Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:mrgreen:
FOjzWS2WUAYulej

bc06d7a4e4f297df7fc93d8101a2a683.jpg

FOTO: ATV

Dodik: Zamolio sam Putina kada bude ravnao ovaj svijet da pripazi na nas​

Dodik je u emisiji Telering rekao da je u sferi fantazije priča da se bosanskohercegovački entitet Republika Srpska tajno priprema za otcjepljenje i da mu je to naložio Putin.

- Pričao sam sa Putinom dvadesetak puta i čak sam jednom pokušao i da ga pridobijem pa sam mu rekao "molim Vas predsjedniče, kada budete dijelili ili ravnali ovaj svijet, pripazite na nas", na šta se on nasmijao - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

https://faktor.ba/vijest/dodik-zamo...e-ravnao-ovaj-svijet-da-pripazi-na-nas/157762

Desila se traznicija u svim bivisim SSSR satelitima i bez rata

U RS tranzicija je pocela tek 1998 nakon sto su Dodika na nato tenkovima doveli na vlast prvi zakon marionetske vlade je bio MMF zakon o privtizaciji a u Srbiji tek posle desavanja naroda kojeg su organizovale i finansirale sluzbe sa zapada 5 oktobra 2000

Pa to i kažem. Tranzicija se nije mogla izbeći, desila bi se svakako.

Baš kao što je i u Srbiji počela za vreme i posle ratova.

Država je zakonima o privatizaciji stvari pokrenula 1997-me (ili 96-te) i tada je postavljen temelj za ono što se desilo posle 2000-te.

A o tajkunima, koji su se svi do jednog izlegli 90-tih, potkožili u dilovima sa tom istom državom, i onda spremni ušli u priču posle 2000-te, da sad ne govorimo...

Evropa podrzava Ukrajinu i slobodu gradjana Ukrajine
Заправо, европске земље подржавају јефтине сировине из Украјине, јефтину радну снагу из Украјине, подржавају економски колонијализам.
Не зато што то хоће свим срцем, него зато што не умеју другачије. То се зове генетска глад. Не може да се засити.
Сад, кад име је меда ставио шапу на робље, мало су тужни и љути. Али знају да меда има и канџе и зубе и мишиће, па кевћу из даљине.

EN
SEARCH

ALL NEWS
MILITARY OPERATION IN UKRAINE
MAR 24, 08:17Updated 08:39

The Russian military took control of the city of Izyum in the Kharkiv region​

Major General Igor Konashenkov said that military facilities of the Armed Forces of Ukraine were hit with long-range high-precision weapons

© Ministry of Defense of Russia
Read TASS at
Yandex.NewsYandex.ZenGoogle News
MOSCOW, 24 March. /TASS/. The Russian military during a special operation took control of the city of Izyum in the Kharkov region. This was announced on Thursday by the official representative of the Russian Defense Ministry, Major General Igor Konashenkov.
ON THIS TOPIC
Military operation in Ukraine. Online
Military operation in Ukraine.
"The armed forces of the Russian Federation continue to carry out the tasks of a special military operation. By the morning of March 24, units of the Russian army have completely taken control of the city of Izyum in the Kharkov region," he said.

RAT U UKRAJINI

Zbog čega je bataljon Azov postao simbol Putinove želje za denacifikacijom Ukrajine​

Pripadnici Azov bataljona (Foto: A. L./Klix.ba/EPA-EFE)

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/...e-zelje-za-denacifikacijom-ukrajine/220323051
prvo zbog patnji koje je naneo drugima. nacističke paravojska je udarna pesnica ukrajinskog nacizma. ali su prave žrtve oni ukrajinci koji ih sleduju. jer nacizam ne može rešiti nijedan društveni problem osim zombiranja vlastite nacije radi lakšeg ratovanja. zbog toga je ukrajina i najzaostalija zemlja u evropi.

njihov nacionalizam je vrlo sličan nacioanlističkoj bolesti kod nas. biti rusom u lavovu je isto kao biti srbinom u peći.

Дан 29

Разарања су све већа, не види се крај рата.Мариупољ ће ускоро бити очишћен, снимке показују апокалитична разарања града док поједине јединице самоубице још пружају отпор поготово је примјећен појачан рад снајпера.
О преговарачком процесу између Русије и Украјине са руским председником разговарали су немачки канцелар Олаф Шолц и израелски премијер Нафтали Бенетим, а франсуски председник Емануел Макрон изразио је спремност да настави дијалог са Путином.

