Rat u Ukrajini je u stvari rat USA i nato protiv Rusije

mijak

Poznat
Poruka
8.176
Imaj na umu da je baš svaki savez jak samo koliko i najjača članica - bez U.S of A bi bilo kao sa tzv Malom Antantom i Trećim Rajhom - savez za borbu protiv eventualne obnove Austrougarske prosto nije imao niti snage ni interesa (u to momentu, zbog vojne slabosti) da se suprotstavi Rajhu.

Имао је док га нису британци изиграли "попуштањем" у Минхену ради ојачавања немачке са чехословачком индустријом (чија је војна, осим у авијацији, била супериорна немачкој) и у праву си да је британски психопата услед пропасти плана немачко-пољског напада на СССР са Французима планирао напад преко Норвешке и Финске као и бомбардовање Бакуа из Ирака.

Ова маса је или не образована или свесно злонамерна без икаквих принципа и доследности.

Моји су избегли из брозовштине после породичних страдања и отимачине па сам одрастао у "четничкој" емиграцији и веровао у мантре о светској комунистичкој завери све до инвазије Гренаде и контрашког тероризма у Никарагви а овде највећи промотери ЕУ и НАТО-а истовремено хвале броза због угњетавања српства, луда кућа.

После испаде да је и броз сво време био њихов агент и џелат и спаситељ крапинаца у оквиру већ описаних и текућих пројекта.

GeorgeV

Buduća legenda
Poruka
30.537
E, to je mišljenje (ne želim da prejudiciram) ali uglavnom uvreženo među onima koji nisu imali nesreću u ili privilegiju da vide kako je bilo u VJ u trenutku t0 - živ sam svedok da je ‘99. Vojna Policija uspevala da dovoljno motiviše i ljude koji su par dana pre toga sebe videli negde u imigracionom odeljenju neke zapadnoevropske zemlje sa ratnim rasporedom i pozivom u jedinicu u ruci i neoborivim argumentom za izdavanje boravišne dozvole da ne žele da učestvuju u ovakvom ili onakvom ratu…

Ne znam gde si ti bio 99-te, ali tamo gde sam ja bio vojna policija nije morala da "motiviše". Sad, da li je bila nesreća, ili privilegija, ne znam, ali znam da jeste bilo onih (malo) koji se nisu odazvali, ali i daleko više dobrovoljaca koje nisu ni primali, jer su imali ratni raspored u jedinicama koje nisu dizane (ili nisu imali raspored, ni neko upotrebljivo iskustvo, pa su ih slali u Bubanj Potok da tovare kamione).

Ne kažem da je u Ukrajini tako, jer ne znam, ali je više nego očigledno da onih koji su voljni da se za Ukrajinu bore ima dovoljno.

mijak

Poznat
Poruka
8.176
To su činjenice koje se nama serviraju

Čini mi se na drugoj temi si potegao pitanje čuvene izjave o tome da Rusija nema pravo da svoje resurse koristi sama i to je činjenica, ali je značila da Rusija nema pravo da raspolaže njima sama , određuje cenu, ubire sav profit i da kontroliše kome trebaju da idu

Ta izjava tada nije bila vezana za budućnost, već je značila da Rusija nema prava da traži da joj se vrate njeni resursi

A za koga je matora veštica radila tada upitno je, jer za Rusiju i Ameriku a ni Kinu sigurno nije.
Sve te tri zemlje su bile servis nekog četvrtog

Jedni su bili teritorija za uzimanje, drugi za argatovanje ili rad, a treći najobičniji reketaši i tabadžije sirotinje koja bi se pobunila.

Ne misliš da je bilo ovako?

Са обзиром да је стара плутократија одавно препустила процес хомогенизације вечитим илузионистима "забавном индустријом" па постепено банкарство и медије јесте упитно за кога је матора вештица радила.

