Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мислиш да НАТО не би примио Украјину без приступа мору?
Ne bi dobili ništa što već nemaju osim bankrot ostatak nekadašnje Ukrajine.Za Nato je bitan Donbas (rude) i izlaz na more (geostrateški klin u ruskoj sferi).Druga stvar onda bi pokretanje novog sukoba bio sudnji dan.Mislim da se Ukrajina još uvjek može podijeliti.Postoji dovoljno bivših Ukrajinaca koji na Ruse ne gledaju kao na neprijatelje ali i dovoljno ukro*ustaša koji kažu nato nema alternativu.Pošteno ako mene pitaš samo još da se dogovore koliko kome po zonama.Zato gledamo rat sada.

Kako nije, pa zašto je onda Rusija počela Zimski rat nego zbog svojih vekovnih ognjišta.

Ваистину је почела рат због пустара око Ладога језера, где су в(ј)ековна огњишта баштинили једино ирваси и вукови, то је оно што су тражили да им Финци уступе...али се после мало закомпликовало.

U JBT, sad izvukli i njega na sunce:rotf::rotf::rotf:
Vidiš kako si ograničen.
Dok su Prigožin i oni koji stoje iza njega mislili da će im se u rušenju Moskve pridruživati redovne ruske trupe, TO, policija, nikakvi razgovori sa bilo kim i apeli od bilo koga nisu davali rezultate.
Kad je to izostalo i kad je shvatio da je ''izgorio'', mogao mu je i ulični čistač da ponudi deeskalaciju, prihvatio bi.
Preigrao se, sad je u panici, svaki novi dan mu može biti poslednji.

Ne bi dobili ništa što već nemaju osim bankrot ostatak nekadašnje Ukrajine.Za Nato je bitan Donbas (rude) i izlaz na more (geostrateški klin u ruskoj sferi).Druga stvar onda bi pokretanje novog sukoba bio sudnji dan.Mislim da se Ukrajina još uvjek može podijeliti.Postoji dovoljno bivših Ukrajinaca koji na Ruse ne gledaju kao na neprijatelje ali i dovoljno ukro*ustaša koji kažu nato nema alternativu.Pošteno ako mene pitaš samo još da se dogovore koliko kome po zonama.Zato gledamo rat sada.

Нисам сигуран, али хајде.

Можда поделу Украјине и пријем њеног западног дела у НАТО заиста не треба тумачити као пораз Русије. Под условом да Русија кроз пар деценија не дође поново у нелагодну позицију да ратује са њом, наравно.

Kažem ja da smo mi Srbi drugi najgluplji narod, odmah posle Ukrajinaca. Treba biti teško mentalno bolestan da voliš one koji su te bombardovali (nato) i koji i dan-danas krive Srbe kad šiptari prebiju ili ubiju srpsko dete na Kosovu. Juče sam se setio da je bilo mnogo kolaboracionista nemačkih nacista u Srbiji, mnogi drugosrbijanci su izgleda njihovi potomci.

💣💣💣

IMG_4725.jpeg

Нисам сигуран, али хајде.

Можда поделу Украјине и приступ њеног западног дела у НАТО заиста не треба тумачити као пораз Русије. Под условом да Русија кроз пар деценија не дође поново у нелагодну позицију да ратује са њом, наравно.
Ali to bi onda bio de fakto rat Nato-Rusija.Zato i mislim da dugoročno donosi mir i nekakav kontrolisani oblik hladnog rata gdje će Rusija da se miri sa EU mic po mic.Globalizacija i svjetska trgovina je proces koji se ne može zaustaviti više to je moje mišljenje bez obzira što svijet vuče na multipolarnost jačanjem Azije u svakom smislu.

Kažem ja da smo mi Srbi drugi najgluplji narod, odmah posle Ukrajinaca. Treba biti teško mentalno bolestan da voliš one koji su te bombardovali (nato) i koji i dan-danas krive Srbe kad šiptari prebiju ili ubiju srpsko dete na Kosovu. Juče sam se setio da je bilo mnogo kolaboracionista nemačkih nacista u Srbiji, mnogi drugosrbijanci su izgleda njihovi potomci.
Jesi vidio taj pokvareni NATO, probudili se jedno jutro, cirkaju kaficu i krenu pričati koga bi mogli rokati danas. En ten tini, ajmo Srbiju. Tako je to počelo, majkemi.

Ali to bi onda bio de fakto rat Nato-Rusija.

Ни у то се не бих кладио. Штавише, мислим да су страшно наивни сви они који мисле да би НАТО започео нуклеарни рат са Русијом због бивших совјетских држава или због држава које су биле у Гвозденој завеси.

Рат до истребљења због оних које су до јуче звали комунистичким олошем, а до прекјуче нижим расама?

Тешко...

A zašto je Kosovo bitno onda za NATO?
Samo izbjegni onu fantaziju o hiljadama milijardi dolara u rudama na Kosovu.

Vidiš kako si ograničen.
Dok su Prigožin i oni koji stoje iza njega mislili da će im se u rušenju Moskve pridruživati redovne ruske trupe, TO, policija, nikakvi razgovori sa bilo kim i apeli od bilo koga nisu davali rezultate.
Kad je to izostalo i kad je shvatio da je ''izgorio'', mogao mu je i ulični čistač da ponudi deeskalaciju, prihvatio bi.
Preigrao se, sad je u panici, svaki novi dan mu može biti poslednji.
:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back