Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.
Да будем искрен очекивао сам одговоор ниског интелектуалног нивоа и кавлитета, али ти је пошло за руком да превазиђеш и моја најскептичнија предвиђања.

Веј ту го... Ту НАТО фјучер.

.
Prilagodjeno za vas

.
Ма где нацистичка...

Fe8yH3bWQAAGel3

.
Imaju i Rusi toga na buljuke

.
Да будем искрен очекивао сам одговоор ниског интелектуалног нивоа и кавлитета, али ти је пошло за руком да превазиђеш и моја најскептичнија предвиђања.

Веј ту го... Ту НАТО фјучер.

.
Ruski mediji su dokazano lažovski

Hell, pa i ovaj ceo rat ste nas ubeđivali da ne postoji

Imaju i Rusi toga na buljuke
.
И не само Руси, мање више свуда ћеш на ове идиоте да наиђеш.

Међутим, свуда им се власти оштро супротстављају, осим у Украјини и (што се мање зна) у балтичким НАТО керићима.

.

Poslednja izmena:
Naravno da te ne zanima, jer ti nije u interesu da te zanima da si naseo na kremaljsku propagandu.

Nema logora, nema istrebljenja Jevreja, nema ubermenša, nema velikog vođe, nema ničega osim laži gospodina P.
Nikada nisam porekao činjenicu da je Amerika na spoljnopolitičkom planu pravila mnoga sranja.

Međutim, tebi taj moj stav ne odgovara, pošto ne volim gospodina P. "Ako neko Njega ne voli, onda on mora biti nekorektan po svakom osnovu", misliš ti.

Zato odlučuješ da ignorišeš moju izjavu iz prve rečenice, jer uvek je bolje ignorisati ono što ti ne odgovara.
Nemoj te fore sa mnom, nisam dete.

Ti meni kažeš da te kritikujem "jer ne voliš gospodina P". Znaš šta, ja već decenijama gledam isti scenario opravdavanja Američkih invazionih avantura, koje uvek počinju sa "mi nismo protiv naroda Iraka/Somalije/Afg/Srbije/Libije/Sirije/... mi želimo da ih oslobodimo zlog čike koji je na čelu države". Personalizacija neprijatelja, stvaranje demona sa kojim nema druge nego ga pobediti, po svaku cenu, po cenu uništenja svakog ko zasmeta ili se nađe na putu. Hebiga, kao što Medlin kaže svesni smo žrtava ali nema druge, on je toliko zao i tolika pretnja, mora biti pobeđen da bi svet bio spašen. On je usamljeni đavo, paranoičan, izolovan, mi smo koalicija dobra, svi zajedno spašavamo svet od njega za bolje sutra. Šio mi ga Đura.

Dakle šta je tvoja prva rečenica? Da sam "naseo na kremaljsku propagandu". Još jedan tipičan metod diskreditacije: "ako se ne slažeš sa US narativom ti si žrtva propagande zlog čike". Nemoj mi reći, kao da ne gledam svojim očima njihovu bezobraznu propagandu bez granica koja samo posluži trenutnim ciljevima, a posle "pa hebiga, možda smo lagali ali ostvarili smo ciljeve i sad je sve ok".

Dakle sva obuka koju si prošao u USAid možda prolazi kod velike većine ljudi u 90% zemalja, ali pokušavati iste forice nad pripadnicima naroda koji je 30 godina demonizovan od strane te iste mašinerije jednostavno nema prođu, mi decenijama iz lože gledamo primenu svih tih forica.

Poslednja izmena:
:kokice: :kokice:

Oružane snage Ukrajine na levoj obali Dnjepra: borbe u blizini Antonovskog mosta i neprijateljske DRG u blizini Oleshki

stanje od 17.00 26. juna 2023.

Od juče su se nastavile aktivne borbe u području dača u blizini Antonovskog mosta. Tokom proteklih sedmica ukrajinske formacije su prebacivale male grupe na čamcima, koristeći nemar komadanata Oružanih snaga RF, te nedostatak opreme za izviđanje i uništavanje.

