoji samo kod ljudi koji imaju komplekse nize vrednosti ili im ego udara u glavu
tu ima malo i do vaspitanja i do konzervativnog drustva u kome zivimo gde je zena podredjena muskarcu, pa se sada kao savremeno drustvo to menja i prelazi u jednakost, samo je kod nekih opet ostalo da je zena nemocna nesposobna itd, ili manje od muskarca
neko uvek vise voli i vise ulaze u odnose, to je prosto tako, ali nije "slabiji"
ako zelis biti sa nekim, popustis vise, predjes preko nekih nesuglasica itd
mada to opet ima veze sa karakterom
a i tvrdnjom da su ljudi slabi kad ima emocija
to mu je sve neka igra kao...

superiornost postoji samo kod ljudi koji imaju komplekse nize vrednosti ili im ego udara u glavu
tu ima malo i do vaspitanja i do konzervativnog drustva u kome zivimo gde je zena podredjena muskarcu, pa se sada kao savremeno drustvo to menja i prelazi u jednakost, samo je kod nekih opet ostalo da je zena nemocna nesposobna itd, ili manje od muskarca
neko uvek vise voli i vise ulaze u odnose, to je prosto tako, ali nije "slabiji"
а не може бити реално стање ствари?

to onda znaci da ta superiornost postoji kod totalno razlicitih ljudi...znaci kod onih koji imaju kompleks nize i kompleks vise vrijednosti...sta mislis da li onda postoji grupa kod koje ta superiornost moze biti opravdana?...i da to u sustini nije pokazivanje superiornosti nego je jednostavno tako, razlicitost muskarca i zene...zena trazi sigurnost i zastitu a muskarac je daje...pa onda nekoj feministkinji to izgleda bljutavo i neraovnapravno :eek: a kada treba izmaketi stolicu onda im to prija...kao sto rece dijanek da je smatras ko princezu...e pa ne moze ili si princeza da pa kada nesto smijesno kazes da ti osmjehnem ili ces glumiti neku jednakost da te udarim po ledjima onako muski uz gromoglasan osmijeh

to onda znaci da ta superiornost postoji kod totalno razlicitih ljudi...znaci kod onih koji imaju kompleks nize i kompleks vise vrijednosti...sta mislis da li onda postoji grupa kod koje ta superiornost moze biti opravdana?...i da to u sustini nije pokazivanje superiornosti nego je jednostavno tako, razlicitost muskarca i zene...zena trazi sigurnost i zastitu a muskarac je daje...pa onda nekoj feministkinji to izgleda bljutavo i neraovnapravno :eek: a kada treba izmaketi stolicu onda im to prija...kao sto rece dijanek da je smatras ko princezu...e pa ne moze ili si princeza da pa kada nesto smijesno kazes da ti osmjehnem ili ces glumiti neku jednakost da te udarim po ledjima onako muski uz gromoglasan osmijeh

pa ok
ali sam temu razumela na taj nacin da je autor postavio stanje, da kada neko vise voli i pridaje znacaja vise samoj vezi ili partneru, on je tada i "slabiji"
a tako ne bi trebalo da bude
ja sam to tako razumela
ima mali milion situacija gde je neko psihicki jaci, gde neko ima jacu volji, vise postuje principe sebe itd...

pa da takvi su ljudi, i jeste mozda njih vise mrze ali i vise vole, i onda mozda oni imaju nekog para koji je voljan da ih trpi ali i taj se tu uvalio jer je hteo, cak ne mora biti ni lose
a neki bas otvoreni sado mazo odnosi ovi sa tucom, zasto to

Vecina ovde prica o fizickoj nekoj ravnopravnosti, "Ko kosi a ko vodu nosi".

Ja misli da ravnopravnost u braku znaci pre svega postovanje partnerovog misljenja, donosenje zajednickih odluka, razumevanje, zajednicki dogovori.

Ne moze muz biti "diktator" a ni zena.

