Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Моја нека процјена да су све ове области мета Русије.Буквално желе да покрију регионе гдје живе питоми Украјинци према Русима и Руси.

Да ли је реално ја не знајем, нисам сигуран али мислим да ће покушавати још један дужи период да сломе отпор јер сада нема назад када су већ ушли у ову причу.Шта са осталим дијелом Украјине, нисам ни то сигуран, да ли ће Руси свако мало гађати циљеве по Украјини и када се стање смири?Да ли ће тај дио Украјине постати Палестина Русије.Да ли је уопште релан мировни споразум овдје док једна страна не претрпи такве губитке да изгуби могућност чак и хипотетичке побједе.
scaletowidth

Lazes kao Lavrov.

Naporan si sa tim stolom. Jesi video za kolikim je stolom docekao Makaronu? A nakon toga odrzali su konferenciju za medije gde su stajali jedan pored drugog. Druga stvar, jel ti stvarno mislis da se Putin i Lavrov sastaju bas ovako, ili u 4 oka u kabinetu (isto vazi i za ostale bliske Putinove saradnike). Ovo sto si ti okacio, to je za kamere.

Pa dosta napisanog je tacno, na zalost. I nisam srecan zbog toga... Jedina nacija u Evropi koja se raduje divljackoj agresiji Rusije...sramota me je sto sam Srbin zbog toga.
Gde ti vidis da se bilo ko raduje? Druga stvar, zaboravljas da smo mi jedini narod koju je ista ta Evropa i Amerika napala, i to ne jednom. A sada ista ta EU i Amerika na sva zvona govori o postovanju celovitosti suverenih drzava i ostale nebuloze, a na nasem primeru vidimo koliko drze do toga, samo kada njima ide u korist. To se zove licemerje a Srbi nikada nisu bili licemeri, niti su voleli licemerje za razliku od tih sa hrvatskog portala koji se okrecu kao suncokreti, danas moze ovako, sutra moze i drugacije.

A ako te je sramota sto si Srbin, ako uopste jesi u sta sumnjam, uzmi albansko drzavljanstvo ili hrvatsko, i resen problem. Niko nece zaplakati zbog tebe :)

Srbi se ne raduju patnji Ukrajinaca zato jer su Ukrajinci, nego zato jer su odlučili da ne žele biti ruske podgizne muve.
A to je neoprostivo.
Da, da, ti humanitarac si mnogo zabrinut za Ukrajince, toliko da navijaš za nuklearni rat. Licemeru.

Mi Srbi navijamo da se ovaj konflikt što pre završi i da se patnje Ukrajinaca prekinu, a to je moguće samo kapitulacijom antinarodnog Kijevskog režima koji je kao podguzna muva SADa žrtvovao svoje civile za tuđ interes.

Vi navijate za što duži i što krvaviji rat da bi se nanela što veća šteta Rusiji bez obzira na broj poginulih Ukrajinaca, zato navijate za svako oružje koje im se dostavi. Ovaj rat Kijev ne može da dobije, ali im SAD ne dozvoljava da ga prekinu. Patnja Ukrajinaca se može prekinuti samo pregovorima, a Kijev i Vašington ih ne žele.

Bedni licemeru.

Ja pisem svoj stav a ovaj pacijent se odmah kaci i licno me napada.
Ovo je forum ako nisi znao?
Pišeš svoj stav na javnom forumu i vređaš naciju kojoj navodno pripadaš.

Naravno da ćeš dobiti personalizovan odgovor. Ako ti se ne dopada napusti javni forum.

Gde ti vidis da se bilo ko raduje? Druga stvar, zaboravljas da smo mi jedini narod koju je ista ta Evropa i Amerika napala, i to ne jednom. A sada ista ta EU i Amerika na sva zvona govori o postovanju celovitosti suverenih drzava i ostale nebuloze, a na nasem primeru vidimo koliko drze do toga, samo kada njima ide u korist. To se zove licemerje a Srbi nikada nisu bili licemeri, niti su voleli licemerje za razliku od tih sa hrvatskog portala koji se okrecu kao suncokreti, danas moze ovako, sutra moze i drugacije.

