Rat u Ukrajini (23)

Koji će biti ishod ukrajinske kontraofanzive?

• Ukupno glasova
    110
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
potpisujem...samo nisam siguran dal je putin prava osoba za predstojeće razdoblje...ponavljan...izašao je iz židovskog hazarsko šešira i repovi ga prate...nikada neću zaboraviti njegovu šetnju nakon parade sa onim izraelskim krvnikom i njegovo podilaženje uključivši i izgovorene židovske šale...treba znati...staljin nakon neuspjeha 1941. smjenio je sve stare generale i maršale i dao sve u ruke mladim ljudima žukov,čujkov,rokosovski itd..a putin još uvijek vrti šojgua i gerasimova i taj vojni birokratski aparat a šojgu čak i nema vojnu izobrazbu što u današnjim vremenima je nedopustivo....umjesto da je sastavio nacionalnu vladu od patriotskih stranaka on se ponaša kao da se ništa ne događa...i protežira umjesto struke podobnike i prijatelje...pa tek su danas zabranili fincima ulazak u rusiju bez viza, a SBU im bez viza ulazi direkt iz kijeva..kaskaju za događajima i nikako da preuzmu inicijativu i samo uzvračaju udarce i to teške volje....kako je uopće moguće da im danas seljaci slikaju oborene avione i trupla kako gore - gdje je vojna cenzura...gdje je vojni pojas uz granicu sa ukrajinom sa posebnim propusnicama..toliki javašluk je nezamisliv.
Znam ali meni se čini da Rusija želi eskalaciju kako bi posle opravdala brutalnost.Pratim ruske medije aktivno preko godinu dana i sve vuče na takav scenario.Navlače Ukre da udare po Rusiji kao što je Nato navlačio Ruse da udari na Ukre.Moramo shvatiti da ove geoigre nisu jednostavne i ne rade se preko koljena.Sjećaš li se promjene komplet doktrine nakon napada Ukra na Krimski most?Možeš li garantovati 100 posto da su to odradili Ukri?Komplikovano je ali vjeruj Rusima nema sada nazad i zato im odgovara ograničena eskalacija, da mogu završiti priču i imati opravdanje da dižu još vojnika na frontu.Ovdje neće biti ključ ko ima opremu jer je danas imaju obe strane (Ukri dobijaju od Nato hijena a Rusi je imaju za bacanje, Rusija je simbol za skladište oružja, nafte i gasa), već ko ima dovoljno ljudstva da koristi opremu.Sirija je najbolji primjer kako se geopolitika slomi na jednoj državi sa puno mesa za žrtvovanje.Ukrajina je Sirija 2.

Moskvu su Rusi iz strateških razloga sami potopili, te zarobili zapadne naci brodove i podmornice
Brod Moskva je ogledalo stanja u ruskoj vojsci.
Svejedno je li u pitanju bio pozar ili raketa, greska koja se ne prasta.
Glavni brod flote sa imenom glavnog grada, nuklearni pogon i naoruzan svim i svacim, imao je vise PZO sustava nego mnoge drzave.
Ratni brodovi a pogotovu takav jedan moraju biti na maksimalnom oprezu 24/7 bilo da je rat ili mir.

Sve vojske koje rado paradiraju i pokazuju sta sve imaju su tigrovi od papira.
Zamisli da Amerikanci vrse vojne parade, sta bi sve imali za pokazati.

💥Непријатељ је највероватније употребио Патриот:

Извештава се да су 2 авиона оборена у региону Брјанска
У један у Клинцима - други авион је пао у други у близини села Суретски Ант.
Употреба америчких ПВО система Патриот је само једна од претпоставки.
Према тактичко-техничким карактеристикама, ПВО Патриот је способан да пресреће и обара циљеве који лете брзином до 2.500 километара на час на удаљености до 100 км.

РВвоенкор

Су-34 се срушио у Брјанској области - све данас изгубљене летелице могле су да буду нападнуте од стране Оружаних снага Украјине из пограничних региона

Судећи по пристиглим информацијама, које тек треба да се провере, Ваздушно-космичке снаге су данас изгубиле два хеликоптера и један Су-34 у Брјанској области. Многоје теорија да је то била "пријатељска ватра". Са наше стране, напомињемо да је губитак три летелице одједном пријатељском ватром мало вероватан.
Може се говорити или о деловању система ПВО великог домета са украјинске територије, или о диверзантским групама са МАНПАДС-има у пограничном подручју.

🇷🇺Ми-8 и Су-34 су вероватно оборени НАТО пројектилима ваздух-ваздух са ловаца
▪Неколико пројектила наше ПВО снаге су успеле да пресретну
▪2 пројектила су прошла кроз одбрану и погодила наш бомбардер и хеликоптер.
▪Непријатељ је можда користио америчке ракете средњег домета АИМ-120.
▪У исто време, локалне власти су најавиле план „пресретања“ за хапшење могућих диверзаната умешаних у обарања наших летелица.

РВвоенкор

🚨 Због две несреће у Брјанској области, уведен је план пресретања

❗Војска и снаге безбедности трагају за диверзантима који би могли бити умешани у напад на Ми-8 и Су-34.

⭐ Нажалост, погинуле су обе посаде.