И та стара плутократија је имала класично образоване и стрпљиве иако грамзиве и дволичне заступнике али новије проширена олигархија срља и тумара на штету и своје империје, да не говоримо о становништву овде, са једином константом у подршци Израела.

Poslednja izmena:
Poruka
20.966
Ne znam gde si ti bio 99-te, ali tamo gde sam ja bio vojna policija nije morala da "motiviše". Sad, da li je bila nesreća, ili privilegija, ne znam, ali znam da jeste bilo onih (malo) koji se nisu odazvali, ali i daleko više dobrovoljaca koje nisu ni primali, jer su imali ratni raspored u jedinicama koje nisu dizane (ili nisu imali raspored, ni neko upotrebljivo iskustvo, pa su ih slali u Bubanj Potok da tovare kamione).

Ne kažem da je u Ukrajini tako, jer ne znam, ali je više nego očigledno da onih koji su voljni da se za Ukrajinu bore ima dovoljno.
Nije morala VP po mene baš uopšte, odmah sam se javio kad su mi pročitali ratni raspored na TV nego je VP krajnje munjevito motivisala neke koji su bili “iznad” svega toga. Inače, imao sam čast da budem u jedinici koja je pružala podršku 53. graničnom bataljonu VJ, doduše tek u drugoj liniji, ispred nas su bili graničari, dobrovoljci, padobranci iz Niša i 72. svi sa sa najozbiljnijim ratnim iskustvima iz BiH. Ne žalim uopšte, i opet bih, i sto puta!

Poruka
20.966
Имао је док га нису британци изиграли "попуштањем" у Минхену ради ојачавања немачке са чехословачком индустријом (чија је војна, осим у авијацији, била супериорна немачкој) и у праву си да је британски психопата услед пропасти плана немачко-пољског напада на СССР са Французима планирао напад преко Норвешке и Финске као и бомбардовање Бакуа из Ирака.

Ова маса је или не образована или свесно злонамерна без икаквих принципа и доследности.

Моји су избегли из брозовштине после породичних страдања и отимачине па сам одрастао у "четничкој" емиграцији и веровао у мантре о светској комунистичкој завери све до инвазије Гренаде и контрашког тероризма у Никарагви а овде највећи промотери ЕУ и НАТО-а истовремено хвале броза због угњетавања српства, луда кућа.

После испаде да је и броз сво време био њихов агент и џелат и спаситељ крапинаца у оквиру већ описаних и текућих пројекта.
Eto razlike između pravog Srbina i slučajnog, onog pokondirenog Kangaroo Cowboya Nikolajevića iz Adelaide koji ladno veruje sve što lupeta TV po Australiji.

mijak

Poznat
Poruka
8.176
Gospodine veće je pitanje zašto su Rusi sebe doveli u tu poziciju od iščuđavanja kako to neki Amerikanci ne dozvoljavaju da im Rusi prčkaju po raketnim sistemima koje su uperili na njih

I 1917 su zabili nož tako što su gnomu Lenjinu nemačkom šoijunčini predali vlast a onda on Nemcima odvalio dobar komad zemlje ruske (oko koje se sada mlate)

E isto su to uradili i 1989 kada su nemačkom zlu dozvolili da se ujedini i kad su nas predali na tacni tom zlu

Те паралеле су упитне али јесте сигурно да је англосфера због брантове реалполитике и рационалности индустријског сектора као и због даље нерелевантности НАТО-а немачкој бацила коску ирационалног реваншизма на Балкану са следећом илузорном обновом осећаја релевантности на међународном нивоу а уствари као проксија за припремања стазе своје интервенције и тако заокружила релевантност НАТО-а и његове даље пројекције према Русији и шире уз поткупљене европске политиканте.

