Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meloni u Kini, bez svečanog dočeka.
Po naređenju senilnog pedofila, napustila je sporazume vezane za pojas i put, a sad je dopuzala da moli za milost.
Kina ne voli klovnove.

Koliko sam razumeo, Kina izvozi u Italiju vise nego stonuvozi za cak 20 i nesto milijardi.
Dalje ide da je Meloni dosla bukvalno da moli za Kineske investicije u Italijansku industriju narocito automobilsku.
Nema dileme da je i Italija prdnula u cabar zajedno sa NAFO.
Samo da podsetim da su amerikanci skoro bili 2 puta i bukvalno molili Kineze da im odobri jos jedan zajam od 800 milijardi dolara, zasta su odbijeni.
Ocigledno je da su strani investitori trajno izgubili poverenje u EU institucije nakon zamrzavanja i otudjivanja Ruske imovine mimo zakona i sudova.

Koliko sam razumeo, Kina izvozi u Italiju vise nego stonuvozi za cak 20 i nesto milijardi.
Dalje ide da je Meloni dosla bukvalno da moli za Kineske investicije u Italijansku industriju narocito automobilsku.
Samo da podsetim da su amerikanci skoro bili 2 puta i bukvalno molili Kineze da im odobri jos jedan zajam od 800 milijardi dolara, zasta su odbijeni.
Ocigledno je da su strani investitori trajno izgubili poverenje u EU institucije nakon zamrzavanja i otudjivanja Ruske imovine mimo zakona i sudova.
Da, sećamo se kad se ona kučka Jelen 3 puta saginjala do Sijevih cipela, pokušavajući ga odobrovoljiti da kupi najmanje jednu trilijardu američkog duga, pa Blinkenovih uvlakačkih poseta Pekingu gde ga je dočekivao samo američki ambasador na aerodromu. Manji od makovog trna, a čim se vrati u Fašington, pljuje Kinu i Sija pokazujući koliko je arogantan i nekulturan.

Ajdar kmeci,nakantali ih Rusi,blizu sloma su na obodu Krasnogorovke.
Epsko dranje ovih dana
IMG_20240727_205901_353.jpg

Srbija je jedina europska zemlja koja je protiv Europe, a za bilo koga ko je neprijatelj Europe, nevjerojatno, ja bih se zamislio da sam na vašem mjestu 🙄🙄🙄

Ko je to neprijatelj Evrope?
Rusija do pre dve godine nije bila neprijatelj nego partner

Evropa bi trebalo da razmisli o svojim odlukama i postupcima, mada mislim da je već prekasno za to

Največi neprijatelj Evrope je ona sama i sve što im se dešava i što će se tek dešavati predstavljaće rezultat rada unutrašnjih neprijatelja a ne "vojni napada zlih hordi sa istoka". Niko Evropu neće napasti ali će ona imati jako velike probleme u bliskoj budućnosti.

!!!!

🇷🇺 🇨🇵 “Rusija je spremna dati politički azil francuskim građanima koji su stradali zbog gledanja ceremonije otvaranja Olimpijskih igara 2024.”, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova tijekom brifinga za novinare.
Za dobivanje azila u Rusiji bit će potrebni sljedeći dokumenti:
✅ putovnica francuskog državljanina;
✅ ulaznica za svečano otvorenje + porezni račun koji potvrđuje kupnju;
✅ zaključak psihologa/psihijatra o prirodi pretrpljene psihičke traume + ovjerena kopija ruskog prijevoda.
Dokumenti se mogu donijeti u rusko veleposlanstvo u Parizu (6. i 7. prozor), vrijeme obrade - do 5 radnih dana.

Koju italijansku automobilsku industriju, tako nešto više ne postoji

Fiat je ušao u Stelantis i tamo se italijani slabo pitaju i odlučuju.
Doduše čak im je i laknulo zbog toga ne moraju da lome glavu teškim odlukama, samo gledaju gde nešto mogu da uzmu za sebe.

Što se ostatka italijanske industrije tiče tu je takođe vrlo zanimljiva situacija jer je Kina i glavni partner ali i glavni "krvnik".
Mnoge italijanske firme su se upecale na foru da im Kinezi prave robu, oni lepe markice i skupo prodaju ali se nisu nadali da će baš toliko brzo biti potisnuti i istisnuti sa tržišta baš od kineske konkurencije.

Dodatno, upravo je kineska konkurencija pokupovala silne italijanske brendove.

Situacija u italijanskoj privredi je generalno loša i ne znam šta bi to trebalo da se desi pa da se loš trend preokrene

Poslednja izmena:
Ko je to neprijatelj Evrope?
Rusija do pre dve godine nije bila neprijatelj nego partner

Evropa bi trebalo da razmisli o svojim odlukama i postupcima, mada mislim da je već prekasno za to

Največi neprijatelj Evrope je ona sama i sve što im se dešava i što će se tek dešavati predstavljaće rezultat rada unutrašnjih neprijatelja a ne "vojni napada zlih hordi sa istoka". Niko Evropu neće napasti ali će ona imati jako velike probleme u bliskoj budućnosti.
Putin je više puta izjavio 2021. da neće napasti Ukrajinu..
Sve te zlonamjerne glasine su došle sa zapada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back