🏴‍☠Непријатељ је поново погодио Луганск крстарећим пројектилом Сторм Шадов из Британије
▪Оружане снаге Украјине су јуче први пут употребиле ове ракете на Машаводу. Данас је у близини старе зграде Академије унутрашњих послова експлодирала ракета.
▪ "Према информацијама, има на десетине мртвих и рањених војника. Чекамо детаље".

https://t.me/SrbijaRusija
Samo rokaj i kokaj :D

Brod Moskva je ogledalo stanja u ruskoj vojsci.
Svejedno je li u pitanju bio pozar ili raketa, greska koja se ne prasta.
Glavni brod flote sa imenom glavnog grada, nuklearni pogon i naoruzan svim i svacim, imao je vise PZO sustava nego mnoge drzave.
Ratni brodovi a pogotovu takav jedan moraju biti na maksimalnom oprezu 24/7 bilo da je rat ili mir.

Sve vojske koje rado paradiraju i pokazuju sta sve imaju su tigrovi od papira.
Zamisli da Amerikanci vrse vojne parade, sta bi sve imali za pokazati.
Oni nisu imali otadzbinski rat da bi paradirali.

A jbg, sad si me raskrinkao. Samo podvaljujem i lažem
Ok..ako nemas ti imam ja :D
Ja radim sa cistim dokumentima i argumentima :rtfm:

1683982706911.jpeg

Према тактичко-техничким карактеристикама, ПВО Патриот је способан да пресреће и обара циљеве који лете брзином до 2.500 километара на час на удаљености до 100 км.

РВвоенкор

Су-34 се срушио у Брјанској области - све данас изгубљене летелице могле су да буду нападнуте од стране Оружаних снага Украјине из пограничних региона

Судећи по пристиглим информацијама, које тек треба да се провере, Ваздушно-космичке снаге су данас изгубиле два хеликоптера и један Су-34 у Брјанској области. Многоје теорија да је то била "пријатељска ватра". Са наше стране, напомињемо да је губитак три летелице одједном пријатељском ватром мало вероватан.
Може се говорити или о деловању система ПВО великог домета са украјинске територије, или о диверзантским групама са МАНПАДС-има у пограничном подручју.

▪У исто време, локалне власти су најавиле план „пресретања“ за хапшење могућих диверзаната умешаних у обарања наших летелица.

РВвоенкор

❗Војска и снаге безбедности трагају за диверзантима који би могли бити умешани у напад на Ми-8 и Су-34.

🏴‍☠Непријатељ је поново погодио Луганск крстарећим пројектилом Сторм Шадов из Британије
▪Оружане снаге Украјине су јуче први пут употребиле ове ракете на Машаводу. Данас је у близини старе зграде Академије унутрашњих послова експлодирала ракета.
▪ "Према информацијама, има на десетине мртвих и рањених војника. Чекамо детаље".

Znači Patrioti ne da su u potpunosti operativni nego se koriste i za ruski teritorij.
Čekamo obaranje Tupoljeva koji bi lansirao kinžalića.
:maramica:

Ne zaboravite još uvjek najviše ginu bivši Ukrajinci.Sve ove žrtve po Lugansku, Donjecku, Krimu do 2014 godine su bili faking Ukrajinci.Ovo je gradjanski rat gdje se prvo upetljao Nato tek posle Rusija da spasi Ukre koji se osjećaju kao Rusi od krvoprolića.Žrtvovane su obe strane za tudiji interes ako ćemo biti iskreni do kraja Jbg. veliki nemaju emocija za male probleme...

Oni nisu imali otadzbinski rat da bi paradirali.
Imali su rat za nezavisnost, imali su dovoljno ratova koji su u njihovoj javnosti glorificirani kao rat za americku demokraciju, slobodu i sl.
Ucestvovali su u 2sr na dva okeana i na tri kontinenta, povoda je dovoljno.
Ali ne trose novce na to i ne hvale se naoruzanjem, sute i rade.
Obljetnice obiljezavaju na drugi nacin.

:woho:

Prigožin je rekao da Wagner za potpuno osvajanje Bahmuta treba zauzeti oko 20 visokih zgrada.

“Ali snage Ruske Federacije ne daju nam ništa jer se bokovi raspadaju, fronta se urušava
", kaže Prigožin. Dodaje da pokušaji Ministarstva da na informacijskom polju izgladi situaciju u Bahmutu vode u tragediju za Rusiju.

"Odmah prestanite lagati. Ako ste pobjegli, izgradite drugu liniju bojišnice”, rekao je Prigožin.

РВвоенкор

РВвоенкор

Nekoliko teorija...

Rusija ionako nije imala mnogo novijih modela borbenih aviona, a do sada su ih izgubili prilicno.
Velika teritorija ciji zracni prostor moraju cuvati, i mali broj letjelica za tu povrsinu ograniciti ce im u potpunosti njihove akcije u Ukrajini, tim vise jer ukrajinska PZO svakim danom jaca.
Kao i u slucaju tenkova ne mogu proizvesti vise aviona nego sto ih gube.
Pitanje je vremena kad ce Ukrajina dobiti zapadne avione, piloti su im odavno na obuci.
Zadnji uspjesi ukrajinske vojske ce ubrzati isporuke modernih skupih sustava zapadne proizvodnje. Jer uspjeh je bio potreban kao dokaz da se isporuke isplate.

Појавили су се снимци са места пада Су-34 код Стародуба у Брјанској области, ловац се срушио у близини украјинске границе.

Како се наводи, погинула је посада Су-34. Пилот и навигатор нису успели да се катапултирају. Њихова тела су већ пронађена, а место несреће је ограђено.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back