Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Гураво на све стране, машина меље баш онако како смо навикли од Руса кроз славну ратну историју.
Untitled.png

Гураво на све стране, машина меље баш онако како смо навикли од Руса кроз славну ратну историју.
Untitled.png
Jel nije više aktuelan Nju Jork, već ste izmislili "krka nova mesta" za koja nismo čuli 2023

Tako ćete 2025 u ovo vreme tvrditi da ste okružili selo za koje nismo čuli 2024

Ali s druge strane oblasti Rusije se prebacuju u katastru na vlasnika "SS Hindžar - Volodymyr Zelenskyy."
Добар украјински ПР морам признати али и то ће се завршити па ће бити скика и вика до неба опет зашто нас је Ђуро тукао хелп геноцид.

Untitled.png

Знаш шта је славна ратна историја? Кад нижеш победе а не оставиш десет хиљада мртвих освајајући Стражилово, па још толико за Смрдиловце, а сад разматраш напад на Смрдине и већ си поручио десет камиона врећа за мртве.

Руске војне доктрине су увек коштале више руских него туђих глава.

Знаш шта је славна ратна историја? Кад нижеш победе а не оставиш десет хиљада мртвих освајајући Стражилово, па још толико за Смрдиловце, а сад разматраш напад на Смрдине и већ си поручио десет камиона врећа за мртве.

Auuuuuu, al je tebe uznemirila Ukro situacija. Popi čašu vode ćoveče.

Auuuuuu, al je tebe uznemirila Ukro situacija. Popi čašu vode ćoveče.
Uopšte vam ne ide, do 2022. ste bili stvorili famu da Rusija ne mora ni ratovati nego gaće same padaju državama kao domine.

Kad ono, za Smrdine će trajati opsada do 2030, a tada će Kjiv odavno biti u NATO i EU sa atomskim bombama do zuba.

I kao što je rekao Bora Juha, u takvoj situaciji amerika i engleska nikada neće postati zemlja proleterska.

RAT U UKRAJINI Nemačka šalje Ukrajini navođene rakete i hiljade dronova

Rat u Ukrajini traje 968 dana. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski predstavio je liderima EU u Briselu svoj "plan pobede" i poručio da, ukoliko se bude sledio, rat u Ukrajini može da bude okončan sledeće godine. Istovremeno, lideri EU usvojili su zaključke o Ukrajini, u kojima su potvrdili "nepokolebljivu posvećenost" EU za nastavak pružanja podrške Ukrajini i njenom narodu "koliko god bude potrebno i oniliko intenzivno koliko bude potrebno". S druge strane, portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručio je da "plan pobede" ima za cilj da formalizuje umešanost NATO-a u sukob u Ukrajini.

Ključni događaji:

-Zelenski predstavio "plan pobede" na Samitu Evropskog saveta
- Lideri EU pozvali na jačanje vojne podrške Ukrajini i ubrzanje njene isporuke
- Kremlj: "Plan pobede" ima za cilj da formalizuje umešanost NATO-a u sukob
- Nemačka šalje Ukrajini navođene rakete i hiljade dronova

То се поправити не може.Имаш извјештаје са терена да су им поједине методе поприлично примитивне али и даље ефикасне.
Такви су наопаки али добијау ратове.Углавном...

И ја нисам склон причама како је погинуло милион Руса а само 70.000 Украјинаца.
Да Русија крвари али Украјина ће бити унакажена.Све што Руси трпе Украјинци вишеструко више.
Тражили су рат добили су га.Није баш паметно изазвати Русе на овај начин.

То се поправити не може.Имаш извјештаје са терена да су им поједине методе поприлично примитивне али и даље ефикасне.
Такви су наопаки али добијау ратове.Углавном...

