Rat u Ukrajini (28)

Da li će se rat proširiti van Rusije i Ukrajine?

• Ukupno glasova
    88
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rusi u cilju izbegavanja destabilizacije prinudjeni da raketiraju gradove po Ukrajini? Posto ova ruska stabilizacija slabo ide morace da pojacaju napade na Ukrajince, za sve su krivi krvolocni imperijalisti i kapitalisti koji su ubedili sirotinju oko Rusije da su zapadne integracije bolje za svaku zemlju a ustvari je sasvim obratno, oduvek je Rusija dobrocinitelj Ukrajincima, mamu im maminu imperijalisticku. :D

Rusija brani poslednje crvene linije i formira saveznički blok za uspostavljanje multipolarnog sveta. Ukrajinci su u toj priči fusnotica.

EDIT: u čemu je problem što sam napisao da namernim zaglupljivanjem svojih postova dokazuje da je maliciozan? Ajde banujte me.

Poslednja izmena:
то је јако, јако лоше ако официр мора све сам радити и ић
и гурати нос у нешто што није његов посао (посао подофицира и војника)

Исто ко у Босни кад је Младић водио пјешадијски вод у нападу код Сарајева па их увалио у говн. и побјегао.
То за Младића и негде око Сарајева случај нисам чуо заиста али постоје јединице (па и војске) које негују традицију да официри напредују до високих чинова искључиво кроз јединицу. Рецимо Америчка 101, па 82 извиђачка.... Француски 2. падобрански пук, има их још САС, СБС......
Тим официрима је већа част да служе са војником у рову него да оду у канцеларију.

То за Младића и негде око Сарајева случај нисам чуо заиста али постоје јединице (па и војске) које негују традицију да официри напредују до високих чинова искључиво кроз јединицу. Рецимо Америчка 101, па 82 извиђачка.... Француски 2. падобрански пук, има их још САС, СБС......
Тим официрима је већа част да служе са војником у рову него да оду у канцеларију.
свак има свој посао, а посао вишег официра није да се излаже него да се бави другим стварима да би онај које је у врху напада имао све што треба и добио помоћ ако му треба

Рјетке су ситуације ђе се то ради.
За Младића сам то чуо од неки Босанаца, једни су га хвалили а други пљували (јер није то био његов посао, плус их је увалио у гов.).

golem uspeh Ukrajinske vojske nema šta :D čestitke na podvigu bato :)
ako rusi razmisljaju kao i ti onda ima ne samo da ispuse rat nego da ih i raskomadaju od toliko modernih pvo sistema oni drze ogromnu kolicinu prema japanu i kini sto nema nikakve logike i stalno nesto cekaju moras nekad i da pokrenes ofanzivu na nekom delu fronta da bi neprijatelja razvukao i da ga stavis u nezgodnu situaciju

To je vec baljezganje.

Zasto?

Ukrajina je sada bitno jaca vojna sila nego februara 2022 i bez sumnje najmocnija armija u Evropi

Naime tada u prolece 2022 nisu mogli, osim zardjalim strizom iz neke 1970e godine da izvedu napad preko granice.
Ajde ne lupaj. Više puta sam objasnio koji je bio plan za destabilizaciju Rusije, Ukrajinci su tu nebitni, šta trabunjaš o napadima Ukropa preko granice, odakle ti to?

Ovo o moćnoj armiji je tek za smeh, komedija.

ako rusi razmisljaju kao i ti onda ima ne samo da ispuse rat nego da ih i raskomadaju od toliko modernih pvo sistema oni drze ogromnu kolicinu prema japanu i kini sto nema nikakve logike i stalno nesto cekaju moras nekad i da pokrenes ofanzivu da bi neprijatelja razvukao i da ga stavis u nezgodnu situaciju
eto ti si pametniji od svih ruskih generala , pukovnika, majora pa znaš gde, šta i kako treba.... šta ima a šta nema logike.. njih 500 ili 1000 ili 10 000 oficira koji su tamo na licu mesta i koji su završili sve vojne škole i koji ratuju već dve godine ne znaju a ti sa svoje poderane drvene stolice koji pratiš rat na tv u znaš.. :) idi brt apliciraj u ukrajinsku armiju da ih još malo posavetuješ da napreduju još brže i bolje :) treba im takav stručnjak

свак има свој посао, а посао вишег официра није да се излаже него да се бави другим стварима да би онај које је у врху напада имао све што треба и добио помоћ ако му треба

Рјетке су ситуације ђе се то ради.
За Младића сам то чуо од неки Босанаца, једни су га хвалили а други пљували (јер није то био његов посао, плус их је увалио у гов.).
Разумем те али ево ти рецимо случај припадника канадске војске у Авганистану. Снајперисти су у питању и снајперску тројку (пуцач осматрач и помоћник) предводио је потпуковник, један врсни стрелац (јбг заборавио сам му име). Он је израстао кроз јединицу буквално од потпоручника до потпуковника и био је у снајперском одељењу. Није морао. Он је иначе постигао светски рекорд у даљини гађања покретне мете. Оборио је авганистанског војника у покрету на 2405 метара. Забележили су на даљиномеру који је држао осматрач. Гађао је калибром 338 лапуа магнум. Он има потврђених неколико погодака у покретну мету на даљинама изнад 2000 метара.
Он никада није желео да оде из јединице иако је командовао фактички само тројицом војника.

Rusi uvek obore ispaljene projektile i uvek ostatak rakete pogodi cilj. Gebels mala maca za rusko MO RF. :super:

нападу на Севастопољ 22.09.2023

1. Најмање 1 пројектил погодио је штаб Црноморске флоте. Обим штете и број жртава још нису јасни. Судећи по доступним снимцима, долазак је био у централном делу зграде.

2. Остаци једне од оборених пројектила пали су на подручје позоришта Луначарски на авенији Нахимов.
Тврди се да је током напада оборено укупно 8 пројектила.

3. Приликом напада у заливу традиционално се користио аеросолни дим са бродова као
превентивне мере.

4. Локалне власти позивају грађане да не снимају операције ПВО и последице долазака.

Interesuje me kako si uspeo da ''combat veterans'' prevedeš kao poginule vojnike.
owned GIF

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back