Poruka
20.966
Veličanstvene vesti! VVS (ruska Avijacija) je nad predgrađem Kijeva oborila helikopter ukrokopter-mahokrilac sa samozvanim “Ministrom unutrašnjih uoslova Ukropistana”, poznatim zločincem i saučesnikom našmrkanog Denisom Monastirskim i njegovim prvim zamenikom i još šesnaest pripadnika eskadrona smrti iz njegove svite. Helikopter je na žalost pao na obdanište, i sad Ukri manipulišu i time i tvrde da je i troje dece koja su na žalost poginula bilo među putnicima, iako je helikopterom putovao samo zločinac Monastirski sa svitom. Monastirski je direktno odgovoran za mučenja i ubijanja ljudi proglašenih za “špijune” jer su nekog ludog Ukropa pitali nešto na ruskom, i sličnih “zločina”.

Kao što se vidi helikopter je direktnim pogotkom rasturen na delove u vazduhu tako da je od olupine ostalo veoma malo. Čekamo da Klovn izađe iz jazbine kad bude išao na “donatorsku konferenciju”…

95F0E0D7-2458-4BC9-B530-297E7494EA20.jpeg
58B71C09-4305-41E4-B7C6-51193AF27FCA.jpeg
7F6124CF-B13A-4F6D-B9EB-58AB55DF4D79.jpeg
798E6074-71D8-42C1-A389-662FD32C5AD7.jpeg

mijak

Poznat
Poruka
8.176
A što bi USA pustila Ruse da "proveravaju" antiraketni štit u Pl i Ru?

Šta bi tačno bila uloga Rus u NATO?

Da ide po svetu i da pljačka za račun nemačkih, japanskih, holandskih i američkih kompanija? Jer to je svrha NATO, da za interese Zapada obezbedi resurse po minimalnim cenama i da obezbedi "slobodno tržište" za te kompanije

Наводно је сврха НАТО-а била да спречи обнову немачког милитаризма али су сва четири одбијања совјетског и руског и руског чланства (уз пријем бдр) показатељи стварних намера.

Не заборави да је Бизмарк и поред изјаве о значају Украјине за Русију био за сарадњу са Русијом због чега га је кајзер и склонио док је и вајмаршка Немачка увидела природну привредну компатибилност са совјетским савезом што је мотивисало англосферу на креирање нацизма (чија је споредна демагогија о Јеврејима улазила и ционистима у рачуницу уз банкарске) као и пидсулкијев пуч.

План је пропао због неуспеха договора око данцишког коридора као и због инвазије Белгије у првом рату.
Острвске змије су два пута гурнуле свет у катаклизму својим хазардерским калкулисањем.

GeorgeV

Buduća legenda
Poruka
30.537
Nije morala VP po mene baš uopšte, odmah sam se javio kad su mi pročitali ratni raspored na TV nego je VP krajnje munjevito motivisala neke koji su bili “iznad” svega toga. Inače, imao sam čast da budem u jedinici koja je pružala podršku 53. graničnom bataljonu VJ, doduše tek u drugoj liniji, ispred nas su bili graničari, dobrovoljci, padobranci iz Niša i 72. svi sa sa najozbiljnijim ratnim iskustvima iz BiH. Ne žalim uopšte, i opet bih, i sto puta!

Što će reći, kad ti neko napadne zemlju, to je sasvim dovoljna motivacija. Nije trebala specijalna motivacija nama 99-te, a izgleda da ne treba ni sasvim dovoljnom broju Ukrajinaca sada.

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Наводно је сврха НАТО-а била да спречи обнову немачког милитаризма али су сва четири одбијања совјетског и руског и руског чланства (уз пријем бдр) показатељи стварних намера.

Не заборави да је Бизмарк и поред изјаве о значају Украјине за Русију био за сарадњу са Русијом због чега га је кајзер и склонио док је и вајмаршка Немачка увидела природну привредну компатибилност са совјетским савезом што је мотивисало англосферу на креирање нацизма (чија је споредна демагогија о Јеврејима улазила и ционистима у рачуницу уз банкарске) као и пидсулкијев пуч.