Немогуће је прочитати било шта о... узми који пример хоћеш, брусиловљевој офанзиви, и не помислити да руски генерал никад није био посебно забринут за животе руских војника. Садашњи фронт је специфичан, нови изазови, али сваки фронт је био специфичан у своје време и Руси су увек прескупо плаћали све. Ово им је можда чак и један од најмање крвавих сукоба.

Не кажем ја то зато што мрзим Русе и желим им да гину као муве. У ствари је обратно. Није битно шта ја мислим, али желим им бар два века мира и богатства и добрих времена, после свих траума кроз које су прошли.

Немогуће је прочитати било шта о... узми који пример хоћеш, брусиловљевој офанзиви, и не помислити да руски генерал никад није био посебно забринут за животе руских војника. Садашњи фронт је специфичан, нови изазови, али сваки фронт је био специфичан у своје време и Руси су увек прескупо плаћали све. Ово им је можда чак и један од најмање крвавих сукоба.

Не кажем ја то зато што мрзим Русе и желим им да гину као муве. У ствари је обратно. Није битно шта ја мислим, али желим им бар два века мира и богатства и добрих времена, после свих траума кроз које су прошли.
Чињеница је да су сломили кичму Вермахту што је било незамисливо у то вријеме.Да ли је могло без толико жртве?
Вјероватно јесте.Они су одрастали на тим причама и нису нормални када се спомене други свјетски рат поготово.
Наравно да нису исте генерације али када видим како они гину просто се запитам да ли су нормални не само Руси већ и Украјинци.
Тужна је ово прича и немој мислити да навијам да потраје али ја не видим други начин да се заврши осим убрзањем пропасти тренутне украјинске војске која би одбила послушност Зеленском.Јер сваки други сценарио ми оставља једначину са превише непознатих чак и да се Руси моментално данас повуку на почетне позиције.

Poslednja izmena:
Чињеница је да су сломили кичму Вермахту што је било незамисливо у то вријеме.Да ли је могло без толико жртве?
Вјероватно јесте.Они су одрастали на тим причама и нису нормални када се спомене други свјетски рат поготово.
Наравно да нису исте генереције али када видим како они гину просто се запитам да ли су нормални не само Руси већ и Украјинци.
Тужна је ово прича и немој мислити да навијам да потраје али ја не видим други начин да се заврши осим убрзањем пропасти тренутне украјинске војске која би одбила послушност Зеленском.Јер сваки други сценарио ми оставља једначину са превише непознатих чак и да се Руси моментално данас повуку на почетне позиције.

Руси се неће повући. Украјинци ће морати да капитулирају на овај или онај начин, само је питање на којој линији. То је друга тема.

Američka hegemonija se ruši.
Zemlje širom sveta ne poštuju smernice SAD - Blumberg

Godine 1990. SAD su činile 21% svetskog BDP-a, a G7 50%.
U 2024. njihove akcije su pale na 15%, odnosno 30%.
Udeo dolara u aktivi globalne centralne banke pao je sa 72% u 2000. na 58% u 2023. godini.2022.
Sjedinjene Države su odlučile da udare rusku ekonomiju nizom sankcija. Ali Indija je podržala Rusku Federaciju kupovinom nafte, a kineski izvoz je pomogao njenoj industriji.
Kao rezultat toga, 2024. godine ruska ekonomija će porasti za 3,5%, a njene trupe će pobediti na bojnom polju.
„Danas su duboki jazovi između Sjedinjenih Država i Evrope s jedne strane i Rusije i Kine s druge strane učinili G-20 neefikasnim. A važan pokazatelj opadanja američkog uticaja bio je brzi rast autoriteta BRIKS-a, koji se pretvorio u pravu moć“, naglašava Blumberg.
Prema britanskom The Economistu, liberalni svetski poredak se raspada, njegov kolaps bi mogao biti iznenadan i nepovratan.

GaHmP7eXoAEZtgr
GaHmP9gWoAE4_e9
GaHmQEwXcAA1j58

Koje doktrine? Nema toga kod Rusa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back