A ako te je sramota sto si Srbin, ako uopste jesi u sta sumnjam, uzmi albansko drzavljanstvo ili hrvatsko, i resen problem. Niko nece zaplakati zbog tebe :)
Imas gomilu kretena koji se vec 100 dana vesele na forumu a bogami dosta ljudi i ovako u razgovoru se raduje tom ratu. To je bolesno razmisljanje.
Mani me Amerike, ovde se ne radi o njima.
Mogao bih i ja tebi da preporucim da uradis kastraciju na samom sebi. Niko nece zaplakati za tvojim testisima :cepanje:

Da, da, ti humanitarac si mnogo zabrinut za Ukrajince, toliko da navijaš za nuklearni rat. Licemeru.

Mi Srbi navijamo da se ovaj konflikt što pre završi i da se patnje Ukrajinaca prekinu, a to je moguće samo kapitulacijom antinarodnog Kijevskog režima koji je kao podguzna muva SADa žrtvovao svoje civile za tuđ interes.

Vi navijate za što duži i što krvaviji rat da bi se nanela što veća šteta Rusiji bez obzira na broj poginulih Ukrajinaca, zato navijate za svako oružje koje im se dostavi. Ovaj rat Kijev ne može da dobije, ali im SAD ne dozvoljava da ga prekinu. Patnja Ukrajinaca se može prekinuti samo pregovorima, a Kijev i Vašington ih ne žele.

Bedni licemeru.

Pišeš svoj stav na javnom forumu i vređaš naciju kojoj navodno pripadaš.

Naravno da ćeš dobiti personalizovan odgovor. Ako ti se ne dopada napusti javni forum.
Naravno da sam samo takve odgovore i ocekivao, jer drugacije ne umete.
Ja da napustim forum? Dobar vic :mazipsa:

I on piše svoj stav da ga je sramota ljudi poput tebe što nije lična uvreda već se tvoja ličnost tu našla samo kao primer jednog fenomena. On iskazuje svoj stav u odnosu na taj fenomen.
Pa mogao bih kao svaki odgovor na rusofilstvo da pisem kako me je sramota takvih ljudi, mojih sunarodnika, ali gde bi to odvelo? To jeste moj stav ali ga ne trpam u diskusiju.

Prvi snimak iako zastareo u smislu aktuelnih vesti (tamo se govori kako će Rusi izgleda napustiti Kijev) pokazuje svu bestijalnost urzurpatorske vlade u Kijevu koja mladiće od nekoliko dana obuke šalje u prve borbene redove gde nemaju nikakve šanse (sam instruktor Englez to kaže). U Ukrajini jednostavno žrtvuju mladost zarad stranih interesa .
Znam, nego vidim da mnogi nasi sus(j)edi vole da kacaju snimke sa tog kanala koji se do sada xy puta pokazao kao nepouzdan izvor.
Sto se ostalog tice, slazem se u potpunosti. Salju i pripadnike TO iz drugih krajeva pravo na front, to je topovsko meso i nista vise od toga. Ali to sao znaci da je ukrajinska vojska, tu mislim na borce A kategorije, dobrano istopljena i zbog toga salju sve sto mogu.
Inace Ukrajinci ponovo rekose nesto vezano za svoje gubitke, kazu da se krecu od 100 do 200 mrtvih dnevno (a brojka je nazaost verovatno i veca od toga, ali neka bude da je 150 mrtvih dnevno). Na sve to treba dodati ranjene (statistika kaze da na 1 poginulog dodju 3 ranjena), zarobljene, ljude koji su pukli od rata, dezertere. Dakle Ukrajincima iz stroja dnevno bude izbaceno brat bratu minimum 500 vojnika. S obzirom da se glavnica trupa tupo, dosta ih je izginulo ili osakaceno, verovatno ce ukrajinski gubici biti sve veci i veci jer se na front salju pripadnici TO i na brzinu obuceni mladici. E sad pitanje za milion dolara, koliko Ukrajina moze izdrzati sve to...Doveka sigurno ne...

Imas gomilu kretena koji se vec 100 dana vesele na forumu a bogami dosta ljudi i ovako u razgovoru se raduje tom ratu. To je bolesno razmisljanje.
Mogao bih i ja tebi da preporucim da uradis kastraciju na samom sebi. Niko nece zaplakati za tvojim testisima :cepanje:

Kretene poput komšije koji mesecima kači snimke poginulih uz desetine bravo emotikona?
Kretene poput Frćka koji navija za nuklearni rat?

Jesi li ih kritikovao nekad? Naravno da nisi.

Naravno da si očekivao moj odgovor jer ništa drugo i ne može da se odgovori, a ako nećeš da napustiš javni forum onda pristaješ na sasvim realnu opciju da tvoje pisanje bude kritikovano.

