Rat u Ukrajini (23)

Koji će biti ishod ukrajinske kontraofanzive?

• Ukupno glasova
    110
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uopšte nisu važne lokalne borbe, zbog toga ih nikada ne komentarišem. Važna je "globalna" strategija na kompletnom frontu. Samo dešavanje u Bakhmutu nebitno je za Ruse ili za Ukrajince, ali je bitno za Wagner, odnosno njegovu reputaciju.
Mislim, da tebi nije jasno zašto su Rusi taj rat unapred izgubili. Potegni situaciju sa Njemačkom 1939 ili Srbijom 1991, možda skužiš.
To sa Srbijom si sam svestan da je komično poređenje, a Nemačka nije imala načina da zada (u najmanju ruku, tj minimum minimuma) “civilization terminatig strikes” bio kome ko bi je ugrozio kao državu.

Previše vam je Tuđman utalambasavao svojih zasluga u glavu, pa zaboravljaš koliko bi bilo šta devedesetih bez pomoći USAF protiv Srba bilo krvava i nemoguća misija.

Ne lazem. I to ti je jasno . Samo budale poput vas kremljobota mogu pomisljati da je NATO namjeravao izvrsiti invaziju na Rusiju, i time riskirati nuklearni holokaust radi ruskih sirovina za koje se ispostavilo da im uopce ne trebaju.
Pa ako su presretači u Ukrajini onda je Rusija u opasnosti, pravoj opasnosti i moguće je poraziti bez nuklearne katastrofe.

Tako kažu stručnjaci iz oblasti raketne tehnologije i ja im vjerujem više nego vama neukim.

Šuška se da ruske linije pucaju oko Bahmuta, mogla bi biti bežanija muzičara :kafa:
Tom And Jerry Lol GIF by myHQ

Pa ako su presretači u Ukrajini onda je Rusija u opasnosti, pravoj opasnosti i moguće je poraziti bez nuklearne katastrofe.

Tako kažu stručnjaci iz oblasti raketne tehnologije i ja im vjerujem više nego vama neukim.
Neizvodljivo komplet - za Kinu Pentagon kaže da bi čak i da je Amerika napadne prva mogla da zada “civilizaton terminating” kontraudar celom Zapadu, ne samo Americi, sa Rusima bi već i biološki opstanak Homo Sapiensa bio doveden u pitanje.

To što neki sami sebe lažu (i veruju u svoje samozavaravanje) da “nuklearno oružje nije ništa naročito” je njihov lični problem, deluzija isto kao i ostale.

Da li si toliko odvojen od stvarnosti ili nam se tako qoorčiš jer je tvoja CRO “članica” (koju inače Stejt Department i Pentagon obavezno pitaju za dozvolu za sve, a i šta bi izvolevala da urade)?

Stavi prst na čelo, pa pomisli koliko bi Americi bilo pametno da ovo priredi samoj sebi samo zato što bi to snašlo Poljsku, Litvaniju, Estoniju, Letoniju i Ukropistan? Ajde kaži, baš me zanima šta ćeš da smisliš a da ne budeš sam svestan da se qoorčiš:

FvOXv1cWIBEP3YD.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back