Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala na savetu ali za ovo vreme sadsnjega moga boravka
na zalost vidoh samo idiotizam , nestrucnosti , nepotizam ...
Ja pisem zato sto poznajem ilegalu.
Znaci postoje svi profili ali u ilegali.
Ne postoje za zene , za drustvo , za komsije , za kolege I za vlast.
Ali postoje za mene , za druge ilegalce.

Mnogi imaju tendenciju stvaranja individualnog jezika , ali to je normalno I istovremeno sitan problem.

Ne postoje u javnom prostoru.
Znaci niko od njih ne moze biti primecen na javnom mestu u srbiji.
A I profesionalno.
Npr ako ja dodjem I zatrazim da odrade nesto sto nije licna usluga , npr da programiraju nesto , bilo koga van kruga ce odbiti , mene nece ali ce biti profesionalno sa obe strane.

Cak I pravnici su u ilegali.

Tokom rata u BiH bila je dogovrena neka lokalna razmijena zarobljenika tri za tri. Na dogovorenom mijestu u dogovreno vrijeme muslimanski komadant je donio tri mrtva Srbina i doveo jednog muslimana. Objasnio je da je taj njihov ubio ovu trojicu i da on nema nista za razmijenu osim tijela pobijenih i tog koji ih je ubio.
Razmijena je izvresna .
Danasni snmci uucavanja po nogama (sakacenja) Ruskih zarobljenika nece se bas najbolje odraziti na poziciju Ukraijsnkih vojnika koji su zarobljeni.

Screenshot_20220327_120115_com.android.chrome_edit_884808969394674.jpg

Русија све већа

Tako je, video je prije 5 dana. Proglašen je mrtvim 16.03., prije 11 dana. I ovdje je na forumu pošteno "oplakan i sahranjen" :hahaha:

Ne bih rekao da se sa sigurnošću može tvrditi da sada nije mrtav. U krajnjoj liniji, ovaj video je upravo njegova reakcija na priče da je mrtav, a novih videa u kojima slično reaguje nema, logično bi bilo da se javi još koji put i opet kaže kako nije mrtav :kafa:

Ja pisem zato sto poznajem ilegalu.
Znaci postoje svi profili ali u ilegali.
Ne postoje za zene , za drustvo , za komsije , za kolege I za vlast.
Ali postoje za mene , za druge ilegalce.

Mnogi imaju tendenciju stvaranja individualnog jezika , ali to je normalno I istovremeno sitan problem.

Ne postoje u javnom prostoru.
Znaci niko od njih ne moze biti primecen na javnom mestu u srbiji.
A I profesionalno.
Npr ako ja dodjem I zatrazim da odrade nesto sto nije licna usluga , npr da programiraju nesto , bilo koga van kruga ce odbiti , mene nece ali ce biti profesionalno sa obe strane.

Cak I pravnici su u ilegali.
vec sam i pisao da imama prob;eme sa inertnoscu i kako sudstva tako i sa advokatima.
eto recimo , pokrenuo sam krivicnu prijavu protiv sudijice koja je uradila stvari koje su u nasem zargonu i u mojoj profesiji , takve stvari da i je bilo za pokretanje krivicnoga postupka.
tek , pre neki dan sam uspeo , od dobroga coveka koji i radi tamo , slicnih pogleda i godina , da mi je omogucio kompletan uvid u moje zalbe..
i saznajem da je vrhovni sud , i posle zalbi nizeh instanci , proglasio sudijicu da je krivicno odgovorna i kaznjena.
i normalno , zavrsen postupak 2010 godine i , ono sto opet kazem , da imamo idiota , nepotizma i sotalo.
I ako u odluci stoji da mi se resenje dostavi preko diplomatskoga odeljenja u kanadi , nije ucinjeno , vec po spisima su obavestenje postavili na oglasnu tablu.

Kao , zadnja mera , ne mogu sada ista i uciniti jer je zastarelo.
e to je srbija, a advokati uzeli novce i nikom nista...

ne znam za tebe , ti i mozda sada i znas i sistem kako i na koji nacin se i mogu neke stvatri i prevazidju , Ja , nisam uspeo za sve ovo vreme da razresim.
sve ono sto sam i mislio i sto je zakonski i rok za resavanje i nista...

