Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa rijec je upravo o realanom rastu.
Gdje smo mi tute?

1721384882342.png

To je sve minorno u odnosu na rast jedne države za koju Svjetska banka tvrdi da ima najveći ekonomski rast.

Pogledajte prilog 1581854

https://economictimes.indiatimes.co...me-economy/articleshow/111463177.cms?from=mdr
Ma šta Svetska banka zna, valjda mi na krsti imamo mozgove koji bolje znaju 👇
Nebuloze.
https://www.statista.com/statistics/263621/gross-domestic-product-gdp-growth-rate-in-russia/

Dakle kumulativo je Rusija rasla nekih 5,5% u periodu 2022-2024 i to sa mnogo nizim GDP per capita. I to je samo bazirano na proizvodnji oruzja koja ne doprinosi rastu standarda.

Hrvatska u usporedbi je u istom periodu rasla za 12%
https://www.statista.com/statistics/348869/gross-domestic-product-gdp-growth-rate-in-croatia/

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 1581865
Зеленски је добар момак. Штета што је избио овај рат. Он би пуно направио за Украјину. Економска ситуација се пре рата почела побољшавати, почео је сузбијати корупцију. Штета што није имао прилику исказати се као вођа у миру. Суочен је са беспоштедном агресијом на своју земљу, стварно му није лако.

Chris Pratt Laugh GIF by Parks and Recreation

Kada budeš pročitao negde da su Ruske trupe ušle u neko od ovih mesta na mapi desno,možeš smatrati da su ušli na teritoriju Ukrajine,do tada su na svojoj zemlji,ma šta vi naklonjeni zapadnom narativu pisali ovde.
Pogledajte prilog 1581837
Знаш како Радашине, уколико војска пробије фронт и постигне моментум, мало јој је теже да прати како се који заселак зове и да ли имају право да буду тамо. Прво ће да уђу, па ће да питају и онда кажу "упс", нико нам није рекао. Али, је*ига, већ смо ту.

Medjunarodni poredak se urusava, krsi od kad postoji menjaju se samo pocinioci ne bih navodio primere jer ih je na hiljade, svet i poredak su postojali mnogo pre 1999. koja je ovde reper kada i ko je to ucinio.
1999 je bitna jer tu nije više bilo dve strane koje su svaka terale svoju priču, to je bilo (prvo) najstrašnije gaženje međunarodnog prava u doba unipolarnosti.

Fukujamin "kraj istorije" se bazirao na tome da je svet ušao u novo doba mira i pravde, gde niko više neće imati interes da ratuje, zbog ekonomskog prosperiteta i moćnih međunarodnih institucija.

Nakon raspada SSSR većina sveta je nakratko poverovala u tu utopiju, a onda su 1999. doživeli brutalno otrežnjenje. Kina je dobila bombu na ambasadu, Rusija dokaz da nikada neće biti poštovana, Indija i ostali da moraju da služe i povinuju se.

Eto, opet se na nama slomilo ali barem ovog nismo platili preveliku cenu. Sada tu cenu plaća Ukrajina nakon što je hegemonija doživela krah a oni nisu smogli snage da urade ono što smo mi te 1999, da prihvate stvarnost.

Да ли си чуо и упознат са истанбулским споразумом ???
Но шта ја објашнјавам будалама . Ствар прежвакана сто пута
Некоме лакше утерати у дупе него у главу :fdlan:
Napisao sam vec Putin obelodanio svoju "milost" najmanje godinu dana nakon Istanbula, bila je to velika pusacka seansa.

Ove godine 3,3%, ali sa obzirom da smo rasli mnogo brze od Rusije u prethodne dviej godine kumulativni rast od pocetka rata je u Hrvaskoj bio 12% a u Rusiji samo 5,5%.