Упоредо САД и ЕУ су наставиле са допремањем војне помоћи Украјини до последњег Украјинца.
бомбардовање.jpg

Не ово није Украјина већ Србија.На данашњи дан пре 23 године НАТО је покренуо брутално бомбардовање СРЈ.
Не поновило се никада.Наиме да поновимо градиво НАТО пакт је тада испалио и бацио на СРЈ на десетине хиљада пројектила, цц 25000 тона експлозива, лансирао 1.300 крстарећих ракета, изручио 37.000 "касетних бомби", уништено и оштећено 25.000 стамбених објеката, онеспособљено 470 километара путева и 595 километара пруга. Оштећено је 14 аеродрома, 19 болница, 20 домова здравља, 18 дечјих вртића, 69 школа, 176 споменика културе и 44 моста, уништио 300 фабрика, страдао је огроман број цивила, бројка иде и до 2500 мртвих, званично 79 дјеце и преко 6000 рањених.Последице директног додира са муницијом осиромашеног уранијума , велики број ратних ветерана драстично повећан проценат карцинома.Колатерална штета кажу званичници НАТО пакта.Мало ли је?280 000 Срба напустило КиМ.
Штета иде и до 100 милијарди долара.Немогуће је заправо рећи тачно колика је штета.Тужан да за УН, међународно право.Пандорина кутија која је отворена тада је директно или индиректно утицала да Русија данас има легитимитет да ради шта хоће и када хоће.Хвала Клинтону и екипи.
66rsqSniCMZ7cWLRIacfGATkmM4XfW-J_1000.jpeg

Poslednja izmena:
Министарство одбране Русије саопштава да је до јутра 24. марта успостављена потпуна контрола над Изјумом. Што имплицира да су током протеклог дана Укропи истиснути из јужног дела Изјума.

:vatromet:

bc06d7a4e4f297df7fc93d8101a2a683.jpg

FOTO: ATV

Dodik: Zamolio sam Putina kada bude ravnao ovaj svijet da pripazi na nas​

Dodik je u emisiji Telering rekao da je u sferi fantazije priča da se bosanskohercegovački entitet Republika Srpska tajno priprema za otcjepljenje i da mu je to naložio Putin.

- Pričao sam sa Putinom dvadesetak puta i čak sam jednom pokušao i da ga pridobijem pa sam mu rekao "molim Vas predsjedniče, kada budete dijelili ili ravnali ovaj svijet, pripazite na nas", na šta se on nasmijao - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

https://faktor.ba/vijest/dodik-zamo...e-ravnao-ovaj-svijet-da-pripazi-na-nas/157762
Zbog ovih stvari je ovaj forum fantastičan 😂

...

Pre 5 dana zapadni sektaski mediji i anaLiticari pisali da ce Rusi ostati bez municije za 2 dana (koja prodjose...)

Sad pisu da ce Ukropi ostati bez municije...

https://www.pravda.rs/2022/3/23/kijev-u-velikom-problemu-ukrajinska-vojska-ostaje-praznih-ruku/

Znaci...
Eto mira u ponedeljak...
Svi ostaju bez municije...

Kako li smo mi EX Yugaši ratovali 5-10 godina 90tih...

Bice da smo štedeli jedni druge...:think:
Doduse u opstem (i opet od trulog Zapada nametnutom) ludilu... i kod nas se cak medjusobno svercovala nafta za tenkove...
Kao sto sad Ukropi dostavljaju Rusima Dzaveline...a Rusi njima tenkove...Show must go on...

RAT U UKRAJINI

Zbog čega je bataljon Azov postao simbol Putinove želje za denacifikacijom Ukrajine​

Pripadnici Azov bataljona (Foto: A. L./Klix.ba/EPA-EFE)

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/...e-zelje-za-denacifikacijom-ukrajine/220323051
Можда је почео као батаљон, али да си икада био у војсци знао би да је батаљон војна формација, састављена од чета, који има обично 400-500 људи, а максимално 1000. Ко би покретао војну операцију због рецимо хиљаду људи. Много их је више и неупоредиво су боље наоружани од регуларне украјинске војске.

100.000.000.000

Pitanje je ozbiljno
to će se znati na kraju rata. rusi spram ukrajinaca ginu 1:5 do 1:10. ako te baš interesuje koliko je ukrajinaca poginulo. vidiš valjda.

Pitam. Ozbiljno pitanje.
Znam da su Rusi nakon par dana priznali 500 poginulih a od tada sute

Ukrajinci tvrde da su smakli 17000 ruskih vojnika
NATO procenjuje ruske gubitke izmedy 7 i 15.000

Pa cini se da je neki prosek 10.000 za mesec dana. Znaci bice 120.000 vojnika za godinu dana. Minimum

Pitanje je ozbiljno

Pitam. Ozbiljno pitanje.
Znam da su Rusi nakon par dana priznali 500 poginulih a od tada sute

Ukrajinci tvrde da su smakli 17000 ruskih vojnika
NATO procenjuje ruske gubitke izmedy 7 i 15.000

Pa cini se da je neki prosek 10.000 za mesec dana. Znaci bice 120.000 vojnika za godinu dana. Minimum
I koja je vrednost tog podatka? Šta ti pokazuje ta informacija?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back