Nisam primetio, ali sam primetio kretene koji se vesele kada neki Rus pogine, kada Ukrajinci iz ocaja gruvaju VBR-ovima po Donjecku iako tamo nema nikakvih borbenih dejstava, dakle namerno idu na to da ubiju sto vise civila. Nisam primetio da si reagovao na te kretene? Meni je iskreno zao Ukrajinaca, ne racunam tu naciste iz Azova i druge, isti je to narod kao i Rusi, SLoveni, posteni su, nisu nam nista krivi, bilo je i Ukrajinaca kao dobrovoljaca kod nas i ja ne mogu da se radujem njihovoj nesreci.
Sto se Amerike tice, gresis itekako je Amerika bitna u svemu ovome. Secas se Madjdana, to je pocetak ukrainske krize koja je sada kulminirala. Seti se sporazuma iz Minska, pa nije Ukrajina tek tako odbila da implementira nesto sto je potpisala vec zna se po cijem nagovoru (slicno kao Alijno povlacenje poptisa sa Kurtiljerovog plana, nakon cega je izbio rat).

Sto se kastracije tice, ne znam cemu to. Samo sam rekao ako te vec sramota sto si Srbin (u sta sumnjam) uvek mozes da se preselis u albaniju ili hrvatsku i resen problem. Ovako zivis u Srbiji, medju narodom koji mrzis, ne osecas se udobno u srpskoj kozi, dakle zeleo sam da ti pomognem a ne da te vredjam, ali dobro vidim da ne prihvatas ni prijateljske savete.

Моја нека процјена да су све ове области мета Русије.Буквално желе да покрију регионе гдје живе питоми Украјинци према Русима и Руси.

Да ли је реално ја не знајем, нисам сигуран али мислим да ће покушавати још један дужи период да сломе отпор јер сада нема назад када су већ ушли у ову причу.Шта са осталим дијелом Украјине, нисам ни то сигуран, да ли ће Руси свако мало гађати циљеве по Украјини и када се стање смири?Да ли ће тај дио Украјине постати Палестина Русије.Да ли је уопште релан мировни споразум овдје док једна страна не претрпи такве губитке да изгуби могућност чак и хипотетичке побједе.
scaletowidth
U pravu si. To bi trebalo bi trebalo da bude neki ruski cilj, e sad mozda nakon toga budi isli dalje.
Ja sam jos pre 10ak dana pisao da ako se pogleda redosled oslobodjenih mesta, jasno se vidi sta je ruski cilj u ovoj fazi SO. Herskonska oblast oslobodjena, ciste se LNR/DNR oblasti, uzet deo Zaporoske oblasti, nakon toga kada se oslobodi cela Zaporoska oblast ide se na Dnjeptropetrovsku oblast, a kasnije najverovatnije Nikolajevska oblast pa Odesa i pravac rumunska granica. Harkov i Odesu ce najverovatnije zadnje resavati.

T-R-O-N-E-D-E-LJ-N-A O-B-U-S-T-A-V-A

Ovako se ne piše "energetska sigurnost"?

Pogledajte prilog 1168539
Sto je najzalosnije, celokupna proizvodnja tecnog gasa (tu racunam i rusku proizvodnju) nije dovoljna da podmiri potrebe EU za gasom. A gde su ostali kupci (pogotovo Azija kao veliki kupac tecnog gasa). Tu se vidi sva besmisao evropskih birokrata da ce toboze da se odreknu ruskog gasa, a jednostavno nemaju alternativu ruskom gasu niti ci je imati narednih 10+ godina.

Sto je najzalosnije, celokupna proizvodnja tecnog gasa (tu racunam i rusku proizvodnju) nije dovoljna da podmiri potrebe EU za gasom. A gde su ostali kupci (pogotovo Azija kao veliki kupac tecnog gasa). Tu se vidi sva besmisao evropskih birokrata da ce toboze da se odreknu ruskog gasa, a jednostavno nemaju alternativu ruskom gasu niti ci je imati narednih 10+ godina.
Pored toga, svima je jasno da je prirodni gas najpovoljnije energetsko rešenje i da bi najbolje bilo da se njegova potrošnja poveća a ne smanji.

Evropske birokrade su toliko odvojene od naroda i stvarnog sveta da će ih svojim ideološkim odlukama zakopati za dug period.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back