Koliko ima brakova gde je muz "diktator" a u sustini on je nesposobna licnost i ogranicena, zena ako bez pogovora slusa slepo i ide putem svog "diktatora" oni onda zajedno zbog njegovih promasaja padaju u sunovrat. Ne samo oni vec i cela ta porodica (deca).

Obicno je ono misljenje da jedan vodi a drugi trpi, mada procitao sam na jednoj drugoj temi da bi onaj "dominantniji" gledao onog slabijeg sa visine, mada ne mogu da skapiram zasto.
Ljubav nije takmicenje u kome se pokazuje ko je jaci i ko je bolji vodja, i slicne patalogije.

Ako nekog volis, postujes ga zbog onoga sto jeste, tu si mu kao emotivna i psihicka podrska kao i on tebi, jedno drugom ste oslonac, vodis, ali i pustas da vodi.
Ne kapiram zasto bi neko morao nekog da gleda sa visine ili da manje postuje samo zato sto je "slabiji".
Da li je to sto su nam "slabiji" partneri "belizcni" i dosadni, manje zanimljivi ili sta je u pitanju?

Равноправност не постоји, као ни демократија, као ни све те приче које су људима просуте.. Све иде по систему или је*еш ил' си је*ан.

Ja misli da ravnopravnost u braku znaci pre svega postovanje partnerovog misljenja, donosenje zajednickih odluka, razumevanje, zajednicki dogovori.

Koliko ima brakova gde je muz "diktator" a u sustini on je nesposobna licnost i ogranicena, zena ako bez pogovora slusa slepo i ide putem svog "diktatora" oni onda zajedno zbog njegovih promasaja padaju u sunovrat. Ne samo oni vec i cela ta porodica (deca).

slazem se. ne bih mogao osobi koju volim nametnuti nesto sto ona ne zeli, to ne ide uopsteno jedno uz drugo i mislim da tamo gdje postoji ljubav postoji i ravnopravnost, nije logicno da neko svijesno povrijedjuje osobu koju voli jer na taj nacin povrijedjuje i samog sebe.
druga je stvar kad jedna strana iz odredjenog razloga bilo zbog svoje neodlučnosti ili nekog postovanja prepusta drugoj strani donosenje odluka, to je cesta pojava i tu se ne radi o neravnopravnosti vec o prepustanju glavne rijeci.

Tako ti je to u vezama, nemoj bukvalno da shvatis al cinjenica je da uvek neko 'ebe, a neko stenje... I nemoj pred zenama da pricas o toj podrsci, osloncima i tako tome, razbezace se...

bitno je isto da se postuje odredjena potreba za slobodom, obostrano, inace je gusenje, bar meni.
a to sto kazes o tom gledanju sa visine, ja nikoga ne gledam sa visine, ma ko to bio, postujem ljude u totalu i znam d ane psotoji ni jedan jedini razlog da bilo koga nekoga gleda sa visine. to rade kompleksasi, tvrdim.
svi smo samo jadni i ranjivi ljudi u ovoj dolini placa, svi smo isti

bitno je isto da se postuje odredjena potreba za slobodom, obostrano, inace je gusenje, bar meni.
a to sto kazes o tom gledanju sa visine, ja nikoga ne gledam sa visine, ma ko to bio, postujem ljude u totalu i znam d ane psotoji ni jedan jedini razlog da bilo koga nekoga gleda sa visine. to rade kompleksasi, tvrdim.
svi smo samo jadni i ranjivi ljudi u ovoj dolini placa, svi smo isti

Normalno...mislim da bi svako od nas zviznuo da provodi sa nekim svaki dan po ceo dan.
Sa ostalim se slazem...

:think::D:ok:

Ok,uvek sam za ravnopravnost i u to nema sumnje,ali ja ipak ponekad volim da muskarac bude taj koji donosi neke odluke.Meni se muskarac dopada kad je emotivno jak i prepun samopouzdanja.Ne treba mi neko ko ce na svaki moj predlog da klima glavom u znak odobravanja.

Back