Rat u Ukrajini (23)

Koji će biti ishod ukrajinske kontraofanzive?

• Ukupno glasova
    110
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Tu Prigožin na 22 s kaže da je samo na tom mestu izgubio 500 ljudi. Da li je moguće?

Nemojte ostalo gledati, ima gadnih prizora!
Dabome, nije 500 nego 5000, čovek troluje da bi posle pokazao kako je uprkos svemu osvojio Bahmut. Mora da uveliča svoj uspeh - glavna Ukro fortifikacija u samom gradu tzv “Citadela” je pred samim slomom jer je VVS bombarduje 24/7.

Dabome, nije 500 nego 5000, čovek troluje da bi posle pokazao kako je uprkos svemu osvojio Bahmut. Mora da uveliča svoj uspeh - glavna Ukro fortifikacija u samom gradu tzv “Citadela” je pred samim slomom jer je VVS bombarduje 24/7.
Nakon Lisabona i Berlina stvarno vas je tužno čitat kad spominjete neku Citadelu u nekom tamo faking Bahmutu :kafa:

NEWS UPDATE BAKHMUT COUNTEROFFENSIVE MORNING MAY 11 What happened during the night? There where ukrainian attepts to counterattack but they didn't achieve anything. In the city ukrainian attacks mainly attempted to stop or drive back russian attempt to advance. Within the "Citadel/Nest" russian forces are getting close to School No 12 (yellow circle), both from NW and SE. If the russians take it remaining ukrainian forces, 2-500 men, in the eastern part of the "Citadel/Nest" will be cut off. UkrAF of course want to avoid that and tries to stop the russian advance. School No 12 is a good defensive position and could be costly to take. The best method for the russians are probably to use FAB1500 and level it to the ground. The ukrainians will probably soon abandon the area east of the school. In the NW ukrainian forces try to keep the russians away from their last defenceline in that part of town as long as possible. In the south ukrainians also try to hang on to the remaining area east of Chajkovskogo Street as long as possible. No changes on the ground in the city has been reported during the night. On the northern flank UkrAF tried to retake areas taken by the russians the day before and push the russians away (yellow circle map 2) from the Khromoveroad/road 0506. According to russian sources they allegedly cut of the ukrainian spearhead and destroyed a couple of battalions (200 KIA, 300 WIA). Take this with a large bucket of salt, especially the numbers of ukrainian casualities. But the ukrainian attack didn't succeed in reclaiming any ground. In the south UkrAF tried to take advantage of their advance yesterday (purple circle) but russian resistance along the canal stopped any further ukrainian advances. There are different claims about who controls the green shaded woodlands west of Ivanivske so I map it as contested. Btw what happened when UkrAF advanced yesterday west of the canal? According to russian sources some Wagner forces in that area moved to reinforce russian forces near Ivanivske. When the remaining russian forces regrouped to fill in for the Wagner troop there where some confusion. At the same time ukrainian forces started a reconnaissance in force probe and found a hole in the russian line. When the russians realised that they had ukrainians in the rear they focused on them. The ukrainians had at the same time called for large reinforcements that attacked the russians from the front/west. Fighting in two directions the russians decided to retreat to better defensive positions along the canal.

Mikael Valtersson
@MikaelValterss1

Former officer Swedish Armed Forces/Air Defence, former defence politician and chief of staff Sweden Democrats. Current political and military analyst.

Nikako, povraća mi se od vaših izjava. Toliko mržnje, ismijavanja i bolesnih izjava nisam ni u snu očekivao od nazovimo "normalnih ljudi". U stvari vas žalim i nije ni čudo da se dešavaju ubojstva kod vas.
Očekujem sada priče o ustašama i dedi u Staljingradu... krenite bolesnici!
E vidis,to sam i cekao,da se neko javi.Mi Srbi se radujemo tudjim uspesima.Kao iz navedenog primera,lepo si to primetio,hvala ti.

Invaziju? :D Ko?Cime?Vidim,nisi obavesten,poslednji Rus je juce preminuo od straha da Ukrajinci ne upadnu u Rusiju,izdalo ga srce,izvestava Index.hr
Dogovori se sa @dragon x . On tvrdi da je NATO u blizoj buducnosti planirao invaziju na Rusiju sa ciljem da opljackaju ruske resurse, i da seto nebi desilo morali su preventivno napasti Ukrajinu. Ja sam mu rekao da su to budalastine ali ne vjeruje mi.

❗🇷🇺🇺🇦 Евгениј Пригожин је рекао да су јуришне групе ЧВК "Вагнер" ушле у украјинско утврђено подручје „Гнездо” на западу Бахмута, до периферије града остало је само 625 метара.

Пригожин је такође још једном критиковао јединице војске због напуштања положаја на боковима ЧВК "Вагнер".

Milinfolive

Dogovori se sa @dragon x . On tvrdi da je NATO u blizoj buducnosti planirao invaziju na Rusiju sa ciljem da opljackaju ruske resurse, i da seto nebi desilo morali su preventivno napasti Ukrajinu. Ja sam mu rekao da su to budalastine ali ne vjeruje mi.
Ja tebe pitam u vezi Ukrajine,a ne o buducnosti.Zapad oduvek i otvoreno masta o Ruskim resursima i to mozes da pronadjes u izjavama zapadnih ficfirica...Nije dragon nista pogresio.

Mnogo si mi ti tužan, niko nije planirao nikakvi konvencionalno zauzimanje Berlina, inače je otprilike toliko potrebno da se putuje tenkovima kroz spaljenu i radioaktivnu zemlju posle masovnog napada taktičkim.
Vama kremljobotima nikako da dodje u glavu da Rusija nije jedina zemlja sa nuklearnim naoruzanjem. Cak sta vise, kada uzmemo u obzir nivo korupcije u Rusiji, samo budala moze pomisliti da su vecina bombi i raketa ispravne.

Ja sam uvjeren da one predstavljaju opasnost za samu Rusiju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back