План је пропао због неуспеха договора око данцишког коридора као и због инвазије Белгије у првом рату.
Острвске змије су два пута гурнуле свет у катаклизму својим хазардерским калкулисањем.
Ne nemačkog, otpočetka je Nato odgovor na tendencije ruskog naroda da sprovodi SVO a.k.a. agresije

mijak

Poznat
Poruka
8.176
Али НАТО се никад није обавезао никаквим постигнутим споразумима, тако да је све остало у домену понуда ,,гаранција" током преговора. То и Шифринсон сам каже.

Тешко да има глупљег аргумента али ипак, зашто се није обавезао?

mijak

Poznat
Poruka
8.176
Prvo, bilo bi kristalno jasno na čiju stranu prebaciti neuspehe dotadašnjih mirovnih inicijativa (Minski sporazum i to), na onu stranu koja je aktivirala full scale vojnu opciju...

Drugo, Rusi (u Donbasu) bi bili otvoreno napadnuti, od strane nadmoćne sile. Branili bi slabije, umesto što ovako ispada da napadaju slabije.

Treće, Rusija bi imala jasno opravdanje za defanzivno angažovanje snaga. Kao u Gruziji.

Četvrto, to bi sve politički daleko povoljnije uticalo na "nezapadnu" stranu sveta, za koju se često na ovom slavnom forumu kaže kako "podržava Ruse"...što nema veze sa stvarnim stanjem.

Ima i peto, ali mislim da to peto niko, pogotovo Rusi, nije mogao da uzme u obzir, a to je koliko su u stvari vojno nespremni za rat visokog inteziteta...a što je dosadašnji tok rata u Ukrajini pokazao.

Sve u svemu, šahisti u Kremlju su se do sada pokazali kao velemajstori...pogrešnih poteza.

Ипак може и глупље од "страног плаћеника", теби за награду тапан а њему за утеху тарабук.

Kažu "strani plaćenik"

Poznat
Banovan
Poruka
7.154
Da li stvarno verujete u to o “tri nedelje” ili samo iz osećanja dužnosti?
Дај, леба ти, заобиђи ме још и ти с тим шизофреним опаскама, јесте због дужности, пуца ми кypaц савршено и за Русију и за Украјину и за НАТО, звижде ми јајца. Волим да се спрдам с дебилима који се ложе на те болесне халуџе о Балкански Шпијун левел плаћеницима и агентима који им се привиђају на сваком кораку и у сваком неистомишљенику, зато и носим овај ник.

Poruka
20.966

To o čemu Vi ovde govorite veoma lako može sa se nađe u ozbiljnim istorijskim izvorima na engleskom, u Srbiji se uči samo o WW 2 u tzv “Jugoslaviji”, a i to pod uticajem titoista, pa se onda toliko mešetari i mistifikuje da ljudi bukvalno poveruju da su ovi Čerčilovi ludi planovi “ruska propaganda”, neka “teorija zavere” i sl. Kao da je uopšte moguće shvatiti današnje događaje bez makar površnog poznavanja svetske istorije kraja XIX veka i celog XX.

Broza nam je izgleda Čerčil nametnuo, samo da bi mu Staljin prepustio Grčku. Rusi pod diktaturom, Srbi pred nestajanjem, to su uglavno sve posledica Lenjinove “revolucije”.

Poruka
20.966
Дај, леба ти, заобиђи ме још и ти с тим шизофреним опаскама, јесте због дужности, пуца ми кypaц савршено и за Русију и за Украјину и за НАТО, звижде ми јајца. Волим да се спрдам с дебилима који се ложе на те болесне халуџе о Балкански Шпијун левел плаћеницима и агентима који им се привиђају на сваком кораку и у сваком неистомишљенику, зато и носим овај ник.
Nije BRE, to, znam ja da ti tim ni kom zahebavaš, jedino me zanima da li deliš iracionalne strahove srpske liberalne levice sa bi nekako jaka Rusija mogla Srbiju da “otrgne” od EU. Ukoliko ne bude konkurencije američkoj moći i uticaju EU u exYU, bojim se da će Srbija ostati celu večnost u čekaonici, uz sve moguće prinude i zahteve, i bez i jedne pozitivne strane članstva.
Svako dobro!