Od noći je više od 50 ukrajinskih vojnika zauzelo položaje tačno na mostu, skrivajući se iza stubova i obližnjih zgrada. Pokušaji ruskih boraca da isteraju Oružane snage Ukrajine s mesta bili su neuspešni zbog stalne topovske vatre i upotrebe ručnih bespilotnih letelica od strane protivnika.

Teren ide na ruku ukrajinskim formacijama, jer je desna obala Dnjepra viša od leve. I udari ruskih Vazdušno-svemirskih snaga na neprijateljske položaje pokazali su se netačnima. Odsutnost vatrenog delovanja daje ukrajinskim formacijama vremena da se konsolidiraju u dačama.

Situacija na levoj obali Dnjepra ostaje napeta. Ruskim je vojnicima fizički teško potisnuti APU s ove strane reke zbog kontrole vatre na prilazima.

S taktičke tačke gledišta, konsolidacija Oružanih snaga Ukrajine na ovom području još ne igra značajnu ulogu: jedan put ide od dača, ostatak je ili močvara ili ostrva, kroz koje se teško kretati s velikim snagama.

Međutim, u slučaju izostanka reakcije i sistemskog poraza ukrajinskih položaja i odgovarajućih pojačanja, Oružane snage Ukrajine moći će nastaviti kretanje prema unutrašnjosti.

:kokice: :kokice:

Oružane snage Ukrajine na levoj obali Dnjepra: borbe u blizini Antonovskog mosta i neprijateljske DRG u blizini Oleshki

stanje od 17.00 26. juna 2023.

Od juče su se nastavile aktivne borbe u području dača u blizini Antonovskog mosta. Tokom proteklih sedmica ukrajinske formacije su prebacivale male grupe na čamcima, koristeći nemar komadanata Oružanih snaga RF, te nedostatak opreme za izviđanje i uništavanje.

Od noći je više od 50 ukrajinskih vojnika zauzelo položaje tačno na mostu, skrivajući se iza stubova i obližnjih zgrada. Pokušaji ruskih boraca da isteraju Oružane snage Ukrajine s mesta bili su neuspešni zbog stalne topovske vatre i upotrebe ručnih bespilotnih letelica od strane protivnika.

Teren ide na ruku ukrajinskim formacijama, jer je desna obala Dnjepra viša od leve. I udari ruskih Vazdušno-svemirskih snaga na neprijateljske položaje pokazali su se netačnima. Odsutnost vatrenog delovanja daje ukrajinskim formacijama vremena da se konsolidiraju u dačama.

Situacija na levoj obali Dnjepra ostaje napeta. Ruskim je vojnicima fizički teško potisnuti APU s ove strane reke zbog kontrole vatre na prilazima.

S taktičke tačke gledišta, konsolidacija Oružanih snaga Ukrajine na ovom području još ne igra značajnu ulogu: jedan put ide od dača, ostatak je ili močvara ili ostrva, kroz koje se teško kretati s velikim snagama.

Međutim, u slučaju izostanka reakcije i sistemskog poraza ukrajinskih položaja i odgovarajućih pojačanja, Oružane snage Ukrajine moći će nastaviti kretanje prema unutrašnjosti.
.
Ма супер.

Руси су са десне страбе Дњепра отишли јер је Антоновски мост био једина веза са позадином, односно снабдевањем.

Када их се довољно накупи на левој страни, како ће да се врате?

Или мисле да крену одатле на Москву.

.

Prigožin je na svom kanalu na Telegramu objavio audio poruku u kojoj navodi da niko nije pristao da potpiše ugovor sa ministarstvom odbrane i da je njegova plaćenička firma morala prestati da postoji 1. jula.

Prigožin je rekao da je cilj njegovog marša na Moskvu bio da se spreči uništenje grupe Vagner.

On je rekao da cilj nije bilo svrgavanje ruskog političkog rukovodstva, već da se vojni zvaničnici pozivaju na odgovornost.

Prigožin je rekao da Vagner žali „što su morali da pogode rusku avijaciju“ i da su se okrenuli „da ne bi prolili krv ruskih vojnika“.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back