Jedan dodatak na moj pokušaj analize stanja, a koji možda daje odgovor na dilemu oko malog broja angažovanih kopnenih trupa Rusije:
Ako se bude išlo na denacifikovanje cele teritorije (a tako je deklarisano sa ruske strane), to bi u najpovoljnijem scenariju (a što ne sačekati da se vidi da li je realan umesto srljanja sa milion pešadinaca ruske armije), trebalo da odrade prvenstveno jedinice DNR, LNR, preobraćene jedinice sadašnjih neprijateljskih oružanih snaga, kao i novoformirane jedinice novih republika (Hersonske i u perspektivi Odeske, Harkovske itd). Treba pružiti lokalcima priliku da preuzmu odgovornost u svoje ruke, a podržati ih opremom, logistikom, avijacijom i raketnim snagama. Manje ruskih gubitaka, manje odgovornosti za tretman prema neprijateljski nstrojenim civilima, brže preobraćenje lokalnog stanovništva, veći legitimitet vlasti novoformiranih republika. Novoformirane republike se kasnije referendumom naravno mogu priključiti Rusiji.
Jedno zapažanje u geostrateškom delu i posledice na prostor na kojem živimo i mi i ova sila trolova na forumu: ruska principijelna politika je do totalnog apsurda dovela antimoralni, dekadentni Zapad - svaki, ali svaki potez koji povuku kao kontrameru je kontraproduktivan, nanosi im direktnu štetu i njihovi predstavnici deluju kao osobe koje su za ludnicu a ne za vođenje sopstevnih država i svetske politike. Nisam neki idolopoklonik, ali ovo stvarno liči na partiju šaha nabeđenog početnika sa topom fore protiv velemajstora. Na kraju, nabeđeni početnik sve izgubi, a nije mu jasno kako se to dogodilo. To je izgleda sudbina posebnih, naročito EU: bez resursa, bez saveznika, bez paradiranja "najpoznatijim brendovima" po svetskim tržištima po nenormalno visokim cenama, bez novca, sa sopstvenim građanima koje su ugrozili useljenicima (potpuno drugih rasa, religija, običaja, kulture) - to su postale države apatrida, ljudi koji bi samo nešto da dobiju, a da doprinesu samo koliko i ako moraju. Kako takva društva mogu ići napred u realnoj priči (bez kolonija, štampanja novca, ucenjivanja), uz dodatnu dekadenciju kao što su LGBT i slične besmislice, prosto ne mogu niti da razumem niti da zamislim.
Drago mi je što ako dođe do ovog scenarija, mi ćemo lakše živeti, tj možda se naivno nadam da ćemo više ćemo živeti u skladu sa načelima koje čine naše živote srećnijim. Neki očekuju da ako padne pritisak oslobodimo Krajinu ili nešto i pride, ali mislim da to nije dobar put. Svi smo u istom loncu, a okolnosti nam ne idu na ruku, svima nama na prostoru bivše SFRJ sledi borba za goli opstanak kao naroda i bez dodatnih međusobnih sukoba. U svakom slučaju, u iole poštenijem svetu, i mulsimani (Bošnjaci) i Hrvati će sami prići nama, jednostavno takvi su, oni nisu kao Srbi državotvorni narod. Ne propagiram bratstvo i jedinstvo, ali mislim da ne treba da ponavljamo greške, kao što je etiketiranje muslimana nazivom "poturice". Samo treba da promovišemo svoje vrednosti i da više ne budemo široke ruke, i više ili manje će mirnim putem do dovesti do istog rezultata koji bi se možda mogao postići uz krvoproliće.
posle spaljivanja u Odesi i izostanka reakcije Kremlja, cak su pojedini zlocinci posle toga posecivali Rusiju i gostovali na nekim TV stanicama...posle pustanja pripadnika nacistickih bataljna, koji su bili porazeni u Debaljcevu, gde se ukazala idealna prilika za unistenje najzloglasnijih rusomrzaca...a ti sada nacisticki bataljoni su x10 opasniji, nego sto su bili, pokazali su se u borbi kao tvrdi likovi...posle sumnjivih pogibija ruskih vodja u Donbasu, a ne verujem da su ih likvidirali Ukrajinci...DA LI MISLIS, DA SE OVO MOZE RESITI, BEZ UPOTREBE JOS VECE BRUTALNE SILE OD RUSKE ARMIJE?

Гранатирање Рубежног. Борбе се настављају у јужним деловима града. Како наводе украјинске оружане снаге, успевају да се задрже у јужном делу града. Кажу и да се у Попасној воде уличне борбе са војском ЛНР.
🔻🔻🔻

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back