Ratni veterani i bivši pripadnici JSO došli da zaštite studente u Pionirskom parku

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nebitno.
cim ej on promenuo curak kako kazes i pdorzava cacijevce, jasno je ko mu je smestio .

lepo je sto razumno konstatujes.

ali nije lepo sto se radujes tome rekavsi da ce i ostal itak oproci koji su protiv rezima...

to znaci podrzavati klevetanje nekog najgorim optuzbama...
Mozes biti i sekti nemoj se pravis naivan ili u jehove.
Cil.promeni curak

naravno da ima, i poštujem.
imam bliske na obe strane.
poštujem i neka se svako drži onoga u čega veruje, a nije lako. :aha:
Pa neka se drzi...ali nemoj da gleda na one druge i da vredja.

Ja da sam student ne bih znala sta da radim. Prikljucila bih se neko vreme u pocetku, ali posle bih odustala jer ne nazirem ni kraj ni smisao.

Na drugoj temi sam spomenuo originalnost koja vam fali. Mantras prvi deo od pocetka protesta.
Da li je potrebno da ti postavljam sliku na kojoj sedi na hoklici, ili video zapis kada ih je prevodioc, nepomenika i lopatu, kod Putina zamolio da pricaju na srpskom? Toliko o ugledu.
Ni na jedno pitanje jos nisam dobio odgovor kao ni na konstataciju da se mesa u posao koji nije pod njegovom nadleznoscu.
Eto vidiš,i sam priznaješ da ga Putin ceni čim mu traži da priča na maternjem jeziku.Znači,on će da se potrudi da razume srpski.Jel vidiš koja je veličina?Vidi,on je predsednik države i naravno da će da priča o svemu.On priča a oni rade svoje poslove.Tako treba.Ali neće da uvede sankcije Rusiji,neće da prizna lažnu državu,neće da pusti niz vodu naše Srbe iz RS...To je trn u oku mnogima i u našoj državi i van nje.

Хроника

Пуковник Љубинко Ђурковић, командант одбране Кошара 1999. (ПОКС): Сви ветерани да подрже студенте и грађане који се боре за бољу и праведнију Србију

среда, 12. март 2025

Посланик Покрета за обнову краљевине Србије (ПОКС) пуковник Љубинко Ђурковић изјавио је данас да би сви војни ветерани требало да подрже студенте и грађане у блокадама чији је циљ боља и праведнија Србија.

Ђурковић, који је био командант одбране Кошара 1999. године, а изјавио је за Бету да је подршка студентима неупитна и да је прерасла у општенародни бунт незадовољних грађана.

„Бројни су разлози због којих је народ незадовољан актуелном влашћу, од потписивања бриселских и охридског споразума, корупције, нефункционисању институција до непроцесуирања најодговорнијих за трагедију на железничкој станици у Новом Саду.

Подршка студентским захтевима је неупитна и то се видело у скоро свакој месној заједници где су грађани исказивали поштовање том младалачком бунту чији је циљ унапређење целокупног система. Политички систем мора да се промени на изборима који ће бити одржани под равноправним условима за све учеснике“, рекао је Ђурковић.

Он је позвао све учеснике протеста 15. марта да сачувају достојанство и мир, као и да не наседају на провокације.

„Ово је тренутак када ветерани ни по коју цену не би требало да се деле, већ да сви дају подршку студентима и грађанима који се боре за бољу и праведнију Србију“, истакао је Ђурковић.

Студентским захтевима подршку су дали ветерани 63. падробанске бригаде, 125. и 243. моторизоване бригаде, као и ветерани Посебних јединица полиције за Лозницу, Мали Зворник, Крупањ и Љубовију.

(Бета)

Pa neka se drzi...ali nemoj da gleda na one druge i da vredja.

Ja da sam student ne bih znala sta da radim. Prikljucila bih se neko vreme u pocetku, ali posle bih odustala jer ne nazirem ni kraj ni smisao.
znam da ne bih bila u parkiću, ako razumeš. :lol:
sa druge strane parkića su vojni šatori i uniformisana lica.biće da su studenti. ;)
a stižu ili su stigli, ako dobro vidim vojni transporteri iz Loznice.
neka nam je Bog u pomoći, uz ove krimose.
ali posle bih odustala jer ne nazirem ni kraj ni smisao.
OK ako je tebi dobro, zadovoljna si stanjem u Srbiji.
Pozdrav, nećemo nas dve na ovu temu. ;)

