Rat u Ukrajini (22)

Šta je cilj Rusije?

• Ukupno glasova
    95
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je nebitno. U proslosti s teritorije vecine zemalja svijeta izgledale drugacije. Gdje bi bio kraj kad bi se sad svi pozivali na povijest?
Ono sto pravno vrijedi su trenutne medjunarodnom priznate granice. Ukrajinu je i Rusija bila priznala kao takvu.
Postalo je bitno 1999 i 2008. Tada je nepovratno urušeno međunarodno pravo i ono je zamenjeno pravom sile.

Sada oni koji su urušili međunarodno pravo nemaju pravo da kukaju kako se ono ne poštuje.

Ja ne znam samo kako ovi pristrasni rusofili tj. putinofili ne vide da je Putin prolupao ako mu je namera da instalira taktičko nuklearno naoružanje u Belorusiji, zar ljudi ne shvataju kolika je to pretnja za opšti svetski mir.
Koliko puta smo čuli dosad da Rusija preti upotrebom nuklearki a pritom nijednom nismo čuli da je NATO zapretio da će napasti Rusiju konvencionalnim naoruženjem (u kome je dosta superiorniji od Rusije).
I ovo pišem kao neko ko politički nije ni za Zapad ni za Rusiju.
Koga farbas ??

1679943626042.jpeg

Ja ne znam samo kako ovi pristrasni rusofili tj. putinofili ne vide da je Putin prolupao ako mu je namera da instalira taktičko nuklearno naoružanje u Belorusiji, zar ljudi ne shvataju kolika je to pretnja za opšti svetski mir.
Koliko puta smo čuli dosad da Rusija preti upotrebom nuklearki a pritom nijednom nismo čuli da je NATO zapretio da će napasti Rusiju konvencionalnim naoruženjem (u kome je dosta superiorniji od Rusije).
Vidi se iz aviona da nisi.

Gledaj, i Srbima i Ukrajincima je potpuno svejedno tko vas i zasto napada.
Kao sto je i jednim i drugim svejedno da li im je dio teritorije otet ovako ili onako, tj. da li je priznat kao nezavisna zemlja ili je anektiran.
Izgubljeno je izgubljeno.
Fakt je da u oba slucaja jedna supersila napada slabijeg od sebe, uu oba slucaja se unistava zemlja, ubija stanovnistvo.
Motivi agresora su drugaciji, ali zrtvi je svejedno kakav motiv agresor ima, kakav god bio, rakete i bombe padaju isto.
Jeste, samo nisam te čuo da se nešto beineš oko Kurtija, ko, kao ti, priznaje tzv “Kosovo” ne sme da se sekira zbog toga što se ista procedura primenjuje nad Ukrima.

Bajden i EU ih pomažu da bi stvar što duže trajala, a koliko će Ukra da preostane, i u kom stanju će biti Ukrajina to nikog živog ne zanima. Počev od Klovna. Ali su zato krajem 2021. horski pretili ulaskom u NATO i likvidacijom LDNR i Krima.

Samo ako budu dovoljno dugo čekali da Bajden izađe na izbore, onako mlad i čio u osamdesetoj. :D

Poslednja izmena:
Koja bre pretnja,o cemu ti pricas,Amerika ima rasporedjeno takticko nuklearno oruzje j Rumuniji,Poljskoj,Litvaniji a stratesko u Nemackoj.
Kojom se ti logikom vodis?

Čim USA u Ameriku povuče svoje nuklearke postavljene u evropskim državama i Turskoj, Rusija će odustati od raspoređivanja svog nuklearnog arsenala van Rusije

Posle nas - samo tišina.

maxresdefault.jpg

А шта ти мислиш о томе?
Misli da će Rusija i dalje biti država nesposobna za išta napraviti, i da je multipolarni svijet crko prije nego se i rodio.
Ali zato krasti znaju, kao i Kinezi: s tom razlikom da Kinez to bar zapakira u nešto svoje, pa imaš korektne kineske telefone, iako savršeno ukradene tehnologoje od A do Ž.

Misli da će Rusija i dalje biti država nesposobna za išta napraviti, i da je multipolarni svijet crko prije nego se i rodio.
Ali zato krasti znaju, kao i Kinezi: s tom razlikom da Kinez to bar zapakira u nešto svoje, pa imaš korektne kineske telefone, iako savršeno ukradene tehnologoje od A do Ž.
E Frzzi, Frzzi, tako je to kad te razvoj okolnosti suoči sa rđavom savešću.

Nisam zadovoljan sa ukrajincima.Trebali su ovu razvalinu od vojske već parkirat u Moskvi.Previše nježno ratuju sa okupatorom.
Nato ovu Rusiju u tjedan dana pretvori u prah,ali ih i oni štede iz nekih razloga i doziraju ukrajincima oružje.:kafa:.
Moraju da čuvaju za sebe. Još je prevelik strah od trupa na magarcima.

an-afghan-villager-rides-a-donkey-with-machine-gun-in-his-hand-on-the-road-to-talukan-in-takhar-province-northern-afghanistan-november-14-2001-the-northern-alliances-seizure-of-kabul-and-the-domino-like-fall-of-defection-of-towns-and-provinces-has-reduced-the-talibans-control-from-90-percent-of-afghanistan-to-20-percent-in-just-five-days-2D4FE2G.jpg

Nisam zadovoljan sa ukrajincima.Trebali su ovu razvalinu od vojske već parkirat u Moskvi.Previše nježno ratuju sa okupatorom.
Nato ovu Rusiju u tjedan dana pretvori u prah,ali ih i oni štede iz nekih razloga i doziraju ukrajincima oružje.:kafa:.
Sad vidim da se vodis narativom besmislenih tv emisija i kvazi strucnjaka koji su upravo ovakve stvari danas lupetali po tv.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back