Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Agonija u Marijupolju

Međutim, u srušenom Marijupolju na obali Azovskog mora malo šta je ostalo da se brani. Ruske snage saopštile su da su zauzele oko 80 odsto grada i objavile video-snimak na kom se njihova zastava vijori na gradskoj kući. Procenjuje se da je već najmanje polovina ukrajinskog garnizona uništena, uz jeziva svedočenja stanovnika i video-snimaka o ulicama punim njihovih tela. Teško ukrajinsko naoružanje u gradu više ne dejstvuje, a izveštači ne znaju da li je uništeno vazdušnim napadima ili su ostali bez artiljerijske municije. Čečenske jedinice povukle su se iz razvalina metalurškog kombinata kompanije Azovstalj i svi izveštaji govore da ruske snage sabijaju Ukrajince upravo na taj prostor gde će im verovatno vazduhoplovstvo zadati poslednji udarac. Bekstvo u kolonama izbeglica isključeno je, pošto Rusi specijalnim aparatima pregledaju ruke muškaraca da bi utvrdili da li su koristili vatreno oružje, ali i proveravaju sve tetovaže, s obzirom da su azovci skloni da se ukrase neonacističkim simbolima. Tako je uhvaćeno već stotinak njih, od kojih su neki bili u ženskoj odeći.

Povlačenje od 120 kilometara

Ukrajinski generalštab postavlja novu liniju odbrane Zaporožje-Pavlograd-Lozovaja, oko 120 kilometara vazdušnom linijom zapadno od Donbasa. Železnička stanica u Pavlogradu već je bombardovana. Međutim, Rusi procenjuju da ukrajinska vojska okružena na Donbasu ne može tamo da se probije putevima zbog napada iz vazduha i nedostatka goriva i vozila, a da je udaljenost prevelika da bi se izvukli peške. Cisterne goriva koje su nekako stigle do njih ruski avioni uništili su na aerodromu Kramatorska.

https://www.vesti-online.com/vlada-...MHFy3l8R-vyb246st4qTTM6vyE79nKR7pu6NfmX1aotuM

Kao što sam i mislio, sabili su naciste u Azovstal i tu će ih spaliti jakim udarima iz aviona i krstarećih raketa.
Lažu te. Azov čvrsto drži linije na sjevru prema Donjecku. Dole ns jugoistoku su popucale linije regularne vojske. Uskoro mrtvi čečeni i rusi nisu došli do AZOVa

Mi smo u prvom svetskom ratu izgubili milion plus ljudi. Platili veliku cenu da bi eto omogućili rvatima da imaju državu.

Vojska se savlada brzo kad je moranje, u slučaju totalnog rata, svako će uzeti oružlje i braniti, vodeći se logikim, bolje ja njega da ubijem nego on mene tako da je moguće da svaki sedmi muškarac neće uzeti oružlje u ruke.

Mi smo takav narod, kada sateraš u ćošak, udarimo žestoko. Ali dzaba nam i da svi Srbi uzmu naoružanje kada nemamo dobru pvo odbranu, nema ko da štiti pešadiju.

Inače 1 na 1 sa rvatima, bez strane podrške, mi bi se kroz nekoliko meseci graničili sa Italijom.
ne bi....srbi nemaju dovoljno vojnih ni demografskih kapaciteta da bi doveli sukob u hrvatskoj u svoju korist...da srbi udare na kosovo bez pomoći strane intervencije kosovu trebalo bi najmanje 5 god. da uspostave mir na području kosova i metohije ne računajući po centralnoj srbiji terorističke napade u obliku samoubojica sa eksplozivom koji bi doveli najmanje do 10 000 ubijenih civila i ekonomske stagnacije....

Cista propaganda i laz kao i sve drugo sto postavljas. Navodno pucaju na neprijatelje , ovo ono , posle toga prikazuju opet navodno zarobljene Ruse bez da ijednog pokazu licem , da se vidi cin, ko je covek , koja jedinica i slicno. Sto znaci da je sve ala Zelenski sviranje kitom klavira gluma i laz . Ne prikazujete lica vojnika upravo iz razloga da se ne bi provalila vasa lazljiva propaganda.
Istina je....dobili Rusi po picki u Trostjanesu...sve ostavili i crta.:cool:

Nego jel pao Mariupol ili još onih 50 ustaša odolijeva 2 sv.vojnoj sili? :mrgreen:

Poslednja izmena:
Sve sam mogao da očekujem, ali da Hrvati pozivajunaoružavanje Srbije to nisam :hahaha:
Vreme radi za nas drugari, trenutno smo okruženi NATO državama i nema potrebe da se uključujemo u sukob koji nije naš, a okupirane teritorije će se vratiti kad se stvore uslovi za to, bez ispaljenog metka.

Mi smo za mir u svetu 😉
Zašto cekati preduvjete....budi te jednom u povjesti suvisli i odmah vratite Vojvodinu i Sandžak?:lol:

Ako sam te dobro shvatio...
Ti si mi objasnio da će Srbi čekati tko će nadvladat u ovom sukobu, pa će mu se onda prikrpat?
Ali, ja sve ove godine slušam optužbe na račun Hrvata da su takvi, a Srbi za sebe tvrde da oni nisu takvi?

.
Ne baš. Srbi će se priključiti Rusima kad nadvladaju. Ukoliko nekim slučajem izgube, ostaćemo neutralni.

Hrvati se priključuju jačem, kao i npr. Bugari. Srbi se priključuju Rusiji ili nikome.

Mi smo u prvom svetskom ratu izgubili milion plus ljudi. Platili veliku cenu da bi eto omogućili rvatima da imaju državu.

Vojska se savlada brzo kad je moranje, u slučaju totalnog rata, svako će uzeti oružlje i braniti, vodeći se logikim, bolje ja njega da ubijem nego on mene tako da je moguće da svaki sedmi muškarac neće uzeti oružlje u ruke.

Mi smo takav narod, kada sateraš u ćošak, udarimo žestoko. Ali dzaba nam i da svi Srbi uzmu naoružanje kada nemamo dobru pvo odbranu, nema ko da štiti pešadiju.

Inače 1 na 1 sa rvatima, bez strane podrške, mi bi se kroz nekoliko meseci graničili sa Italijom.
srbija je platila veliku cijenu jer nisu dopustili istragu austrougarske vlasti ubojstva prestonasljednika u sarajevu...što je čista glupost jer danas USA vrši istrrrage i otmice posvuda po svijetu i nitko im se ne suprostavlja...

Screenshot_20220327-090057_Telegram.jpg

Нацистичка патологија...

rusi se povlače iz hersona...ukri napreduju CNN
ovo je evakuacija civila uz vojnu pratnju. ako se stvarno povlače znači da je postignut neki dogovor. ili će biti krkljanac i na tom delu ukrajine pa bi da smanje zrtve.

https://ria.ru/20220327/evakuatsiya-1780292742.html?ysclid=l18ye9ij86

Минобороны: из Херсонской области эвакуированы 90 граждан​

"Накануне из Херсонской области Украины на территорию Российской Федерации военнослужащими Южного военного округа была организована безопасная доставка 90 граждан России, Молдовы и Украины. На центральной площади города Херсона российские военнослужащие обеспечили безопасную погрузку всех, кто изъявил желание уехать из районов проведения специальной военной операции на автобусах, а также в составе автомобильных колонн на личном автотранспорте, и затем обеспечили их безопасность при перемещении на территорию Российской Федерации", — говорится в сообщении.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back