Eto vidiš,i sam priznaješ da ga Putin ceni čim mu traži da priča na maternjem jeziku.Znači,on će da se potrudi da razume srpski.Jel vidiš koja je veličina?Vidi,on je predsednik države i naravno da će da priča o svemu.On priča a oni rade svoje poslove.Tako treba.Ali neće da uvede sankcije Rusiji,neće da prizna lažnu državu,neće da pusti niz vodu naše Srbe iz RS...To je trn u oku mnogima i u našoj državi i van nje.
Izvinjavam se pogresio sam zamolio ih je da pricaju na srpskom umesto na pokusaju ruskog, zar je moguce da nisi video taj klip.
Ne vredi opet ti vrtis svoju mantru, ali pokusacu jos jednom zbog tebe i tebi slicnih na narodnom jeziku.
Srbija je zasnovana na parlamentarnom sistemu propisanom u ustavu, odluke donosi vlada sa predsednikom vlade na celu kako se naziva na srpskom jeziku, pogresno se naziva premijer po stranoj reci.
Predsednik drzave je protokolarna funkcija koju sam ti opisao.
Nepomenik je predsednik samim time svojim delovanjem narusava, ili krsi ustav kako god ti je jasnije, znaci prigrabio je vlast koja mu po funkciji ne pripada namecuci se da donosi odluke koje mu nisu u nadleznosti.

Nadam se da ste ti i tebi slicni shvatili, moja malenkost jednostavnije ne moze, nisam strucan, ako vam nije jesno postoje osobe koje su se skolovale za takve slucajeve morate se njima obratiti.

Ratni veterani i bivši pripadnici JSO došli da zaštite studente u Pionirskom parku: Ne sme da padne ni kap krvi​

Pogledajte prilog 1696030
Studenti peti dan protestuju u Pionirskom parku.
Podrška studentima koji žele da uče svakog dana postaje sve jača. Danas se u Pionirskom parku okupilo oko 70 veterana i bivših pripadnika JSO kako bi im pružili podršku, a prisutni su ih dočekali gromoglasnim aplauzom.

Kako broj studenata raste, u Pionirskom parku se postavljaju novi šatori, a sve više ljudi se zalaže za nastavak učenja i povratak na fakultete.

Пуковник Љубинко Ђурковић, командант одбране Кошара 1999. (ПОКС): Сви ветерани да подрже студенте и грађане који се боре за бољу и праведнију Србију

http://www.nspm.rs/hronika/pukovnik...oji-se-bore-za-bolju-i-pravedniju-srbiju.html

znam da ne bih bila u parkiću, ako razumeš. :lol:
sa druge strane parkića su vojni šatori i uniformisana lica.biće da su studenti. ;)
a stižu ili su stigli, ako dobro vidim vojni transporteri iz Loznice.
neka nam je Bog u pomoći, uz ove krimose.

OK ako je tebi dobro, zadovoljna si stanjem u Srbiji.
Pozdrav, nećemo nas dve na ovu temu. ;)
Nisam zadovoljna, ali ne mogu da pravim nesto gore da bih se nadala da bude bolje.

Institucije treba da funkcionisu ako zele, ako ne zele, u svakom slucaju tu su izbori za koje je trebalo izboriti se da budu slobodniji i da vise bude zastupljena opozicija, pa neka posle toga pobedi ko hoce. Ne moze se na silu nista, a ne moze se ocekivati i da institucije (tuzilastva i sudovi) odrade posao preko noci, niti kako se to nekom svidja, nego kako je po pravdi.

Izvinjavam se pogresio sam zamolio ih je da pricaju na srpskom umesto na pokusaju ruskog, zar je moguce da nisi video taj klip.
Ne vredi opet ti vrtis svoju mantru, ali pokusacu jos jednom zbog tebe i tebi slicnih na narodnom jeziku.
Srbija je zasnovana na parlamentarnom sistemu propisanom u ustavu, odluke donosi vlada sa predsednikom vlade na celu kako se naziva na srpskom jeziku, pogresno se naziva premijer po stranoj reci.
Nepomenik je predsednik samim time svojim delovanjem narusava, ili krsi ustav kako god ti je jasnije, znaci prigrabio je vlast koja mu po funkciji ne pripada namecuci se da donosi odluke koje mu nisu u nadleznosti.

Nadam se da ste ti i tebi slicni shvatili, moja malenkost jednostavnije ne moze, nisam strucan, ako vam nije jesno postoje osobe koje su se skolovale za takve slucajeve morate se njima obratiti.
A zašto ga zoveš nepomenik?Čemu to?
Ne vrtim ja ništa,on je na čelu države,a ne ti i ja,i primera iz sveta imaš mnogo gde je predsednik naredio ovo ili ono,i po meni je to sasvim u redu,pa zato se i guraju svi da postanu predsednici.

