Neno
Elita
- Poruka
- 23.611
Ratni veterani i bivši pripadnici JSO došli da zaštite studente u Pionirskom parku: Ne sme da padne ni kap krvi

Studenti peti dan protestuju u Pionirskom parku.
Podrška studentima koji žele da uče svakog dana postaje sve jača. Danas se u Pionirskom parku okupilo oko 70 veterana i bivših pripadnika JSO kako bi im pružili podršku, a prisutni su ih dočekali gromoglasnim aplauzom.
Kako broj studenata raste, u Pionirskom parku se postavljaju novi šatori, a sve više ljudi se zalaže za nastavak učenja i povratak na fakultete.
"Ne sme da padne kap krvi"
Kapetan Goran Radosavljević Guri se obratio okupljenim novinarima danas tokom posete studentima:- Danas smo ovde da podržimo mir i ljude koji hoće da studiraju, a sve druge da ih podrže. Ne sme da padne ni kap krvi i zato pozivamo sve da rade svoj posao, studente da studiraju, lekare da leče, profesore da predaju, političare da se bave politikom. Mi želimo mir u Srbiji i zato ih podržavamo - rekao je kapetan Goran Radosavljević.
Žika Ivanović, predsednik udruženja crvenih beretki je takođe došao da podrži studente koji žele da nastave sa svojim studiranjem.
- Mi smo ovde došli da zaštitimo ovu decu i bićemo ovde sa njima sve dok treba do daljeg. Mi ovo ne radimo zbog novca, već zato što se borimo za pravdu - rekao je on.
https://www.sd.rs/sr/vesti/drustvo/...-parku-ne-sme-da-padne-ni-kap-krvi-2025-03-11
Želimo mir a ne nemir i sukobe.
Želimo da djaci uče, radnici rade.. nešto sasvim normalno kao u svim državama svijeta.
Poštovanje zakona a ne njegovo kršenje.
Hoćemo razumijevanje i uzajamno poštovanje, a vlast mijenjati na demokratski način a ne vandalski, nasilno i sa ulice.
Mir nema alternativu, sve drugo i drugačije je put u nesreće i sukobe.