Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?


  • Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

photo_2024-05-20_07-29-17.jpg
photo_2024-05-20_07-29-21.jpg
photo_2024-05-20_07-29-24.jpg
 
Бајден их је све заразио деменцијом! До сада нисам имао појма да је то преносива болест, али човек се учи док је жив.
РФ се полако пречишћава од својих уграђених слабости у систему, неспособних и/или корумпираних (мислим да Кина то посматра из прикрајка и учи због неизбежног сукоба са САД у Азији), али на Дивљем Запада је по инерцији хипепродукција полудебилних кадрова који доносе битне, политички подобне одлуке, као, на жалост и у нашој земљи.
А не би морало да буде тако, макар у САД постоје изузетно способни и обучени аналитичари и стратези и специјализовани институти, али их је потиснула идеологија лутке на концу Шваба. Срећом по свет да је тако. То је клица њиховог пораза, а не само стратешки потези РФ или Кине у читавом свету. Због свега набројаног, мислим да је глобални пораз Дивљег Запада неизбежан, село по село, земља по земља, континент по контитенет.
И у САД и у Еуропској унији су блиски веома важни избори, али не верујем да ће преко ноћи успети да нешто битно промене. Замајац је превелики, тако да пре можемо тамо да очекујемо међусобне сукобе, могуће и насилне, непомирљивих глобалиста и антиглобалиста, који ће их додатно ослабити, него по све опасне меритократије на Дивљем Западу коју су представљали опасни непријатељи у прошлости, на пример Кисинџер и Бжежински, као и многи други.
 
Evo npr kako “unistavate rusku avijaciju na Krimu” - pre par dana je pogođeno nekoliko bivših Ukro MiG-29 koji zbog sukoba oko Krima nisu nikada vraćeni Ukrima - inače nije mogao da poleti još od kraja devedesetih:
Фора је што ово није прво гађање аеродрома на Криму, гађали су га и прошле године-више пута и почетком ове године.
Крим је под посебним режимом одавно.И то знају сви осим кро бојне.
Ако мене питаш мислим да Русија свјесно поставља макете и старе распале авине како би детектовала одакле дјелује ATACMS који користи мобилне лансере па га је теже наћи.А ови се пале као мали мајмуни.
 
Poslednja izmena:
Cekaj Frtko da te pitam nesto, pogledo video, pogodjena vec dobro ostecena sta je zgrada, podigao se bas veliki dim kao da je ceo kompleks srusen do temelja, zgrada je jos vise ostecena i urusena ipak ostala cela.

Ajd kazi mi sad kako znaju da je eliminisano 20 ruskih vojnika ? :think:
Rat je i sve se zna. :lol: Onomad Rusi kinzalom eliminisali 300 Nato oficira 120 metara ispod zemlje 3-400 km od svoje granice i prebrojali ih bez da silaze u bunkere.
 
Фора је што ово није прво гађање аеродрома на Криму, гађали су га и прошле године-више пута и почетком ове године.
Крим је под посебним режимом одавно.И то знају сви осим кро бојне.
Ако мене питаш мислим да Русија свјесно постава макете и старе распале авине како би детектовала одакле дјелује ATACMS који користи мобилне лансере па га је теже наћи.А ови се пале као мали мајмуни.
Samo se ti tješi.

Sateliti sve vide a avion nije igračka...
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top