Poruka
20.966

Broz je fakat radio za Kominternu koja je funkcionisala i kao politička organizacija i kao obaveštajna služba, a bio je i obaveštajni oficir NKVD-a. To što se to kod nas u Srbiji ne zna ne znači da ne može da se proveri, naročito o obaveštajnoj mreži Kominterne koja je imala po jedan pipak u svakoj komunističkoj partiji u Evropi, Americi i Dalekom Istoku. Zbog toga je Staljin i raspustio Kominternu za vreme rata, dok je postojala Amerika i Čerčil mu uopšte nisu verovali.

http://intellit.muskingum.edu/russia_folder/russiasovspies_folder/sovspiescomintern.html

Čerčilov sumanuti plan za napad na SSSR na početku WW2:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Pike

Čerčilovi planovi za uništenje SSSR-a odmah posle WW2:

https://www.thehistorypress.co.uk/a...churchill-s-plans-to-invade-the-soviet-union/

https://www.icij.org/inside-icij/2014/10/churchill-urged-us-wipe-out-moscow-bomb/

https://canadiandimension.com/artic...-uk-planned-to-bomb-russia-into-the-stone-age

Poslednja izmena:

Kažu "strani plaćenik"

Poznat
Banovan
Poruka
7.154
Формално не формално и на којем нивоу установа нема значаја кад су преговарачи тако рекли и ради обмане па се сад носите са последицама обмањивања.
До овога не би ни дошло да је Русија тражила формално закључивање споразума. Пошто није, може да се слика, али да тврди да је дошло до кршења договора не може. Обмане су свакако уобичајена појава у геополитичким сферама, требало је да се осигурају да до њих не може да дође.

Последња опаска о ношењу с последицама ти је упућена на погрешну адресу. Савршено мене заболе за НАТО, али ме заболе и да се икоме правдам и исправљам криве Дрине у његовој глави. Мисли шта оћеш, па и да сам ватрени промотер НАТО-а, Украјине, САД-а, кога год, искрено ми пуца туки. Ни са чим ја је морам да се носим и ни на шта да губим нерве. Смешна су ми наша међусобна препуцавања, мерења кypчева и хватања за врат на политичким темама. Теби је било довољно да наведем просту и познату чињеницу да би се на мене одма окомио и почео да ме провоцираш алудирајући на моју наводну подршку НАТО-у, али истина је да те због тога само жалим и видим као јадника, ништа више. И највише бих волео да вам Путин заврши као нпр. Чаушеску, онако за инат, а и зато што је обично *****, као и Вучић, Бајден, Макрон, Лукашенко, Зеленовски, итд. Мокрим по свима подједнако и за све ме заболе стојко, жао ми само милијарди људи у свим државама који имају несрећу да трпе стања због таквих гована.

Kažu "strani plaćenik"

Poznat
Banovan
Poruka
7.154
Nije BRE, to, znam ja da ti tim ni kom zahebavaš, jedino me zanima da li deliš iracionalne strahove srpske liberalne levice sa bi nekako jaka Rusija mogla Srbiju da “otrgne” od EU. Ukoliko ne bude konkurencije američkoj moći i uticaju EU u exYU, bojim se da će Srbija ostati celu večnost u čekaonici, uz sve moguće prinude i zahteve, i bez i jedne pozitivne strane članstva.
Svako dobro!
Мишљења сам да је сваки сценарио могућ и не бавим се никаквим анализама нити делим ичије ставове конкретно.

Slične teme

Odgovora
19.999
Pregleda
265.064
Odgovora
20.004
Pregleda
252.004