Hrvatsko konacno pocnje da masovnije profitira od euroatlantskih integracija. Saveznistvo sa Amerikom je uvijek dobra ideja.
ви сте велесила за Русију
ЂДП, ЂДП, ЂДП

Ma šta Svetska banka zna, valjda mi na krsti imamo mozgove koji bolje znaju 👇
Pa upravo potvrdjujem ono sto je svjetska banka rekla (koja usput vrsi svoje prognoze za Rusiju od podataka koji Rusi proslijedjuju). Naravno da ce ruska ekonomija lakse rasti kad je pala u 2022 godini.

Ako ti se plata u jednoj godini prepolovi a u drugoj udupla opet si na nuli.

Jedini tko gubi je Europa. Slijedeća ekonomska kriza i nepovratno se vraćamo u 19. stoljeće.
Овога пута неће бити пукао "балон" некретнина (па онда финансијски сектор, па онда реални сектор) тај који ће покренути СЕКУ из 2008. године, биће то колапсирајући петродолар који више неће моћи да алиментира ненормално нарасли амерички дуг.

Napisao sam vec Putin obelodanio svoju "milost" najmanje godinu dana nakon Istanbula, bila je to velika pusacka seansa.
Izraelski premijer je mnogo pre njega to obelodanio, kao i neki drugi.

Nema više sumnje da su ukropi iscenirali Buču da bi nakon dogovorenog povlačenja Rusa iz Kijeva rekli "dogovora nema" i izigrali poverenje.

Zato sada Putin ne pristaje na dogovore koji bi od njega zahtevali poverenje, nego je prvi zahtev da se sada Ukropi povuku kao gest dobre volje. Pošto budale ne mogu da pristanu na to, što zbog nacističkih odreda smrti u svojim redovima što zbog vašingtonskih gazdi, demilitarizacija se nastavlja do definitivne kapitulacije Kijeva.

Medjunarodni poredak se urusava, krsi od kad postoji menjaju se samo pocinioci ne bih navodio primere jer ih je na hiljade, svet i poredak su postojali mnogo pre 1999. koja je ovde reper kada i ko je to ucinio.
јачи и слабији не могу бити исти никако, нијесу а нити треба
зато су јаки и направили "правила" у своју корист и крше их кад им је потребе

данас више и нема правила у неку руку бар не ко у староме свијету

Овога пута неће бити пукао "балон" некретнина (па онда финансијски сектор, па онда реални сектор) тај који ће покренути СЕКУ из 2008. године, биће то колапсирајући петродолар који више неће моћи да алиментира ненормално нарасли амерички дуг.
да, али ЂДП, цене некретнина :bljak: и стокови стално расту
само што се ту може рећи је ЂДП, ЂДП,ЂДП

E vidiš,to nije namena (uloga) NATO.Oni sebe nazivaju ODBRAMBENIM SAVEZOM a prave sr**a po svetu i izazivaju ratove.Ja ranije nisam imao loše mišljenje o zapadnim državama dok nije počelo ovo u Ukrajini.Onda sam se zainteresovao i proveo dosta vremena čitajući i istražujući.Zapad je lopov i lažov da mu nema ravnog na planeti.Čudo jedno koliko lažu i manipulišu i šta sve rade(kradu) po svetu.Čudo.
Nece NATO dozvoliti da im neokomunizam dodje na granice jer ti je sada jasno za :D sto se zove odbambeni savez?

А шта је него агресија напад на другу државу?! Отимање територија. Сећа ли се ико Аутономне покрајине Косово и Метохија? Украјина бар има администрацију окупираних региона и градова у избеглиштву а Србија се и тога одрекла.

А шта је него агресија напад на другу државу?! Отимање територија. Сећа ли се ико Аутономне покрајине Косово и Метохија? Украјина бар има администрацију окупираних региона и градова у избеглиштву а Србија се и тога одрекла.
Pa mogli su usrai nci i bez toga, ali eto naseli su, došo jonson, pa nulandica i sve ode niz vodu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back