Balada o Ćacijima u Picinom parku

Dragoljub Petrovićdanas 07:00

Jeste l’ čuli kumo
Verujte bez šale
Otvara se parkić
Za Ćacije male.

Svi Ćaciji došli
Verujte bez šale
Međ Ćacije stigle
I razne budale.

Skupilo se u parkiću
Raznoraznog škarta
Jer se Vođa vusro
Zbog 15. marta.

Pa je našo Ćacije
Što liče na đake
I druge vanstranačke
Profi naprednjake.

Sve su to studenti
Što žele da uče
Pa po parku ne mož više
Da šetaš ni kuče.

Al šta će ti kuče
Kad imaš Ćacije
Kućne ljubimce
Vaskolike nacije.

Ćaciji će da čekaju
Petnaesti mart
A zajedno s njima
I sav onaj škart.

Ćacijima svakog jutra
Sa terase maše
Predsednik što Srbiju
Godinama jaše.

S Andrićevog venca
Predsednik im maše
A ćaciji srećni
Kao da su snaše.

Odmah se tu osetio
Međusobni eros
Ćacije je poveo
Mali bosančeros.

Mali bosančeros
Zvezda je HitTvita
Spremile mu bake
Sirnica i pita.

Mali bosančeros
Sve desetke ima
Uvek je uz Vođu
Kada mu se klima.

Mali bosančeros
Medicinu uči
Talenat je pravi
Da se svima smuči.

Ogradili Ćacije
U predivan tor
Svaki Ćaci dobio
I trosoban šator.

Sem Ćacija malih,
Pameti baš retke
U parkić pristigle
I Crvene beretke.

Sem Beretki tu je
I druga elita
Starlete, zadrugarke
Pinkoidna svita

Nekima se čini
Ili je to varka
Kao da su stigli
Iz Picinog parka.

Iz Picinog stigao
Čak i Miša Vacić
U narodu poznat
Kao Miša Ćacić.

Da podrže Ćacije
što žele fakultete
Pristigle su brzo
Razdragane tete.

Donele im voće
Banane i kekse
A Ćaciji uglas:
Hoćemo indekse!

Donele im pite
Soka i sendviča
Donele im bajke
Što predsednik priča.

Donele im knjige
Debele, da uče
Dobro će im doći
Ako bude tuče.

Jeste l’ čuli kumo
Verujte bez šale
Otvorio se parkić
Za Ćacije male.
Svi Ćaciji došli,
Ispred Vođe stoje
Vođa prstom namešta
Naočari svoje.

Sve ih je upiso
U SNS, male,
U parku ogradio,
Sve svoje budale.

Bili su na Pinku
Od srede do petka,
Al se nisu odmakli
Dalje od početka.

Ništa nije naučila
Ćačurlija ta,
Nego što je i pre znala
Av, av, av!

Он је приграбио сву власт: законодавну, судску и извршну. Он најављује хапшења, подиже оптужнице, он пресуђује-ослобађа, доноси законе, он води дипломатију, потписује међународне споразуме, он одлучује о буџету, чак и локалних самоуправа, он гради "националне стадионе", аутопутеве... Ради све само не и оно за шта је надлежан. Уживио се у улогу апсолутног владара; апсолутна власт = апсолутна одговорност.

A zašto ga zoveš nepomenik?Čemu to?
Ne vrtim ja ništa,on je na čelu države,a ne ti i ja,i primera iz sveta imaš mnogo gde je predsednik naredio ovo ili ono,i po meni je to sasvim u redu,pa zato se i guraju svi da postanu predsednici.
Postoje drzave koje su zasnovane na predsednickom sistemu koji se razlikuje od uredenja u Srbiji, sto dovodi do mesanja nadleznosti srpskih i stranih drzavnih funkcionera uporedujuci ih medusobno.
Nadleznost predsednika SAD i Srbije se razlikuju.
"Ono" sto je u nadleznosti predsednika SAD u Srbiji je u nadleznosti predsenika parlamenta, ili premijera kako ga pogresno nazivaju.

Prevedeno na srpski jezik ono sto je u nadleznosti predsednika Donalda Trampa u SAD-u u Srbiji je u nadleznosti predsednika parlamenta (pre date ostavke je bio Milos Vucevic).
Znaci Donald Tramp i Milos Vucevic su bili na istom nivou, nije bio onaj koji je sedeo na hoklici.

Back